• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?

Arabayı siz kullanırken babanıza öne oturmasını teklif etmeniz ve eşinizin arkaya oturmasıyla aynı durum. Arabayı siz sürün ve babanızı öne eşinizi arkaya oturtun bakalım ne diyecek eşiniz. Ama özel bir durum varsa, sağlık sorunu gibi o zaman farklı.

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?

işte bunlar bile gelin kaynana sorunu oluyor ya çok şaşıyorum.

konu bu degıl kaynananın dırek one yonelmesı
zaten cocuk var mı bılmıyorum ama cocuk olunca gelın mecbur cocukla zaten arkada oturmak zorunda oluyor
konu sahıbının yenı evlı oldugunu varsayarsak cocuk da yok bence kaynananın sız gencler beraber olun demesı gerek

ben yenı nısanlıyken bıle kayınpederım bıle arabayı esım surerken bana one otur derdı ben utanırdım yok olmaz dıye adam kaga dovus oturturdu benı :)
araba da kaynana adam ve esı varsa sadece nıye es arka koltukta gıtsın kı cok sacma

evet on koltuk da arka koltuk da aynı yere gıdıyor
burada dalga gecenler olmus tamam cok oyle cıngar cıkarıp kavga edılecek bıse de degıl ama buradakı ınce '' üstünlük çabası'' da farkedilmeyecek gibi degil.
İyide kayınvalide tutturmuyor en nihayetinde önde otururum diye,oğlu anne sen öne geç diyor, kadında belki önemsemeyip oturuyor. Nerden bilsin gelini kendine bu kadar dert ediyor.
Mesele araba ön arka meselesi değil aslında arkadaşım mesele kv'nin öncelik herzaman benim sen şöyle çekil bakim der gibi davranması. Eşiminde tabiki öncelik senin demesi ve dengeyi kuramaması. Bence hiç karışmaması gerekir.
İlk mesajınızda eşim anne sen otur diyordu,şimdi kayınvalideniz mi sen şöyle çekil moduna girdi anlamadım. Otursun yani ne olacak,herkesin konumu belli,o annesi,sizde eşisiniz ,ön koltukta oturunca birşey değişmiyor yani.

kızlar kv ye mesafe koymak koltukla olmaz. başka türlü koyun mesafeyi. hareketlerinizle tavırlarınızla davranışlarınızla koyun. ama saygıyı da elden bırakmadan. mesela saygı gereği ön koltuğa varsa büyükler oturmalıdır. bu kv ya da kendi anne babanız farketmez. böylece saygıyı elden bırakmamış eşinizle de sorun yaşamamış olursunuz ;)

Kaynanız ön tarafa oturunca esiniz sizi ikinci plana mi atmiş oluyor:KK57:
Allah askına hayatınızi,esinizle olan iliskinizi bu kadar basit seylerler yuzunden tuketmeyin hayat kisa kendinizi bir koltuk yuzunden yıpratmayin derim..

Arabayla mi arka plana atiliyorsunuz? Bizdede rahat otursunlar diye derler one buyukler gecsin diye genelde bizim buyukler sisman arkada oturmasi zor olur. Takmayin cok arabayla degil size ailesinin yaninda nasil davraniyor oyle olcun sevgisini

Çok saçma:))

Eşim bazen annesine, bazen benim anneme teklif eder öne oturmayı, ben de arkadaki koltuğun ortasına oturur muhabey edeceksek üçlü ederiz, ama anneler arkaya otursa gerise kalıyor ve söylenenleri bile duymayabiliyorlar

Bunları dert etmeyin şu hayatta.

8 yillik evliligimde kayinvaldem arkaya oturunca midem bulaniyor der rahat degilim der one oturur eltilerim onla yarisir on koltuk kapanin elinde kalir hiccc anlam veremem ne oluyo o onde oturunca esim zaten benim esim onde kim rahatsa o otursun kalp kirmaya bunu uzatip kendini kiskanc konumuna dusurmeye gerek yokki

tabi ki normal değil, deli misin? ben olsam boşar tazminat olarak da ön koltuğu talep ederim.. sök eve götür sen sağ, k.validen selamet..

