Evet sürekli akrabalarının yanında bizimki kaynana bulamazlar der sürekli kendini över. İptal ettiremedim balayına değil de aile gezmesine mi gidiyoruz anne daha erken gelin isterseniz diye dalga geçmiştim olur daha erken geliriz diyip daha erken geldiler. Çok hatalıyım evet ama sıkıştım kaldım yemeğe gitsem suç gitmesem suç. Gelin aldım ben mevzusunda eşim vardı duyduktan sonra kalktık ama diğerini duymadı.Kv sorsan melektir dünya iyisidir ama gelin kötüdür. Yemeğe gitsen suç, gitmesen ayrı suç olur. Bence en büyük hatayı balayına gelmesine göz yumarak yapmışsın. Senden habersiz bilet aldıysa sende iptal ettirip getirmeyecektin. Bazılarının yüz bulmasına bile gerek kalmıyor. O lafları eşine söylediğinde eşinde ağzını açıp bir kelime etmedi mi çok merak ettim? Bu saatten sonra ne yemeğe git ne çaya eşin çok meraklıysa kendisi gitsin
Kıymetli kardeşim öyle yapmaya başladım ama laf sokmaya başladı. Yanımda akrabasına diyorki oğlunu evlendir görücem seni gelini beğenmezsen etmezsen ah ah dertler dertler. Balayına geldi evet safım salağım yeni evliyim evlilik arifesi itiraz etmedim sonra böyle oldu.Konudaki mesajlarin hepsini okumadim ancak bir sey gözüme carpti. Kv sizinle balayina mi geldi? Valla bunu da gördü ya su elf gözlerim kv terörünu bir üst noktaya taşımış hanim teyzemiz. Bu teyze de potansiyel var tozunu attırır buralarin.
Pek kıymetli kardeşim firsat verme adim adim uzaklaş, az konuş. Poker surat ol. Donuk donuk dur. Ben aslinda yokum modunda sabitlen.
Allah yardımcin olsun ne diyeyim. Bir aile terapisti şöyle diyordu nikah belgelerine evlilik öncesi kari koca icin ve kayinpeder kv olacak ebeveynler icin 20 saat zorunlu egitim konulmali. Yürekten destekliyorum. Yol yordam bilmezlik alıyor başını gidiyor yoksa.Kıymetli kardeşim öyle yapmaya başladım ama laf sokmaya başladı. Yanımda akrabasına diyorki oğlunu evlendir görücem seni gelini beğenmezsen etmezsen ah ah dertler dertler. Balayına geldi evet safım salağım yeni evliyim evlilik arifesi itiraz etmedim sonra böyle oldu.
Bende buna çok sinir oluyorum. Kütügüm hayatımda gitmediğim Türkiye nin diger ucuna alınmış. Ne alakaysa.Allah yardımcin olsun ne diyeyim. Bir aile terapisti şöyle diyordu nikah belgelerine evlilik öncesi kari koca icin ve kayinpeder kv olacak ebeveynler icin 20 saat zorunlu egitim konulmali. Yürekten destekliyorum. Yol yordam bilmezlik alıyor başını gidiyor yoksa.
Ayrıca gelin almak sözüne de cok gicigim. Evine akıllı robot alıyor sanki kadin. Gelin alınmaz. Yuva kurulur. Iki bağımsız birey yuva kurar. Kimse kimseyi almaz . Ayrica kütüğümüzün de hic bilmediğimiz gitmediğimiz bir mecraya alınması can sıkıcı. Evlendik diye soyumuzu sopumuzu da mi fesh ediyoruz? Derin mevzular bak yine sinirlendim gece gece.
Bu uygulama acaba baska ulkelerde de var mi? CoK merak ettim. Kültürel bir uygulama mi? Hukuksal, takip edilebilirlik acısından nüfusla ilgili bir durum mu?Bende buna çok sinir oluyorum. Kütügüm hayatımda gitmediğim Türkiye nin diger ucuna alınmış. Ne alakaysa.
