kayınvalidemle nasıl baş ederim.

O, müstakbel eşinin annesi. Melekse de şeytansa da annesi. Bu gerçeği değiştiremezsin. Müstakbel eşinde annesini atamayacağına göre ya böyle kabul edeceksin yada işine gelmiyorsa evlenmeyeceksin

canım ben yandım sen yanma. aile sevdalısı adamlardan bize koca olmuyo. hele o fesat kaynanalar yok mu? hasta ediyorlar gel vazgeç bu sevdadan

Sende aç ağzını yum gözünü. Ben kendimden büyük diye aman saygısızlık olmasın diye bana laf sokan, hakaret eden, saygısızlık yapana valla gözümün nuruda olsa haddini bildiririm! Eşimin hatırı falanda demem. Eş ise beni korusun sahiplensin. Anasının ağzını kapattırsın. O susuyorsa sen susma bu ne ya.
Valla bende böyle bir ailenin içine düşmüşüm (ama çok şükür benden çok uzaktalar yurt dışındayız biz) inan bana nişanlı iken uzak illerde oturduğumuz için tanıyamadım ailesini. . Vallahi yakından böyle görseydim sizin gibi bu lafları işitseydim ailesinden isterse aşkından deliye döndüğüm adam olsun atardım nişanı!.....Arkama da bakmazdım. İnan böyle aileler ilerdede hep sorun çıkarıyor.

Benim de kaynana kıskanıyordu. Kıskançlıktan kalbimi kırdığı yerler oldu. Ama ben saygısızlık yapmadim eşimle de kötü olmim dediğim halde karşı taraf üzmüştü. Güzel dille uyarınca eşimle arada sıkıntı olmuştu. Bos ver zaten aynı şehirde yaşamıyoruz he he deyip geçseydi dedi. Kaynananin yaptığı bir hatayi eşime 6 ay sonra söylemiştim.
Erkekler annelerini haklı da olsa haksız da olsa koruyorlar maalesef. Ama ben şu yöntemi kullandım. Eşime annesini kotulemedim. Kendimi neye canimin sıkıldığını eşime güzellikle anlattım. Sen olsan ne yapardın gibi cümleler kullandım. Beni anladı. En son annesi hata yaptığında annesine ağzına geleni söyledi. Sen bizi kiskaniyirsun yeter artık diye.
Söylemek istediğim kaynana kötü de olsa güzellikle yola gelebiliyorlar. Tabii kişiden kişiye değişir. Allah korkusu yoksa hiç değişmez orasi başka
1 ay bize geldiler misafir olarak. Katlanilmayacak huyları var değişmiyor ama ben kabullendim artık eskisi kadar sorun olmadı. Ama sabrımız bazen zorladığı yerde kendimi ezdirmedim. Şaşırdı yalnış anlama dedi. Tabii önceden ne söylese susan biri vardı. Sussan da olmuyor susmadan da. Insanlar garip ya. Güzellikle daha yasanilabilir olabiliyorlar sadece o kadar.
Allah aynı evde kaynanasi ile yaşayanlara sabır versin inşallah. Gerçekten zor ya

Nisanliniz annenizin hareketlerinin farkindaysa ve sizi koruyor hak veriyorsa iyi ama.. kavga ettim yazmissiniz annesini melek goruyorsa burda dur diyiniz...
Laf sokuyosa sizde cevabini verin gulerek soyleyin.. ve mesafe koyun

Kadin kendini bastan tanitmis ve bu böyle gider. Daha simdiden böyleyse evliyken daha ileri gidecektir. Keske nisanlinla annesi yüzünden kavga etmeseydin. Hakliyken haksiz duruma düstün simdi napsan nisanlin annesini hakli görür.

