• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin niyeti nedir?

Siz bilirsiniz ama üslup karşı tarafta algıyı değiştirir, esip gürlemeden de sinirli olduğunuzu belli edebilirsiniz.
Yine de sonuç olarak eşinize söylemişsiniz, bir daha tekrar edeceğini sanmıyorum
Kızlar eşimde sorun yok annesi ona ne derse desin ztn kıyamaz yardım eder benim kızdığım nokta annesinin düşünce şekli ve eşiminde bunu gülüp bana pişkin pişkin anlatması onada kızdım beni savunsaydın diye sonucta onun ağzını kapatıp bana konuyu hiç açmamasını tercih ederdim

Babam çalışırken kendi gömleğini çoğu zaman kendi utulerdi.Halen de öyle.Annem ev hanimiydi.Hatta babannemle yaşıyorduk.Zor kadındı babannem ama oğluma iş yaptiriyosun demezdi anneme.
En doğrusu o zaten ben de ev hanımıyım benim eşim de utusunu kendi yapar. Kayınvalidem çok tatlıdır çok da severim ama oğlunun yaptığını görse kıyamaz mesela o da ya bırak oğlum ben yapayım der ya da nur yapar sen bıraksana der. Benim yanımda derse her zaman söylerim 21.yuzyilda o işler öyle yürümüyor anne bizim düzenimiz sizinkinden farklı derim gülerek üslubunu seçerek 😅 sonra da ona laf düşmüyor çok isterse oglusunun gömleğini utuleyebilir tabi ♥️

Küçük yaştan beri iş hayatına atıldım ve kendimi çok savunmak zorunda kaldım ailevi olarakta kendimi kimseye ezdirmemek için o yüzden böyle biri oldum çıktım malesef
Tahmin edebiliyorum benim annem de bu şekilde. Küçük yaştan beri çok hakkı yenmiş sürekli kendini savunmak zorunda kalmış. Şimdi en ufak pürüzde aşırı gerilir ve direkt ses yükselir. Sanırım ben de onu göre göre ses yükseltmeden politik yollarla sorun çözmeyi ogrenmisim bilinçaltımda. Anneme de öğretmeye çalışıyorum biraz biraz rahatlıyor :)

Bence haklısın böyle böyle herşeye karışmaya başlar senin annen karışıyor mu yoo.. Kvler karışmasın bir zahmet başka evin dinamiğine. Sen çalışan bebekli bir kadınsın duygu durumların belki de hassas karışmasınlar oyuzden uzak oturmak en mantıklısı her zaman..
Hah gözünü seveyim arkadaşım beni anlamana çok sevindim uzak mantıklı evet ama çocuk olunca mecbur yardımı oluyor güvenip bırakabiliyorsun avantajlarını yaşıyorum ve ilk defa böyle bişey yaşandı o yüzdende çok tepki verdim

İyi geceler kızlar akşam akşam kışlık hazırlıklarımı yaparken cnm sıkıldı ve sinirlendim kayınvalidem alt katta oturuyor biz üzerindeyiz bugüne kadarda büyük bir problemimiz olmadı anlaşırızda bizide çok düşünür neyse konuya gireyim eşim aşağıdaydı yukarı ütüsünü ve duşunu almak için çıkacaktı çocuktan dolayı aşağıda ders çalışıyor neyse kayınvalide demiş ki duygu ütülesin falan bana dedi eşim şakayla karışık ben tabi ezdim gürledim eşimde ben sana yap dedimmi yok dedi sen yapsanda ben yaptırmam dedi ikimizde calışıyoruz bu arada benim kızdığım eşimin beni savunmaması bana bunu demesi haksızmıyım
Kayınvalidenizin derdi ütü yapmanız. Neden hiçbir şeyi ilk anlamıyla anlamaya çalışmıyoruz biz kadınlar.. ayrıca haksızsınız. Ev arkadaşınız değil o, kocanız. Siz onun gömleğini ütülersiniz o size kahve yapar falan filan.. esip gürleyecek herkesi huzursuz edecek ne var ki bunda.

Bozulmakta haklısınız. Karı koca çalışıyorsa evde iş dengesini kendileri kurmalılar ki siz bunu yapmışsınız. Buna müdahil olunması hoş değil.

