Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

bizim toplumumuzun saygı ifadesi ilginç. eşiniz öne oturmasını saygı ifadesi olarak görse de, k.valideniz sağol oğlum ben arkada daha rahat ediyorum, uzun yolda eşinle güle eğlene konuşursunuz deyip reddetmesi gerek. o da bu teklifi üstünlük yarışı için kullanmış gibi. haa taşıt tutması, bacaklarını öne rahat uzatması gereken herhangi bir ortopedik rahatsızlığı yoksa

Gün geçmiyor ki bir ön koltukta kim oturmalı konusu açılmasın.
Anlamadığım ne farkediyor? Aynı arabanın içinde gidiyorsunuz,aynı anda gidiyorsunuz.
Boşverin otursun yani ne var bunda.
konu bu degıl kaynananın dırek one yonelmesı
zaten cocuk var mı bılmıyorum ama cocuk olunca gelın mecbur cocukla zaten arkada oturmak zorunda oluyor
konu sahıbının yenı evlı oldugunu varsayarsak cocuk da yok bence kaynananın sız gencler beraber olun demesı gerek

ben yenı nısanlıyken bıle kayınpederım bıle arabayı esım surerken bana one otur derdı ben utanırdım yok olmaz dıye adam kaga dovus oturturdu benı :)
araba da kaynana adam ve esı varsa sadece nıye es arka koltukta gıtsın kı cok sacma

evet on koltuk da arka koltuk da aynı yere gıdıyor
burada dalga gecenler olmus tamam cok oyle cıngar cıkarıp kavga edılecek bıse de degıl ama buradakı ınce '' üstünlük çabası'' da farkedilmeyecek gibi degil.

Normalde hiç takılmam ama benimle yarışan kayınvalide ile ben de yarışırdım.
'Yok kızım sen otur.' dese zorla ben oturturum öne kadını.
Bunlar ufak şeyler ama insan takıyor.

Valla ben kimse kimseye teklif etmeden gecer otururum. Araba benim, kullanan da esim gecsin arkaya otursun. Kayinpederim kullanirken ben one mi geciyorum, bana teklif mi ediyor sanki?

O hem karısı hem de yaşça büyük..
Size teklif edilmemesi gayet normal..
Arabanın sizin olmasından değil de, eşlerin yanyana oturması daha münasip bence de..

daha hiç kayınvalidem ben varken ön koltuga oturmadı,hatta beni evmden almaya geldiklerinde bile inip arka koltuga oturmuştur.ama önde o otursa alınmam heralde. Tabi bunu aramızda hırs olmaması lazım

Gün geçmiyor ki bir ön koltukta kim oturmalı konusu açılmasın.
Anlamadığım ne farkediyor? Aynı arabanın içinde gidiyorsunuz,aynı anda gidiyorsunuz.
Boşverin otursun yani ne var bunda.
Mesele araba ön arka meselesi değil aslında arkadaşım mesele kv'nin öncelik herzaman benim sen şöyle çekil bakim der gibi davranması. Eşiminde tabiki öncelik senin demesi ve dengeyi kuramaması. Bence hiç karışmaması gerekir.

Benim rahmetli annanem de babannem de babamın yanına otururlardı..
Annemin hiç ses ettiğini görmedim..
Hatta ikisi de sen geç deseler de orda daha rahat edersiniz derdi annem..

O hem karısı hem de yaşça büyük..
Size teklif edilmemesi gayet normal..
Arabanın sizin olmasından değil de, eşlerin yanyana oturması daha münasip bence de..

