• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yardım edip başıma kakması.

Halilari hali yikama cirmalari var, onlara verin. Tertemiz geliyor. Yoruldugunuza degmez.
Yemek mesrlesine gelince de caniniz cekse de artik orada yemeyin, evinizde yiyin. Gittiginiz geldiginiz yerlerin hesabini vermeyin. Nasil alistirirsaniz oyle gider.
Evet onun için fikir almak adına burdayım. ❤️

Haklısın canım burayı okuya okuya tepki gösterdim zaten yoksa hala aman kimse üzülmesin ayıp olmasın diyordum.

Bence insanin huzurundan ve sagligindan önemli baska birsey yok. Kim buna comak sokmak isterse ona cizginizi göstermeniz lazim. Inanin eskiden bende hep insanlari düsünür memnun etmeye calisirdim, nerdeyse sagligimi komple alip götürdü. Sonunda herseyi onlar icin yaptiginiz insanlar da dönüp yüzünüze "yapmasaydin o zaman" diyor cünkü.

Yok
Görde şükret ne KV Ler var balayına gitmiş gelinle kendi gidemeyince zamanında içinde kaldı demekki 😂
Şükür bizimki o kadar degil. Bi de mesela karışmaya başlayınca falan ben önünü kestim hep. Yoksa bizimki de zamanında anne babamın yanında dedi. Her akşam yemegi bir yeriz dedi. Ben kabul etmedim. Bence gelinde iş bitiyor. Ama şükür bizimki baskıyı kesti. Bugün akşam oturmaya gidecegiz kv ye. Eşime dedim bak artık baskı yapmıyor annen. O da gülerek nasıl gelini oldugunu falan anladı dedi.

Kız özledim seni ne zamandır görmüyordum yorumlarını 😍
Valla kaynanan çok oluyor. Yalnız oldugunda kaynanayla ona söyle ki, eğer niyetin eşimle beni huzursuz etmekse başarıyorsunuz. Ben sizi kırmamak için alttan aldıkca siz daha çok üstüme geliyorsunuz. Hem yemeğe çağırıp hep laf vuruyorsunuz. Ya bu huylarınızı tergidirsiniz yada hayatınızla sadece oğlunuzla devam edersiniz ben gelmem, görüşmem. Sen benim gibi söyleme işte daha da yumuşat sözlerini, nede olsa sevdiğinin annesi. Umarım işe yarar. Allah yardımcın olsun. 🙏

Balayına gelmesine neden izin verdiniz?

Kayınvalide 'gelin aldim lan ben boşunamı' deyince eşiniz ne cevap verdi?

Zaten ayni apartmanda yaşayarak hata etmişsiniz.

Ben 6 ay yürüyemedim. Tuvalete bile duvarlardan tutunarak gittim ama yinede kimseyi yardıma çağırmadım evime. Eşim yemek temizlik yaptı. Neden işe gidebildiğiniz halde kayınvalidenin evinizi temizlenmesine müsade ettiniz sonra böyle basa kalkıyor sözde cok iyi kayinvalideler
Daha müsade etmedm canım size soruyorum nezaketle gerek yok dedim ama yapıcam diyor.

Davet etse de gitmem. Neden gideyim ki, daha çok bak ben yemek yapıyorum bu gelin oturuyor desin diye mi? Koz veriyorsunuz.
Eşiniz de yemek gördü mü çömenlerden. Eviniz de yiyin yahu.
Nasıl düzeltebilirim. Eşime sürekli gelin annem yaptım yemek annemmm yiyinnn annem sizede alıyımmııı annnem diyo. Eşim de anneme neden ayıp olsun diyor.