Arkadaslar herkesi tek tek cevaplayamadim kusura bakmayin cevap veren herkese teşekkür ederim(dalgaya alanlarda dahil) koltuk sevdasi diyene ayrıca teşekkür. Ben ön koltuk dedim oyuzden bazilari yanlis anladi. Esim arkada olsa arkada severek otururum onemli degil. Mesele eşin yanında olmak istemek ayrica eşimin teklifinin yersiz oldugunu düşünmem. Çünkü aramizda tercih yapmis gibi oldu. Kv ile Aramizda başka sorunlarda oldugundan o karışmamalı Önü arkayi saygıyla bagdastirmayi anlamiyorum o teklif etmeseydi ben etseydim keşke.Ayrica esim aile ile oturulan yemek sofrasinda ben ayri yere düştüm neden yaninda oturmadim diye sorun cikarmisti. (ki benim elimde olmayan sebeplerden dolayı) Madem okadar önemsiyor yaninda olmamı bu başka konulardada oyle olmalı bence. Aslinda kv'nin yeri benim yerim degil esimin tutumu benim icin onemli olan. Sunuda soyleyeyim sanki aile saadetini kucuk birseyle bozuyormusum gibi algilayanlar olmus ben asla boyle bir meseleden sorun cikarmam esim icimde hicbirsey tutmami istemedigi icin sadece rahatsizligimi belirttim oda sebebini soyledi okadar. bunu tartismaya cevirecek bir insan degilim hakli olup olmadigimi baskalarinin gözünden gormek istedim tekrar teşekkürler

Siz eşisiniz o da annesi ne var bunda ? Bence sormasa ayıp eder.
Ayrıca ön-arka bir fark yok.Eşinizin yanında olmak dibine oturmak mı sizce ?

Arkadaslar herkesi tek tek cevaplayamadim kusura bakmayin cevap veren herkese teşekkür ederim(dalgaya alanlarda dahil) koltuk sevdasi diyene ayrıca teşekkür. Ben ön koltuk dedim oyuzden bazilari yanlis anladi. Esim arkada olsa arkada severek otururum onemli degil. Mesele eşin yanında olmak istemek ayrica eşimin teklifinin yersiz oldugunu düşünmem. Çünkü aramizda tercih yapmis gibi oldu. Kv ile Aramizda başka sorunlarda oldugundan o karışmamalı Önü arkayi saygıyla bagdastirmayi anlamiyorum o teklif etmeseydi ben etseydim keşke.Ayrica esim aile ile oturulan yemek sofrasinda ben ayri yere düştüm neden yaninda oturmadim diye sorun cikarmisti. (ki benim elimde olmayan sebeplerden dolayı) Madem okadar önemsiyor yaninda olmamı bu başka konulardada oyle olmalı bence. Aslinda kv'nin yeri benim yerim degil esimin tutumu benim icin onemli olan. Sunuda soyleyeyim sanki aile saadetini kucuk birseyle bozuyormusum gibi algilayanlar olmus ben asla boyle bir meseleden sorun cikarmam esim icimde hicbirsey tutmami istemedigi icin sadece rahatsizligimi belirttim oda sebebini soyledi okadar. bunu tartismaya cevirecek bir insan degilim hakli olup olmadigimi baskalarinin gözünden gormek istedim tekrar teşekkürler

bence haklı değilsiniz.

Alt tarafı ön koltuk denilip geçiştirilebilir ama kv nin nezaketen ön koltuğu bırakması gerekir bence. Yoksa eşinin sorması yanlış değil.

Saygılı olmak saygılı davranmak ne kadar erdemli bir davranıştır.biz zaten çocuklarımız saygılı efendi bir nesil olsun diye çabalamıyormuyuz?sizin eşiniz annesini öne oturtunca slze olan sevgisinden bişey kaybetmiyor emin olun.kayınvalideniz eşinizin annesi siz ise onun prensesisiniz.saygıdan kimse birşey kaybetmez aksine insanı yüceltir .

benim eski görümce takmıştı kafayı tabiki de annem öne oturacak demişti, bende: Otursun canm sanki arkada oturan farklı yere mi gidiyor demiştim :))) neyse ki ''eskiii''. Bak yine kramplar girdi mideme o insanları hatırlayınca :KK11:

Ben de Kaynanam da ön koltuk sevdası var. Ama benim eşim araba kullanırken şahsen ben öne oturmak isterim.

Back
X