Sanırım dogum kütügü, evlenme kütügü falan hepsi bir arada oluyor. Bu yüzden. Ben bana memleketimi soranlara izmir diyorum halaa. Kimlikte öyle yazıyor ama. Hayatta gitmedigim yer memleketim olamaz. Başka ülkede olmaz bence sanmıyorum.Bu uygulama acaba baska ulkelerde de var mi? CoK merak ettim. Kültürel bir uygulama mi? Hukuksal, takip edilebilirlik acısından nüfusla ilgili bir durum mu?
Eşinin canı istediği zaman onu kircaksin evde yemek var diye.kendi yaptığın yemekten de arada ver kaynana ki çenesini kapasin.terbiyediz kadın ne demek balayına gelmek ya .sinir oldumİyi haftsonları arkadaşlar. Sizlerden fikir almayı seviyorum. Lütfen linçlemeyin sürekli konu açıyorum diye. Tecrübesizim bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. İlerde keşke birilerine sorsaydım dememek için size danışıyorum.
Kayınvalidemi severim. Beni rahatsız edicek huyları olsada severim sayarım inatlaştığın saygısızlık yapmışlığım olmamıştır. Benim ufak bi rahatsızlığım var bu aralar ayağımla alakalı ayakta çok duramıyorum çalışıyorum. Halıları kaldırdık komple yıkamak için, izin günümde silinip süpürülüp serilcek. Eşim ben yaparım sen yorulma dedi. Kayınvalidem de evini temizlicez haberin olsun dedi. Buraya kadar normal Allah razı olsun düşünüyor. Gelelim asıl konuya. Aynı binadayız. Çalıştığım için ben yemek yaparım yeriz birlikte dedi. Sağolsun yapma yorulma anne ben part time çalışıyorum zaten dedi. Yaptı yedik gönlü olsun. Ama sonra yemeğim varkende evde yedirtmedi. Anneme gittiğimiz de haber vermediniz dedi. Aynı evde yaşar gibi olduk bunaldım hesap sormaya başladı. En son bi kaç kere “eşimin isteğiyle” orda yedik annesi kardeşi güzel güzel yemekler yapmış eşimin canı çekiyor bende kırmıyorum. Ayağım rahatsız dedim ya indik bi kaç kez ama eşime “aşçımıyım lan ben gelin yapsında ben yiyim gelin aldım ben boşa mı aldım dedi” . Çok alındım her hafta görüşürüz çaya gelirler kahvaltı hazırlarım yemekte yaparım izin günlerimde. En son ki durumda bana annemlerin yanında anneme “sanki bunlar evdemi yemek yiyor sor bakayım evde yemekmi yaptığı var bi kere yaptı da sakatladı kendini” dedi. İnanamadım. Yapıyorum ben yemek anne dedim. Oğlu için gittiğimiz davetler başıma kakıldı. O nasıl laf sokmadır anlamadım. Sürekli millete geline yemek yapıyorum diyor ben istemiyorum evde yemeğimde oluyor 1 tabak vermediği için eşim canım çekti yiyelim mi diyor bende kırmıyorum. Sizce bu yardımı geri çevirmeli miyim ? Ben istemiyorum yardım etsin kendi annem yaptığında başıma kakmaz ama ilerde geline yardım ettim diye yine bana laf sokucak. Bunu yapmak zorundada değil. Herkese sürekli gösteriş yapıyor ben çok iyi kaynanayım diyor ama balayınıma bile gelmiştir kendisi. Herkes ayıpladı gelin istedi istemeseymiş diyor. Ben istemedim bu arada sormadılar bile bilet almışlar :)
Sorma ya e devlet hemen değiştirmiş kütüğümü bak bende gerildim.Allah yardımcin olsun ne diyeyim. Bir aile terapisti şöyle diyordu nikah belgelerine evlilik öncesi kari koca icin ve kayinpeder kv olacak ebeveynler icin 20 saat zorunlu egitim konulmali. Yürekten destekliyorum. Yol yordam bilmezlik alıyor başını gidiyor yoksa.
