Benden onu tecrübe kazandıktan sonra farkettim. Tepki göstermeliydi.Eşin bostan korkuluğumuydu bunlar olurken?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benden onu tecrübe kazandıktan sonra farkettim. Tepki göstermeliydi.Eşin bostan korkuluğumuydu bunlar olurken?
HaklısınızKendi yapıyor. Bu şekilde sizi alistirip berbarr yemege baslicaksiniz. Daha sonra gelin yapsın biz yiyelim olcak. Zaten niyetini belli etmiş. Alındım kırıldım dersen çok ezilirsin. Tavrını koy. Benim kendime ait bir düzenim var de. Yoksa asla kendine ait bı düzenin hayatın olmayacak.
Katılıyorum, eşinin duyduğu yemeği yemek istemesi enteresan. Canı çekiyormuş. Gelin almak nasıl bir zihniyetse sanırım imzalı kölelik gibi. Aldık artık bizim hizmetlisi.Ayrıca eşiniz de cidden çocuk gibi o ne öyle duyduğunu canı çekiyor. Madem annesinin yemeklerine bu kadar düşkün ve hasret evlenmeseymiş, kalsaymış orada. Benim eşimin ve annemin yanında kayınvalidem bana laf soksa bişey dese benden önce eşim verir cevabını ki ben de susmam cevap veririm. Sonuçta gelini olmak istediğini söyleme hakkı vermez kimseye. Gerekirse ayıplasınlar boşverin siz hakkınızı yedirmeyin kimseye mesafe koyun ve koruyun. Sevgiler..
Bak görüyor musun ne kvler var. Bunları okuyup kendi kayınvalidene sempati beslemen gerekir aslında. Ama sen okuyup okuyup kendi kvne bileniyorsun.Herşeyi başıma kalkıyorsun. Bundan sonra ne yemegini yerim ne yardımını isterim de. Bir kez bile olsun yemede inme. Çay iç ve kalk
Yok ben seviyorum kv mi. Gercekten sanslıyım cok iyi. Artık bizi darlamıyor. İstedıgınız zaman gelin diyor. Bugün gıdecegız.Bak görüyor musun ne kvler var. Bunları okuyup kendi kayınvalidene sempati beslemen gerekir aslında. Ama sen okuyup okuyup kendi kvne bileniyorsun.
Sevgiler..Ayrıca eşiniz de cidden çocuk gibi o ne öyle duyduğunu canı çekiyor. Madem annesinin yemeklerine bu kadar düşkün ve hasret evlenmeseymiş, kalsaymış orada. Benim eşimin ve annemin yanında kayınvalidem bana laf soksa bişey dese benden önce eşim verir cevabını ki ben de susmam cevap veririm. Sonuçta gelini olmak istediğini söyleme hakkı vermez kimseye. Gerekirse ayıplasınlar boşverin siz hakkınızı yedirmeyin kimseye mesafe koyun ve koruyun. Sevgiler..
Eşimde şunu düşünüyordu önceden bana laf soktuktan sonra artık diretmiyor. Diyorki ne güzel yorulmuyorsun yiyoruz çıkıyoruz. Sevinmen lazım geç geliyoruz zaten. Anlamıyordu. Annesi laf sokunca anladı artık tamam diyor. Hatta ben şöyle demek istiyorum “ sağol anne sonra yemek mevzusuna dönmesin evde yemek yapmıyor denildiği gibi temizlikte yapmıyor olur sağol düşünmen yeter :)Gitmeyin yemeğe filan. Oğlunu çok düşünüyorsa zaten bir tabak gönderir. Eşinize de söyleyin. Başa kalkılan hatta utanmadan insanlara anlatılan iyilik iyilik değildir. Başkalarına bir daha söylediğinde Lütfen anne! diye uyarın. Ben yemeğimi de işimi de kendim yapıyorum, sen yapmak istediğinde kırmamak adına izin vermiştim ama bunu bir daha bu şekilde söylersen asla izin verip seni de yormam merak etme! deyin ve surat asın. Eşinize de aynısını anlatın ve böyle yapacaksa beni daha uzak bir eve çıkalım düşüncesi sarıyor haberin olsun. Artık yemeğe çıkmam onlara, sen de evli bir adam olarak beni yalnız bırakıp gidip orada yiyecek değilsin herhalde! diyin
Bende bu düşünceye karşıyım. Gelinde bir ananın evladı sonuçta. Eşim enteresan evet bir hışımla “keşke evlenmeseydin” diye çıkıştım ona. Üzüldüm napıyım anne neden yemeğe çağırıyorsun diye anneme mi kızıyım dedi.Katılıyorum, eşinin duyduğu yemeği yemek istemesi enteresan. Canı çekiyormuş. Gelin almak nasıl bir zihniyetse sanırım imzalı kölelik gibi. Aldık artık bizim hizmetlisi.
