Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

bazıları çok karışıyor gerçekten iş sofraya 1 tabak koymakla bi yatak açmakla bitmiyorki,:1no2:ne çeneleri duruyor,ne elleri duruyor bi rahat değillerki huzursuzluk çıkarmaya,karı-kocanın arasını açmaya diye gelenlerde var konu sahibide bundan çekiniyo olabilir şimdiden gardımı aliyim diyor eğer öyle biriyse.

o kadar haklısın ki !

Son düzenleme:
ÇOK AYIP HEMDE ÇOK ....

kimse oldugu bu yaşta kalmıyacak bizlerde yaşlanıcagız..gözünün içine kıyamadıgımız.yada sacının kılına zarar gelsin istemedigimiz evlatlarımız büyüyecek sevecek evlenecek bizlerde kaynana olcaz..
aynı şey bizlere yapılsa ne hissederdik.
bırakın yaşlanmayı bir arkadaşımızın evine gittigimizde biraz mesafeli dursa soguk davransa canımız sıkılmazmı evet sıkılır.
daha kaynanalarımızın elleri ayakları tutuyor daha yaşlı olucaklar belki bakıma muhtaç olucaklar.belki yatalak olucaklar.o zaman kapı dışarımı koyucaz...
çok konuşuyor olabilir bizim yaşlılıgımız ne olcak biliyormuyuz.hayır.
bu dünya imtihan dünyası belki yaşlılara sabrederek cenneti kazanıcaz....
evlenirken eşlerimizin annaesini babasını bilierek evleniyoruz nasıl bizler kendi annemize babamıza eşlerimiz saygılı olsun sevgili hürmetli olsun istiyorsak eşlerimizde aynısını ister...
arkadaşlarının gelip kalmasına bir şey demeyip eşinin annesini sorun ediyorsun ki daha evlenmemişin bile
günahtır yazıktır.
bence.

Töbe töbekaydirigubbakcemile3

tabiki kalmaya gelecek k.valideniz orası sadece sizin eviniz değilki eşiniz sizin annenizi istemese doğru olurmuydu cok yanlış düşünüyorsunuz

canim dediklerine neden hak veremiyorum biliyor musun? biz yasliligi herseyden elini etegini cekmek gibi görüyoruz, ben yurtdisindayim burdaki yslilarin bir cevresi var... kafelerde arada sirada toplanip muhabbet ediyorlar, sosyal aktivitelere katiliyorlar, yasli da olsa insanin ugrastigi bisey varsa ötekilere karismaz zaten.

bizim yaslilar emekli olduktan sonra hadi bakalim benim gücüm kime yetiyor haaaaa ogluma o kadar baktim karsiligini versin cnaim diyorlar. geliyorlar evine bi güzel kurulup gün icinde HICBIRSEY yampadigi icin sikintidan dogal olarak evde kim varsa yani geline sariyorlar. üstelik ev kari ve kocanindir bir 3. sahsin degil, sahsen benim kaynanam bi sikinti oldugunda oglumun evi tabi yapicam diyor. benim de madem benim evim degil gidiyim o zaman diyesim geliyor. ailelerin basimiz üstünde yeri vardir demek gel anne benim hayatimi zehir et demek degildir. yaslilarda gelinin ayri bir kisiligi oldugunu ve buna saygi duymasini bilmeli artik.

yukarda bizim yasliligimiz demisin, valla ben yasliligimda geline sarmaktansa oturup kitap okursam, evle ilgili bir meselede sen bilirsin burasi senin evin dersem kimse benden rahatsiz olmaz,

iyide konu sahibinin kayınvalidesi ona karşı bir yanlış yapmamışki. yani ortada henüz fol yok yumurta yok. belki geldiğinde çok iyi geçinecekler. önyargılı olmak kadar hayatta kötü bir şey yoktur.

