- 26 Mayıs 2018
- 8.202
- 38.780
- 548
- 51
- Konu Sahibi Nazan Basak
-
Beni yok saymasına... O yapmıyor sen yap tavrına... Ev benim... Ele geçirdim,sen kim oluyorsun tavrına...Abartmiyor musunuz? Alti ustu makinayi calistir demiş ustelik size degil eşinize demiş.
Benim kvde de bisey isteyecekse oğluna iş buyurur bana değil. Size dese daha mi iyiydi anlamadim. Bazilari kalan bulaşiktan rahatsiz olur, agzini tutamamiştir işte.
Şu "evin hanimiyim" modunda her işi ben yapmaliyim, mutfagima eşim dahi giremez kafalarinda bir insan misiniz yoksa?Anlamadim neye bu tepkiler.
Beni yok saymasına... O yapmıyor sen yap tavrına... Ev benim... Ele geçirdim,sen kim oluyorsun tavrına...
Selam... K.v ile başlangıçta iyiydik. Ama gittikçe iki oğluna da otorite uygulayan,kontrolcü bir kadın old gördüm. Mesafe geliştirmeye çalıştım. Ama neredeyse her görüştüğümüzde laf sokmaya devam etti... Yalniz yaşıyor,bir oğlu yurtdışında. Eşi de yeni vefat etti. Biz evlenmeden 2 ay önce.Eşimle yakın ev tuttuk... Yardımcı olmaya çalışıyoruz vs... En son bayram sebebiyle corona old halde evime davet ettim,yalnız kalmasın bayramda diye. Eve geldi... Başlangıçta benden çekiniyordu ama yavaş yavaş açılmaya başladı. İftara kadar eşimle sabahtan onun için hazırlık yapmaya başladık. Laf etmesin diye günler öncesinden temizlikler... Ellerim tahriş oldu. Bir rahatsızlığım var. Buna rağmen. Her neyse... Bizim kontrol hastası k.v sadece bir gün dayandı. İftar sonrası bitap düşmüşüm bulaşıkları bıraktım... Çay,kahve keyfi yapıyoruz. Mutfağa girip çıkmaya başladı. 2 dk sonra eşime bulaşık makinesini çalıştır oğlum,dedi. Benim şarteller attı. Baktım karışmaya başlayacak her şeye... Sırf tavır koymak adına... Mutfağa girdim,kapıyı kilitledim. İş yapmaya başladım. Sabah da kalkınca asla konuşmadım bayram olmasına rağmen... Ben yokmuşum gibi davranıp eşime iş buyurduğu için... Sonra da sofrayı toplayıp başka odaya girdim. Gitmesini bekledim. Ve gitti.... Birazcık yüz bulunca her şeye karışan bir kadın... Eşime nasıl davranmam konusunda bile yorum yapıyor... Daha bir sürü şey...
Tabii canim bir laftan ne çok çıkarım yapmışsınız. Eminim bütün bunları hesap ederek söylemiştir. Hatta söyleyeceği cümleyi kurmadan önce baya düşünmüştür. Bir lafla nasıl anlatabilirim bütün tavirlarimi diye.Beni yok saymasına... O yapmıyor sen yap tavrına... Ev benim... Ele geçirdim,sen kim oluyorsun tavrına...
Oğlum boşa sen bunu demek istedi kadın belkıde biz nerden bilelim konu sahibi bilirÜzüldüm halinize. Kadin makinayi calistir dedi diye saray entrikalari kurmuşsunuz kafanizda.Komik ayni zamanda.
Misafir olan da düşünüp kafa yormasın bence ev sahibinin işine. Birazda tutsunlar kv ler de kendilerini, her olması istedikleri şeyi, her düşündüklerini dile getirip huzursuz etmesinler kimseyi.Hiç bir şekilde haklı bulmadım sizi. Kendi annenize birinin böyle davrandığını düşünün ya da yaşlandığınızda size böyle davranıldığını. Çok yanlış, çok ayıp. İnsan evindeki misafire bu şekilde davranmamalı. İnsanız, konuşma yeteneğimiz var.
KatılıyorumKonu sahibinin kızdığı nokta eşine söylemesi değil; evin düzenini kendince kontrol altına almaya çalışması. Bu konuda haklı. Ancak o anda düzgün bir şekilde tepkisini koymayıp, sonrasında soğuk davranıp surat asması bana doğru gelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?