Kayınvalidemin sürekli yemek göndermesi

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Almayacaksiniz bu kadar basit. Bir süre sonra kv den yemek vermekten vazgeçer. Eşini niye karistiriyorsunki kendin diyeceksin yemek yokken alırım smdi var sonra evimdekiler çöpe gidiyor diye yarın yenisini yapacağına bunu ısıtır yersin de

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Yemeğini geç yap bideee duruma göre ayarla.

Olsun böyle böyle belki göndermekten vazgeçer. Yemek yapabildiğimizi, oğlunu aç bırakmadığınıza ikna olur. 😊 peki gerçekten iyi niyetle mi kötü niyetle gönderdiğini düşünüyorsunuz?
Niyetinin kötü olduğunu düşünmüyorum ama bende düzenim olsun istiyorum.Ya yemek olduğunda yollamasın ya da bizim boğazımızada o bakıyormuş gibi yapmasın istiyorum

Bu duruma onceden ne munasebet niye yapiyor, gonderiyor derdim. Ben pek baskasinin yemeklerini yiyemem esim yesin ben kendimce takilirim suan, az yerim kilo almam, canima minnet bulur hic yemek telasina girmezdim.

Esiniz niye bugun yemek yok derse de annen verir diye yapmadim der gecersiniz ^^

Birkac zamandir hic hevesim yok, zaten canim istemezse, keyfim yoksa makarna bile kotu oluyor.
Diyelim kayinvalide yemek gonderdi esinize ders veresiniz varsa kendi yemeginizi yeyin, ertesi gune koyun onun yemegini siz de bi sonraki gun yemekle ugrasmamis olursunuz ya da yari yari koyun sofraya. Kac cesit yemek veriyor ki?
Eli çok çok boldur.Mesela bugün kendi evine kuru fasulye pilav yapıyor.1 Kiloluk pirinçten pilav 5 kiloluk tencere fasulye yapıyor. Bol bol koyuyor.İnsanın önce gözünü sonra karnını doyuruyor.Ama şu da var evdekilerin yediği bişeyse çok az koyuyor yok eğer yemeğe bakan olmazsa dolduruyor yarısını.Bi keresinde bana misafir geldi hazırlıksız o da patates salatası yaptı Allah razı olsun.1 kase kadar arttı sonra onu mutfağa girdi bunu x yer dedi aldı gitti.2 güm sonra x yemedi onu eve giderken götür dedi.2 günlük patates salatası yenirmi yağı tuzu koyulmuş.

Artan yemekleri cope atma. Sokak hayvanlarina ver. Ya da o gun kayinvalide yemek yapti ise sizin evde de yemek varsa bir fakirin karnini doyur, cope atma ama.
Tek cozum uygun dille kayinvali ile konusmak. Bunu da esinin degil senin yapman gerekiyor. Yemeklerim cope gidiyor bize yenek yapma anbe de. Biz de ev koy olduk artik, birak sorumluluklarimizi alalim de. Saygi cercevesinde konus gonlunu kirmadan. Yine de surat asarsa assın yapacak birsey yok. Iki gun sonra duzelir.

Eli çok çok boldur.Mesela bugün kendi evine kuru fasulye pilav yapıyor.1 Kiloluk pirinçten pilav 5 kiloluk tencere fasulye yapıyor. Bol bol koyuyor.İnsanın önce gözünü sonra karnını doyuruyor.Ama şu da var evdekilerin yediği bişeyse çok az koyuyor yok eğer yemeğe bakan olmazsa dolduruyor yarısını.Bi keresinde bana misafir geldi hazırlıksız o da patates salatası yaptı Allah razı olsun.1 kase kadar arttı sonra onu mutfağa girdi bunu x yer dedi aldı gitti.2 güm sonra x yemedi onu eve giderken götür dedi.2 günlük patates salatası yenirmi yağı tuzu koyulmuş.
Ee sizin de dilinizi geceleyin fareler kemirmediyse "bu beklemis bizde yenilmez" diyiverin. Cimri insandansa eli bol, acik insan iyidir, kimse o evden ac kalkmazsa bu da iyidir.

Iletisimsizlik cagin vebasi, herkesin derdi var kimse muhattabina soylemiyor.

Mide rahatsizligimdan oturu dolaba giren urunleri yiyemiyorum corba haric rahatsizlik yapiyor. Hic elimi yemege surmem, sogan dogra, pisir, yag kokusu, tencere yika, kvnin pisirdigi sevdiginiz seyleri alin bunu yeriz diye digerlerini gonderin, net olun.

Hayir dediginiz zaman saglam temele oturtun misal enginar sevmem, enginari pirlantaya bulasa yiyemem, siz de hayirinizda israrci olmazsaniz ya da orayi muallakta birakirsaniz bi dahakine onlar yine evet gibi algilar elinde enginarla gelir.
Zahmet etmissiniz, hayir almayacagim sevmem&yemem tesekkur ederim, yemegim var dersiniz bitti gitti. Gerekirse cope atarim bakin yenmedi kaldi diye reklamini yaparim cok rahatsizsaniz bu da bir yol.

Benim es ailesi de hayirdan anlamazdi, sabrettim azmettim. Hayir dersem hayirdir, bir de bunu deneyin.

