Kayınvalidenin niyeti nedir?

Geçen bir videoya denk geldim instagramda yaşı 70 lerde yaşlı bir teyze güya yargı dağıtıyor ve diyordu ki kadın dediğinin en az 3 çeşit yemeği eşi gelmeden hazır olacak bilmem ne , yok işte şimdikiler çalışıyor diye eşine sen de evde iş yapacaksın diyor, ay dinlerken şiştim resmen , şimdi böyle bir kadına bu cağdaki kadınların zorluklarını anlatabilir miyiz , nato kafa nato mermer yani, bu neslin tükenmesine daha var yani , hem evde çalış hem de dışarda çalışıp para getir istiyorlar ama kimse demiyor bu kadın bu kadar yükü nasıl taşısın...
Dedim zaten sen bana aylık maaşımı ver ben evde çalışırım diye tık yok yani ev hanımı olup küçük çocuğu olandan bile beklenmez bu sinir bozucu ki ben mutfağa ilğim olduğu için çeşitli yaparım pastane tarzı şeyler yaparım kv evine gelen bile nerden aldın der hazır gibi yaparım yani çalışıyorum diye evi ihmal etmem normalde bu tarz bir insan değil ama acıdı heralde oğluna

Ofis çalışanıyım arada üretime de iniyorum kontrole. O kadar yoruluyorum ki popom ağrıyor artık aynı pozisyonda çalış çalış. Eşim de yoruluyor biliyorum ama kusura bakmasın sırf kadın olduğum için eve gider gitmez sofrayı donatamam. Birlikte yemek hazırlanır birlikte yenilir. Hayat artık müşterek ama dediğiniz gibi yaşayan insanlar da var. Çok yakın bir arkadaşım işe gitmeden eşine tost yapıp makinenin içine koyuyormuş basıp yesin de işe öyle gitsin diye. Düşünün adam 10 dakika erken kalkıp ekmeğin içine sucuk koymaktan aciz
Ben eşimden bu anlamda memnunum mutfağada girer yardım istersem temizlikte yapar camda siler zoruna gidiyor oğlunun bu şekilde olması bence

Evet annesi yapmak zorunda değil de, ben de yapmak zorunda değilim derken?
Altı üstü eşinin gömleğini ütüleyeceksin, ne demek yapmak zorunda değilim?
Değilde ondan ne demesimi var herkesin bir rutini var düzeni var evde ikimizde çalışıyoruz altı üstü bir gömlek değil sürekli takım elbise giyen biri işi gereği benim sorumluluklarım ondanda fazla yapacak başka çaresi yok

Nasıl kafalar yaşıyorsunuz ya. Aileniz size hiç bir şey demedi mi bu zamana kadar ? Hep minnet rica elinizi eteğinizi mi öptü bir şey söylerken. Sanırım benim insanlara sabrımda kalmadı şu sıralar valla ben eş kişisinim yerinde olsam hadi derim git kendi evinde esip gürle

Benim eşim normal de cam silerdi, anneme yakın bir yere geçince "sakın kocana cam sildirime, dedikodu çıkmasın" dedi. Evet evet benim öz annem 😆😆

Eşim ütü yapsa babam bana kızar. Ama kendi yemek yapar.

Toplumda cinsiyetlere verilmiş roller var. Bunu aşmak bizim için kolay ama anne babamız için daha zor. Onlar daha klasik kafada. Bu yüzden KV kızmaya çok gerek yok bence. Oğluna kıyamış. Ya da anne ütüler dediyse "git karın yapsın" demiştir. Benimde oğlum kardeşim evlendikten sonra gel ütü yap dese bende git karın yapsın derim.

Değilde ondan ne demesimi var herkesin bir rutini var düzeni var evde ikimizde çalışıyoruz altı üstü bir gömlek değil sürekli takım elbise giyen biri işi gereği benim sorumluluklarım ondanda fazla yapacak başka çaresi yok
İyi aynı kafayla devam et sen, umarım kazanan sen olursun.

