Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

sözlerinizden cok bencil ve geçimsiz bir insan oldugunuzu anladım size diyebilecegim tek şey allah vicdan versin.kaynananıza ve eşiniz olacak insanada sabır

Mesafe koymak istiyorsan farklı şehirde yaşayacaksın ama o zamanda bi gelince bi daha gitmiyorlar haberin olsun...

ınsanlıkla falan alakası yok kendi annemde bana öyle davransa onu da istemem .Gelim gidim yapsınlar ama hadlerini bilsinler .Huzur kaçırmaya çalışıp herşeye burunlarını sokan insanlar var.Hadi eşimin ailesi deyip bir sus iki sus ama insanında sabrı var .Onlarınki hergün bi ziyaret değilde eziyet olunca insan ister istemez gelmesin diyor

umarım sizlerde birgün kaynana olursunuz;
pardon ama, siz hiiiç karışmazsınız,hiiiiiiiiçççççççç yatılı kalmazsınız,hiiiiiiiiiiiiç rahatsız etmezsiniz.sizler çok çok iyi olursunuz gelininizle

belki de aynı şehirde olduğu için yatılı kalmaz neden bu kadar eminsiniz.başka evli çocuğu var mı onlarda kalıyormu.nişanlına yatılı misafiri sevmem dersen,yarın birgün senin ailen başka şehirden geldiğinde onlar kalıyor ama demezmi.bence şimdiden bu konuda tepki verme.böyle birşey olursa o zaman birşeyler yaparsın.şimdiden tepki çekme.

bu ne ya ayıp valla...
sizin de ilerde çocuklarınız olur bunu hiç düşünmüyor musunuz...

çok ayıp..yazık o adama da kayınvaldene de...evlenmeyi biliyorsun da misafir ağırlamayıda öğren bir zahmet

başta konu sahibesi olmak üzere bazı arkadaşlar yok hadlerini yerlerini bilsinler gibi tabirler kullanmış
yazık gerçekten çok yazık :umursamaz:
bu düşüncede olan insanların yetiştireceği çocuklara da acıyorum gerçekten
bir anne baba oğlunu, gelini bu şekilde davransın diye mi yetiştiriyor
Allahım nereye gidiyor bu insanlık
Allah ıslah etsin ne diyeyim :Saruboceq:

Yazık sen bu kafayla evlenirsen o evlilikte ne huzur kalır,ne mutluluk..

çok saçma ve terbiyesizce bişi ne demek istemem ya arkadaşlarını ağırlıyosun ama kayınvalideni istemiyosun neden hizmet etmek zorundasın büyüğün yorulucaksın ondanmı çok saçma bence ayıp lmaz:

bencede çok saçma ve çok ayıp..daha evlenmeden neleri düşünüyorsunuz..gelsin kalsın ne olacakki..yatılı misafir kabul edilmeyen bir eve ev denirmi acaba??

Ne diyosun cnm? Anasıyla mı evleniyom oğluyla mı? Herkes yerini yani nerde durması gerektiğini bilecek.

Haklısınız. Her şeyi kendine hak gören insanları ben de sevmem. Hele hele her türlü saygısızlığı yapıp bir de saygı bekleyen biriyse kayınvalide.

İmam Seccad (a.s) şçyle buyurdu: “Annenin senin üzerindeki hakkı şudur: Bilmelisin ki o, hiç kimsenin diğerini taşımadığı yerde (karnında) seni taşımıştır. Hiç kimsenin başkasına vermediği kendi yüreğinin meyvesinden sana yedirmiş ve seni seve seve kulağı, gözü, eli, ayağı, saçı, derisi ve (kısaca) bütün azalarıyla korumuştur. Hamilelik döneminin bütün zorluk, dert, elem ve gamlarını yüklenen de yine o olmuştur. Sonra Rabbin seni ondan ayırıp yeryüzüne getirmiştir. Aç kalıp seni doyurmaya, çıplak kalıp seni giydirmeye, susuz kalıp sana su vermeye, güneşte kalıp seni gölgede tutmaya, zorluklar çekerek seni nazlıca yetiştirmeye, uykusuz kalarak seni tatlı tatlı uyutmaya razı olan yine o oluştur. Karnı sana yuva, eteği örtü, göğsü su kabı, canı siper, dünyanın sıcaklık ve soğukluğuna senin için bizzat kendisi tahammül eden yine de o olmuştur. Öyleyse bu iyilikler miktarınca ona teşekkür etmelisin. Bunu Allah’ın yardımı olmaksızın yapman mümkün değildir CANIM SEVMEYE BİLİRSİN YÜREGİNDEN FARKLI DÜŞÜNCELERDE GEÇEBİLİR AYNI ŞEHİRDEYSENİZ MESAFE KOYMAK İSTİYORSAN YİNE KOY MESAFENİ AMA SAYGINI YİTİRME KAZANAN SEN OLURSUN.ENFAZLA GELSE KALSA 2 YADA 3 GÜN KALIR KİM OLSA AGIRLANIR BELKİ DÜĞÜNDEN SONRA ALIŞIRSIN AMA YİNEDE ÖLE DÜŞÜNME İLERDE KİME MUHTAÇ OLACAGIMIZ BELLİ OLMAZ DUANI ET YETERLİ UMARIM MUTLU OLURSUN ...

