- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Annem her hafta kalamaz. Mümkün olan mesafelerde değiliz. Keske olabilseydik ama maalesef. Tabiki insanlar birbirlerini sıkmamalı neden huzursuzluk olsun ki.
Bence haftada bir gelip 1 gun kalinmasinda problem yok yine söylüyorum. Ama baskasina göre vardır bisey diyemem. Ama bu demek degil ki vardır diyen herkesin mesajini alintilayip begenmeyip ustune birde mubalaga edip iyice baska noktalara getireyim.
Ki dedigim gibi yanlıs aksetmis olabilcegimi de soyledimDaha ne diyebilirimki. Bu cumleler size degil ama . Olur birimiz yorum yazariz yanlis anlamis veya anlatmisizdir baska arkadaslar olarak onu duzeltme amacli kendi dogrumuzu yazariz ama bunun bi haddi hududu olmalı
Erkek anası diye taşlamak laızm illakiAman sakın ulasımız :)) boyle seyler yazanlar taşlanıyor. Kv ölsün gitsin bi daha gelmesin tü kaka
Bekarlikta babamdan çok şiddet gördüm psikolojik olsun fiziksel olsun.evlendim eşim gerçekten iyi ama annesi aşırı zor biri artık bende ne sorunları çözecek sağlıklı bi psikoloji kaldı ne alttan alacak sabır.büyükler büyüklüğünü bilmiyor bazen.ben de kafam rahat normal sıradan bi hayat yasamak isterdim.ama beni çok bunaltıyor annesiİşin sırrı bu zaten ..
Özgüven çok önemli .
Çevremize doğru enerjiyi yaydığımız sürece sıkıntıların üstesinden geliriz..
Savaşa gider gibi kuşanmaya gerek yok yani..
Anlıyorum sizi. Tabiki kimse yıpranmasın neden olsun boyle seyler. Ama orta yol her zaman vardır diye düşünüyorum ben. Bide evet misafir agirlamayi severim. Kv beni uzdugu konulari anlatsam yol olur ama onu degistiremeyecegime gore onunla iyi anlasmayi ogrendim ben. Onu oyle kabul ettim. Yasadim yani haricten gazel okumuyorum burda uyelerin dedigi gibi :) bizzat yasadim. Ama unuttum geçti gitti ne yapayim esimi doguran kisi, esimi onun sayesinde tanimisim olsun mu kadın kahrolsun mu diye dusuneyim :) bunuda haricten gazel okuyosun diyenlere soyluyorum hayir yasadigimdan soyluyorum ama siz bilmeden konustugunuz icin yani oyle diyen insanlar aslinda onlar haricten gazel okuyor.Hayir yani o yorumu sundan yazdim, annen simdi uzakta olabilir ve sana haftada 1 gelmesi su an cazip gelebilir.
Ancak is öyle olsa ve olanak olsa, seninde bikma ihtimalin var. Onu demek istiyordum.
Tabiki fikir ayriligi olabilir ve ciddende sevebilirsin. Ben mesela misafir agirlamayi sevmem fakat misafir agarlamaya bayilan arkadaslarimda var. Hani bu dedigin gibi zevk ve kisilik meselesi.
Ancak genel olarak toplumda bu büyüklere karsi saygi konusunda çok sikinti var. Saygi diye millet kendini yipratiyor. Ortada diyalog yok, anlayis yok. Jenerasyonlar bu sekilde ve çok yipratici seyler yasandi. Benimde tepkim aslinda bunaydi.
Aaa tabi canim :)))) olmazsa olmaz. Bariz tarafliymis yorumum koptum ordaErkek anası diye taşlamak laızm illaki
Helal olsun o zaman zor bi şey şu durumda ama benim de kulağıma kupe oldu inşallah hem evliliğim için hem ailedeki herkesin mutluluğu için ben de yapabilirim ama dediğim gibi bunalmış durumdayım benim için çok zorAnlıyorum sizi. Tabiki kimse yıpranmasın neden olsun boyle seyler. Ama orta yol her zaman vardır diye düşünüyorum ben. Bide evet misafir agirlamayi severim. Kv beni uzdugu konulari anlatsam yol olur ama onu degistiremeyecegime gore onunla iyi anlasmayi ogrendim ben. Onu oyle kabul ettim. Yasadim yani haricten gazel okumuyorum burda uyelerin dedigi gibi :) bizzat yasadim. Ama unuttum geçti gitti ne yapayim esimi doguran kisi, esimi onun sayesinde tanimisim olsun mu kadın kahrolsun mu diye dusuneyim :) bunuda haricten gazel okuyosun diyenlere soyluyorum hayir yasadigimdan soyluyorum ama siz bilmeden konustugunuz icin yani oyle diyen insanlar aslinda onlar haricten gazel okuyor.