bazı sözlerin dogru haklısın yaşlanınca işleri bitmiş gibi bütün sosyalitelerini kesiyorlar..
ama devam ettirenlerde var.turlarla türkiyeyi gezenler yada yaşlıların gittigi yerde hoş sohbet edenlerde.
bir şekilde kendilerini oyalaya biliyorlar bazılarıda torunlarıyla vakit geçirmek istiyor.
ha inatcı dır dırcı kaynana yada kayınbaba olabilir ama sabretmek lazım diyorum ben diyeceksin ki bende insanım sabrım taşıyor.haklısın
benim babnnem 15 yıl yatalak oldu altına yaptı.son zamanlarda ara ara bilinçini kaybetti. olmadık laflar dedi......
benim kardeşlerimle birlikte annem babannemin bezlerini yıkadı ki o zamanlar hazır bezler yoktu.
anneme zaman zaman kırıcı laflar ederdi..annem odasında aglar bazı zamanlar...onunda arada sabrı tükenirdi.ibir şey demen sadece aglardı.nsanız tabiki.
annem ben yeni gelinken bana çok sahip çıktı onalrın hatrı için susucam derdi..
bazı şeylerin hatrı olur hiç bir şeyin hatrı yoksa eşinin hatrı için katlanmak zorundayız zorundayız çünkü artık annemiz bababız oluyor.
dışarıya atmıyacagımıza göre dimi ve imtihan dünyasındaysak bir yerde taş olucaz duvar olucak malesef..
yaşlılarında tabiki anlayışlı olması gerekiyor.kendi kızlarından farklı bir kişiligi oldugunu kabul etmesi gerekiyor katılıyorum size.
aynı şey gelinler içinde geçerli degilmi kendi annelerimzden farklı biri oldugunu kabul etmek....
dolasıyla bir anlayış olcaksa karşılıklı olmalı..ne ben gelinim benim evim denmeli ki sizin eviniz olsada sonuçta oglunun evi gelmeye kalmaya hakkı vardır...
ha oda ben yaşlıyım benim dedigim derde ikili inatlaşma olursa o zaman mevzu uzar.can sıkıntısı olur.ölümlü dünya ilerde vicdan azabıda olur....
gelelim bu konuya arkadaş henüz evlenmemiş şimdiden kaynanam gelmesin diyor..daha şimdiden kaynanayı bir sorun gibi görürse yarın ne olcak dimi..
belki kaynan oglumun mürüvetini görücem deyip telaş içinde belki gelini seviyor..
yani olamayacak şey.
insanlarda bir doldurma kaynanamı öcü yada zor insan sorun gibi.

yaşlıgınızda kitap okuyup bir şeye karışmayacagınız söylüyorsunuz...sizin dediginiz gibi gelinlerinde ayrı bir kişiligi var dogru...
peki sizin gelinizde kaynanam eline bir kitap alıyor okuyoda okuyor hiç bir şeye karışmıyor der bunu sorun ederse
buda var öyle degilmi

Son düzenleme:
bence yanlıs bı dusunce sızın su anda yaptıgınız evlenmeden once kendınızı doldurmaktan baska bısey degıl. sız kendınız ve aılenız ıcın ne ıstıyorsanız esınızde aynısını ısteme hakkına sahıp. once bı bakın bakalım gercekten nasıl ınsanlar eger gercekten sıze ve evlılıgınıze kotuluk yapıyorsa bu durum mesafenızı oyle koyarsınız ona kımse bıseyde demez ama ortada daha bısey yokken bu hesapları yapmak ancak kalbınızı karartır ve karsıdakı bısey yapmasada sıze cekılmez gorunur. bu yazdıklarım sıze aman soyle yuz verın ıyı olur demek ıcın degıldı tabıkı mesafe olmalı ama herseyde ortasını bulmak gerek sadece tavsıye tabıkı hersey sıze kalmıs ama sunu unutma kı esını ve aılesını bı butun olarak gormeye alısmalısın evlılık hayatı ınsana bunu ogretıyo tecrubeyle sabıt bende cok sorunlar yasadım ooooo anlatsan kaynanamla olanları yuttugum lafları:)ama napcaksın sevdıgın ınsanın annesı ıste bu gercek hıc degısmıyo...ya bu arada mısafır evın bereketıdır kım olursa olsun sonrasında 1 gunde temızlersın gecer bunları takma kafana nısanlılıgını ve sonrası evlılıgının tadını cıkar bence

vereliniortak

kaydirigubbakcemile5

alkisalkisalkis

ya daha ne bu acele... evlenmeden tavır almışsınız siz..
durun bi bakın belki anlaşacaksınız belki seveceksiniz
benim annemle babanemi görmeniz lazımdı babanemeni kaybedeli 7-8 yıl oldu annem hala aklına gelince gözleri dolar o kadar severlerdi birbirlerini..
tabi bazıları çok abartıyor kaynanalığı ama oğlunun gelinin evine gelip yatamayacak mı kadın...
valla korktum ben oğlum olursa yandım heralde..

