Kayınvalideniz yatılı misafir olarak gelir mi? Geldiğinde ne kadar kalır? Kayınvalidem ve kayınpederim evlendiğimden beri her yıl bir ay yatılı misafir olarak bende. Çalışan bir bayan olarak çok yoruluyorum. Önceleri 2 kaynım ve görümcem de geliyorlardı, evlendiler de ayakları kesildi.Üstelik yazın en az 15 gün iznimizde kayınvalidemlerle geçiyor.Merak ettim bana has bir durum mu bu yoksa sizler de yaşıyor musunuz?
Değil yatılı gelmek, oturmaya bile gelemezler ben davet etmediğim sürece. Zaten sevimsiz birşey..
aile büyüklerinize karşı ne kadar da saygılı ve sevecensiniz !!!!!!!!
siz hep genç kalın emi, sakın yaşlanmayın
Eğr kayınvalideniz size geldiği vakit evinizin huzurunu kaçırmıyor düzeninize karışmıyorsa
Bu o kadarda büyütülecek bir sorun değil.
Benim kayınvalidem haber bile vermez uçak biletini alır ben geliyorum iki gün sonra der ve gelir
Belki benim planım var belki tatile gideceğim
Malesefki biraz anlayışsızlar
Ama yapacak bir şey yok.
e bide bunu eşin için düşünsene güzel kardeşim allah anacığına cennet bahçeleri nasip etsin allah rahmet eğlesin
annesi sendeyken yatınca yanlış anlarmı diyorsun
eşin senin annenin yanında nasıl rahatsız oluyodur diye hiç sordunmu kendine
hadi yatmadı ayaklarını uzatıp dinlenmedi diyelim ama tv bile seyrederken
olmadık şeyler çıkıyo
oadamı bi düşün kumanda elinde zap yapıcam diye ne hale gelir bu en basit örnek
neden bayanlar hep kendimizi düşünüyoruz
buna bende dahilim ama
allah var yukarda
kayınvalidem hiç gelmedi bana hem yaşlı hemde
özürlü kaynım var onu bırakamıyo
neyse konu dağılmasın
hepkendimizi değil eşimizide düşünmeliyiz rahatsız oluyomu diye
sen kadınken kayın validenden çekiniyosan eşin hayli hayli çekiniyodur
rahmetli anneciğinden
Kayınvalideniz yatılı misafir olarak gelir mi? Geldiğinde ne kadar kalır? Kayınvalidem ve kayınpederim evlendiğimden beri her yıl bir ay yatılı misafir olarak bende. Çalışan bir bayan olarak çok yoruluyorum. Önceleri 2 kaynım ve görümcem de geliyorlardı, evlendiler de ayakları kesildi.Üstelik yazın en az 15 gün iznimizde kayınvalidemlerle geçiyor.Merak ettim bana has bir durum mu bu yoksa sizler de yaşıyor musunuz?
ah canım, bana yapılanları bilsen sonuna kadar hak verirdin. Hiçbir gelin sebepsiz yere kayınvalidesinden nefret etmiyor.
"Oğlunun evi" ya da "kızının evi" gibi tanımlamalar bana uygun değil...
Ne yazık ki ortak bir ev, yaşanılan ev.. Ne kimsenin oğlunun evi, ne kimsenin kızının evi.. Ne yazık ki değil..
Özellikle erkek anneleri kalmaya geliyorlarsa, nasıl bir zamanlar evladının bakımını üstlenecek kadar anne olduysa, geldiği evde de, o evin tüm hizmetinden sorumlu olan kadına güler yüz gösterecek kadar anne olabilmelidir.. Yardım etmese bile, bazen ayak altından çekilmelidir.. Ne yazık ki evin idaresi kadında.. Dolayısıyla yatılı gelen misafir aslında kadına gelir.. evin düzeni onda, yemeği onda, temizliği onda... "Oğlunun evi" falan değil yani.. aslında "Gelinin düzeni".. ben karşıyım bu yüzden çok uzun süre gelip kalmalara...
Fazla muhabbet tez ayrılık getirir çünkü.. sürtüşme çıkar.. tatsızlık olur... Her şey tadında kalmalı..
Evladım doğmazda evvel her zaman şunu tekrar ediyorum, inşallah Rabbim utandırmaz "Bu evlad sana emanet verildi, senin değil... Alem-i Ervah da eşi için yaratıldı... Senin için değil.. Sen bir vesilesin dünyaya getirmek için ve elbette bunun karşılığını Rabbinden alacaksın, evlattan değil"
Bizlerin düşüncelerini değiştirmeleri gerekiyor bence...
Selamlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?