• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Bende kv bizimle bir yere gideceğimiz zaman söylerim sen otur anne diye ama oturmaz ,otursada sorun yapmazdim ,esiniz nezaketen soruyordur ,KV nizin dusunmesi lazim ,arabanın her yeri aynı yere gidiyor nasılsa :-) abartmayin çok rahatsizsaniz esinize uslubunca rahatsizliginizi söyleyin .

tam da bu yuzden sorun yapmıyorsunuz bence
ama gıcık gıcık sızden once kossa otursa hıc de boyle dusunmezsınız

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?

iyi bi b.k yediğini sanıyo eşin.....

önemli olan arabanın ön koltuğunda değil eşimizin gönlünün ön saflarında yerimiz olması kalbinde yer yoksa güzelim ben ayakta da giderim misali :KK70: hem resmiyette arabanın arka koltuğu en makbul gören koltuktur. geçin kurulun arkaya prensesler gibi. :KK70:

Ön koltuğa oturmak saygınlık belirtisi falan mı? Ne oluyor ön koltuğa oturunca? bir derece bilirtisi ise neden protokol ve nezaket kurallarında insanlar arka koltuğa oturur? koltuğa oturmayı bile mevki kim değerli şekline getirmişsiz ya :KK70::KK70::KK70::KK70:

bazı şeylere ne kadar gereksiz anlamlar yükleniyor. ne yani sizi arka koltuğa oturttuğu için geri planda mı kaldınız?
bize küçüklükten beri saygı ve nezaket öğretildi aşılandı. şahsen ben aynı duruma düşsem nezaketen önce kendim teklif ederim. kocam da ettiyse aferin ona

tam da bu yuzden sorun yapmıyorsunuz bence
ama gıcık gıcık sızden once kossa otursa hıc de boyle dusunmezsınız

Hayır ben nezaketen sormuyorum ,gerçekten sürekli otursa asla ama asla problem etmem, kp ile bir yere gidecegimiz zaman sürekli kp oturur ama hiç aklima bile gelmez niye onlar oturdu ben oturmadim diye ,emin olun kendi anne babamiz otursa asla sorun etmezdik ,sevsekte sevmesekte onlar bizim büyüğümüz esimizin anne babası ...

Hayır ben nezaketen sormuyorum ,gerçekten sürekli otursa asla ama asla problem etmem, kp ile bir yere gidecegimiz zaman sürekli kp oturur ama hiç aklima bile gelmez niye onlar oturdu ben oturmadim diye ,emin olun kendi anne babamiz otursa asla sorun etmezdik ,sevsekte sevmesekte onlar bizim büyüğümüz esimizin anne babası ...

ama burada hikaye şöyle,
aracı siz kullanıyorsunuz, yanınıza babanız oturuyor, bir seferlik mevzu değil, sürekli o yöneliyor.
eşiniz arkada oturuyor.
garip gelmiyor mu gerçekten size :)

konu bu degıl kaynananın dırek one yonelmesı
zaten cocuk var mı bılmıyorum ama cocuk olunca gelın mecbur cocukla zaten arkada oturmak zorunda oluyor
konu sahıbının yenı evlı oldugunu varsayarsak cocuk da yok bence kaynananın sız gencler beraber olun demesı gerek

ben yenı nısanlıyken bıle kayınpederım bıle arabayı esım surerken bana one otur derdı ben utanırdım yok olmaz dıye adam kaga dovus oturturdu benı :)
araba da kaynana adam ve esı varsa sadece nıye es arka koltukta gıtsın kı cok sacma

evet on koltuk da arka koltuk da aynı yere gıdıyor
burada dalga gecenler olmus tamam cok oyle cıngar cıkarıp kavga edılecek bıse de degıl ama buradakı ınce '' üstünlük çabası'' da farkedilmeyecek gibi degil.
Birincide cocuk yoktu 1 haftalık evliydik ikincide cocuk vardi ama yanimizda degildi arabada 3 kisiydik. Kavga asla çıkarmam sadece eşimin teklif etmesini anlamiyorum o karışmasın istiyorum. birimizi tercih etmiş oluyor çünkü.

Bence abartıyorsun ha arkaya oturmuşsun ha öne oturmuşsun senin için farketmez yani bu olgunlukta olduğunu düşünüyorum ama anneler biraz bu konuda hassas özellikle anadoluda konu sadece kv gelin olayı değil genelde yaşlılar araçta ön koltukta oturmak isterler eşin de saygısından sormuş tabi ki eşin de sen de sormasaydınız ve sen direk ön koltuğa kurulsaydın çok daha abes olurdu bence

Var olmazmi neler neler var ama bunları anlatmak istemem burda.