Bence aşırı aşırı kötü seyler olmadigi sürece hersey olumluya cevrilebilir ❤ Cevrilmeli.
Yani konu sahibi kv sevse ne iyi anlassa bana ne iyi anlasmasa bana ne :) ben onun icin kendimce dogrusunu soyledim.
Kv kotu bicok sey yasamama ragmen unuttum ve bize gelmeleri icin veya ben onlara gitmek icin hep mutlu oluyorum buda benim olumlamam sonucu oldu.
Ben aslında coktan cinnet geçirirdim de oğluma bakıyor bi anlamda elim mahkum. O yuzden ipleri koparamıyorum. Kibarca söylüyorum rica ediyorum vs ama yok fayda etmiyor. Değişik bir tur...Bence sessizlik başa bela kesinlikle artık konuşmamız lazım ikimizin de öyle de böyle de gelin kötü aklıma bi filmdeki söz geldi şimdi "bi cinnet her şeyi halleder"
Madem eşin hicbi ise yaramıyor mesafelerin kendin koymaya basla örneğin anne yatak odama lütfen girme orası özel alanim de. Sürekli konuşuyor demisisn bnm KV de öyle habire dedikodu yapar cekistirir söylenir hastayım oram buram ağrıyı der , hicbisey bulamasa TV programındaki birilerine küfür eder bağırıp çağırir ben başta cekindigim için sürekli onaylıyor ve dinliyordum ama bı sure sonra cvp bile vermedim dinlemedim mesela bı konu acıyo ben duymamis gibi tamamen alakasız biseyden bahsediyorum yani onun yaptığını yapıyorum istediği dedikodulari yapmıyorum artık o da bıraktı benle konuşmaya çalışmayı :)Eşimde asla arada dengeyi sağlayabilecek kabiliyet yok.kadın halimle ailemden biri ona eziyet verse araya girerim eşimi savunurum.o beni hiç öyle sahiplenmiyor.bu olayları sorun etmem yüzünden benden baya soğudu
Sizinki de çok zor biriymiş.ben de susuyorum yüzüm gülmüyor uzun zamandır.hep aynı şeyleri soruyor ona her gördüğümde aynı şeyi açıklamaktan bıktım.bakalım o ne zaman pes eder ama zor çünkü eski bi komşusu dedi ki o yolda bi çocuk bile görse saatlerce konuşur onla akşam ederdi evine yemek yapmaya git diye ben söylerdim dediMadem eşin hicbi ise yaramıyor mesafelerin kendin koymaya basla örneğin anne yatak odama lütfen girme orası özel alanim de. Sürekli konuşuyor demisisn bnm KV de öyle habire dedikodu yapar cekistirir söylenir hastayım oram buram ağrıyı der , hicbisey bulamasa TV programındaki birilerine küfür eder bağırıp çağırir ben başta cekindigim için sürekli onaylıyor ve dinliyordum ama bı sure sonra cvp bile vermedim dinlemedim mesela bı konu acıyo ben duymamis gibi tamamen alakasız biseyden bahsediyorum yani onun yaptığını yapıyorum istediği dedikodulari yapmıyorum artık o da bıraktı benle konuşmaya çalışmayı :)
Çok sağolun ben de acaba bende ne gibi sorun var da bunaliyorum diye düşünmeye başlamıştım bazi yorumlardan sonra.annem malesef gelemez gelse de annem burda diye her gün gelir.hiç bir işe elini sürmez belki inanmicaksiniz ama evini temizlemez bulaşığı kayınpederi m yıkıyor eşim bekarken bulaşık yikamaktan iş yapmaktan bıkmış annesi yapmıyor tabiatinda yokBen de bir oğlan anasıyım. Ama aynı şehirde neden gidip oğlumda kalayım? Ayrıca ev sadece oğlumuzun evi değil kızın da evi. İlla dip dibe olmak yatılı kalmak nedir?