Valla bana yasattiklari onca seyden sonra onlar hakkinda yorumlarim cok acimasiz oluyor olabilir. Elimde degil. :)

Bence de hiç karışmaması değil, aradaki dengeyi kurabilmesi gerekir..
Birini öne çıkararak birini geride bırakarak değil..

aynı fikirdeyim.
eşinin teklifi doğru değil.
sen teklif etsen neyse.

ben açıkçası hiç sormam, aklıma bile gelmez, eşimin de hiç teklifi yoktur.
çocuk olduktan sonra ben kendim dedim, ben arkada oturacağım diye. çocuk biraz büyüyünce yine ön koltuğa geri döneceğim ve o zaman öne yönelirse eski alışkanlık olarak, direk de söylerim, ben öne oturuyorum artık diye.

daha hiç kayınvalidem ben varken ön koltuga oturmadı,hatta beni evmden almaya geldiklerinde bile inip arka koltuga oturmuştur.ama önde o otursa alınmam heralde. Tabi bunu aramızda hırs olmaması lazım
işte siz kaynananız zaten kendını bıldıgı ıcın alınmazsınız
ama tam tersı olsa kaynananız sızden once davransa sızde kafaya takarsınız bence
ınat halıne getırmemek lazım

Eğer arabada kalabalık olucaksak. (6 kişi gibi mesela) . O zaman kvden öne oturur. Zaten eşim teklif eder böyle durumlarda. Çok nadir de olsa... Benim kvdem kilolu olduğu için önde oturması arkada oturan insanların hayati tehlikesi açısından daha uygun :)) Yani sizinkide böyleyse belki öne oturyordur rahat rahat..

Benim kp biz teklif ederiz oturur. Ne yapsın adam arkada. Kp oturur kv oturmamalı ne oluyor ayrıca. Kısa bir yolculukta annesi yada babası oturmuş önde ne olacak?kocanıza hasret mi kalacaksınız. Benim kv oturmaz ama otursada dert etmem. Normalde hiç takılmayacak şeyler işin içine kayınvalide girince neden olay oluyor. Kırk yılda bir oturmuş. Eşin teklif etmesi de saygıdan hemen beni yok saydı moduna geçmekte çok saçma.

Erkek bu konuda kendince denge sağlarken kaynana familyası "oğlan arkamda" imajı alıyor ve o rütbeye layık olmak için elinden geleni yapıyor.
O yüzden önde oturmayla saygının olmayacağı ya da bu tür şeylerin artık saygı ifadesi olmadığını bilmesi lazım.

pekı M mmelegim84 cocugunuz var mı ?
varsa zaten dedıgımız gıbı arkada oturmak zorundasınız

ama yoksa eger bı yere gıdılecegı zaman sız kaynanadan brıaz once davranıp gecsenız one ne olur ?
bı deneyın bakalım
ama esınız tabı anasının yanında yok ıste anam one otursaydı falan derse kotu olur
kadın ıyıce şişer

Bende kv bizimle bir yere gideceğimiz zaman söylerim sen otur anne diye ama oturmaz ,otursada sorun yapmazdim ,esiniz nezaketen soruyordur ,KV nizin dusunmesi lazim ,arabanın her yeri aynı yere gidiyor nasılsa abartmayin çok rahatsizsaniz esinize uslubunca rahatsizliginizi söyleyin .

yarış yapmak falan demişler ama yarışla alakası yok aslında bu konunun saygıyla da alakası yok. eşimle kvdem beni işte almaya geldiklerinde beni görür görmez kvdem arka koltuğa geçti otursaydın dedim yok kızım sen otur orası senin yerin hem ben yata yata giderim daha rahat dedi. yani bunu inat haline getirmemek lazım ben eşimin yanında olmak isterim. o kadar uzun yolculuğa çıkarız kprimle bi kere çıktık öne oturdu ben hiç bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum yolculukta

Var olmazmi neler neler var ama bunları anlatmak istemem burda.

takacak baska sey mı yok Allah askına???? hep beraber bır yere gıdecek olsak ıster kv kp ıster kendı annem babam ben kendım arkaya gecer en buyuk kımse ona one oturmayı teklıf ederım...
yok kendısı ıstemezse zaten onde ben otururum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…