- Konu Sahibi evarologlu
-
Hala var mı kadını esya gibi gören erkekler?
Sen evlendin, sen kadınsın, bu aile' ye girdin, önce burayı düsüneceksin, fırsat kalırsa kendi ailen!!
Bunu diyen bir erkekte ben tanıyorum, yok artık dedim kendi kendime, daha neler? Kaynana plan yapar, iftara davet edilir gelin müsait mi diye sormak yok, bir yere davetliyse de iptal edicek, cünkü kayınana söz vermistir! Onlara ayak uydurucaksın dedik ya, kendi kızı gelir her zaman, allahın her günü ama sen annene gidemezsin her istediginde, icim sisti yahu! Ben dinlerken kendim yasıyormusum gibi delirdim, o aile elimde olsa ne yapardım kim bilir?
Merak ediyorum kadınlar ne icin evleniyor? Erkekler sıkıyorsa bu düsüncülerini dügünden önce acık ve net söyleseler ya, bakalım o zaman evlilik olacak mı? Bunun adı köle ol demek, kim acık ve net söylerki bu düsüncelerini, var mı öyle baba yigitler?
Ayrıca senin ailen o kadar gelemez, kalamaz bilmem ne ne demek oluyor öyle? Sen benim aileme el oluyorsunda, ben senin ailene öz mü oluyorum? Böyle birseyi kabul etmeyin, ailenizin ikinci planda kalmasına müsade etmeyin lütfen..
burada hep söylüyorum, erkek anası oğlunu ne acılarla doğurmuş ne emeklerle büyütmüştür kuzusunu
ama kızlar ağaç kovuğundan bitmiştir, onları kurtlar falan büyütüyo herhalde
Cok yakınımdan biri yasıyor kayınvalide sendromunu, ve bu evliligin sonu iyi degil..
En büyük sorun kimde? Ana kuzusu kocasında!
Mümkün degil o apartmandan tasınamaz, annesine ve babasına bakmak zorunda cünkü ona emek vermisler, peki ya kadın? Ammaaaan onun ailesine bisey olmaz, yahu bir imzayla ne degisiyor anlamıyorum? Nasıl dogurdu dogurana el oluyor hangi mantık kabul eder bunu? Ya da böyle düsünen erkeklerin nasıl bir mantıgı var?
Her anasıyla birlikte olacaksın, nereye giderlse gideceksin gelinsin ya, gitmezsen olmaz! Hatta annene giderken bile onuda götüreceksin, istenmis birseydir bu ayrıca. Yok ben kaynanayı da, oglunu da gebertirim abi, benim sinir yapım fazla katlanmaya müsade etmiyor.
eşiniin düşünce yapısında, bu dönem için tuhaflık var. eskiden çoooook eskiden, kızı verirlermiş bir daha kızları üzerinde hiç bir hakları olmazmış. hakları olmadığı gibi, yardımları da olmazmış. tek söylenen o artık elde, bizden çıktı! ya da evlendin anneni babanı unutacaksın. eşin zannedersem bu dönemde kalmış. ya da ailecek bu dönemde kalmışlar. evlenmeden önce aile yapısındaki farklılık gözüne çarpmamış mıydı?
kıssasa kıssas işi bence bu sorunu çözmez. çünkü o düşünceye göre, senin böyle bir hakkın yok! değişir mi? çok zor...
her ikisiyle olan sorun da aynı anda çözülmeli.yok öyle kayınvalide bir kenara önce kocanla sorunu çöz demek! çünkü o adamı o kayınvalide doğurdu,yetiştirdi,değerleri ahlakı o öğretti yeri geldi örnek oldu çocuğuna.neden acaba bu kadar kendi ailesine düşkün de eşinin tarafına acımasız!
bu erkeklerin hepsin'oluyor bunlara ya??
canim esine terbiyeyi veren iyi verememis demekki oyle dusun, eger oyle olmasaydi ailene karsi biraz daha nazik olurdu. insan gercekten evine gelen yabanciya bile kucak acarken bu kadin ayni yataga girdigin kadinin anasi, bas taci. Allahim boyle terbiyesiz erkeklerden korusun bizleri ve evlatlarimizi iyi ahlakli dogru insanlarla karsilastirsin.
aynen canım bende eşime zaten bende el kızıyım istemek ve sabır göstermek zorunda değilim dedim,oda katlanmak zorundasın dedi.
şakamısın sen ?
bayramda kuşadasına tatile gideceğiz ve ordanda benim kendi ailemin yanına farklı şehirlerdeyiz ama ben eşimin aileisyle aynı şehirde kayınvalidem ise izmire kadar bizle gelicek ben istmeiyorum aaaa neden istemiyorsun sanki sırtındamı taşıcaksın,götür bırkaın izmire sonra siz bakın keyfinize istemiyorum neden mi;
evlendiğim ilk aylardan beri bana ters gelipte sırf aman eşimin hatrı aman değişik kültür diye bir çok şeye göz yumdum hatta konumu hatırlayanda vardır belki, ben işteyken anahtarımıı teslim edip gidin ve misafirlerinizi ağırlayın ben yokken evimde ağırladım onları ,en ufak şeyler sorun oldu aradıiaramadı sorduisormadı geldi gelmedi ,oturdu kalktı oynadı oynamadı bu tür sorunlar çok oldu alttan aldım.
şimdi kayınvalidemi neden götürmek istememin sebebi ;
1. benim memleketim 12 saat uzaklıkta ve orda ki düğüne gelmek istemedi ayyy çok uzak yol dayanamam bana uçak bileti alın ,alındıda burdakilerin zoruyla gitti düğüne ,şimdi burdan kuş adası 15 saat uzaklıkta nedense uzun yola gelebilecek eşime dedim uçak bileti al dayanamaz
2. asıl ve en önemli sorun benim annem burya km ötelerden geldiğinde , eşim istemedi ben elin oğluyum istediği herzaman gelemez dedi annem burda olduğu sürece eve geldiğinde hiç yanlarına uğramadı bir slm bile vermedi akşam yemeklerine gelmedi ve istenmediğini analdı ailem olaylar çıktı ve hiç benim annem sinirleri bozulup üzüntüden hastenelik ve o olayalrı ne annem ne ben unutamıyorum beni ve annemi grurunu kırdı unutamıyorum o benim aileme sabır göstermiyorsa ben onun aileisne göstermek zorundamıyım.....
yüksek yüksek tepeler türküsü ne kadar anlamlı geliyor bazen, bu türküyü hiç sevmem o ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?