Yanlış olana doğru demek mi gerekiyor?
Zırt pırt gidip oğlumun evi kızımın evi diye huzur kaçırmak çok mu doğru?
kim olsa daralır.
Konu sahibi bence siz kayınvalidenizin ayağımı kesmeye çalışın. Kibar kibar imalarla başlayın. Baktınız iş yapmayı da sevmiyormuş evin yükünü atın. Temizlesin, yemek fn bekleyin ben hamileyim diyim, işten kaçar belki.
Ha ben huzurum yoksa evde huzur bırakmam o ayrı.
Yada çağırın annenizi doğuma kadar kalsın gelemez belki o zaman.
O zaman sal gitsin.Çok sağolun ben de acaba bende ne gibi sorun var da bunaliyorum diye düşünmeye başlamıştım bazi yorumlardan sonra.annem malesef gelemez gelse de annem burda diye her gün gelir.hiç bir işe elini sürmez belki inanmicaksiniz ama evini temizlemez bulaşığı kayınpederi m yıkıyor eşim bekarken bulaşık yikamaktan iş yapmaktan bıkmış annesi yapmıyor tabiatinda yok
Bizde televizyon yok eşimle huzursuz oluyoruz o gelince ben diyorum bi yerden sonra kafam kaldırmıyor eşim de ne var bunda idare et duymazlıktan gel diyor ben mutsuz olduğumu çok belli ediyorum aslında anlamak istemiyor ama dediğiniz gibi işi yapmasam bi şeye yarar mı bilmiyorum bana öyle geliyor ki ne yapsam o rahatsız olmazO zaman sal gitsin.
Bırak kayınvaliden yada kocan rahatsız olsun.
Bulaşıkları yıkama. Bir şey derse eşin midem bulanıyor, annen yada sen yap üç kişinin bulaşıpıyla uğraşamıyorum annen geliyorda yardım edecek de. Kayınvalidene de benzerini dersin. Herkes hem çocuklu hem hamile gelinine yardım ediyormuşs dersin mesela.
Kısacası evde ufak huzursuzluklar çıkar. Emin ol rahatı huzuru kalmayınca gelmez.
Tv açtırma, yüksek sesle konuşturma mesela. Dizisini izleyemezse konuşamazsa sıkılacak gidecektir.
Kulaklık aklıma gelmedi çok iyi fikir çünkü hiç sesi kesilmiyor bundan sonra hep kulaklikla bi şeyler dinlicem bahanem de var bizim grubumuz var burda 5kadiniz her hafta birinde toplanıp bi konu belirleyip ben bir şeyler anlatiyorum hepimizin manevi eksikleri var elimizden geldiğince öğrenmeye başlamak için böyle bi grup kurduk komsularimla onun için hazırlık yapıyorum derimÇok zor bir durum ,ben yeni evliyim ,7 ay oldu ,bir kez geldi kaldı kayınvalidem o da zaten 3 gün, en azından şu ana kadar iyiliğini gördüm kötülüğünü görmedim ,sağolsun iyi biri .Bence sen bişey diyemiyorsun diye ana oğul rahatlar ,suç ikisinde de var .ben anlamıyorum oğlumun evi kızımın evi diyenleri ,tamam işte senin evin değil diyesim geliyor..he benim annem bile olsa eşime bırakmam ben usulünce söylerim..Son çare de o gelince evse durmam senin yerinde olsam gezmeye giderim yakınım varsa ,yemekte yapmam ilgilenme ,laf ta söyleme kudursun ,anlatacak veri verme eline ,oda değiştir ,kulaklık tak ,hiç fevri davranma kendi kendine konuşsun ,yemek yapamıyorum bazen midem bulanıyor de belim Ağrıyor de ,kibarca sinir et yani ,,en olmadı oğlunun eviyse sen git evden
Hay ağzın bal yesin derler yaAkil sagligimi korumaya calisiyorum cidden "oglunun evi tabi kalcak"nedir yaaaa bu nasil bi mantik? Ayri sehirlerde degik uzak degil hasta degil keyfi bi sekilde duzenli olarak kizi rahatsiz etmek adina yaptigi bi eylem bu kvnin. Istemedigini soyle belli et kusen kussun darilan darilsin. Yazik degil mi sana hamileyken bi de bu stresi cekiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?