Eli çok çok boldur.Mesela bugün kendi evine kuru fasulye pilav yapıyor.1 Kiloluk pirinçten pilav 5 kiloluk tencere fasulye yapıyor. Bol bol koyuyor.İnsanın önce gözünü sonra karnını doyuruyor.Ama şu da var evdekilerin yediği bişeyse çok az koyuyor yok eğer yemeğe bakan olmazsa dolduruyor yarısını.Bi keresinde bana misafir geldi hazırlıksız o da patates salatası yaptı Allah razı olsun.1 kase kadar arttı sonra onu mutfağa girdi bunu x yer dedi aldı gitti.2 güm sonra x yemedi onu eve giderken götür dedi.2 günlük patates salatası yenirmi yağı tuzu koyulmuş.
Ee sizin de dilinizi geceleyin fareler kemirmediyse "bu beklemis bizde yenilmez" diyiverin. Cimri insandansa eli bol, acik insan iyidir, kimse o evden ac kalkmazsa bu da iyidir.
Iletisimsizlik cagin vebasi, herkesin derdi var kimse muhattabina soylemiyor.
Mide rahatsizligimdan oturu dolaba giren urunleri yiyemiyorum corba haric rahatsizlik yapiyor. Hic elimi yemege surmem, sogan dogra, pisir, yag kokusu, tencere yika, kvnin pisirdigi sevdiginiz seyleri alin bunu yeriz diye digerlerini gonderin, net olun.
Hayir dediginiz zaman saglam temele oturtun misal enginar sevmem, enginari pirlantaya bulasa yiyemem, siz de hayirinizda israrci olmazsaniz ya da orayi muallakta birakirsaniz bi dahakine onlar yine evet gibi algilar elinde enginarla gelir.
Zahmet etmissiniz, hayir almayacagim sevmem&yemem tesekkur ederim, yemegim var dersiniz bitti gitti. Gerekirse cope atarim bakin yenmedi kaldi diye reklamini yaparim cok rahatsizsaniz bu da bir yol.
Benim es ailesi de hayirdan anlamazdi, sabrettim azmettim. Hayir dersem hayirdir, bir de bunu deneyin.