Kayınvalidenin niyeti nedir?

Aman söylerler, her söylenen için esip gürlesek kocamla aram bozulur. Aa sen ütüle kışlık hazırladım der geçerdim.
Ben kv böyle bişey beklemiyordum yakıştıramadım böyle bir tepki verdim neticede ve yıpranık patlamaya hazır bir bomba olduğum için patladım

Anası yapmak zorunda değil bende yapmak zorunda değilim banada yapsın demesin
Bence de eşin yapmalı, ben yapmam mesela bin de bir çok sıkışsa yaparım, ben de çalışan bir kadınım evde herşey müşterek mecburen, eşiniz boş boğazlık etmiş, anası da klasik 80 lerden kalma zihniyet işte, kv değişmez ama eşinizle konuşun bence yaptığı boş boğazlık, ne var yani anası öyle dediyse eve gelsin kendisi yapsın ütüsünü size de hiçbişey demesin 🤷‍♀️ Aynı binada yaşamak zaten başlı başına bir problem sizin için...

Bence de eşin yapmalı, ben yapmam mesela bin de bir çok sıkışsa yaparım, ben de çalışan bir kadınım evde herşey müşterek mecburen, eşiniz boş boğazlık etmiş, anası da klasik 80 lerden kalma zihniyet işte, kv değişmez ama eşinizle konuşun bence yaptığı boş boğazlık, ne var yani anası öyle dediyse eve gelsin kendisi yapsın ütüsünü size de hiçbişey demesin 🤷‍♀️ Aynı binada yaşamak zaten başlı başına bir problem sizin için...
Benim kastettiğim bu bana söyleyip beni huzursuz etti boşuna işe gidiyorum hala bu saatte başım ağrıyor aynı binada yaşamanın büyük bir sorununu yaşamadım avantaJını yaşadığım için ama bu konu beni irrite etti ve ben susan biri değilim babamda olsa derim hiç affetmem o yüzden burnunu sokmayacak cidden benim derdim bana yetiyor

Affedilmeyecek ne var ki bence sizin sinirleriniz bozulmuş.
O zaman kadının evinden çıkın.
Hem çocuğunuzu yeri geldiğinde emanet ediyorsunuz iyi kötü size faydası dokunuyor bu güne kadar sorun yaşamamışsınız bir ütü meselesi yüzünden affedemem diyorsunuz.
İki küçük çocukla çalışıyorum.
Ne anne, ne kv var bende.
Biri kreşte 2 yaşında, biri ilkokul 2.
Hayat sadece size zor değil bütün bunlara rağmen kv hayatımızda hiç bir rolü olmamasına rağmen Yasemin yapsın dese bu kadar olay çıkarmam buyurun siz yapın çok istiyorsanız derim.
Bu kadar büyütmeyin, ya da büyütün..

Affedilmeyecek ne var ki bence sizin sinirleriniz bozulmuş.
O zaman kadının evinden çıkın.
Hem çocuğunuzu yeri geldiğinde emanet ediyorsunuz iyi kötü size faydası dokunuyor bu güne kadar sorun yaşamamışsınız bir ütü meselesi yüzünden affedemem diyorsunuz.
İki küçük çocukla çalışıyorum.
Ne anne, ne kv var bende.
Biri kreşte 2 yaşında, biri ilkokul 2.
Hayat sadece size zor değil bütün bunlara rağmen kv hayatımızda hiç bir rolü olmamasına rağmen Yasemin yapsın dese bu kadar olay çıkarmam buyurun siz yapın çok istiyorsanız derim.
Bu kadar büyütmeyin, ya da büyütün..
Bozuldu evet bütün akşam uykusuz bir şekilde cocuğa bakıp kışlık hazırlıklarımı yaparken duymam hoş olmadı açıkçası hayat hepimize zor birde böyle şeylerle zorlaştırmasınlar ben eşime çok kızdım bana niye gelip anlatıyor

Kocanızın gömleğini ütülemeniz için size göndermesi büyük ayıp doğrusu. Hiç olacak şey değil. Kocanız da sen nasıl benim karıma ütü yapsın dersin benimle ütü yapmak için mi evlendi sen çalış yap ne işe yararsın demeliydi. Demediği için oda ayıp etmiş. Boşanın bence. Ütü bu boru mu?