Ben o zaman sana kendi taktigimi anlatayim, senin durumuna uyuyorsa uygula sen de. Biz Istanbul'da yasadigimiz icin ve benimkinde pek yon bulma yetenegi olmadigi icin her yere giderken telefondan navigasyon acariz. Hem tarif icin, hem de trafik durumunu kontrol etmek icin. Benimkinin annesi bir kez one oturmaya niyet etti. Ben de actim navigasyonu eline tutusturdum. Onde oturdugunuza gore siz kontrol edersiniz buradan dedim. He
men arkaya gecti tabii beceremeyecegi icin. Bir daha da koltuk meselesi olmadi aramizda.

ama burada hikaye şöyle,
aracı siz kullanıyorsunuz, yanınıza babanız oturuyor, bir seferlik mevzu değil, sürekli o yöneliyor.
eşiniz arkada oturuyor.
garip gelmiyor mu gerçekten size :)

Arkadaşım yeminle garip gelmiyor yahu ne fark eder aynı yere gitmiyor mu bu araba gidiyor ,daha yeni konu açtım çok zoruma gitti diye neler yasadigimi yazdım ,bunlara rağmen bu konu saçma geliyor bana ,ben sorun etmiyorum edende etmesin Allah başka sorunlar vermesin bunlar problem değil

bence gayet noemal, eşim değil ben teklif ederim anne oturur musun diye. Oda kimi zaman benim oturmamı ister kimi zaman kendisi oturur. hiç şimdiye kadar takmadım takılacak şeyler de değil bence.

Arkadaşım yeminle garip gelmiyor yahu ne fark eder aynı yere gitmiyor mu bu araba gidiyor ,daha yeni konu açtım çok zoruma gitti diye neler yasadigimi yazdım ,bunlara rağmen bu konu saçma geliyor bana ,ben sorun etmiyorum edende etmesin Allah başka sorunlar vermesin bunlar problem değil

:)
ne kadar güzel.
demek ki bu konunun doğrusu yok.
bana gerçekten garip geliyor.
eşim arkada oturuyorsa ben de arkada otururum, o öndeyse öne otururum.
sadece kv değil bir başkası için de bu durum değişmez.
elbette hastalık, yaşlılık vb bir sebeple birinin ön koltukta rahat edeceğini düşünüyorsam durum başka. ya da araba kalabalıksa ve düzen için böyle bir durum gerekiyorsa, veya çocuğun ihtiyacı olması durumunda.

Ben hep kv ye teklif ederim ama o hep arka koltuga gecer.kp,kv esim ve ben bi yere gidince kayinpederime teklif ederim herseferinde oda arkaya gecer.ince dusunuyorlar ama onede gecebilirler hic sorun degil.yani boyle bi durum olsaydi benim icin asla sorun olmazdi.

:)
ne kadar güzel.
demek ki bu konunun doğrusu yok.
bana gerçekten garip geliyor.
eşim arkada oturuyorsa ben de arkada otururum, o öndeyse öne otururum.
sadece kv değil bir başkası için de bu durum değişmez.
elbette hastalık, yaşlılık vb bir sebeple birinin ön koltukta rahat edeceğini düşünüyorsam durum başka. ya da araba kalabalıksa ve düzen için böyle bir durum gerekiyorsa, veya çocuğun ihtiyacı olması durumunda.

Herkesin düşüncesi farklı işte, dediğim gibi rahaysizsa bagirmadan cagirmadan anlatsın eşine, aksi durumda ters teper ,belki eşinin aklına gelmemiştir öyle dusunmek ,malum erkekler bizim kadar ince düşünceli olamıyorlar.

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
Kayinpederin one otursa ayni tepkiyi verir miydin? Bencede buyuk kimse teklif edilir yoksa saygisizlik olur

Benim kv ön koltuga oturmak icin atletik bir vücuda sahip olmamasina ragmen ciddi anlamda depar atar:KK48: üstelik kimin arabasi oldugunun da hicbir önemi yoktur.Bir keresinde Allah şaşirtti arka koltuga oturdu, arabanin arkasida güzelmiş dedi:KK53: Kadin bunu gercekten bir zafer olarak görüyor.

Back
X