Kayinvalidemle konusmuyorum

Ev eşinizinse nasıl tapu onlarda oluyor? Kendilerinin olan evi size verdiler yani eşiniz kendi çalışıp kazanıp almadı.
Bu durumda hiç bir hakkınız yok, onlarında mecburiyeti yok.

Hmmm kime bırakıp çalışılicam eğer bakıcı parasını vereceksiniz ben çalışım. Hayrt yaaa merak ediyorum bunları yazan kesinlikle bı kayınvalidedir. Bir gelin olsanız bunu yazzmazdiniz
insanlara çemkirip durmayın!!
üstüste çocuk yaparken düşnecektiniz hanımefendi

kv ile ilişkinizde de böyle agresifseniz size tabii yardımcı olmaz

itiraf etsenize burda kvyi çekiştirmedik.. hiç işinize gelmedi dimi

bu kadın haklı. benim iki küçük torunum rutubet havası solurken ben yastık altı paralarımla son model yaşantımla karşı evde keyif yapamam. zaten çocuğuna yapmış bu evi.gidin kayınpederinizle gizlice konuşun. madem kv kocasına çok düşkün. bu işi kayınpederle halledin. kayınpeder kendi fikriymiş gibi söylesin. evi satsınlar gelen para ile başka bir ev alsınlar. hemen aşşalamayı da çok seviyorsunuz. yok zorundalarmıymış. kiraya çıksınmış. Durumu var diyor işte.

Hey Allah'ım kimse sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil hanımefendi bunu idrak edin. O insanlar yıllarca çalışıp kazanmış şimdi sefasını sürüyor. Gelinleri kendilerine güvenip çocuk yapsınlar diye yaşamıyorlar.
Bende gelinim iki çocuğum var kp in evinde kira vererek oturuyorum.
Ne hakkım var o evde? Yıllarca adam alın teri döküp alırken ben yardım mı ettim ona?
Kendi ailenizden de bekliyor musunuz böyle şeyler?
Cevapları oturun tekrar tekrar okuyun bu kadar insan aynı şeyi söylüyorsa siz hayata yanlış pencereden bakıyırsunuzdur belki ne dersiniz.

Burada hoşunuza gitmeyen yorumlar; size sorununuzu kökten çözecek ve sorumluluğu size yükleyen çözüm önerileri olduğu için hoşunuza gitmiyor. Siz; "kayınvalidenizle konuşmayarak günaha girmiyorsunuz", "tabii ki evlatlarına yardım etmek zorundalar", "rutubetli evde sizi oturtmasınlar, ya o eve kendileri taşınsınlar ya evlatları için sizin evinize tadilat yaptırsınlar ya da size başka eve çıkacak maddi yardımı yapsınlar" desinler ve sizin de vicdanınız rahatlasın istiyorsunuz ama hiç kimse size bunu söylemez çünkü doğrusu bu değil.
Siz çocuk sahibi olmadan önce kayınvalidenize "anne biz çocuk sahibi olacağız, zor durumda kaldığımızda bize yardım eder misin?" diye sordunuz mu? Hiç aldığınız cevaplarla vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın, hiç bir anneanne/babaanne torununa bakmak zorunda değil, herkes doğurduğundan mesuldür. Aynı anneanne/babaanne evlenen çocuğuna ev de vermek zorunda değil haberiniz olsun; diyorsunuz ya iki çocukla, 1300 lira ile nasıl kiraya çıkayım?
Madem ekonomik olarak kiraya çıkamayacak kadar müşkül durumdasınız, kayınvalidenize "size rutubetli de olsa 2 çocukla başınızı sokacak bir ev verdi diye" hiç teşekkür ettiniz mi ki şimdi "evini değiştirmiyor, arabasını vermiyor" diye şikayet ediyorsunuz. Kısacası haklı değilsiniz, 1300 lira ile tek çocuğun bile ihtiyaçlarının giderilemediği bir memlekette 2 çocuk sahibi olmayı göze aldıysanız sorumluluklarını da hiç kimseye yük olmadan anne-baba olarak siz almalısınız.

Merhaba, evden e ticaret yapıyorum demissiniz merak ettim ne üzerine acaba ? Birde nasıl yetiştiriyorsunuz hem is hem bebek hemde evde ayrıca bir işi tebrikler :)

Esiniz tek cocuk degil anladigim kadariyla. Tapu kiminse ev onundur. Kayinvalideniz altınıza evinizi vermiş, kirada oturmamak ne büyük bir lüks. Yapacaklarını yapmışlar bence. Kayinvalide kayinpeder evinde para karşılığı oturanlar, çocuğuna para karşı baktiranlar biliyorum.
Bence evinizi onartın. Çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hiç iyi değil bu durum.
İşin dini kısmını burada kimse bilemez, diyanet forumu değil burası. Şahsi görüşüm nankörlük yaptığınız yönünde.

Ayrıca bence kaynanan muskaci hocacı değil öyle olsaydı ilk sana etkisi olurdu maşallah herkese cemkiriyon sana muska yaptıracak kocanda senin arkanda duracak öylemi

Kaç yaşına gelmiş insanlar bırakında rahat evlerinde otursunlar. Nerden biliyorsunuz belki onlarda zamanında rutubetli soğuk evde oturdular şimdi rahata erdiler. İster iphone kullanırlar ister nette takılırlar bunu neden kötü birşeymiş gibi gösteriyorsunuz gayet normal artık herkes sanal alemde

Keşke korunsaydiniz.
Yani maddi gücünüz yokken pes pese 2 cocuk niye.
Insan evladi icin en guzelini ister elbette simdi onlara dogru düzgün barınma beslenme saglayamiyorsunuz ve bunun için kv ile kp suclu oluyor,sizce mantıklı mi ?
Biraz birikim yapip oyle cocuk düşünseydiniz .
Cocuk olmadan once calisiyor muydunuz siz ?