Oğlu olanlara Allah kolaylık versin.
Önyargılı bir gelin çok zor.
rahatsız edenler var diye henüz ortada evlilik bile yokken, hiç tanımadan böyle düşünmek ne kadar haklı olabilir?

bak evet buna sinir olurum bende işte hadi başka şehirde olsak gelip kalsın bi kaç gün oda ama aynı şehirdeyken ne halt oluyomuş kalıyo ya çok uyuz bi durum onun evi yok mu gerçekten sinir bi durum:umursamaz:

bak evet buna sinir olurum bende işte hadi başka şehirde olsak gelip kalsın bi kaç gün oda ama aynı şehirdeyken ne halt oluyomuş kalıyo ya çok uyuz bi durum onun evi yok mu gerçekten sinir bi durum:umursamaz:

başka şehirde olsak kalsın bi kaç gün bari mi diyosun

öyle bi kaç gün kalacak bi kaynana icat edilmedi canım ya

Ben şu yatılı misafir konusunu hiç anlamam..
Hani siz de kayınvalide olacaksınız,torunlarınızı sevmek istersiniz,oğlu yetiştir büyüt,evinde kalma mantığı bana açıkçası komik geliyor.. kaydirigubbakcemile3
Niye oğlumun ya da kızımın evinde kalmak gibi bir özencim olsun ki.. Aksine boğulurm başkasının evinde.. Kaldı ki ben kendi evimden başka bir yerde rahat edemem boşandıktan sonra bile ailemle yaşamayı düşünmedim ki ne yapayım evlatlarımın evini..bayanssulusmile
Rahatsızlık kelimesi bile yanlış yerlere çekilmiş...
Ben başkasının evinin banyosunu,mutfağını kullanırken nasıl rahatsız oluyorsam evime gelen kişinin de elini kolunu salayarak evimde hareket etmesinden hoşlanmam.. :dilcikar:
Uzak bir şehirdedir,el mecbur gelince kalacak ama aynı şehirde yatılı misafir de neyin nesi?şutarafagitti

haklısın keyfi olması saçma olabilir ama bunu sorun etmek mantıksız bence ne bilim gelir oturur dönemez vs bişey olur sizde kalıcam diye valiz yapıp gelmesi saçma ama bi durum olursa kalsın yani nolcak yaşlılar işte böle şeylere önem verip kırılıp alınırlar hemen.. hem bana garip gelen daha evlenmeden nişanlıyken böle bişeyin düşünülmesi.. düşünülmesi de demiim ama sorun edilmesi şimdiden cephe alınmış gibi sanki.. bi de arkadaşların vs.. kalabilir demiş .. kaynanaya özel bi durum yani evde istenmeme..

Bence mantıklı...
Arkadaşların kalması ayrı,aile büyüklerinin kalması ayrı(kendi ailem ve kocamın ailesi)
Kadın aniden acayip derecede fenalaşır tam kalkacakken;"eee hadi akşam oldu" diyecek kadar vicdansız değilim ama başka hiç bir durumda kendi ailemin de eşimin ailesinin de kalmasını istemem..
Heee hastalanırsa zaten yine evimde değil hastanede sabahlar sanırım.. Ambulans neyim çağırırız..

İzmir'de kız arkadaşımın eşi yıllarca bekar yaşadı.Düzenli,derli toplu,dayalı -döşeli bir evde yaşıyordu adam.Bunlar evlendi İzmir'e yıllarca adım atmayan aile yılda en az bir kez gelmeye başladı.Bir gelirler en az 15 gün kalırlardı.Ben de bunu anlamıyorum.Geline karşı beklentinin içine girilmesi yanlış.Oğlumun evi zihniyeti de çok yanlış.Gelip evde eleştirilerde bulunmak da keza...aklinialirimsmile
Herkesin yapısı farklı.Biri misafire bayılır,diğeri misafiri ve misafir olmayı sevmez.
bilmiyorumkismile

:roflol: senin evde uyku haram ... tabi canım olabilir ama ben çok rahatsız olmam abartmadığı sürece zaten benim kayınvalide yurtdışında. gelince de topluca geldikleri için otelde kalıyolar zaten benim eski evimde öldürsem kalmazdı o da ayrı mesele tabi :dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…