- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.801
- 358
Bence sizin bir an önce bu üstünüzdeki efsundan kurtulmanız lazım. Kayınvalideniz iyi bir insan değil. Sevilecek zerre tarafı yok. Düştüğünüz durumun farkında değilsiniz ki hala buraya soruyorsunuz. Ona buna fotoğraf atıp hizmet ediyorum demeler, gelin aldım lan ben ne demek nasıl bunlara sessiz kaldınız? Kocanız eğer anne yemeklerinden bu kadar ayrılamıyorsa onu da geri iade edin. Ve balayı nasıl beraber gittiniz balayına? Daha neler okuyacağım acaba burda.Çokta severim kendisini biliyor musun hiç hayır demem. tek kendi gelse yine iyi görümcemide getirdi. Misafirliğe gidiyoruz takılıp geliyor. Herkese resim atmış gelinin ayağı rahatsoz hizmet ediyorum kahvaltıya çağırdım yemeğe çağırdım. Kendi evimdeki gibi masayı kurup kaldırıyorum ocağı siliyorum yinede bu halimle ama millete hizmet ettim diyor anlamıyorum
Haber vermem öyle sık aramam o yüzden böyle yapmaya başladı istediklerini yaptığımda çok iyiydi bana. İyilik beklemiyorum inan kendi diyor hayır diyorum sus yapcam diyor.Kauinvalidenizle cok samimi olmussunuz. Yarin obur gun kimle arkadaslik yaptigina , nereye gittigine neden haber vermedigine de karisir. Neden gelmiyosun. 3 gun olmus 5 gun olmus der. Suan iyi niyetlisin , kotu konusmak istemiyorsun kafan karisik ama yasamis biri olarak soyluyorum , yataklara dusmedikce kimseden yardim bekleme. Hatta dussen de isteme. İnsan olan gelir yardim eder, sonra basina kakarsa , gelmezsen ayip olurdu zaten diye kapatirsin. Kocan yemekler guzel diye sakin kaynananda yeme. Omur boyu boyle mi olacak . Hic senin yemeklerine alisamicak. Nasil yola getiririm dersen eger. "Bu evde ne yemek pisiyosa o,begenmiuo musun. Tamm o zaman artik yapmiyorum. Hep annen de ye" de ama sen hic cikma o yesin gelsin. Sonra zaten yola gelmesi lazim. Kaynana haber verme, gitme arama. Annenin yaninda bunu soyluyosa haddini fazla asmis.sınırıni bilsin :::::edit: balayina mi geldi...bence kaynanani sevme lutfen
O an sinirden titredim biliyor musun? Gülerek söyledi diye sert yapamadım. Kaldırdım başıma yapıyorum ya ben yemek kim yapmıyor dedim. Herkes sus pus ses yok. Yemekleri ayırıyoruz demedim haftada 1 den fazlada gitmedim. Anlamıştır herhalde.Empati yaptım
Annemin yanında ya da giyabimda beni yaptığı iyilikle hele ki zorla yedirdigi yemekle rezil edecek kaynanaya çok atarli bir şekilde "Her yerde yaptığın iyiliği başıma kakiyorsun artik yemekleri ayrı yiyoruz " es kişisine de " git ne zikkimlaniyorsan kendin zikkimlan beni daha da yemek yemeye çağırma o eve" derdim..
Gerildim ya resmen
Bende nasıl birşeyin içindeyim bilmiyorum. Eşimi savunmuyorum hataları var onunda hadi ben ses çıkarmadım onunda ne gerek var demesi gerekirdi demedi. Gelin aldım lan ben cümlesinide gülerek kurdu. Çakallık yani . Sessiz kaldım huzursuzluk olmasın dedim. İyi insanlar zararları olmaz dedim. Bilemedim.Bence sizin bir an önce bu üstünüzdeki efsundan kurtulmanız lazım. Kayınvalideniz iyi bir insan değil. Sevilecek zerre tarafı yok. Düştüğünüz durumun farkında değilsiniz ki hala buraya soruyorsunuz. Ona buna fotoğraf atıp hizmet ediyorum demeler, gelin aldım lan ben ne demek nasıl bunlara sessiz kaldınız? Kocanız eğer anne yemeklerinden bu kadar ayrılamıyorsa onu da geri iade edin. Ve balayı nasıl beraber gittiniz balayına? Daha neler okuyacağım acaba burda.
Tamam sen gitmezsen eşinde gitmez o zaman benim başka planım var de konuyu kapat niye dert ediyorsun?Kaynanam evlatları için ölür. Elleriyle besler. Yavrumda yavrum der çok düşer üstüne. Eşim kendi halindedir kendi bildiğini yapar hesap vermez ev haricinde herşeyi eşimle yaptık biz eşim aldı takılarımı falan. Öyle aileye bağımlı değildir eşime sormadan bişey yapamazlar kızar. Beni kullanıyorlar beni kafaya alıyorlar ben isteyince eşimde karım istiyor diye gelir gider. Köye götürmeye çalışıyorlar beni ikna için uğraşıyorlar.
Mutfakta sıkıştırıyor tek başıma gidicez diye. Allah akıl fikir versin benim anam babam kardeşim mi yok bayramda gidilcek 3 gün için 15 saatlik yola gidiyim.Tamam sen gitmezsen eşinde gitmez o zaman benim başka planım var de konuyu kapat niye dert ediyorsun?