Derdi olan gelip konu açıyor , buraya kadar sorun yok.İşlerine gelmeyen yorumlar gelince de gerçek hayatlarında çıkaramadıkları siniri gelip burdaki üyelerden çıkarıyorlar.

Evin bu durumdaysa neden 2. çocuğu yaptınız ki? Kesin korunurken olmuştur.Kaynanan da çok kötü zaten , i phone kullanıyor , eşine aşırı düşkün.Yani ben anlamıyorum elinizde telefon şıkır şıkır buraya dert döşeyeceğinize evden nasıl para kazanabilirim in yollarını arasanız mesela.Eşinle evlenirken asgari ücretle çalıştığını bilmiyor muydun? Neyse ya.Neyse...

Neden? Kayınvalide neden torunlarını düşünecek. Evladını düşünmek anne babanın hakkı.
Çocğuma ev vermişim, evlendirmişim üstüne gelin hanım gel rutubetli evde otur diyecek ben oturmadım diye torunları göstermeyecek.
Ben olsam verdiğim evi de alırım.
Kimse hazıra konmasın bir zahmet hayatla mücadele etsin.

hepte kaynanalar dedikoducu iftiracı burda arkasından yazan gelinde tık yok

kreşi olan bir işe gir. tek maaşla olmaz. tek asgari ücret ile 4 karın doymaz.

ben hamileyim çalışıyorum. 37. haftama kadar çalışacağım Allah güç verirse. doğum iznim bitince kimin bakacağı da meçhul.. her şey çocuklarımız için ben çocuğumun maddi açıdan rahat büyümesini istiyorum. ben yokluk gördüm o benim kadar görmesin istiyorum.

alt komşumuz karı koca asgari ücretle çalışıyorlar. küçük çocukları var. çocukları da işyerinin kreşinde. ilk 3 4 sene çok zorlandılar şimdi bir ev alamasalarda küçük bir araba aldılar. biraz zaman geçince o arabayı peşinat yapıp küçük bir ev alacaklar inşallah.
birilerinden beklenti içinde olursan daha da mutsuz olursun.

ben ev kredisi ödüyorum. eşimin maaşını zamanında almayışı benim sağlık giderlerim derken çok zorlanıyorum bazen. ailemin maddi durumu çok iyi. şimdi desem ki annem babam zorlandığımı görüyor ama yardım etmiyor. ne kadar garip olur değil mi. çünkü ben onlara güvenerek girmedim bu borca. onlara kızmaya hakkım yok.

aranız çok mu kötü bilmiyorum ama büyük olanı normal bir devlet belediye kreşine verip küçük olanı kayınvalidene bırakmayı da teklif edebilirsin. zorlanıyoruz çalışmak zorundayım dersin. tatlı dille bir konuş derim.
yaşlanınca bende sana destek olurum dersin.

Çapa işi falan kalmadı mı artık? Yaz tatillerinde kuzenle birlikte gidip köşeyi dönmüştük lisedeyken:)
Olmaz olurmu köy yerlerinde calistiracak adam bulamiyorlar is yok diyene inanmiyorum niyeyse is cok ama begenen yok buarada gunluk 75 lirya calisiyorlarmis hamile olmasam ben bile gidip annemde kalip calismayi dusünmustum..

Ben olsam verdiğim evi de alırım.
Dedin de aklıma geldi. Bizim bir tanıdık vardı, yurtdışından emekli. Rahmetli son eşi de o ülkeden emekli bir savaş pilotuydu. Yani kadının baya okkalı bir geliri vardı. Oğlu da bunun evlerinden birinde otururken bir gün "anne biz buranın kirasını alalım, başka bir eve çıkalım." demiş, kadın da "Tamam, siz ev bulun çıkın, öyle yapalım." diyor. Sonra oğlu evden çıkınca evi başkasına kiraya veriyor ve oğluna da zırnık koklatmadı, "benim evimi beğenmeyen versin parasını beğendiği evde otursun, benim kokmuşsa malım yok." demişti. Düşün ki bunu yapan kayınvalide falan da değil öz annesi.
Şimdi böyle şeylere maruz kalmayanlar, karşısındaki ebeveyni kendilerinin istedikleri her seyi yapmaya mecbur zannediyor, elindekinin kıymetini bilmiyor ya insan ona da ayrı kızıyor.

Baska bir eve cikin neden beklentiye giriyorsunuz ki. Rutubetli evde oturtmamak esinizin gorevi

Hmmm kime bırakıp çalışılicam eğer bakıcı parasını vereceksiniz ben çalışım. Hayrt yaaa merak ediyorum bunları yazan kesinlikle bı kayınvalidedir. Bir gelin olsanız bunu yazzmazdiniz
Niye çalışan bütün kadınların bakıcı parasini sen mi verdin :)
Ben de çalıştım ama çocuğumun bakıcı parasini kendim ödedim.
Bu nasıl bir kafa ya ben de istiyorum :))
Kayinvaliden akıllı kadın valla.
Güya çocukları göstermeyip, eşiyle beraber küsüp konuşmayıp yola getireceklerini sanmislar ama nafile :)
Kadın iphone marka telefonuyla stalk yapıp sizi iplemiyor bile ayol.
Takdir ettim kadını ciddiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…