Kayınvalidemle Başım Dertte...

Çok geçmiş olsun. Yaşınız kaç? Belki kolunuz şiştiği için size iş yaptırmak istemedi?
32... teşekkür ederim. Bu yaşta böyle bir sıkıntım olduğu için imaya,laf sokulmasina,hayatıma müdahale edilmesine tahammülüm yok. Gittikçe her şeyi ele geçirmeye çalışan bir tavrı var. Diğer eltim eşi vefat ettiği halde benim kadar destek olmadı. Detaylar anlatılmadığı için linç yiyorum . :)

Ben baskasinin evinde iş yapmam, başkasinin mutfagina girmeyi sevmem. Bundan dolayi kendi evimde de başkasina iş yaptirmak, yormak istemem ama gitti illa birşey yapti 2 çanağa dokundu diye ne huzurum kaçar ne duzenim bozulur.
Bi makina ya Allahn makinasi calistirilacak alti ustu yok huzur kaciriyormuş, yok duzenlerine karisiyormuş. Kadinin o evde duracagi 2-3 gundur en fazla amma abarttiniz.

En iyisi kaynanayi eve sokmasin eve gelmesi bile duzen bozmaktir neticede.🙄
Evine sokmak istemese zaten davet etmezdi diye düşünüyorum. Size göre bu kadarcık gelen şeyin önü mutlaka vardır.
Birde şu vardır ne söylediğinden Ziyade nasıl söylediğin de önemlidir.
Niyetini kv si tanıyan konu sahibi bilir sadece.
Ben konu sahibine iyi yapmışsın demedim hiç bir mesajda sadece evet kvlerin boyle küçük müdahaleleri bile zamanla böyle tepkiler verecek hale getirebiliyor gelinleri.
O yüzden diyorum iyisimi işlerine güçlerine karışmadan misafirliklerinin tadını çıkarsınlar.

Gelini keyif yapıyor diye gelinini düşünüp kendi oğluna iş buyurması mı alınganlık yapılması gerek bir fiil hımmm peki :skandal:
Oğluna iş buyurması demek gelinin hakimiyet alanına müdahale etmesi demek. Ne münasebet o evde bulaşık makinasının düğmesine evin hanımından başkası basamaz. O yüzden gelinin kayınvalideyi kovmaktan beter etmesi çok normal. Alınmış kızcayız.

Ben mi yanlış anlamışım. Kayınvalide makineyi mi doldurmuş. Eğer öyleyse tüm dediklerimi geri alıyorum.

32... teşekkür ederim. Bu yaşta böyle bir sıkıntım olduğu için imaya,laf sokulmasina,hayatıma müdahale edilmesine tahammülüm yok. Gittikçe her şeyi ele geçirmeye çalışan bir tavrı var. Diğer eltim eşi vefat ettiği halde benim kadar destek olmadı. Detaylar anlatılmadığı için linç yiyorum . :)
Eltinizle ne alakası var konunun?

Eve geldi makine çalıştırdı diye kapı kilitleyip , bayram günü yüzüne bakmayıp yakınında oturunca aferinlik hareket mi yapmış oluyorsunuz?

Onun uzak sizin yakın olusunuzu da normalleştirememissiniz içinizde zaten.

Bilemedim ki kadın eşini kaybetmiş depresyonda .
Siz eşinizi kaybetseniz daha mı normal olurdunuz
Herkes için zor... Neden ben o sorumluluğu alayım? Bunun sorumlusu ben miyim? Hayır onu da geçtim. Eşimin giydiği,içtiği her şeyimize karışıyor. Eşim 40 yaşında ... Direktifler,yönlendirmeler,duygu sömürüleri... Kaba tavırlar... Gittikçe sorumluluk yüklenilmesi vs bir sürü şey.

