Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

bende çok sevmem başkasının evinde kalmayı şimdi annemin evi bile kendi evim gibi gelmiyo.. tabi beklenti içinde gelip kalanı bende istemem ama arkadaş daha evlenmemiş tam olarak nasıl olcak bilmiyo bu garip geldi bana belki de iyi niyetli bi kadın ne bilim.. gelip 15 gün kalsa bende rahatsız olurum bi de aynı şehirdeler ama olur ya bazen gelir oturur geç olur 1 gün kalır gider bunda bişey yok bence..

Ahh ahhh benim kaynanam gelip gitmez bize ALLAH'tan ama biz onlara gittiğimizde laf dönmeden yediğimi nadir hatırlıyorum kadında var bir çene off off..

size birşey anlatayımda az şaşırın..

Benim kayınvalidemler izmirdeler evlendigimizde biz eşimle 2 sene farklı bir şehirde oturduk işleri dolayısıyla sonra izmire geldik 3 senedir de izmirdeyiz..

biz kayınvalidemlere gittigimiz zaman kayınvalidem dedi ki '' bizde eşinle aynı yatakta yatamazsın, ayıp ayrı ayrı yerlerde yatacaksınız '' ilk zamanlar birşey demedim herhalde adetleri böyle dedim ve kayınvalidemin evleri 3 katlı en üst katta bekar kaynım var tek bir odasını kullanıyor evin..neyse misafr olduk bunlara eşim annesi gilin kalıgı ortta katta yatıyor BEN İSE KAYNIMLA AYRI ODALARDA ÜST KATTAYIM ayrı yatıyorum yani eşimle mantıga bakın mantıga

YEMİNLE DİYORUM Kİ odada pijamalarımı giyerken kapı açık kalmış bilemedim kaynımın pat diye gelip içeri düşecegini beni askılı şhirtli pijamamla gördü mü ben zonnnnk !
ohaoldumsmile

sonra kayınbabam benim üstte yattıgımı bile bile üst terasta üzümleri budayıp aşagının tuvaletini kullanmaya inmiş tabi haberim yok tuvalete uyandım gittim ki kayınbabam tuvalette resmen adamın k...cını gördüm mü :bbo:

ve böyle böyle gördügüm birkaç sahne daha ve ne kadar mantıksız hesap edin ben kız eviyken asıl ayıp annemgilde gidip birbirimizin yatması olmalıyken ki böye birşeyi asla etmeyiz annem bir odayı bize verir orada birlikte yatarız AMA KAYINVALİDEM 3 KATLI DAİRESİNDE BİZİ BİR YATIRAMAZ AMA BEN BEKAR KAYNIMLA AYNI DAİREDE FARKLI ODALARDA YATABİLİRİM alın size mantık

oof üşütücektim az daha yazarken:hulya:

katılıyorum vereliniortakmalesef eşlerimizin aileleri çok büyük beklenti içine giriyorlar,halbuki onlara beklenti içine sokacak ne bir söz ne bir davranış söz konusu değil.neden çok fazla ilgiye ve beklenti içine boğuluyorlar anlam veremiyorum.

:1shok: ben bu durumda iyi dsünemezdim, kötü seyler gelirdi aklima. hicbir türk ailesi böyle bisey uygulamaz. sizinkiler belki bilincli yapmis olabiloirler.

s_beyazkaranfil arkadaşım onlar bilinçli yapmışlar evet akannehirböyle kaldım yani nasıl bi saçmalık ve terbiyesizlik böyle yaaaaa lmaz:

pardon ama bütün bunlar olurken eşin ne yapıyor

haberi dahi olmuyordu birşey diyemiyordum hiçbirşey diyemedim şu son aya kadar geçen ay içimi döktüm bütün herşeyi biriktirdiklerimi yüzüne söyledim oda şaşırdı kaldı gururu çok incindi sürekli sigara içip durdu balkonda

bence bişeylre önyargılı olmadan önce,ilerde ben ne olurum..ya bana da böyle yapılsa,benim hakkımda da böyle düşünülse diye biraz kafa yormak lazım..
Erkegin anne babası öyle bir psikoloji olusturmuski artık gelinlerde isimleri duyulunca bile ürküyorlar..
yahu ne var iyi davranırsan iyilik görürsün..seni evinden etmeyecekler ya..
anne babanın yanında kaldıgı her saniye sevaptır..bizden büyüklere hürmet edelimki yaşlandıgımızda hürmetsizlige terkedilmeyelim..
yeni neslin böyle olması cok üzdü beni.. önce önyargılardan kurtulalım lütfen..
adamla aynı yataga girmek güzelde,ana babası mı yük.
(Durumu daha degişik olanları tenzih ediyorum,sözüm tanımadan önyargı tasıyanlara)

bu ne ya yuh delikafadulden

ya böle insanlar hala yasiyor mu anlamiyorum..nikahli kocasiyla ayni odada yatirmiyor ama kadini kayniyla ayni katta yatiriyor ya madem kocanla ayni katta seni yatrsaydi ay nasil sinir oldum cok kötü insalar var ya su hayatta korkuyorum