Gelin almak tabiri yeterince itici gerçekten, gelinler kimsenin malı değildir alınma durumu söz konusu olamaz. Keşke bunun yerine '' bir evlat sahibi daha olduk'' diyecek erdeme sahip olsa bazı büyüklerimiz ama nerede..Katılıyorum, eşinin duyduğu yemeği yemek istemesi enteresan. Canı çekiyormuş. Gelin almak nasıl bir zihniyetse sanırım imzalı kölelik gibi. Aldık artık bizim hizmetlisi.
İşin komiği mesafe koymadan önce kızımsın gelinim değilsin derdi. Neden döndü anlamadım.Gelin almak tabiri yeterince itici gerçekten, gelinler kimsenin malı değildir alınma durumu söz konusu olamaz. Keşke bunun yerine '' bir evlat sahibi daha olduk'' diyecek erdeme sahip olsa bazı büyüklerimiz ama nerede..
Ayni benim kaynanam gosteris budalasi kaynanam gibi.İyi haftsonları arkadaşlar. Sizlerden fikir almayı seviyorum. Lütfen linçlemeyin sürekli konu açıyorum diye. Tecrübesizim bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. İlerde keşke birilerine sorsaydım dememek için size danışıyorum.
Kayınvalidemi severim. Beni rahatsız edicek huyları olsada severim sayarım inatlaştığın saygısızlık yapmışlığım olmamıştır. Benim ufak bi rahatsızlığım var bu aralar ayağımla alakalı ayakta çok duramıyorum çalışıyorum. Halıları kaldırdık komple yıkamak için, izin günümde silinip süpürülüp serilcek. Eşim ben yaparım sen yorulma dedi. Kayınvalidem de evini temizlicez haberin olsun dedi. Buraya kadar normal Allah razı olsun düşünüyor. Gelelim asıl konuya. Aynı binadayız. Çalıştığım için ben yemek yaparım yeriz birlikte dedi. Sağolsun yapma yorulma anne ben part time çalışıyorum zaten dedi. Yaptı yedik gönlü olsun. Ama sonra yemeğim varkende evde yedirtmedi. Anneme gittiğimiz de haber vermediniz dedi. Aynı evde yaşar gibi olduk bunaldım hesap sormaya başladı. En son bi kaç kere “eşimin isteğiyle” orda yedik annesi kardeşi güzel güzel yemekler yapmış eşimin canı çekiyor bende kırmıyorum. Ayağım rahatsız dedim ya indik bi kaç kez ama eşime “aşçımıyım lan ben gelin yapsında ben yiyim gelin aldım ben boşa mı aldım dedi” . Çok alındım her hafta görüşürüz çaya gelirler kahvaltı hazırlarım yemekte yaparım izin günlerimde. En son ki durumda bana annemlerin yanında anneme “sanki bunlar evdemi yemek yiyor sor bakayım evde yemekmi yaptığı var bi kere yaptı da sakatladı kendini” dedi. İnanamadım. Yapıyorum ben yemek anne dedim. Oğlu için gittiğimiz davetler başıma kakıldı. O nasıl laf sokmadır anlamadım. Sürekli millete geline yemek yapıyorum diyor ben istemiyorum evde yemeğimde oluyor 1 tabak vermediği için eşim canım çekti yiyelim mi diyor bende kırmıyorum. Sizce bu yardımı geri çevirmeli miyim ? Ben istemiyorum yardım etsin kendi annem yaptığında başıma kakmaz ama ilerde geline yardım ettim diye yine bana laf sokucak. Bunu yapmak zorundada değil. Herkese sürekli gösteriş yapıyor ben çok iyi kaynanayım diyor ama balayınıma bile gelmiştir kendisi. Herkes ayıpladı gelin istedi istemeseymiş diyor. Ben istemedim bu arada sormadılar bile bilet almışlar :)
