kayınvalidenin yatılı misafir olarak gelmesi

30 gün kalış nedenlerine bağlı birazda. eğer keyiften kalıyorlarsa iki tarafıda sıkar bu kendi ailen olsada aynı şekilde. herkezin bir düzeni var sonuçta. birde çalışan kadınsan daha zor tabii

biz iki aileye de uzagiz. bi aile muglada bi aile izmirde biz istanbulda.. kayinvalidem arada gelir bi hafta kalir bazen gorumcemle gelirler. bizimkiler de oyle.. biz de her ay bos gunlerde bi muglaya bi izmire gideriz. benim annemler geldiginde kicimi devirip yatabiliyorum ama esimin annesi ablasi geldiginde mecburen hizmet ediyorum yorgun olsam bile ama sorun olmuyor. olan sadece benim pasa keyfime oluyor

zaten nazar degmesin iki aileyle de cok iyiyiz, yani esim annemleri sever sayar kendi ailesinden ayirmaz, ben keza oyle annemleri ablami cok severim. iki anneyle de kutlaka her gun telefonda gorusurum, ablayi da ararim o beni arar falan..

ama sanirim gelip bi ay kalsalar ya da biz her izinde gitsek kalsak biraz bunaltici olur. ben anlamiyorum zaten insanlar baskasinin ( e evlenildigine barklanildigina gore baska bir ev oluyor) evinde o kadar sure nasil kalabiliyor.. hem aileler hem esler.. ben evimin kokusunu ozluyorum iki gun ayri kalinca..

evli değilim şayet evlı olsaydım ,kayınvalıdem kotu nıyetlı olmadıkdan sonra ısterse bır yıl kalsın ,sorun etmem .
ama dedıgım gıbı kötü niyetlı olmayacak

bizimkilerde 1 ay kalıyorlar canım..
gerçi bu sene kaldıar ilk kez bundan sonrada hep böyle kalcaz diyorlar..
daha önce emekli değildi kayınbabam..
biraz kör biraz sağır olunca rabbim yoluna koyuyor herşeyi..
elbetteki mükemmel geçmiyor ama berbatta geçmiyor..
hatta bazen eğlencelide olabiliyor..
ilk evlendiğimdeki kayınvalidem olsaydı 1 ay ölüm gelirdi bana.
kalmayında diyemezdim o şekilde bile..
ama nerdeyse son 2 yıldır kayınvalidem gerçekten çok değişti
o iyi oluncada doğrusu problem olmuyor benim için..
sonuçta eşimin ailesi ve başımın üstünde yerleri var...
yazında 10 günümüz onlarda geçer...

Ben de bunca sene kayınvalidem ve kayınpederimle öyle büyük bir olay yaşamadım arada ufak pürüzler olsa da üzerini birlikte kapatmışızdır. İlk defa bir tartışmamız oldu onlar ertesi gün unutup ya da öyle görünüp desem daha doğru olacak, yine canım cicim demeye başladılar. Ama ben kolayca üzerimden atamadım şimdi eskisinden de daha mesafeliyim. Geçen aradılar geleceklermiş gelsinler dedim sonuçta bunca yılın, eşimin hatrı var kesinlikle gelmesinler demem ama insan kırılınca hiçbir şey eskisi gibi olamıyor. Erkek çocuğu olan arkadaşlar, bence siz kayınvalide olmaktan değil, kalp kırmaktan korkun. Kendini bilen her insan da; ister anne olsun,ister gelin, ister kayınvalide kalp kırmaktan, ah almaktan korkmalı bu hepimiz için geçerli..

şu an kayınvalidemle aynı şehirdeyim ben ,
ama ilk evlendiğimizde başka şehirdeydik.
gelip 3 ay kalmıştı birkere.
ben sık görüşme taraftarıyım iki aileylede,
çocuklarımın ailesi onlar,anneanne,babaanne,hala,dayı,teyze
hepsinin sevgisini,aile birliğini doyasıya yaşasınlar isterim.
kayınvalidemi severim,o da beni sever,
illaki ikimizinde birbirimizde hoşlanmadığımız huylarımız vardır,
ama ben onu olduğu gibi kabul ediyorum,rahatsız olduğum huylarını hoşgörüyorum,
yaşlı insanlar sonuçta.