Senin ailen nerde?Mutfakta sıkıştırıyor tek başıma gidicez diye. Allah akıl fikir versin benim anam babam kardeşim mi yok bayramda gidilcek 3 gün için 15 saatlik yola gidiyim.
Artık rest cekmenin sırası gelmişİyi haftsonları arkadaşlar. Sizlerden fikir almayı seviyorum. Lütfen linçlemeyin sürekli konu açıyorum diye. Tecrübesizim bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. İlerde keşke birilerine sorsaydım dememek için size danışıyorum.
Kayınvalidemi severim. Beni rahatsız edicek huyları olsada severim sayarım inatlaştığın saygısızlık yapmışlığım olmamıştır. Benim ufak bi rahatsızlığım var bu aralar ayağımla alakalı ayakta çok duramıyorum çalışıyorum. Halıları kaldırdık komple yıkamak için, izin günümde silinip süpürülüp serilcek. Eşim ben yaparım sen yorulma dedi. Kayınvalidem de evini temizlicez haberin olsun dedi. Buraya kadar normal Allah razı olsun düşünüyor. Gelelim asıl konuya. Aynı binadayız. Çalıştığım için ben yemek yaparım yeriz birlikte dedi. Sağolsun yapma yorulma anne ben part time çalışıyorum zaten dedi. Yaptı yedik gönlü olsun. Ama sonra yemeğim varkende evde yedirtmedi. Anneme gittiğimiz de haber vermediniz dedi. Aynı evde yaşar gibi olduk bunaldım hesap sormaya başladı. En son bi kaç kere “eşimin isteğiyle” orda yedik annesi kardeşi güzel güzel yemekler yapmış eşimin canı çekiyor bende kırmıyorum. Ayağım rahatsız dedim ya indik bi kaç kez ama eşime “aşçımıyım lan ben gelin yapsında ben yiyim gelin aldım ben boşa mı aldım dedi” . Çok alındım her hafta görüşürüz çaya gelirler kahvaltı hazırlarım yemekte yaparım izin günlerimde. En son ki durumda bana annemlerin yanında anneme “sanki bunlar evdemi yemek yiyor sor bakayım evde yemekmi yaptığı var bi kere yaptı da sakatladı kendini” dedi. İnanamadım. Yapıyorum ben yemek anne dedim. Oğlu için gittiğimiz davetler başıma kakıldı. O nasıl laf sokmadır anlamadım. Sürekli millete geline yemek yapıyorum diyor ben istemiyorum evde yemeğimde oluyor 1 tabak vermediği için eşim canım çekti yiyelim mi diyor bende kırmıyorum. Sizce bu yardımı geri çevirmeli miyim ? Ben istemiyorum yardım etsin kendi annem yaptığında başıma kakmaz ama ilerde geline yardım ettim diye yine bana laf sokucak. Bunu yapmak zorundada değil. Herkese sürekli gösteriş yapıyor ben çok iyi kaynanayım diyor ama balayınıma bile gelmiştir kendisi. Herkes ayıpladı gelin istedi istemeseymiş diyor. Ben istemedim bu arada sormadılar bile bilet almışlar :)
Arabayla 20 dakikaSenin ailen nerde?
Onuda yaptım beni soruyor gelsene yavrum yesene yavrum diyor. İki yüzlümü anlamadım.Artık rest cekmenin sırası gelmiş
Asla açlıktan olsenz kapısını yemek için calmayin.
Oğlunun canı istiyorsa insin yesin sizin evde yemeğiniz olsun onu yeyin kendiniz
E size söylediği lafları hatirlatsaniza tam o fırsatta ? Neden pasifsinizOnuda yaptım beni soruyor gelsene yavrum yesene yavrum diyor. İki yüzlümü anlamadım.
Annesi ballandıra ballandıra diyorki çok güzel et yaptım heee türlü yaptım karnıyarık yaptık bilmem ne.
Evet pasifim laf dalaşına girmek istemedim. Sağol anne evde yicez dedim.E size söylediği lafları hatirlatsaniza tam o fırsatta ? Neden pasifsiniz
O gulmeler var ya.Bende nasıl birşeyin içindeyim bilmiyorum. Eşimi savunmuyorum hataları var onunda hadi ben ses çıkarmadım onunda ne gerek var demesi gerekirdi demedi. Gelin aldım lan ben cümlesinide gülerek kurdu. Çakallık yani . Sessiz kaldım huzursuzluk olmasın dedim. İyi insanlar zararları olmaz dedim. Bilemedim.
Bende öyle yapmayı düşünüyorum çünkü dalga geçti resmen. Abim benim yanımda deseydi çok pis lafımı yerdi kendine gelsin dedi çok sinirlendi meselaO gulmeler var ya.
"Zehri altin tas icre sunarlar,bal da onun suc ortagi" diye bir soz var.
Benim gorumcemin de bir klisesi vardir.
Gulerek hersey soylenir der.
Ama ben yemem,yemedim.
Karsidakini aptal sanan asil aptaldir bence.
Onlara gulerek yapin bakalim,koselerde aglamakli oluyor mu olmuyor mu laf carpti bana diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?