Oğluna iş buyurması demek gelinin hakimiyet alanına müdahale etmesi demek. Ne münasebet o evde bulaşık makinasının düğmesine evin hanımından başkası basamaz. O yüzden gelinin kayınvalideyi kovmaktan beter etmesi çok normal. Alınmış kızcayız.
Benim anlamadığım evin diğer sahibesi bu olayda hangi yerde annesi bu konuda kovulurken sultanım böyle fetva verdi ne derse doğrudur mu dedi

Herkes için zor... Neden ben o sorumluluğu alayım? Bunun sorumlusu ben miyim? Hayır onu da geçtim. Eşimin giydiği,içtiği her şeyimize karışıyor. Eşim 40 yaşında ... Direktifler,yönlendirmeler,duygu sömürüleri... Kaba tavırlar... Gittikçe sorumluluk yüklenilmesi vs bir sürü şey.
Eşinizin sorumluluk almasının neresi yanlış acaba?

Keşke öyle ağır tepki vermeseydiniz. Tavrınızı koymakta iyi yapmışsınız ama tepkileriniz ağır olmuş. Sonuçta evinize davet etmişsiniz.

Çocuğunuz var mı? Bi arkdaşımında böyle bir şüphesi varda o bakımdan soruyorym.

Herkes anlatıldığı kadarıyla yorum yapıyor ve Anlattığınız kadarıyla linç yemenizi çok normal karşılıyorum maalesef. Tüm hatlarıyla her şeyi bilemeyiz tabii ki ama hissettiklerinizi ve düşündüklerinizi konu içeriğine yazsaydınız insanlar sizinle empati kurabilirlerdi. Düzenleme yaparak konu içeriğine bu bilgileri de eklerseniz konunun başka yere gittiğini göreceksiniz.

tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız amajahshshs bulaşık makinesini çalıştır demiş nasıl anlamazsınız piraye hanım,ezmiş, oğlu üzerinden laf sokmuş, tüm kötü niyetini kusmuş,kızcağız ne yapsaydı kapıyı kitleyip kendini korumaya almış :KK43:
Bacim ben ne bileyim Ziyagillerin gelini olduğunu, senin benim gibi fakir bir anadolu gelini zannettim :confused: Gerci benim iki hizmetcili evde bile işin ucundan tutmuslugum var ama evsahibi hic kendini odalara kitlemedi sadece evsahibi kankim tarafindan oturamazsin iki dakka kurtlu hatun şeklinde uyarilip benim de ona kibarca sanane be kokoş seklinde cevap vermem suretiyle karşilikli kahvelerimizi ictik, cok da guzeldi ooohhhh, ben yaptim, konu saptı farkindayim ,hala kafami toplayamadim , evet.

Evine sokmak istemese zaten davet etmezdi diye düşünüyorum. Size göre bu kadarcık gelen şeyin önü mutlaka vardır.
Birde şu vardır ne söylediğinden Ziyade nasıl söylediğin de önemlidir.
Niyetini kv si tanıyan konu sahibi bilir sadece.
Ben konu sahibine iyi yapmışsın demedim hiç bir mesajda sadece evet kvlerin boyle küçük müdahaleleri bile zamanla böyle tepkiler verecek hale getirebiliyor gelinleri.
O yüzden diyorum iyisimi işlerine güçlerine karışmadan misafirliklerinin tadını çıkarsınlar.

Bu tepkiyi verecek öncesi olsa mutlaka yazardi diye dusunuyorum bunca yorumdan sonra. 👍

Ellentutulur birsey varsa buyursun yazsin ya da konuya yazsaydi.
Sizin gibi konu sahibini hakli bulmak icin hayali olarak "oncesi de vardir" diye yorum yapmiyorum, konuya yorum yapiyoruz ve tepkileri abartili konu sahibinin.

Herkes her zaman 4 4 luk olacak degil, en ufak laftan bin tane şey cikarip anneme bayram zamani boyle hareketler yapan eşim olsaydi kotu olurdu.

Bekarım kv adayım var. Merak ettiysen bunun şans ile alakası yok. Ergenler gibi her şeyin altında buzağı aramam. Sizin deyiminizle aslında ben değil kv şanslı fesat ergen bir gelin sahibi olmayacak
Merak etmedim bende zaten aynı şeyi söyledim cevap vermek için okumusunuz sadece sanırım kv niz şanslı dedim bende zaten.

(oğlum bulaşığı çalıştır) demesinden mi çıkardınız her şeye karıştığını??

Ben herşeye karışan kaynanalarin listesini çıkarsam sizin kaynanananizin nekadar masum olduğunu anlarsınız...

Back
X