Ayrıca gelin almak sözüne de cok gicigim. Evine akıllı robot alıyor sanki kadin. Gelin alınmaz. Yuva kurulur. Iki bağımsız birey yuva kurar. Kimse kimseyi almaz . Ayrica kütüğümüzün de hic bilmediğimiz gitmediğimiz bir mecraya alınması can sıkıcı. Evlendik diye soyumuzu sopumuzu da mi fesh ediyoruz? Derin mevzular bak yine sinirlendim gece gece.
Kaç senelik evliisn mesafeyi ne kadar süre sonra koydun ?Malesef ben çok geç anladım kayınvalidemi başlarda hep çok iyi davrandım burda kayınvalideye söylenenlere şaşırırdım ama haklılarmış kesinlikle saygısızlık tabiki değil ama kesinlikle mesafe korunmalı benimki de başıma kaktı bütün yaptıklarını.Halbuki ben onu annem gibi görmüştüm ve sizin dediğiniz gibi bende ona neler yaptım ama benim yaptıklarım görünmüyor.Şimdi artık mesafemi koruyorum ama keşke en başından öyle olsaydım ben yıprandım.Şimdi mesafe koyunca da yok ben niye öyle yapıyormuşum başkalarının gelinleri çok gidip geliyormuş kayınvalidesine kendi evleri gibi davranıyorlarmış bende eskiden öyleydim böyle diyince de sen rahatsız olma diye diyorum anlamıyor en son artık sen bana çok yaptın ya yeter rahatsız etmeyim dedim anlamamazlıktan geldi şimdilik uzun süre de aramadı beni bende onu aramıyorum anladı mı anlamadı mı son lafımda bilmiyorum am bir daha ki görüşmemizde güzel bir şekilde rahatsız olduğum şeyleri söylemek istiyorum anlamamazlıktan gelirse de artık kendi bilir benim de içimde kalmasın
3 senedir aynı şehirdeyim 1 senedir mesafe koyabildim.Mesafeli olanları anlamazdım o da benim annem diye düşünürdüm kendi ailemden daha çok yapmışımdır kendi aileme hatta hiçbirşey yapmadım kayınvalidem yardım ediyor diye kendimce çok minnet ettim karşılığını kat kat yaptım hem saygı hem maddi manevi ama benim yaptıklarım hiç görünmüyor.Çünkü yaptıklarımı yapmak zorundayım gibi bir duruma döndü . Birde mesafe olmayınca herşeye karışmayı kendine hak gördü. Ama şimdi çok şükrediyorum bazı şeyleri görebildiğim için sen daha erken farketmişsin.Birde ben başta onun yaptıklarından dolayı kocamla tartışıyordum ama bunun yanlış olduğunu gördüm eşim beni sonra anladı ben artık ona yansıtmıyorum kendi işimi kendim hallediyorum.Mümkün olduğunca mesafe ve rahatsız olduğum şeyleri güzelce söyleyerek onun yüzüne araya eşimi karıştırmamakta çalışıyorum onun annesi ne kadar haklı da bulsa beni yine de. Savunur annesini. Birde sen yeni evliyken halıların nasıl kirlendi 2 kişisiniz nasıl kirlenebilir okadarKaç senelik evliisn mesafeyi ne kadar süre sonra koydun ?