Nasıl düzeltebilirim. Eşime sürekli gelin annem yaptım yemek annemmm yiyinnn annem sizede alıyımmııı annnem diyo. Eşim de anneme neden ayıp olsun diyor.
Ne bileyim bu konularda kadının yemek yapma zorunluluğu bana saçma geliyor. Ülke gerçeği tamam ona da ama kadın yemek yapsın diye mi evleniyor. Yani ben ömrümce yemek yapmasam otursam eşim razıysa kime ne? Eşiniz gitsin nerde yiyorsa yesin fakat bana böyle konuşup hakaret etmiş annesi de olsa beni ezip geçip yerse benim evliliğim sallanır yani. Olay yemek değil tabi ki beni ezip geçmesi olur.

Eşime "herkese geline hizmet ediyorum diye anlatıyor ,boşa mı gelin aldım diyor. Bu yüzden bir daha onların evine çıkmayacağım . Cok istiyorsan git kendin ye annenin yemeğini " derdim.
Ayağınız sıkıntılı neden halıları yıkamaya veriyorsunuz. İyileşince verirsiniz. Evinizi de temizlersiniz. Şuan sizi idare edecek kadar temizlersin yeter. Yada temizlik için birini çağırın. Ağızlarına laf veriyorsunuz. Gelin yattı ben halılarini yıkattım evini temizledim diyecek. Oğlu da yillarca annem sen hastayken evini bile temizledi diyecek.
O kadar iyi davranıyor ki görmeniz lazım bınu söylediğimde eşim yok şaka yapıyor o derse ?

İşte o lafından sonra çağırdığın da gelelim de sonrasında evinde yemek mi yapıyorsun de yine değil mi, sağolun evde yeriz biz diyecektiniz işte.
Hiçbirsey olmamış gibi gitmeye devam etmissiniz.
Şöyle yaptım uğramadım eskisi gibi. Haftada 2 3 gitmek yerine 1 e düşürdüm. Ve mesafeli davranmaya başladım.

Yok

Şükür bizimki o kadar degil. Bi de mesela karışmaya başlayınca falan ben önünü kestim hep. Yoksa bizimki de zamanında anne babamın yanında dedi. Her akşam yemegi bir yeriz dedi. Ben kabul etmedim. Bence gelinde iş bitiyor. Ama şükür bizimki baskıyı kesti. Bugün akşam oturmaya gidecegiz kv ye. Eşime dedim bak artık baskı yapmıyor annen. O da gülerek nasıl gelini oldugunu falan anladı dedi.
Harikasınız.

Ne bileyim bu konularda kadının yemek yapma zorunluluğu bana saçma geliyor. Ülke gerçeği tamam ona da ama kadın yemek yapsın diye mi evleniyor. Yani ben ömrümce yemek yapmasam otursam eşim razıysa kime ne? Eşiniz gitsin nerde yiyorsa yesin fakat bana böyle konuşup hakaret etmiş annesi de olsa beni ezip geçip yerse benim evliliğim sallanır yani. Olay yemek değil tabi ki beni ezip geçmesi olur.
Öyle evet ama annesi gülerek söyledi sonra da bana çok iyi davranmaya başladı kızım kızım üşütme kızım terlik giyy kızımmmm.

Öyle evet ama annesi gülerek söyledi sonra da bana çok iyi davranmaya başladı kızım kızım üşütme kızım terlik giyy kızımmmm.
Siz rahatsız olduğunuza göre şaka değil. Şaka olarak düşünüyorsanız takmayın. Takıyorsanız da gereğini yapın. Çağırsa da yemeğini yemeyin.

Kız özledim seni ne zamandır görmüyordum yorumlarını 😍
Valla kaynanan çok oluyor. Yalnız oldugunda kaynanayla ona söyle ki, eğer niyetin eşimle beni huzursuz etmekse başarıyorsunuz. Ben sizi kırmamak için alttan aldıkca siz daha çok üstüme geliyorsunuz. Hem yemeğe çağırıp hep laf vuruyorsunuz. Ya bu huylarınızı tergidirsiniz yada hayatınızla sadece oğlunuzla devam edersiniz ben gelmem, görüşmem. Sen benim gibi söyleme işte daha da yumuşat sözlerini, nede olsa sevdiğinin annesi. Umarım işe yarar. Allah yardımcın olsun. 🙏
Teşekkür ederim yorumunuz için. Kayınvalidemin huyudur çok laf sokar anneme bana herkese. Bunu anlatırsam zayıf noktamı bilerek. Tekrar temizlicem dediğinde istemiyorum anne ben öyle huzursuz olurum dicem. Olur dimi ?