Artan yemekleri cope atma. Sokak hayvanlarina ver. Ya da o gun kayinvalide yemek yapti ise sizin evde de yemek varsa bir fakirin karnini doyur, cope atma ama.
Tek cozum uygun dille kayinvali ile konusmak. Bunu da esinin degil senin yapman gerekiyor. Yemeklerim cope gidiyor bize yenek yapma anbe de. Biz de ev koy olduk artik, birak sorumluluklarimizi alalim de. Saygi cercevesinde konus gonlunu kirmadan. Yine de surat asarsa assın yapacak birsey yok. Iki gun sonra duzelir.
kaynanadan gelen yemeyı kocasına versın
kendınede tosttur corbadır bıseyler yapsın..hem tasarrufda olur :KK53:

kötü niyetinden göndermiyordur evet ama lafını etse bende rahatsız olurdum herhalde.
yani 3 evin yemeğini kendi yapmak istemiyorsa yapmasın, istiyorsa da konuşmasın.
eli çok bolsa alışmıştır bol bol yapmaya, yapmışken göndereyim diyordur ama siz evde yemek varken istemiyorsanız istemediğinizi ısrarla söyleyin, yemek var, çöpe gitmesine dayanamıyorum yazık günah yemek olmadığında söylerim deyin. ısrarla söylemezseniz anlamayacak gibi duruyor çünkü

vallahı bızım gelınlerımızde garıp kaynanalarımızda..kaynana yemek gondermez sıkıntı olur gonderse sıkıntı olur..
gelinde aynı sekılde
aslında ıkı tarafada ıstemıyo bırbırını zorakı gorusme
Bu yeni evliliklerde kayinvalidenin surekli eve yemege caya cagirmasi ya da altli ustlu oturma durumu, gelinle sulale gezmeler.. bunlari hep goruyoruz. Nedense su ciftleri bir rahat birakmazlar. Kizimizda kayinvalide bir biraksa da bir evine yuvasina alissa, yemek yapmasa da kizimiz da canı ne istiyorsa pisirse. Karı koca ne istiyorsa yesinler. Aklinca iyilik yaptigini saniyor kayinvalide. Butun bunlar ince dusunememekten. Kari koca belki ogun disarida yiyecekler, degil mi? Koskoca insanlar. Ac kalacak degiller ya. Akli sira iyilik yaptigini saniyor kayinvalide.

Bu yeni evliliklerde kayinvalidenin surekli eve yemege caya cagirmasi ya da altli ustlu oturma durumu, gelinle sulale gezmeler.. bunlari hep goruyoruz. Nedense su ciftleri bir rahat birakmazlar. Kizimizda kayinvalide bir biraksa da bir evine yuvasina alissa, yemek yapmasa da kizimiz da canı ne istiyorsa pisirse. Karı koca ne istiyorsa yesinler. Aklinca iyilik yaptigini saniyor kayinvalide. Butun bunlar ince dusunememekten. Kari koca belki ogun disarida yiyecekler, degil mi? Koskoca insanlar. Ac kalacak degiller ya. Akli sira iyilik yaptigini saniyor kayinvalide.
can sıkıntısından o..
kızkardesımın eltısı aynı bınada
hıc haber etmeden
iftara 3 tabak yemek gondermıs..
saolsun ama
ınsan derkı aksama yemek gonderıcem ıstersen bır sey hazırlama
kızkardesımde yapmsı yemek..
onun gonderdıklerı kalmıs bu sefer

can sıkıntısından o..
kızkardesımın eltısı aynı bınada
hıc haber etmeden
iftara 3 tabak yemek gondermıs..
saolsun ama
ınsan derkı aksama yemek gonderıcem ıstersen bır sey hazırlama
kızkardesımde yapmsı yemek..
onun gonderdıklerı kalmıs bu sefer
Arada olur oyle.
Ama hergun hergun emirvaki gibi yemek verilmesini ben de sevmem. Benim elim kolum tutmuyor mu? Ya da oglum benim yemeklerime alisik, seninkilerini yemez der gibi.
Hergun iki tabak yemek yapip omur boyu minnet de bekleyebilir kayinvalide.
Sanki onun iki tabak yemegine muhtaclar gibi hergun hergun. Bakalim kayinvalidenin pisirdigini seviyorlar mi?
Sevmem ben boyle seyleri. Luzumsuz iyilik bu. Tamamen dusuncesizlik.
Boyleleri bir de yapma deyince surat asar. Iyilik yapiyorum da yaranamiyorum der gibi. Sanki ondan iyilik istendi de.
Kayinvalide oglunun evlendigini kabul edememis galiba. Ya da gelinle aşık atiyor da olabilir.

Arada olur oyle.
Ama hergun hergun emirvaki gibi yemek verilmesini ben de sevmem. Benim elim kolum tutmuyor mu? Ya da oglum benim yemeklerime alisik, seninkilerini yemez der gibi.
Hergun iki tabak yemek yapip omur boyu minnet de bekleyebilir kayinvalide.
Sanki onun iki tabak yemegine muhtaclar gibi hergun hergun. Bakalim kayinvalidenin pisirdigini seviyorlar mi?
Sevmem ben boyle seyleri. Luzumsuz iyilik bu. Tamamen dusuncesizlik.
Boyleleri bir de yapma deyince surat asar. Iyilik yapiyorum da yaranamiyorum der gibi. Sanki ondan iyilik istendi de.
Kayinvalide oglunun evlendigini kabul edememis galiba. Ya da gelinle aşık atiyor da olabilir.
oglum ac kalmasın dıyemı verıyokı :KK53:

Back
X