• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

ay bende öne oturmakla saygının ne ilgisi var hiç anlamayanlardanım ayrıca eşler yanyana olmalı bence de eş arkada neden otursun ki :110:

ben vakti zamanında sevgilimin ananesini bile öne oturtmamışım annesini mi oturtucam :KK70:

Kayın validem olsa arkaya geçer otururdum zaten arabaya eğer benden büyük biri biniyorsa ben arka koltuğa geçerim. Saygıdan dolayı yapıyorum bunu , ha eger kayın validem yok yavrum orası senin yerin deyip beni öne oturtsa öyle bir kaynanaya rast gelsem tadından yenmez yani. Sonuç olarak takılma böyle şeylere koltuk sevdalısı gözüküyorsun.

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
Yaşı büyük olduğu içindir canım bende kayınvalidem varken hiç önde oturmam sonradan gidip alicaksak bile kalkar yer veririm eşim bişey demez ama memnun olduğunu hissediyorum nolcak ki canım saygı bu

Ön ve arka ne fark eder ki eşinizin teklif etmesi normal

KP hep öne biner ben zaten hemen arkaya otururum kV yada kp arkada oturunca kendimi tuhaf hissediyorum

Benim için önde arka da fark etmez

Böyle şeylere takmaya gerek yok bence

Allah başka dert vermesin ne diyim. Bizde büyük olan öne oturur saygıdan dolayı, geri kafalının teki de olabilirim tabi :KK53:

annem ve babam bizi almaya gelirler mesela, babamın kanına kv gecmeye calısır .... bu artık takıntı derecesınde oldugunu gosterıyor, ve ben esımle bı yere gıdıyorken sırf bu tavrı yuzunden ona teklıf bıle etmem... düşünceli olsun canımı yesin misali :)

Yeni evlendiğimiz zaman Kayınvalidem demişti ki;'' Senin yerin kocanın yanı. Kocanın yanına kimseyi oturtma.'' Aradan yıllar geçti bu süre içerisinde ne zaman kayınvalidemlerle biyere gitsek kayınpederim arabanın etrafında oyalanıyor sürekli, öne ben geçip oturunca arka koltuğa geçiyor. Bazen baba sen otur diyorum yok kızım diye diye geliyor ve oturuyor :) Açıkçası bende ön tarafta eşimin yanında olmayı seviyorum ama büyükler işin içine girince tuhaf oluyor. Üstelik dedem ve kendi babam da kuşkusuz arkaya geçerken kayınpederimde tereddütte kalıyorumo_O O araba için kredi çeken, yıllarca parasını ödemek için çalışan, yemesinden içmesinden kısan benim. Benim hakkımdır yani. Hatta arabayı sürmek sıkıcı geliyor en sevdiğim şey ön koltukta seyahat etmek :)

Ben teklif ederim hatta ısrar da ederim yine de oturmaz kendisi, ama oturursa da alınmam çok önemli değil benim için. Tabi bana orası senin yerin demesi de bi erdem..
Bence de öne sen otursan daha iyi ama ola ki geçti oturdu büyüktür çok da alınıcak bi konu değil takma bence

Normal degil bana gore. Ben arabada degilsem ve onde oturuyorsa beni almaya gelmislerse bile iner arkaya gecer ben gelince.
Bunu bastan alistirmak lazim mesafeyi koymak lazim

Hoc takilmam boyle seylere. Ogluyla otursun onde nolcak derim yani benim fikrim bu.
Ben saygidan ve kilodu oldugu icin rahat etsin diye one otur anne derim. Ufak tefek seyleri sorun etmeyin bence

ben de bu ön koltuk nasıl tapulanıyor onu anlamıyorum.önde otursan ne arkada otursan ne.her şeyi de kaynananızla güç savaşına dönüştürmeyin

Valla benim için hiç farketmez. Ben kayınvalideme teklif ettim. Oda olmaz sen otur dedi. O otursaydı da benim için sorun olmazdı. Hergün kayınvalidemle bir yere gitmiyoruz zaten ayda yılda bir. O otursa nolur ben otursam nolur

biz heryere beraber gidiyoruz, böyle olursa durum değişebiliyor arkadaslar inanın bana...

Valla benim için hiç farketmez. Ben kayınvalideme teklif ettim. Oda olmaz sen otur dedi. O otursaydı da benim için sorun olmazdı. Hergün kayınvalidemle bir yere gitmiyoruz zaten ayda yılda bir. O otursa nolur ben otursam nolur

Ya öfff. Ne zaman vazgeçeceksiniz ki anneleriyle kendinizi karşılaştırmayı. Biri annesi biri eşi yani aynı olabilir mi. Ya da niye biri diğerine üstün olmak zorunda.
İstediği yere otursun ne var bunda, valla ufak tefek şeylerden, gereksiz güç savaşlarından evliliklerinizi hırpalıyorsunuz

Bacim yaa kayinvalidenin onde oturmasina bukadr takarsan vay haline:-)aman bosver yani yabanci olsa anlarimda bügüyun sonucta

Ne oluyor ki öne oturunca???

uzun yol ise kocasinin yaninda oturmus oluyor iste. bizde hersey guc savasina donusurya kv de de onu bir guc gostergesi olarak gormus olabilir, alt tarafi koltuk iste onla avunacaksa otursun ama ne gerek var yani gec arkaya yayil otur birak kadinda kocasinin yanina otursun, yok ama illa cekisecekler en kucuk seyde bile. YY lardan beri boyle gelmis boylede gider kadinlar arasindaki guc yonetimi kavgalari. Bosverin birdahaki sefere arka kapiyi acar once kv yi oturtursunuz :-)

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
bence değil ve gereksiz

Back
X