kalıyorlarsa yapacak bişey yok,onlar 1 ayda kararlılarsa ne yapabilirsinki.. ama önemli olan sende 1 ay kalınca acaba nankörlük ve arkandan dedikodunu yapıyorlarmı, yaptıgın okadar fedakarlıklar nasıl karşılanıyor bence o daha önemli...
sende senede 2 kere geliyorlar ve 2 hafta kalıp gidiyorlar gibi düşün,

Aynen bana soran bile yok.adam yerine konmuyor gibiyim...

keşke biraz çekinseydi annemden belki beni anlardı

evet canım tek sen değilsin yaşayan.benim kayınvalidemler de öyleler.ben evlenmeden önce her yıl 1 ay eltimde kalırlarmıs.bu kış da geldiler 2 hafta bende 2 hafta da eltimde kaldılar.ama ben hiç rahatsız olmadım.ne düzenime karısır ne alısverişime ne baska bişeyime cok şükür ki cok anlayıslı kadındır.o zaman calısmıyordum evde oldugum halde bile bana yemek yaptırmazdı yorulma sen diye ben istemesemde yapardı kahvaltımızı hazırlar yemeğimizi yapardı saolsun.o bakımdan ben hiçç rahatsız olmadım.ufak tefek seyler illaki olur ama o tür seyler de insanın kendi ailesiyle bile olabilecek şeylerdi.2 haftadır da annem yanımda ama annem yemek yapmaya filan cekiniyor eşim begenirmi begenmez mi yer mi yemez mi diye
bir de şöyle düşünüyorum yıllardır cocuklarından ayrılar okul üni iş hayatı derken uzun yıllar ayrılar ve senede 1 ay görüyolar altı üstü.onda da zehir edersem ne kıymetim kalırki.şimdi benm de annem geldi 2 haftadır yanımda ama bana 2 gün önce gelmiş gibi hiç göndermek istemiyorum o kadar cok özlemişim kii.bence idare edilemeyecek kadar uzun bi süre gibi gelmiyor 1 ay sonucta geciyor ..

8 aylık evliyim evlendkten 2 ay sonra kaynanamlar geldi 2 hafta kadılar ,şimdi bu yaz yine gelcekler ve 1 ay kalcaklarını söylediler rabbime şükür kaynanam çok iyidir şu ana kadar hiç bi sorun yaşamadık genç olduğu içinde daha bi anlayışlı, hem oğulları tabi mesafede uzak olunca gelip oğullarının evlerinde kalmaları çok normal ama süre 1 ay'ı aşmamalı bence ...

bende karşıyım o kadar uzun sürelere ama anlayış meselesi, üstelik bende çalışıyorum ama kayınvalide gelince nerdeyse senenin yarısı kalıyor ve bi işin ucundan tutmuyo yardımcı olmuyo ve 4-5 ay kalınca yoruluyorum evimden soğuyorum resmen işden gel yemek yap, bulaşık yıka getir götür bi bakıyorum yatma vakti gelmiş dinlenme şansım olmuyo, resmen bezdiriyo beni bıktırıyo, birde bencilliği var hep kendi ailesine olunca iyi ama benim aileme maddi birşey yaptığımda kıskançlık yapıyo ve bana laf söylüyo, biraz canım acıyodu ama hiç acımıyorum artık o kadına, herkese karşı o kadar fesatki kendinden başka kimse iyi olmasın, zengin olmasın, başarılı olmasın herkesten üstün bu olsun... iki tane çocuğuda kendisiyle küs hadi biri kötüydü desek ikisidemi kötü ikisinide küstürmüş kendi öz evlatları küs, herşeye o kadar karışıyoki bırak insanların ayrı hayatı var artık huzur ver değil mi ama, tamam annedir tabiki ilgileniceksin gelicek gidiceksiniz ama erkek anneleride artık oğullarının ayrı bir aileleri olduğunu farketsinler lütfen.. benim oğlum var diye böbürleniyolar, yetiştirmişim okutmuşum falan, ee kız anaları ne yapmış büyütmemişmi okutmamışmı sokağamı atmış ? birde huzur evine giderim yazmışsınız lütfen yapmayın ya ne kadar yaşayacağımızı Allah bilir, belki o günlere kalamayız bile hem hiç evladı olmayanlar ne yapsın? biraz evlatlarınızı rahat bırakın lütfen evlendikleri zaman müsade edin hayatları rayına otursun, yeni ailelerinde mutlu olsunlar.. diyosunuzki o gelin kötü bu gelin kötü ee hep sizmi iyisiniz ya bu gelinlerin hiç mi iyisi yok.. yok burdaki yazıları gördükçe korkuyorum benimde oğlum var gibilerinden yazılar bu gelinler öcümü Allah aşkına? illaki herşey karşılıklı ilk başlarda kaynanam beni hep dışladı ayrı ayrı odalarda benden gizli saklı konuşmalar aile sırlarını fıs fıs konuşmalar ailenin dışında gördü hep beni şimdide ben onu anne gibi göremiyorum kendisi başlattı yapıcak bişi yok.. bişiler tek taraflı olmuyo hanımlar..

