Kayınvalidemin yatılı kalma merakı

Geldiğinde ona hizmet etmeyin. Saygısızlık edin, surat asın demiyorum ama yorgunum diyin yatın, siz de tembellik edin hatta naz yapın. O konuşursa hı mı falan diyin muhabbete girmeyin. Ne konuşursa konuşsun siz onları üzerinize alınmayın kafanıza da takmayın onun zamanında hazır bez yok idiyse bu sizin sorununuz değil bulabilseydi kendi de ne biçim kullanacaktı. Yani oralı olmayın. Ona özel yemek de yapmayın kendi istiyorsa kendi yapsın ya da ısıtsın yesin. Saygısızlık etmeden o yokmuş gibi davranın, belki sıkılır az kalır.

Kaynana düşmanlarıyla uğrasamıcam doğum mutluluğu yasıyorum cidden,
Allah hayırlısıyla evladınıza kavuşmayı nasip eder inşallah.Ama mutluluğunuzu mutsuz insanların gözüne sokarak daha üst seviyeye çıkarma çabanız hoş değil.İnsanlar sorunlarını paylaşıyor biraz destek görmek bi yerlerden tutunmak istiyor.Tavrınız hoş değil.Her konuya yorum yapmak zorunda da değilsiniz zaten.

Geldiğinde yemek yapma ağrım var bulantım var yemeği yapıver geldiğin çok iyi oldu ben de perde yıkayacaktım gözümde büyüyordu ben yıkayım sen asıver, evin de süpürülmesş gerekiyor kendimi hiç iyi hissetmiyorum de ver süpürgeyi. Çenesi değil eli çalışsın azıcık.yürüme mesafesindeyken niye kalınır anlamıyorum aynı hastalık eşim tarafında da var. Sürekli nevresim vs yıkamak gerçekten insanın zoruna gidiyor. Ben geldiğinde iyi ağırlamıyorum çünkü zaten yapacak halim de yok çıkarıyorum malzemeyi şu yemeği yapıver ben çocuğu uyuturken diyorum

Di
Ama simdi siz de boyle yazarak hakliyken haksiz oldunuz basortusuyle alakasi yok ki durumun. Sakin olun cevap yazmayn kafi.
Dini hassasiyetleri olan bir insan böyle alaycı çirkin yorumlar yazıp bir insanın moralini daha çok bozmaz.ben de tesetturluyum kimsenin yarasına tuz basmam elimden bir şey gelmiyorsa dua ederim.merhamet etmeyene merhamet olunmaz biz birbirimize acimazsak Allah ta bize acımaz

Bana saygı dersi vereceğine saygısızlık yapın diye öğüt verenlere yazmalısın

Bana saygı dersi vereceğine saygısızlık yapın diye öğüt verenlere yazmalısın

saygı tek taraflı değildir.
Büyük diye her yaptığı saygısızlığa susacak değiliz, o devir geçti.
Saygı görmek isteyen saygı gösterecek.
Yürüme mesafesindeki evi varken gelip bir işin ucundan da tutmayan bir insana saygı göstermem ben. Önce karşı taraf bir insan olsun önce huzur bozmak yerine düzgün davransın sonra saygı gösterilir

Kısmen haklısınız.

Fakat ne olursa olsun tabi iftira, fitne vs olmadığı müddetçe eş annelerini tolere etmek gerekiyor. Haklısınız. Ama tamamen silip atamazsınız. Çünkü o da bir anne. Emin olun anne olmadan önce bende asardım keserdim. Ama inanın bir anne hiç bir şey yapmasa karnında taşımak bile büyük bir emek.

Sadece size şunu söyleyeyim. O evin hanımı sizsiniz . Sizin kurallarınız geçerli. Onun için de evinizde rahat davranın. Kasılmayın. İnsan ister istemez kasılıyor. Rahat olun. Özel bir şey yapmanıza gerek yok.

Bakalım
Seni sevdim

Haftada 1 gün kalsın ne olacak diyenleri şaşkınlıkla okudum. Evi yürüme mesafesindeymiş ne diye kalsın? Evde akranı kimse de yok. Hamile bir kadın ve çocuk olan bir evde saatlerce oturmak bile manasız. Yardımcı olmak niyetindeyse yapar iki kap yemek getirir oturur biraz gider. Ya da kızım yorgunsundur gelin burada biraz oturalım dinlenirsin der davet eder.

Ayrıca çok konuşan insanlara asla tahammülüm yok. O konuşunca bakmayın yüzüne, tv ile ilgilenin bi süre sonra susar heralde. Hamileliği bahane edin, yorgunum deyin yatın gözünüzü kapatın. Eşinizden hayır yok anladığım siz yavaş yavaş normal standart görüşmeye çevirin

"Haftada 1 gün kalsın ne olacak" diyenlerin önünde saygı ile eğiliyorum bir de evi dibinizde olmasına rağmen
Bence birinin birinde kalması için bir sebebi olmalı , uzak mesafe- kaldığı yere yardımcı olma- kendi evinde tadilat vs olup zorunlu olması gibi gibi..
Yani durduk yere birbirimizde kalmak neden ?
Sana tavsiyem eşin ile aranı bozma, kayınvalidene de hareketlerinden rahatsızlığını dile getir.
Sen sesini çıkarmazsan bu düzen böyle devam eder.