Kisasa kisas sende ona laf sok boyleleri bundan anlar emin ol

Tovbe tovbe pazardan kurbanlikmi aliyor lafa bak sende hala sesini cikartmiyorsun bu kadina deli oluyorum sessiz sakin insanlara boyle durumlarda ezdirme kendini ya susma sende ver cevabini evlenince kocamin parasiyla yaptircam de de yani bisiler

Ben olsam bende ona alttan alttan laf sokar uzatarak x hanim derdim. Nisanlim da annesini savunamaz bana ben hakliyken. Sevdigi kadinla annelerinin yerinin farkli oldugunu anlamalari lazim

Evlenip evlennmemek senin kararın herseye rağmen çok seviyorum ve ona inanıyorum güveniyorum diyorsan mutlu ol canım ama mutlu olmak için accik da kendini kollaman gerek bunun için küçük bi formülüm var kuzenim hep yapar çokda tutar kV ye gizli gizli sevimli sevimli laf sok sende

Kv kötü niyetli olabilir, laf sokuyor olabilir, lafları can acıtabilir. Bunlar evlenmeme sebebi değildir. Bir çok kv bu şekilde çünkü, evlenecek erkek kalmaz herkese onları elersek. Evet eşinize/nişanlınıza senin annem bana şunu dedi, senin annem bana şunu yaptı, senin annen kötü deyip durursanız o da size kızacak. Bu da evlenmeme sebebi değil. Çünkü kimse ne kadar kötü de olsa annesine sürekli sürekli kötü şeyler söylenip durulmasına katlanamaz, kadın ve ya erkek farketmez. Bazıları bir iki kez bile olsa kötü şeyler söylenilmesine katlanamaz, bu da evlenmeme sebebi değil.
Evlenmeme sebebi olan şey, bana göre, kv bu huzursuzlukları yaptığında sizin hayatınızı değiştirecek kararları etkileyebiliyor mu? Kv istedi, laf soktu, nazlandı, ağladı diye nişanlınız/eşiniz oturacağınız evi ona göre ayarlıyor mu, eşyalarınıza ona göre karar veriliyor mu, çocuğunuzun ismi ona göre belirleniyor mu, sizden hizmetçilik yapmanız (kültüre göre değişir, bazı gelinler için sorun yoktur, onlar için bu madde önemli değil), misafirlere servis yapmanız vs. bekleniyor mu, işte bunlar önemli olanlar. Kv sizin beğendiğiniz gelinliği beğenmedi mesela, laf soktu kızımınki daha güzeldi dedi. Bunun sonucunda ne oldu? Nişanlınız hadi başka bakalım mı dedi, yoksa ona bakmaya devam mı ettiniz o bir şey dememiş gibi? Bu gibi şeylerde dikkat edin derim. Nişanlınız onun ağzına göre karar veriyor mu?
Peki gerisi, evlenmeme sebebi olmayacak olan şeyler nasıl hallolur diyorsanız, benim tavsiyem kv ile eşiniz yanınızda değilken pek bir araya gelmeyin, muhabbet etmeyin. Onunla özellikle de az görüşecekseniz, ya da sadece arada akşam oturmalarına gidecekseniz samimi muhabbetler kurmaya falan çalışmayın. O yine size laf sokacak. Duymayın, cevap verebilirsiniz tamamen susmak da ezik gösteriyor daha çok üstünüze gelmesine sebep olabilir ama hiç bir şekilde eşinizin "anneme bunu nasıl dersin" diyebileceği şekilde saygısız bir şey söylemeyin. Asla. Çünkü o anda onun söyledikleri tamamen unutulur sadece sizin söylediğiniz şey havada kalır, sadece o hatırlanır. Onun yerine onun ne dediğine önem vermediğinizi belirtecek şekilde davranın. Siz takmadıkça o delirecek, delirdikçe daha büyük laflar etmeye başlayacak. Eşiniz de bu arada hep yanınızda olacağı için ona patlayacak. Kvniz niyetine göre ve sadece huysuz bir yaşlı teyze olması ya da gerçekten de kötü bir kadın olması ihtimaline göre ya kendini geri çekecek, zamanla aranız düzelecek kendiliğinden, ya da iyice ileri gidecek ipler kopacak.
Bunların hepsi sizin olgun davranabilmenize bağlı.
Ama nişanlınızdan onun kötü bir insan olduğuna dair boşuna onay beklemeyin. Aksine "sonuçta yaşlı kadın, niyeti kötü değil" diyen hep siz olun. Bunu söylerken sesinizden kırılmış olduğunuz belli olsun, sonuçta kırıldınız çünkü, dürüst davranmamazlık etmeyin, ama ağzınızdan bu kırgınlığınızın çıkmasına hiç gerek yok. Nişanlınızın elinde de annesini değiştirecek bir sihirli değnek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…