Çok tozlu canım yeni halı ya bir de misafirler bişeyler döktü hep. Ben bi kaç aydır böyleyim. Sınır çizdim. Baktım alamıyorum önünü üzülüyorum. Evet zamanla sanırım erkekler bizi daha iyi anlıyorlar o yüzden bu konuda dahada dikkatli olacağım. Mesela kaynanam kahvaltıya çağırır bende özel olarsk inip hazırlamam kahvaltıyı sonuçta misafirim. Yemekte aynı şekilde. Çok lafı oldu lafı sokuldu ama görevmiş gibi olucsk yapmayınca gelmedi yapmadı dicekler.3 senedir aynı şehirdeyim 1 senedir mesafe koyabildim.Mesafeli olanları anlamazdım o da benim annem diye düşünürdüm kendi ailemden daha çok yapmışımdır kendi aileme hatta hiçbirşey yapmadım kayınvalidem yardım ediyor diye kendimce çok minnet ettim karşılığını kat kat yaptım hem saygı hem maddi manevi ama benim yaptıklarım hiç görünmüyor.Çünkü yaptıklarımı yapmak zorundayım gibi bir duruma döndü . Birde mesafe olmayınca herşeye karışmayı kendine hak gördü. Ama şimdi çok şükrediyorum bazı şeyleri görebildiğim için sen daha erken farketmişsin.Birde ben başta onun yaptıklarından dolayı kocamla tartışıyordum ama bunun yanlış olduğunu gördüm eşim beni sonra anladı ben artık ona yansıtmıyorum kendi işimi kendim hallediyorum.Mümkün olduğunca mesafe ve rahatsız olduğum şeyleri güzelce söyleyerek onun yüzüne araya eşimi karıştırmamakta çalışıyorum onun annesi ne kadar haklı da bulsa beni yine de. Savunur annesini. Birde sen yeni evliyken halıların nasıl kirlendi 2 kişisiniz nasıl kirlenebilir okadar
Değil dimi bende bunu çok düşündüm. Oğlundan uzaklaştığını hisssttikçe sürekli bana sarıyor. Akrabalarına gitti geçen kızı damadıyla eşimle biz gitmicektik ama eşime gidelim dedim severim teyzesini. Geldik diyorki oh evlatlarımla gittim çok iyi oldu. İyi oldu tabi anne ben gidelim dedim gelmiyordu dedim. Ben zaten saygıyı biliyorum dikkat ediyorum ama istiyorku hala peşlerinde dolaşalım dediğini yapalım.Sizin gibi gelini bulmuş, eziyorda eziyor. Terbiyesiz kadin siz sustukça, saka adi altında gülerek laf sokacak. Eşiniz 5 yaşında çocuk değil, cani çekti cani çekti çekmesin ya, olmazsa ne yiyecek. Siz evde yiyin ama lütfen neden orda yemediğinizi söyleyin. Evinizde pislik götürmuyordur, kv iş yapmasın. Cok gıcık oldum. Lütfen birazcık gözünüzü açıp bakin. Bir anne gibi yapsaydi demezdi bunları, iyi niyetli değil bilin.
Kızımsın derdi. Haftada 5 gün değil 1 gün görüşünce gelin oldum.Cocuk bakıcısı görüşmelerinde "gelin aldim" ifadesini cümle icinde kullanan bir kadini kafadan silmiştim. Bu da burada dursun.
Aklıma geldi sonra demesinler artık getiriyor yiyemedi de getiriyor güvenmiyorum iyice psikolojimi bozdu. Balayına geldi 1 hafta sonra hep birlikte hadi köye gidelim dedi. Gitmedim tabi ki ne münasebet.kocamla 5 gün gezdik.Eşinin canı istediği zaman onu kircaksin evde yemek var diye.kendi yaptığın yemekten de arada ver kaynana ki çenesini kapasin.terbiyediz kadın ne demek balayına gelmek ya .sinir oldum
Salaklık tamamen o kadar haklısınızki.Hiç iyi niyetli bir kadın değil. Bencil, gelini hizmetçi gibi gören biri belli ki. Kocanız da sinir bozucu. Aç kalsa bile karısına bu laflar sokulduktan sonra yemeğe gitmek istememesi ve annesine de cevap vermesi lazım.
Kayınvalidenizle balayına gitmiş olmanıza inanamıyorum ayrıca
Maalesef aci gerçek bu. Komşumu kayinvalidesi pamucuk pamucuk elleri var diyerekten bebek gibi severdi. Kızımdan üst derdi. Sonra boşandılar (cok karmasik bir gerekceyle) . Kayınvalide ve kp evi bastı bu evi boşaltın benim evim bu. Küfürler. Dava dilekcesinde bir sürü iftiralar...Kızımsın derdi. Haftada 5 gün değil 1 gün görüşünce gelin oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?