İyi aynı kafayla devam et sen, umarım kazanan sen olursun.
Kadınlar ütü yapmak zorunda değildir
Ben de yapmıyorum çünkü bizim şeyimiz altından 😚😁
Şaka bir yana ne kadar mikemmel gelin olursan kendini parcalarsan yine bir eleştiri gelir çok sıkma kendini

Son düzenleme:
Dedim zaten sen bana aylık maaşımı ver ben evde çalışırım diye tık yok yani ev hanımı olup küçük çocuğu olandan bile beklenmez bu sinir bozucu ki ben mutfağa ilğim olduğu için çeşitli yaparım pastane tarzı şeyler yaparım kv evine gelen bile nerden aldın der hazır gibi yaparım yani çalışıyorum diye evi ihmal etmem normalde bu tarz bir insan değil ama acıdı heralde oğluna
Aman haa zaten annelerin oğullarına bişey demeyelim , hepsinin oğulları daha henüz bebek ..

Ofis çalışanıyım arada üretime de iniyorum kontrole. O kadar yoruluyorum ki popom ağrıyor artık aynı pozisyonda çalış çalış. Eşim de yoruluyor biliyorum ama kusura bakmasın sırf kadın olduğum için eve gider gitmez sofrayı donatamam. Birlikte yemek hazırlanır birlikte yenilir. Hayat artık müşterek ama dediğiniz gibi yaşayan insanlar da var. Çok yakın bir arkadaşım işe gitmeden eşine tost yapıp makinenin içine koyuyormuş basıp yesin de işe öyle gitsin diye. Düşünün adam 10 dakika erken kalkıp ekmeğin içine sucuk koymaktan aciz
Valla bizde evde oturalım o zaman herseyi dört dörtlük beklesinler , en baştan kocaları nazlı alıştırmamak lazım, benimki baştan biraz sorun çıkardı beyefendi , kahvaltı, ütü, yemek bekledi , ben yapmaya yapmaya alıştı, kendime zor yetiyorum bir de ona mı yetişeceğim, çok şükür alıştı şimdi ben demeden o yapar, tabi bu durum annesinin pek hoşuna gitmiyordur eminim , çünkü bir keresinde bir problem yaşamıştım ailesi ile hemen yüzüme vurdular oğlumuz sana evde her işi yapıyor diye 🤣 anladım ki mutlu değiller bu konuda , ben yapacak tabi ben de çalışıyorum ne bekliyordunuz ki dedim bu bir lütuf mu yani , hepsi çenesini kapadı oturdu yerine ...

Evet annesi yapmak zorunda değil de, ben de yapmak zorunda değilim derken?
Altı üstü eşinin gömleğini ütüleyeceksin, ne demek yapmak zorunda değilim?
Eşinin eli var anladığım kadarı ile. Eşi konu sahibinin eteğini ütüleme zorunda değilse. Konu sahibi de eşinin gömleğini ütüleme zorunda değil.

Prensesss haağnııımmm. Yazık size ya tüh nasıl böyle şey yapar hemen boşayın o kaknem kv ogluna hızmetci tutsun.Kv niyeti bu bence

" Oglu ders çalışırken daha ütü var demişte oda duygu ütülesin bu sefer demiş olma ihtimalinı dusundunuz mu? Ya sankı atla deve istemişler ayrıca esınde kendısı yapmıs zaten neyı dert edıyon bacım burda dert nerde . Bu kadar mı dertsız tasasız hayatınız var. Bende yapmıyorum ütü falan ayrıca bızde çalışıyoruz gelince bızde ıs paylasımı yapıyoruz kv direkt bana sunu yap dese bile yapamam derim bunda bısey yok. Normal sohbet ederken bıle konusulur boyle şeyler müdahale derken neye müdahele edilmiş. Ya herhangi bırının yanında bıle dense denir soylenır boyle esıp gürleyecek ne var yâ. Çıldırmaya yer arıyorsunuz.

Son düzenleme:
Konu başlığı bile tuhaf.
Kayınvalidenin niyeti nedir? Ay bu kadar büyük bir şey yokki ortada.
Altlı üstlü otururken sıkça muhattap oluyorsunuzdur, böyle her lafı kafaya takar, niyet okumaya kalkarsanız işiniz zor. Çabuk yaşlanırsınız.
Öylesine demiştir. Eşiniz de size yetiştirmeseydi hemen.