İyi haftsonları arkadaşlar. Sizlerden fikir almayı seviyorum. Lütfen linçlemeyin sürekli konu açıyorum diye. Tecrübesizim bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. İlerde keşke birilerine sorsaydım dememek için size danışıyorum.

Kayınvalidemi severim. Beni rahatsız edicek huyları olsada severim sayarım inatlaştığın saygısızlık yapmışlığım olmamıştır. Benim ufak bi rahatsızlığım var bu aralar ayağımla alakalı ayakta çok duramıyorum çalışıyorum. Halıları kaldırdık komple yıkamak için, izin günümde silinip süpürülüp serilcek. Eşim ben yaparım sen yorulma dedi. Kayınvalidem de evini temizlicez haberin olsun dedi. Buraya kadar normal Allah razı olsun düşünüyor. Gelelim asıl konuya. Aynı binadayız. Çalıştığım için ben yemek yaparım yeriz birlikte dedi. Sağolsun yapma yorulma anne ben part time çalışıyorum zaten dedi. Yaptı yedik gönlü olsun. Ama sonra yemeğim varkende evde yedirtmedi. Anneme gittiğimiz de haber vermediniz dedi. Aynı evde yaşar gibi olduk bunaldım hesap sormaya başladı. En son bi kaç kere “eşimin isteğiyle” orda yedik annesi kardeşi güzel güzel yemekler yapmış eşimin canı çekiyor bende kırmıyorum. Ayağım rahatsız dedim ya indik bi kaç kez ama eşime “aşçımıyım lan ben gelin yapsında ben yiyim gelin aldım ben boşa mı aldım dedi” . Çok alındım her hafta görüşürüz çaya gelirler kahvaltı hazırlarım yemekte yaparım izin günlerimde. En son ki durumda bana annemlerin yanında anneme “sanki bunlar evdemi yemek yiyor sor bakayım evde yemekmi yaptığı var bi kere yaptı da sakatladı kendini” dedi. İnanamadım. Yapıyorum ben yemek anne dedim. Oğlu için gittiğimiz davetler başıma kakıldı. O nasıl laf sokmadır anlamadım. Sürekli millete geline yemek yapıyorum diyor ben istemiyorum evde yemeğimde oluyor 1 tabak vermediği için eşim canım çekti yiyelim mi diyor bende kırmıyorum. Sizce bu yardımı geri çevirmeli miyim ? Ben istemiyorum yardım etsin kendi annem yaptığında başıma kakmaz ama ilerde geline yardım ettim diye yine bana laf sokucak. Bunu yapmak zorundada değil. Herkese sürekli gösteriş yapıyor ben çok iyi kaynanayım diyor ama balayınıma bile gelmiştir kendisi. Herkes ayıpladı gelin istedi istemeseymiş diyor. Ben istemedim bu arada sormadılar bile bilet almışlar :)
E tabi bunları az çok tahmin ediyordunuz sanki herneyse sizinde hatanız var eşim kırılmasın vs vs ..kırılsın gerekiyorsa kırılacak siz üzülüyorsunuz o nolcak... şimdi size bi taktik vereyim evde su ekmek yiyorsunuz o eve yemeğe gitmiyorsunuz... eşiniz gitmek mi istiyor güle güle ..
Soran olursa benim duyduğum laflar fazlasıyla doyurdu dersiniz... ha yine gidersiniz e o zaman daha çok işitirsiniz... Bi çizgi koyun olsun bitsin...

Back
X