Eşim evlendiğimizden beri kendi ütüsünü kendi yapar duygu niye senin ütünü yapmıyo demiş
Çok biliyorsa kendisi yapsın oğluşunun ütüsünü. Jilet gibi ütülü gömlekler, mis kokulu yemekler, sabun kokulu evler isteyen ev hanımı alacak. Hem çalışıp hem evin bütün yükünü biz mi yükleneceğiz? Annesi çok mu güzelmiş kayınvalidenizin :rolleyes:

Bozuldu evet bütün akşam uykusuz bir şekilde cocuğa bakıp kışlık hazırlıklarımı yaparken duymam hoş olmadı açıkçası hayat hepimize zor birde böyle şeylerle zorlaştırmasınlar ben eşime çok kızdım bana niye gelip anlatıyor
İnanın genelde bu durumda kadınlar.
Yani benim çocuklarım genelde uyurdu şanslıydım sadece çok geç uyurlar mesela kızım 2 den önce uyumazdı ben yine de kesintisiz 4 saat uyurdum diş çıkarma dönemleri hariç.
Ablam ama sizin gibiydi yarım saatte bir uyanırdı oğlu ve o da 7 de evden çıkardı 2 yıl o şekilde geçti.
O da her şeye çok sinirlenir olay çıkarırdı.
Şuan ki ablam ile o zamanlarda ki ablam arasında çok fark var.
Geçecek, bu bir süreç.
Sadece büyük kırgınlıklar olmamasına dikkat edin.
Eşinizde konuş olmak için konuşmuş bak annem bana kıyamıyor gibilerinden tabii sizde haklı olarak bu kadar zorluk yaşıyorken neden aynı değeri görmüyorum diyorsunuz.
Ama işte o onun annesi.
Konu açılırsa da kv. güzel bir şekilde neler yaşadığımı görüyorsunuz kendi kızınız bu kadar uykusuz kalıp yorulsaydı o kadar işinin arasında kocanın gömleğini ütüle der miydiniz ya da kendi ütülesin mi derdiniz diye sorabilirsiniz.
Ama inanın öyle affedilmeyecek bir mesele değil bu başka şeylerde varsa bilemem tabii.

İyi geceler kızlar akşam akşam kışlık hazırlıklarımı yaparken cnm sıkıldı ve sinirlendim kayınvalidem alt katta oturuyor biz üzerindeyiz bugüne kadarda büyük bir problemimiz olmadı anlaşırızda bizide çok düşünür neyse konuya gireyim eşim aşağıdaydı yukarı ütüsünü ve duşunu almak için çıkacaktı çocuktan dolayı aşağıda ders çalışıyor neyse kayınvalide demiş ki duygu ütülesin falan bana dedi eşim şakayla karışık ben tabi ezdim gürledim eşimde ben sana yap dedimmi yok dedi sen yapsanda ben yaptırmam dedi ikimizde calışıyoruz bu arada benim kızdığım eşimin beni savunmaması bana bunu demesi haksızmıyım
Bu forumda annesinden ayrılamayan, aile apartmanında oturan erkelerle evlenen kadınları ciddiye alasım gelmiyor. Baştan kabul etmişsiniz. Bu neyin şikayeti?

Çok biliyorsa kendisi yapsın oğluşunun ütüsünü. Jilet gibi ütülü gömlekler, mis kokulu yemekler, sabun kokulu evler isteyen ev hanımı alacak. Hem çalışıp hem evin bütün yükünü biz mi yükleneceğiz? Annesi çok mu güzelmiş kayınvalidenizin :rolleyes:
Geçen bir videoya denk geldim instagramda yaşı 70 lerde yaşlı bir teyze güya yargı dağıtıyor ve diyordu ki kadın dediğinin en az 3 çeşit yemeği eşi gelmeden hazır olacak bilmem ne , yok işte şimdikiler çalışıyor diye eşine sen de evde iş yapacaksın diyor, ay dinlerken şiştim resmen , şimdi böyle bir kadına bu cağdaki kadınların zorluklarını anlatabilir miyiz , nato kafa nato mermer yani, bu neslin tükenmesine daha var yani , hem evde çalış hem de dışarda çalışıp para getir istiyorlar ama kimse demiyor bu kadın bu kadar yükü nasıl taşısın...