Vallahi büyüklerin davranışlarına akıl sır ermiyor ne yazık ki. Ama mesafenizi asla bozmayın. Anne olduğunuzda herşey daha sarpa sarar çocuğunuzu emzirme şeklinize kadar karışırlar bir bakmışsınız ki çekirdek aile yerine geniş aile ile hayat sürüyorsunuz.bu arada geçmiş olsun tez vakitte iyileşmenizi dilerimİşin komiği mesafe koymadan önce kızımsın gelinim değilsin derdi. Neden döndü anlamadım.
Teşekkür ederim iyileşiyorum sağolun. Mesafeli olmak kötü değil dimi ?Vallahi büyüklerin davranışlarına akıl sır ermiyor ne yazık ki. Ama mesafenizi asla bozmayın. Anne olduğunuzda herşey daha sarpa sarar çocuğunuzu emzirme şeklinize kadar karışırlar bir bakmışsınız ki çekirdek aile yerine geniş aile ile hayat sürüyorsunuz.bu arada geçmiş olsun tez vakitte iyileşmenizi dilerim
Her canı çektiğine kırılmasın diye göz yummak ilerde sıkıntı doğurabilir.Ay ben nedense eşinize uyuz oldum
Boşboğaz mı ya da aç mı ki her duyduğu yemeği canı çekiyor![]()
Haklısınız peki eşime konuyu açayım mı annen temizlik yapcakmıi istemiyorum diyim mi ? Ona zaten birlikte temizlerim demiştim. Kaynanamada yok hallederiz yaparım ben dedim.Balayına geldi ne demekben sizin yerinizde olsam yardımı da iyiliği de kabul etmem madem başa kakiyor, evimde oturur peynir ekmek yerim yine yemem orda. Çünkü yediğiniz de zıkkım oluyor belli ki. Eşiniz de boğazını tutsun ya da kendisi gitsin.
Allah elden ayaktan düşürmesin valla kayinvalideden yardim almak konusuna karşıyım ben. Nolursa olsun bir yerde lafını yaparlar gibi düşünüyorum kendi anneniz gibi olamaz. Evimi pislik de götürse hasta da olsam çok işim gücüm de olsa yardım hiçbir zaman kabul etmiyorum, kafam rahat.
Ah aklıma geldi. Milletin içinde istemeseymiş balayına dedi. Bende sormadın ki dicektim de rezil olsun istemedim. İyi niyetmi salaklıkmı bilmiyorum. O laftan sonra mesafe koydum ama çok iyi davranıyor annemm anneeeeem canım annem diyor gören beni kötü sanıcakBalayında aranıza girip yatsaydı bi o kalmış çünkü
Şükret kısa sürede tanımışsın. Şimdi mesafe vakti. Eşin bir şey derse de söyledikleri gururuma dokunuyor dersin. Uzunca bir süre onun evinde yeyip içmem ben olsam. Bir tabak yemek için laf yiyecek değilsin ya. Bir daha başına kakarsa "lafını edeceksen yapma bundan sonra, senin yemegine mi kaldık " de, sen onu rezil et. Madem millete gösterişi seviyor milletin içinde rezil et ki dilini tutmayı öğrensin.