Çok abartmışsınız. Kadına o anda normal gelmiştir öyle deyivermiştir, ütülemediniz diye size laf mı söyleyecek? söyleyecekse o ayrı ama öyle deyivermiş diye anladım eşiniz size ütüle dememiş. Bu kadar büyütmemek lazım KV'lerin laflarını. Onlar ayrı biz ayrı. Ben de hatırlıyorum eşimle yeni evliydik eşim çiğ börek gibi bir şey istedi eskiden annesi yaparmış ama istediği şey tam çiğ börek değil, tarif ettiğine göre daha çok peynirli pişi gibi bir şey. Ekmek hamuru aldık fırından birlikte yapıyoruz mutfakta ben eşime şöyle mi böyle mi? diyorum. Eşim de anneme soralım deyip annesini aradı annesi de "şimdi Gül alsın onları elini yağlasın, hamurları eliyle açsın..." tarif ediyor ben de bozulmuştum böyle ne kadar cinsiyetçi bir yaklaşım , şöyle yapın diye tarif etmiyor da Gül şöyle yapsın diyor. İçimden dedim ama tabi ve güldüm; e kadının kocası hiç mutfağa girmemiş, kötü bir niyeti yok, onlarda hep kadın yapmış bu işleri. Gerçekten takmamak lazım, herşeyi takarsanız yaşayamazsınız.

Hayırlısıyla yavrunu kucağına al, Allah sana da kv olmayı nasip etsin sen damadına ya da gelinine bir şey deme.
Yok yok bana uzak olsunlar mutlu olsunlar , çok şükür kendimi bu konuda eğitebilirim , ben çocuklarımı geleceğimin bir garantisi olsun diye doğurmuyorum sadece sevip koruyup kollayıp sonrada hayata salmak istiyorum( zaten çok çocuk planım da yok), gelinim de damadım da çok şanslı olacak , şimdiden yaşlılık için güzel konforlu bir huzur evinde kalma planlarım var gelecekte, bu toplumun zincirlerini benim gibi kadınlar kıracak, anneler değişirse toplum da değişir, biz çocuklarımızın sahibi değiliz sadece ebeveyleriyiz, çocuğumu ona kendi sorumluluğumu yükleyemeyecek kadar seviyorum, ben bencil bir anne değilim, örnek aldığım kişiler asla bu toplumun evladına bağımlı kadınları değil, benim bir vizyonum var çok şükür, bu arada güzel dileğin için Teşekkürler 🙃

Kendi ailemden biri kreşe vereceğim yakında zaten kendisi hastayım diye bakmadı

Ona bakıyorsa yoruldum sinyalleri vermeye çalışıyordur dicektim ama bakmıyormuş 😂
Eşinizle boşuna tartışmayın helede onunla bağlantılı bir konu ise. İyi olmanız faydanıza o zaman kötü olan taraf hep o olur. Ama şuan kötü taraf siz oldunuz 🤷🏼 Hemde 1 gömlek ütüsü yüzünden 🤦🏼

Valla bizde evde oturalım o zaman herseyi dört dörtlük beklesinler , en baştan kocaları nazlı alıştırmamak lazım, benimki baştan biraz sorun çıkardı beyefendi , kahvaltı, ütü, yemek bekledi , ben yapmaya yapmaya alıştı, kendime zor yetiyorum bir de ona mı yetişeceğim, çok şükür alıştı şimdi ben demeden o yapar, tabi bu durum annesinin pek hoşuna gitmiyordur eminim , çünkü bir keresinde bir problem yaşamıştım ailesi ile hemen yüzüme vurdular oğlumuz sana evde her işi yapıyor diye 🤣 anladım ki mutlu değiller bu konuda , ben yapacak tabi ben de çalışıyorum ne bekliyordunuz ki dedim bu bir lütuf mu yani , hepsi çenesini kapadı oturdu yerine ...
En sinir olduğum olay da bu. İşte ben şunu da yapıyorum bunu da yapıyorum vık vık. Yapmak zorundasın? Sen bu evde yaşıyor musun? Temizliğini de yapıcaksın, yemeğini de, alışverişini de. Oldu çocuk gibi bakalım o zaman kazık kadar adamlara. Annelerinin zoruna giden kendileri hizmetçi gibi kullanıldığı için bizim de o muameleyi görmemizi istiyorlar. Yok ya oldu paşam. Ben hem günde 10 saat çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunucam hem de gelicem senin minnoş totişinin keyfi için ev işi yapıcam.

Back
X