Benim ailem asla ,asla kalmaz diye niye düsünüyorsun ki , dünya hali bu tutki kalacagı tutar ki kalkıp arkadaslarınla vakit gecirmeyi sevdigini söylüyorsun .. Tamam süphelere düstügün olabilir ama kalkıp ta aynı sehirde yasamayı bile dert edecek kadar degil ..

Misafir sevmiyorsan evlenmeyeceksin .. Bizde anne tarafından haric kimseyle görüsmeyiz hep teyzeler arasında gidip geliriz ki artık annemler anaannemde toplanıyorlar .. Ama ben misafiri seviyorum ha yalnızlıgıda cok severim ..

Sevdigim adamın annesi bende 2 3 gece kalacak diye kendime eziyet edemem bir yatak acmaktan sofraya bir tabak daha koymaktan üsenmem .. Aramız problemli olsa bile kayınvalidem evime geldiyse saygıda kusur etmem ondan bir atak olmadıkca ..

Senin de yarın öbürgün olur cocugun belki de oglun o zaman sen öyle yaparsın ..Yada gelinin sana böyle yaparsa alkıslarsın aferin bir zamanlar bende böyleydim diye

Şimdi canım sana kendi yaptığımı anlatacam bu konuda. Hoş benim öyle bi korkum yok ve bilinçli olarak yapmadım ama belki işe yarar. Eve eşya alırken oturma gruplarının hiç birini yataklı almadım. Yani şimdi bizim evde yatak odasındaki yataktan başka yatak olacak bişey yok. 2 takım oturma grubunuda yatak olmayandan aldım. Bigün böle evi geziyoruz dedilerki size gelen nerde yatacak bende valla bize kimse yatıya gelmesin yatırmaya yerim yok dedim. Hoş benimkisi sadece latifeydi çünkü öyle bi derdim yok zaten kayınvalidemde alt katımda oturuyor.. Çok mecbur kalmadıkça yatıya misafirim gelmesin gelen olursada koltukta uyur artık kaydirigubbakcemile2

bence cok garip bi düşünce senın sevgılını büyüten insan o annesi ya varmı ötesi cok ayıp bence bunları düşünmen bile ben her zaman derim eşimin ailesininde benım aileminde başımın üstünde yeri vardır herzaman sen böle düşünürsen çok üzülürsün cnm

aynı ben...

benim annem de aynen bu şekilde davranır,anneler genelde kayınvalidelere göre daha hassastır,kızına damadına rahatsızlık vermeme konusunda...ama maalesef ki kayınvalideler böyle değil...

yani demem o ki kayınvaliden gelecek,kalacak..bundan kaçış yok...umarım aklı başında biridir.

bol şans dilerim sana arkadaşım...

Son düzenleme:
ne saçma ya evleniyosun ve evine sadece senin istediğin yatılı misafirler gelecek diye kuralmı var.ozaman kendi aileniz gelsin eşinizin ailesi gelmesin.neden evleniyosunuz nişanlınızı seviyosanız ailesini sevmesenizde saygı göstermeniz gerek.şimdiden bunu düşünürseniz evlenince neler yaparsınız acaba.ozaman nişanlınızla anlaşın iki taraftanda kimse kalmaya gelmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…