Sanki benim Kv dem

Teoride haklısınız ama pratikte öyle olmuyor maalesef.
Gelip bir büyük gibi otursa sorun yok ama çok konuşuyorlar yaaa.
Benim rahat (!)yaşamam ona batıyor mesela. "Bulaşık makinesi var, çamaşır makinesi var, süpürge var bu devirde karilik ne kolay, eskiden boyleydi, şöyleydi her sey daha guzeldi,.." esim bana ufak bir yardim etsin " baban olsa asla yapmazdı, baban erkek adamdı "
Kızımın altını değiştireyim, başlıyor " biz bezi elimizde yıkardık, kaka yapmadan bez değişmez" pişik olur enfeksiyon kapar diyorum. " insan kendi cisinden enfeksiyon kapar mı" diyor.
Pişik kremi sürüyorum. " bunlar çocuğun derisinden geçiyor " büyük kızım doğduğundan beri aynı şeyi söylüyor. ( bu arada ben sağlıkçıyım)
Fazla çizgi film seyrettirmiyorum hatta vurdulu kırdılı çizgi filmleri hiç seyrettirmiyorum " biz babasını serbest yetiştirdik, anası babası kızını baskıyla yetiştiriyor"

Bunları bir hafta dinleyin o zaman konuşalım.

Evi yakınsa neden kalıyor ki?Bence annenizi çağırın bir süre yanınızda kalsın.Eşiniz bakalım nasıl davranacak.Bikaç gün sonra laf ederse anlar belki sizi.Başka torunları çocukları yok mu?Ya da başka uğraşları yok mu?Kaldığı gün erkenden yatın.Hamilesiniz iyi değilim diye siz hizmet isteyin kocanızdan

Ne kendi annem ne de kv ne de bir başkası ihtiyacı yoksa keyfi sebepten evime zırt pırt girip çıkamaz, kalamaz;aileme, çocuğuma, eşime müdahale edemez. Tabii ki ben de aynı şekilde. Eşimin annesi olabilir ve eşim annesinin suratına bayılabilir ben bayılmıyorum (hele de kötü bir mazimiz varsa) ya da ben annemim suratına bayılabilirim ama eşim bayılmayabilir. Gidilecek gelinecek, yiyilecek, gezilecek hepsi olacak fakat her şey sınırında olmalı. Benim de bi yavrum var evlendiğinde kafam estiğinde gidip evine yerleşemem. Elimden geldiğince kendi işimi kendim görürüm yeter ki ihtiyacım olduğunda kapısını çalacağım birilerinin olduğunu bileyim. Kimseyi bıktırmaya gerek yok. Çok veren maldan az veren candan diye bir laf var. Zırt pırt benden bir şeyler beklerse bir veririm iki veririm üçüncüye yeter derim fakat ihtiyacı olduğuna inandığım insana ilk ven koşarım. Senin kv benim kv ye çok benziyor. İzin verseydim kendi de evimden çıkmazdı benim de evimde zaman geçirmeme fırsat vermezdi. Bazen kötü olacaksın ki değerin bilinsin

Benim teyzemde anneme gelir saat geç olmuşsa taksi parası vermemek için yatar .Bu arada mesafe yakın taksi 12 tl falan tutuyor:)yemeğe çağırmaya korkar olduk bu huyu yüzünden babam rahatsız evin temposu zaten annemi yoruyor geliyor kalıyor sanki şehirler arasi yol yapacakmış gibi .bazı arkadaşlar haftada bir gün kalsın v.s demiş ama yatılı misafir gelince yattığı çarşafı, giydiği pijamayi yıkamak gerekiyor bi de cok konusan izledigi seye bile yorum yapan insanlar beni yoruyor o yüzden konu sahibini anlıyor ve hak veriyorum en iyisi yatması için teklifte bulunmamak(bazı insanlara teklif gerekmiyor maalesef biliyorum) yada kaldığı süre içinde yüz vermemek en ıyisi olacaktir

Emin olun anne olmadan önce bende asardım keserdim. Ama inanın bir anne hiç bir şey yapmasa karnında taşımak bile büyük bir emek.
Yaaa tamam da ben de anneyim. Karnımda taşıdığım da benim evladım. Evladıma naz caz trip falan yapsam evladım hadi katlanmak zorunda diyelim ama ben kocasını karnımda taşıdım diye elalemin kızına niye eziyet edeyim?
Ya da beni niye alttan alsın?
Kocasıyla çocuklarıyla mı ilgilensin, enerjisini onlara mı ayırsın, benim saçma sapan hareketlerimle mi uğraşsın?
Anne olabilsiniz ama düşünce yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…