Ancak sizin tepkiniz abartı olmuş. Sonuçta belli bir yaşın üstünde, belli kültürde yaşamış insanların kafa yapısı bu ve bunu değiştirmeye çalışmak boşa kürek çekmek, kendinizi ve evliliğinizi yıpratmak olur. Yani orada gülüp geçebilirdiniz de. Savunmaya geçmişsiniz ama bence böyle olaylarda sözden çok tavır etkilidir. Tavrınız net olduktan sonra kendinizi yormanın anlamı yok.

İyi geceler kızlar akşam akşam kışlık hazırlıklarımı yaparken cnm sıkıldı ve sinirlendim kayınvalidem alt katta oturuyor biz üzerindeyiz bugüne kadarda büyük bir problemimiz olmadı anlaşırızda bizide çok düşünür neyse konuya gireyim eşim aşağıdaydı yukarı ütüsünü ve duşunu almak için çıkacaktı çocuktan dolayı aşağıda ders çalışıyor neyse kayınvalide demiş ki duygu ütülesin falan bana dedi eşim şakayla karışık ben tabi ezdim gürledim eşimde ben sana yap dedimmi yok dedi sen yapsanda ben yaptırmam dedi ikimizde calışıyoruz bu arada benim kızdığım eşimin beni savunmaması bana bunu demesi haksızmıyım
Abartmayın yahu. Duygularinizi normal ifade edin esip gurleyecek boşey yok. Kadin da iyiymis zatrn gayet biraz alttan alinabilir art niyet aramaya gerek yok. Oyle biri olsaydı zaten bugüne kadar anlardinız

Hakkaniyetli de olmayabilir. Sonuc olarak esinizin annesi, kavga mi edeceksiniz, arayi mi bozacaksiniz ne kadar surecek omur boyu mu? Esinize annenle gorusme mi diyeceksiniz silip atabilecek misiniz annesini? Hayir. O yuzden boyle cikislar iliskileri zedelemekten baska bir ise yaramaz. Sizden yasca buyuk ve anne statusundeki kisiye esip gurlerseniz sayginliginizi yitirirsiniz.
Uzgunum sizin hakli olusunuzdan bahsedemiycem, etkilere verdigimiz tepkiler bizi cogu zaman hakliyken haksiz konuma dusurebiliyor.
Icinde bulundugunuz zor kosullari kayinvalidenizle konusun derim, araya sogukluk girmesin. Empati kurun, esiniz sizin babaniza boyle davransaydi ne hissederdiniz?
Mantıklı yazdıklarınız olması gerekende budur belki ama biraz insanlar kendine baksa konuşmayla ben insanların ciddiye alındığını çok az gördüm kırıp dökünce anlıyorlar ben eser gürlerim ama kendisine bişey olsa ilk ben koşarım kin tutan biri değilim haksızlığa gelemiyorum

20 yıllık evlilikten sesleniyorum esip gürlemen hiç bir işe yaramaz. Ya şakaya vurarak yapmayacağını belirtmelisin yada kocanla müsait bi zamanda kibarca seni nelerin rahatsız ettiğini anlatmalısın.
Evlilik=politik olmak
:kahve:

Ayrıca eşiniz zaten etkilenmiyorsa erkekler genelde açıklama yapmaktan, tartışma ortamından zaten kaçar. Polemiğe girmek yerine he he diyip evine çıkıp ütü yapmayı tercih eder. Emin olun annesi de bu huyunu biliyodur zaten. Erkeklerin yüzde doksanı böyle 😅 benim annem de yemeği akşam eşin hazırlasın dese ben de öyle açıklama yapıp yormam mesela kendimi savunulacak bir konu yok bence zaten yine ben yapacaksam 😅 yeri gelirse uslubunuzu seçerek kendinizi savunur herkese yerini bildirirsiniz zaten. Hayatınızı etkilemeyen ufak tefek pürüzleri sorun edip kendi caninizi sıkmayın boş yere 🌸

Mantıklı yazdıklarınız olması gerekende budur belki ama biraz insanlar kendine baksa konuşmayla ben insanların ciddiye alındığını çok az gördüm kırıp dökünce anlıyorlar ben eser gürlerim ama kendisine bişey olsa ilk ben koşarım kin tutan biri değilim haksızlığa gelemiyorum
Aranizdaki iliski gelin kayinvalideden cok anne kiza donduyse bi sey diyemem, naziniz gecer tolere edilebilirsiniz belki. Olabilir.
Yine de konu ufak, kalp kirmaya degmez.

