Kayınvalidemle Başım Dertte...

Nazan Basak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
14
-25
1
37
Selam... K.v ile başlangıçta iyiydik. Ama gittikçe iki oğluna da otorite uygulayan,kontrolcü bir kadın old gördüm. Mesafe geliştirmeye çalıştım. Ama neredeyse her görüştüğümüzde laf sokmaya devam etti... Yalniz yaşıyor,bir oğlu yurtdışında. Eşi de yeni vefat etti. Biz evlenmeden 2 ay önce.Eşimle yakın ev tuttuk... Yardımcı olmaya çalışıyoruz vs... En son bayram sebebiyle corona old halde evime davet ettim,yalnız kalmasın bayramda diye. Eve geldi... Başlangıçta benden çekiniyordu ama yavaş yavaş açılmaya başladı. İftara kadar eşimle sabahtan onun için hazırlık yapmaya başladık. Laf etmesin diye günler öncesinden temizlikler... Ellerim tahriş oldu. Bir rahatsızlığım var. Buna rağmen. Her neyse... Bizim kontrol hastası k.v sadece bir gün dayandı. İftar sonrası bitap düşmüşüm bulaşıkları bıraktım... Çay,kahve keyfi yapıyoruz. Mutfağa girip çıkmaya başladı. 2 dk sonra eşime bulaşık makinesini çalıştır oğlum,dedi. Benim şarteller attı. Baktım karışmaya başlayacak her şeye... Sırf tavır koymak adına... Mutfağa girdim,kapıyı kilitledim. İş yapmaya başladım. Sabah da kalkınca asla konuşmadım bayram olmasına rağmen... Ben yokmuşum gibi davranıp eşime iş buyurduğu için... Sonra da sofrayı toplayıp başka odaya girdim. Gitmesini bekledim. Ve gitti.... Birazcık yüz bulunca her şeye karışan bir kadın... Eşime nasıl davranmam konusunda bile yorum yapıyor... Daha bir sürü şey...

Kapıyı kitlemek mi ne cesaret kız

Tavır alarak iyi yapmışsınız. Umarım hep böyle devam edersiniz. Eşinizin de destekçi olması çok önemli. Bu arada kimse için ellerim tahriş olana kadar temizlik yapmam. Ne gerek var

Hiç yani hangi devir de yaşıyıyoruz vala ben ne olursa olsun yapamam öyle bi hareket

Hiç yani hangi devir de yaşıyıyoruz vala ben ne olursa olsun yapamam öyle bi hareket
En hafif tabirle çirkin. Kayınvalidenin yaptığı bir şey de yok. Ev işini kendi vazifesi bellemiş kadın tepkisi. Ben olsam eşime “hadi kalk da hallediver, bak annen de söylüyor” derdim.

Abartmiyor musunuz? Alti ustu makinayi calistir demiş ustelik size degil eşinize demiş.
Benim kvde de bisey isteyecekse oğluna iş buyurur bana değil. Size dese daha mi iyiydi anlamadim. Bazilari kalan bulaşiktan rahatsiz olur, agzini tutamamiştir işte.

Şu "evin hanimiyim" modunda her işi ben yapmaliyim, mutfagima eşim dahi giremez kafalarinda bir insan misiniz yoksa? Anlamadim neye bu tepkiler.

En hafif tabirle çirkin. Kayınvalidenin yaptığı bir şey de yok. Ev işini kendi vazifesi bellemiş kadın tepkisi. Ben olsam eşime “hadi kalk da hallediver, bak annen de söylüyor” derdim.
Vala biz neler yaşadık da terbiyemizden ödün vermedik öyle peterin beteri var derler ya ona bile yapılmaz

böyle insanlar hayatta var mı diye düşünüyordum varmış demekki.eskidwn gelinler ezilirdi şimdi kaynanalar.yeyin birbirbirinizi.3 gün çekememiş. yumuşak dille söyleseydin o da kaba davransaydı. resmen kadını ezmek için evine çağırmış. ne olmuş oğluna demiş bir yeri mi incindi.daha iyi ya sana yardım ederdi oğlu.

Öyle vallahi... İçeriye girip ne yapıyorsun,merak ediyorum diyip etrafı kolaçan edip kontrole başlayacağını hissettiğim için... Mutfağa girip kendimi kilitledim bu arada ... Gelmesin diye :)))
Kapıyı kilitlemek le ayıp etmişsin bayram bayram olmadı bu şimdi

Yok... Sadece ev işi değil... Her şeyi üstüne vazife edip her şeye karışan birisi... Kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla mevzusu olmaya başladı... Evime karışmaya hakkın yok tepkisi. Yolsa yüzsüz yüzsüz her şeye karışacak,biliyorum.

Konuşarak anlaşmak da bir yol. Hani insan hoşlanmadığı şeyi söyleyebilir filan, konuşulur.
Kadının da dediği bi şey olsa bari, "Oğlum makinayı çalıştırıver" aman ne büyük olay ayy. Kapılar pencereler vurula kilitlene, kiremitler parkeler söküle atıla. İletişim şekline bak.

Hiç bir şekilde haklı bulmadım sizi. Kendi annenize birinin böyle davrandığını düşünün ya da yaşlandığınızda size böyle davranıldığını. Çok yanlış, çok ayıp. İnsan evindeki misafire bu şekilde davranmamalı. İnsanız, konuşma yeteneğimiz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…