Geçen bir videoya denk geldim instagramda yaşı 70 lerde yaşlı bir teyze güya yargı dağıtıyor ve diyordu ki kadın dediğinin en az 3 çeşit yemeği eşi gelmeden hazır olacak bilmem ne , yok işte şimdikiler çalışıyor diye eşine sen de evde iş yapacaksın diyor, ay dinlerken şiştim resmen , şimdi böyle bir kadına bu cağdaki kadınların zorluklarını anlatabilir miyiz , nato kafa nato mermer yani, bu neslin tükenmesine daha var yani , hem evde çalış hem de dışarda çalışıp para getir istiyorlar ama kimse demiyor bu kadın bu kadar yükü nasıl taşısın...
Ofis çalışanıyım arada üretime de iniyorum kontrole. O kadar yoruluyorum ki popom ağrıyor artık aynı pozisyonda çalış çalış. Eşim de yoruluyor biliyorum ama kusura bakmasın sırf kadın olduğum için eve gider gitmez sofrayı donatamam. Birlikte yemek hazırlanır birlikte yenilir. Hayat artık müşterek ama dediğiniz gibi yaşayan insanlar da var. Çok yakın bir arkadaşım işe gitmeden eşine tost yapıp makinenin içine koyuyormuş basıp yesin de işe öyle gitsin diye. Düşünün adam 10 dakika erken kalkıp ekmeğin içine sucuk koymaktan aciz

Anası yapmak zorunda değil bende yapmak zorunda değilim banada yapsın demesin
Evet annesi yapmak zorunda değil de, ben de yapmak zorunda değilim derken?
Altı üstü eşinin gömleğini ütüleyeceksin, ne demek yapmak zorunda değilim?

Öyle ama eşime arkadan gaz veriyor resmen benden yüz bulsa belki eşim yapmayacak eşim annesine diyecek o da yoruluyor küçük cocuğumuz var diye ağzını kapatacak ben buna sinirim bu adam beni savunmuyor erkek dediğin böylemi olur
Ay resmen eşinizden soğumak için bahane arıyorsunuz.
Altında başka şeyler var bu kadar tepkinin. Oturun bir düşünün neden diye.

İnanın genelde bu durumda kadınlar.
Yani benim çocuklarım genelde uyurdu şanslıydım sadece çok geç uyurlar mesela kızım 2 den önce uyumazdı ben yine de kesintisiz 4 saat uyurdum diş çıkarma dönemleri hariç.
Ablam ama sizin gibiydi yarım saatte bir uyanırdı oğlu ve o da 7 de evden çıkardı 2 yıl o şekilde geçti.
O da her şeye çok sinirlenir olay çıkarırdı.
Şuan ki ablam ile o zamanlarda ki ablam arasında çok fark var.
Geçecek, bu bir süreç.
Sadece büyük kırgınlıklar olmamasına dikkat edin.
Eşinizde konuş olmak için konuşmuş bak annem bana kıyamıyor gibilerinden tabii sizde haklı olarak bu kadar zorluk yaşıyorken neden aynı değeri görmüyorum diyorsunuz.
Ama işte o onun annesi.
Konu açılırsa da kv. güzel bir şekilde neler yaşadığımı görüyorsunuz kendi kızınız bu kadar uykusuz kalıp yorulsaydı o kadar işinin arasında kocanın gömleğini ütüle der miydiniz ya da kendi ütülesin mi derdiniz diye sorabilirsiniz.
Ama inanın öyle affedilmeyecek bir mesele değil bu başka şeylerde varsa bilemem tabii.
Bence bu konuyu kv hiç konuşmamalıyım çünkü konuşurken sakin kalamam derim ben dilimin kemiği yok sert bir üslupla söylerim çocuğum gerçekten zor gören herkes bana hak veriyor hiperaktif yorulmayan uyumayan bir çocuk hal böyle olunca huni ile geziyorum eşim hatasını anladı msj attı ama ben uzatıyorum şuan

Back
X