canım bence bunları düşünmen ve endişelenmen gayet normal ,ayıp felan değil yani,hatta daha şimdiden mesafeni koy bence tabikide saygıda kusur etme ama seninde sınırlarının olduğunu bilsin karşı taraf ,aksi takdirde hep beklenti içine girerler ve sen yıpranırsın.tabiki onlar bizim eşimizin annesi ve babası yardım ederiz gönüllerini hoş tutmaya çalışırız ama onların nasıl öyle bir kişiliği varsa seninde böyle bir kişiliğin var bunu kabul ettir baştan yoksa sonra zor toparlarsın.bende nişanlılık döneminde bulutların üstündeydim böyle şeyler aklıma gelmezdi gelirdide pek aldırış etmezdim onlar eşimin annesi babası eşim nasıl benim canımsa onlarda canım derdim ama öyle olmuyo malesef karşı tarfa istedikçe fazlasını istiyo ve diyorum bazı şeyleri baştan haletseydim yada bu kadar samimiyet kurmasaydım diye
şimdi napıyorum isteklerimi hep eşimle kavga ederek yaptırıyorum yada arayı soğutarak bu daha mı iyi tabikide hayırrrrrrr

o kaynananı ver bana ayırayım bacaklarını cadının buyuk olmus ama aklı geri kalmıs kadına bak ya ogluyla gelınını ayırmıs ayrı yatın diye kocan dese ya ben karımla uyucam ne bu sacmalık anne kocanda zayıf kalmıs bu konuda canım

Kusura bakmayın ama eşiniz çok pasif kalıyor annesinin karşısında demek. Eşiniz tavrını koymadıkça bu sahneleri daha çok yaşarsınız. Eşinizin ailesiyle aranıza mesafe koymalısınız bence.

Bugünlerde ettiğim tek dua Allah' ın beni de etrafımda ki insanlar gibi duyarsız, umarsız, kaba, düşüncesiz ve biraz da arsız yapması. Evet böyle olursam kendi toplumuma ayak uydurabilicem ve normal hale gelicem sanırım.

Ve hep özenmişimdir bu umarsız, rahat, arsız ve hadsiz insanlara. Çünkü o kadar çoklar ki kendimi yabancı hissediyorum bu topluma.

ınsanın başka bir evde günlerce yatılı kalması...Bu nasıl bir rahatlık ve nasıl bir kafa yapısı hiç anlamamışımdır. Bir başkasının kurduğu düzene, mahremiyetine karışmak, bir başkasının alıştığı günlük yaşamına, rahatlığına müdahale etmek, tuvaletini, banyosunu kullanmak, uyku düzenini bozmak, bir başkasının kendi evinde kendi olamamasını sağlamak, onu gözlerle, kulaklarla hapis altında bulundurmak ve insanın en değerli şeyi olan zamanını çalmak vs... Ve bunlardan rahatsız olmadan ve daha doğrusu karşı tarafın rahatsız olacağından rahatsız olmamak, en önemlisi de bu. Bu durum insanı çileden çıkarıyor.
Evet kandil gecesi dua ediyorum. Allah ım beni de diğer kulların gibi hadsiz, umursamaz ve geniş yap. Çünkü o kadar çoklar ki, ben yabancı kaldım.

Pink Panther, eminim sen de incelikler yüzünden kaybedeceksin. ıncelikli düşünmekten, hassas yapından. Sürekli çatışacaksın acaba ben mi yanlış yapıyorum, yoksa onlar mı. Ve kendin olamayacaksın, hayatın kendinle çatışma içinde geçecek. Bana göre önünde 2 yol var. Güçlü ve biraz da dikkafalı olup kendi isteklerine yakın bir hayatı yaşamak ya da sürekli rol yaparak, ona buna yaranma çabasıyla, kendinden uzak, iki yüzlü bir hayat yaşamak.

Simdiden neden böyle düsünüyorsun ki .. Hem gelmeside normal esinin annesi senin annende gelebilir rahatsız etmeyi sevmez annem diyorsun ama herkes böyle olmuyor iste .. Sonucta esinin annesi gelme ben misafiri sevmiyorum diyemezsin .. Ayrıca bu kadar abartma normal birsey bu .. Benim teyzem anaannemde aklına esince hep kalırdı . Ama annem ve diger teyzemler kalmazdı .. Bilemiyorum ama bana normal seyler geliyor bunlar ..
Bende evlenirsem anneme cok sık giderim kalmaya evlendim diye evim degisti diye gitmezsem iste o zaman kendimi benim aileme karsı yabancı hissederim ..

beyaz karanfil okuyunca bile kaldım :1shok:

kaynınla aynı dairede kalıyosun,giyinirken odana giriyo...
kayınpederinin töbe töbeee...:roflol:

yok yok banada bilinçli gibi geldi..
ayıp yahu...klava:

AYN ım bi erkek anneesi olarak işin zor güzelimboshayallersmileboshayallersmile daha ortada hol yok yumurta yokkeen düşmüşler ya kaynanam bende kalırsa derdine baksana :)))bundan bi 10-15 sene sonrasını hiç düşünemiyorum canım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 o zamanda direk ölmüş ananın kalmış oğlunu arayacaklardırmirmirmirmir

mesafeyi ayarlarsanız sıl gelmez,arada bir gelirse de idare edersiniz artık ama aynı şehirdeyken gerek yok tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…