herşey karşılıklıdır. Sen gelinine insan gibi davrandıktan sonra, onu rakip değil kızın olarak gördükten sonra gelinin sana kızından da öte olur. 1 ay değil 1 sene gel kal der. ondan kayınvalide olmaktan korkmayın, kötü kayınvalide olmaktan korkun. kimse iyi insanı dışlamaz

Kayınvalidemlerle yaşıyorum.Gerçi sık sık gezmeye giderler eşimle çocuklarla başbaşada kalırız.Tabii kolay olmuyor insan kendi içinde daha rahat ama anne-baba olarak görüp sabırla katlanmak lazım.İlerde biz ne olucaz diyerek hareket etmeli.Bizde nasipse onlar yaşına gelicez saygı göstermek zorundayız belki herkes çok sevemez,sevebilirde hiç sevmeyebilirde ama saygılı olmak zorundayız.Eşimizin annesi babası çocuklarımızın büyükleri.Ne ekersek onu biçeriz.Ben seviyorum kendilerini saygımda var başımın üstünde yerleride.Herkes haddini yerini bilince sorun olmaz.

Benimki iki kez geldi.Birinde evi görmeye diğerinde de badana yapmaya...6 aylık evliyim...

İkinci gelişinde 5 gün falan kaldı.Aslında ben mutfakta yemek yapmaya başladığımda şunu şöyle yap bunu böyle pişir demese sorun yok ama diyor.Mutfakta çok iyiyimdir ve onun buna rağmen karışması beni sinir ediyor...

İşin diğer yüzü ise ne kayınvalideme ne de 3 görümceme hala pek alışamadım.Bir tek kayınpederime içim ısındı...:26:

sizin düşünceniz bu tabi ama bence sorun oğlunun evi kızının evi değil siz insanları saf sanıyosunuz yada sizin gibi düşünenler kocanızın annesi babasıda sizin anneniz babanızda oranın sizin eviniz olduğunu biliyor yani şöyledir mesele sık gidip geldiğin arkadaşın var samimisin o aranızdaki samimiyet olduğundan dolayı lütfen çekinme burası senin evin demezmi der buda öyle bişey burası benim evim diyebilir sırtına alıp götürecek hali yok insanların senede gelsin 1 ay kalsın bu size çok geliyor demi senede 12 ay olduğunu unutuyosunuz rahat eedemem diyenler var sizin rahatlıktan kastınız ne sürekli yatıyomusunuz işinizden geldiğiniz zaman bi ayağımı uzatamam derler mesele kaç dakika uzanabilirsinki en fazla uzanacağın 1 saattir bide bunu iki yüzlülüğe vuranlar var kayınvalidem yanımdayken saygıdan ayağımı uzatamıyorum saygı nedir diye sorsan bölelerine saçma sapan şeyler anlatırlar büyüklerin yanında ayak uzatmamk gibi basit şeyler söylerler asıl saygı bence evinize gelene güleryüzdür misafirin kusuru görülmez ben böyle düşünüyorum

alıntı yapmadım ama bi arkadaşda ben evladımı bana baksın diye yetiştirmicem diyor o ne yazıkki yetiştirme tarzıyla alakalı bişey değil yoksa tv de anasını sokağa bırakan evlat haberleri olmazdı evladınızın görevidir size yardımcı olmak çok büyük konuşmuşsunuz ne yazıkki

yani bilemiyorum basit şekilde anlatırsak evinize gelenler misafirleriniz misafire güleryüz tatlı dil hem adetlerde hem dinde vardır

Ev hanımı olsan belki bi nebze anlaşılabilir gelip kalmaları ama çalışan bi gelinleri varsa mümkünse gelip 1 ay kalmaları çok saçma. Eşinle konuşsan bu duruma bi çözüm bulabilirmi? Bu kanunmu kuralmı nedir anlamadım? Ne diye her yıl gelirlerki hemde 1 ay boyunca.. Gerçekten ayıp yaptıkları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…