Kayınvalidemin sürekli yemek göndermesi

Benim yemeklerini yemiyolar 4 yıllık evliyim ilk defa geçen gün çok güzel olmuş dedi kayınvalidem
Taşın kökünü yesinler.
Yemek getirince almayın. Evde var, ihtiyaç sahibi birine ver deyin. Israr ederse de iyi ben veririm bir ihtiyaç sahibine deyin. Vardır bir gariban komşu, götürün ona verin. O delirsin, siz değil.
Erkekler bunun bizim alanımıza müdahale olduğunu görmüyor. Adama akşam yemek olsun da nereden geldiği çok da mühim değil. Kendi hakkınızı kendiniz savunun.

Kv anlasin anne ne yemek yapacaksin bende ona gore yapim de
O ana yemegi yapiyosa corbayi ve pilavi siz yapin yada nebilim tatli yapin

Yani açıkçası ben iki kişilik yemek yapıyorum.Şöyle; biraz çorba,salata,ana yemek (ya tam gelir ya da 1 kase kadar artar),yarım su bardağı pirinçten pilav
Bence siz de kv ye yemek göndermeye başlayın. Onun da artacaktır illaki. Saba gonderme yiyemiyorum diyecektir ya da kv ye daha az göndermesini söyleyebilirsiniz.belki yemek gönderme deyince alınır ama daha ufak kaselerde olunca iki taraf için de sıkıntı kalmaz gobi

Sizde yaptiginiz yemeği kayinvalideye götürüp verin
Ben evde yapıyorum teşekkür ederim den
Temek yapıldığını anlasin

Başlığı okuyunca ne güzel valla dedim. İşten eve gidince hazır yemek, düşüncesi bile güzel :)
Yemek hazır geliyorsa bir de siz niye kendiniz yapmakla uğraşıyorsunuz anlamadım. Sağda solda dediğinizden kv ile misafirliğe gidiş var galiba. Demese bile o kısım sıkıntılı

Neden direk kv ye söylemeyip eşinize dikte ediyorsunuz?

Bence eşinizi karıştırmadan bir daha yemek verirken kayinvalidenize anne ben yemek yapıyorum bizim için zahmet etme sağolasın falan diye tatlı dille söyle yemekler kalıyor atılıyor üzülüyorum diye anlatmaya çalış

Siz niye kayınvalidenize direkt söylemiyorsunuz yemeğim var gerek yok bu sefer benimkiler yenmiyor diye sonuçta gökten inmiyor kendisi getiriyordur kapınıza,eşinize veriyorsa telefon açıp söyleyin kendisine.çalışıyor musunuz o yüzden mi veriyor ya da acaba eşiniz evde yemek yok doğru düzgün falan mı diyor niye görev edinmiş istemezseniz zorla yollamaz

Bence siz yemek yapmayın, yemek yapınca annen de veriyor ziyan oluyor yemek gelir sandım bişe yapmadım deyin, yemek gelmeyen öğünde kahvaltılık çıkartın eşiniz şikayet ederse de ben böyle olacağını anlattım ama sen anlamamak da ısrar ettin deyin, kayınvalide köfte getirirse ertesi gün tavuk siparişi verin Allah razı olsun sen yemek yapınca ben de dizi izliyor uyuyorum ayy bi iyi oluyor ki deyip durun Yüzsüze arsız olun üste çıkın

Ayrıca yemek hazırlamak asli görevimizmiş gibi bozulmayın yahu altı üstü karın doyurmak işte eşinizle aranızı bu yüzden bozmayın

Benim kv' dem de arada bir memleketten yiyecek gönderir bize. Eşim sarmısak yiyemiyor dokunuyor, çocuklarla bende acı yiyemiyoruz.
9 senedir her gönderdiğinde anne oğlun sarmısak yemiyor, çocuklar acı yemiyor diyorum. Buna rağmen lahmacun yapar mesela, sarmısak ve acı doldurur içine dalga geçer gibi
"Sarmısak şifadır, acı çok iyidir" der.
Eşim de deli oluyor, bu şekilde gönderme yiyemiyoruz diyor, sonuç aynı. Bence pes edin olsun bitsin.

İlk evlediğimde bende aynı sorunları yaşadım çalıştığım için akşamdan yemeğimi herşeyimi hazırlayıp bırakırdım bir pilav kalırdı akşam iş çıkışı eve bir gelirdim kv yemek yollamış anne yapma etme dedim olmadı eşimi araya soktum olmadı en sonunda gönderdiği yemeği ertesi gün aynı kaplarda evine götürdüm yenilmedi kaldı ben çöpe döküp günaha girmeye korktum al sen dök günahı senin boynuna dedim daha o ders oldu artık sarma dolma kek falan dışında bişey göndermez

Çok basit. Kayinvalidene annecim her gün zahmet etme bu kadar her gün her gün de. Ya da samimiyseniz kız niye her gün yolluyosun valla ben de yemek yapıyorum her gün her gün yollama de o yolladığı zamanlar tabağı boşalt sen de yolla ya da baktın pes etmiyor kedilere köpeklere ver

Eve geçerken git yemeklerden istediğin kadar al gel .
Yemekte yapma .
Ne uğraşıyorsun .
Oh çok güzel yemek yapıyorsun de geç.

Ahaha benim kayınvalide de böyleydi. Başıma kakınca izin vermedim bir daha . Şöyle yaptım ben kendim yaparım deyip kestirip attım. Yani isterse konuşmasın aylarca ama siz kem kum ettikçe devam eder. Ben yapıyorum mesela bana sormadan yemek yaptım gelin diyordu bu sefer de. Haber ver anne dedim yine anlamadı.
En sonunda biz sana yap diyeceğimiz zaman yap deriz dedik. Buna alıştı baya.
Ama ben düzenli yapınca ona pek gitmiyoruz ya artık geçen iftar için gelin dedi. Olur dedim ben de.. eşim ise biz yaparız anne dedi. Annesi de siz yemek yapmıyorsunuz pek dedi.
Yani kadına göre ben hala yemek yapmıyorum.
Evde taş falan yiyoruz sanıyor. .
Bizimki bir görev gibi yapmak istiyor. Ama niye işte karşıma geçip yaptım yedirdim kendimi paraladım demek için. Yani yeri geldiğinde başıma kakmak için yapmak istiyor. Sinir bozucu maalesef.

İkram edilen bir sey sonucta. Siz de madem yemek yapiyorsunuz, kendi yaptiginizdan siz de kvnize verin. Hic vermediyseniz gariplik sizde kusura bakmayin. İki tabak ondan size geldiyse iki tabak da siz onlara yollarsaniz hem yemekler ziyan olmaz hem de hepsini yiyip 500 kilo olmazsiniz. Denklem basit ama siz problemi cozmek istemeyip ariza cikarmak istiyorsunuz sanirim son cumlelerinizden o anlasiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…