Allah başka dert vermesin anacım başlıkta da kaynana ne yaptı acaba dedim esip de gürlemişsiniz sonbahar girdi doğru esmek lazım saçma sapan şeylere esmek de ne bileyim valla ben kayinvalideme gidince kadın yaşlı babanın pantolonları çift çizgi yapıyorum dedi diye ütüledim pantolonları ne var yahu 15 dk ya bakar biz de yaşlanacağız!!!

En doğrusu o zaten ben de ev hanımıyım benim eşim de utusunu kendi yapar. Kayınvalidem çok tatlıdır çok da severim ama oğlunun yaptığını görse kıyamaz mesela o da ya bırak oğlum ben yapayım der ya da nur yapar sen bıraksana der. Benim yanımda derse her zaman söylerim 21.yuzyilda o işler öyle yürümüyor anne bizim düzenimiz sizinkinden farklı derim gülerek üslubunu seçerek 😅 sonra da ona laf düşmüyor çok isterse oglusunun gömleğini utuleyebilir tabi ♥️
Bende öyle dedim istiyorsa kendi ütülesin diye ya cidden uykusuz işe gitmekten kafayı sıyırdım ev işi çok nankör hafta içi çalış yemek yap temizlik vakitsizlikten kuaföre bile gidemedim atlayacam her an birinin üzerine :)

Bozulmakta haklısınız. Karı koca çalışıyorsa evde iş dengesini kendileri kurmalılar ki siz bunu yapmışsınız. Buna müdahil olunması hoş değil.

Ancak sizin tepkiniz abartı olmuş. Sonuçta belli bir yaşın üstünde, belli kültürde yaşamış insanların kafa yapısı bu ve bunu değiştirmeye çalışmak boşa kürek çekmek, kendinizi ve evliliğinizi yıpratmak olur. Yani orada gülüp geçebilirdiniz de. Savunmaya geçmişsiniz ama bence böyle olaylarda sözden çok tavır etkilidir. Tavrınız net olduktan sonra kendinizi yormanın anlamı yok.
Eşim açısından sıkıntım yok yapar ama annesinin yapmaya çalıştığı mide bulandırıcı benim için benim çocukla ne halde çalışıp eve geldiğimi biliyor herkese evladı tatlı başka bir açıklaması yok kendi kızı olsa aynı şeyi söyler miydi? Benim tavrım çok net bilerek bağırarak konuştum duysun diye dayanamıyorum artık zombi gibi geziyorum herkes kendi işine baksın

Kızlar eşimde sorun yok annesi ona ne derse desin ztn kıyamaz yardım eder benim kızdığım nokta annesinin düşünce şekli ve eşiminde bunu gülüp bana pişkin pişkin anlatması onada kızdım beni savunsaydın diye sonucta onun ağzını kapatıp bana konuyu hiç açmamasını tercih ederdim
Savunulacak bir şeyiniz yok ki. Zorunuza giden ne bu kadar?.
Kaç yaşında kadının düşüncelerini değiştiremezsiniz. Geneli ev işini çalışsa bile kadının daha çok yapması gerektiğini düşünür.
Eşinize kızın kizacaksaniz, yorgun olduğunuzu bilen asıl kişi o.
Annesinin lafını gelip size söylemeseymiş.

İnsanları değiştiremezsin.Normal karşılayın sonuçta utulemistir kendi kıyafetini.

Abartmayın yahu. Duygularinizi normal ifade edin esip gurleyecek boşey yok. Kadin da iyiymis zatrn gayet biraz alttan alinabilir art niyet aramaya gerek yok. Oyle biri olsaydı zaten bugüne kadar anlardinız
Kendisi zamanında çok ezilmiş haddinden fazla o yüzden böyle yaptığını düşünüyorum ben iyide olsa tepkimi belli ederim demekki eşim taviz verse evirecek onu

Back
X