Merhaba herkese. Bir mesele var ve ben bazen objektif düşünemeyebiliyorum o yüzden buradakilerin fikrine ihtiyacım var ben mi yanılıyorum aslında normal de ben mi büyütüyorum falan bunu bilmek istiyorum. Biz eşimle evleneli bir yıl olmadı henüz ama yaklaştı. Şükür eşimle iyiyiz. Kayınvalidemle de iyiyiz aslında bir araya gelinde sohbet muhabbet güzel anlaşırız. Ama ne yazık kı kayınvalidemde bazı konularda inat var. Eşimi mesela bir mesele için öyle darladı ki eşim kabul etmiyor diye. eşim eve her geldiğinde annem aradı şöyle ısrar etti bilmem ne. Dedim hadi neyse anne oğul arasındaki mesele. Görümcem evlenecek. Elime doğru düzgün danışmadılar sormadılar herhangi bir konu hakkında. Eşim bu konuda çok darıldı. Bu arada normalde hiç mesafe yok aralarında devamlı eşimle iletişim halinde olur yemeğe çağırır ilgilenir falan. Hani bir soğukluk olsa normal diycem. Bu arada eşimin babası vefat etti. Bu yüzden aileye kıyamıyor birçok meselede. Neyse bu evlilik meselesinde ikna ettiler. Şimdi kayınvalideme bir yerden 100bin gelecek. Ki biz bunu başkasından duyduk. İşte belli değildi kesin değildi diyerek geçiştirdi. Sonra o gün bastıra bastıra size bir yemek ısmarlarım dedi sonra görümcem için de eşya alacağını söyledi geri kalanına. Eşim biraz bozuldu. Hem ona söylenmediği için hem de en azından 5-10bin bana verir diye bekledim falan dedi bana. Neyse kayınvalidem daha önce söylediği halde dün tekrar para gelsin size yemek ısmarlıycam geri kalanına da kızıma eşya alıcam dedi. Yani bir kere söyledin dahasına gerek yok bence. Ben sesimi çıkarmadım babaları yok dedim mantıklı alsın eşyasını dedim ama eşim bozuldu çünkü maddi manevi aşırı destek oldu onlara her zaman ve olmaya da devam ediyor. Sonra nişanda eşim takacak yüzüğü o kesecek dedi kesmiyor deyip parayı alıcam öyle kesicem falan. Kayınvalidem dedi yok o para kız tarafının yani işte gelinin olur. Hiçbir anlam veremedim çünkü bildiğim makas kesmiyor diyene ya da tepsiyi tutana verilir para. Eşim de yine bozuldu yüzlerine çok belli etmedi ama ben parasında değilim de bu ufacık parayı bile bana çok gördüler tavırlarına sinir oldum dedi. Ben de hem tavırlarına sinir oldum hem de eşimin üzülmesine. Benimle duygularını paylaşıp çok uzatmıyor ailesi nihayetinde çok laf etmek istemiyor ama üzülüyor. Çünkü çoğu şeyi kafalarına buyruk yaptılar ancak eşim kafasına buyruk bir şey yapsa bana neden demedın ki falana bağlıyor kayınvalidem. Ve çok tatlı dilli bu şekilde manipüle ediyor bazen eşimi. Beni edemiyor çünkü benden çekiniyor biraz. Ben istemediğim şeye genelde istemiyorum diyorum. Ama eşim ne kadar karşı çıksa da arayıp konuşup ikna etmek için kendini yırtıyor bazı konularda. Görümcem daha dik başlı eşim biraz daha duygusal. Tabi yeri gelince eşim de sınır koyuyor ancak bir yere kadar oluyor. Bazen kayınvalidemi eşimi sevmesi konusunda samimi bulamıyorum sanki kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ile biraz ilgi gösterip karşılığında daha fazlasını bekliyor gibi geliyor. Ama elbet kendi büyüttüğü çoçuk tabiki eşimi sever ama garip hissediyorum. Kim haklı kim haksız yanlış düşüncelerim var mı lütfen söyleyin