- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi Eski Hayat
-
Canım yaşlandı falan diyoruzda insan yaşlandıkça daha düşünceli olmalı bence bak namaz kılıyor ama ben ilahi açtığımda yada kuran okuduğumda yanına gider okurdum oda 2 dakika oturur odayı terk ederdi bende artik odamda okuyorum oda evlilik programlarıymış mügeymis bakar durur annem diye söylemiyorum gelinlerimiz var evden ayrılırken gitmek istemiyoruz derler annem 79 yasinda
Çöktüm bile 24 saat evi temizlesem bana sen yoruldun demez ne varki der
Merhaba arkadaşlar 6 yıllık evliyim kp yok kv daha önceden büyük oğlunun yanında kalıyordu ama ben evlendikten sonra eşiminde isteğiyle yanımıza taşındı aynı evdeyiz annemin ağzı var dili yok derdi ilk başlarda daha az konuşurdu yaklaşık 4 senedir sürekli konuşuyor ve soru soruyor eşimle kendi aramızda konuştuğumuzda bile hemen araya giriyor ne oldu ne dedi sen ne dedin örneğin yemek yapıyorum ocakta çorba var bildiği halde bu nedir ne çorbasıdır ne koydun içine tv izleyemiyorum artistleri soruyo ne dedi ne yapıyor tv le konuşuyor ne bulsa konuşuyor yav insan hiçmi yorulmaz ailem aradığında kimdi ne dedi ayyyy gına geliyor artık kuru bir bezi alıp saga sola sürüyor sonra kimi görse bütün evi temizledim çok yoruldum diyo geçenlerde kahvaltı yapacaktım akşamdan çöp torbasını bağladım oda açmayamı gitmiş ne baktım kadın bana diyo çöp torbasını sıkı bağlamıştın bende dedim,kahpenin kızı nasıl sıkı bağladın ben şok geçirdim kime dedin dedim sana dedim dedi ben o sinirle açtım ağzımı yumdum gözümü bide bana utanmadan demezmi ben öyle dedim diye sen bana bağırdın,açıkçası çıldırmamak elde degil bütün gün temizlik yapıyorum bide demezmi ben olmasam evi bok götürür diye akşama kadar tv izliyor elinde örgü eşim işten gelincede uzanıyor hastayım diyor hergün tartışmaktan bıktım çok soru sorma bana dedim bugun ben senin gibi gelin hayatımda görmedim diyo artık anne bile demiyorum büyük gelinini övüyo gelinde arkasından neler diyor neler yanına gelincede annem annem diye geziyor diger eltim evine bile almıyor daha neler varda zaten çok uzun oldu siz olsanız ne yapardınız evini ayır demeyin hanım efendi yanlızlıktan sıkılıp korkuyormuş
Al benden de o kadarNedense cogu erkek annesi gelinin yanında kalan bakiyorumda cidden boyle bir tespit yaptim.
Milletin Avrupasinda kac yasinda yaslilar emekli maaslarini alip dunya turuna cikar gezer tozar sosyallesir.
Bizim turk anneleri de padisah ya cocuklari hemen onlarrin saraylarina yerlesirler.
Sonra gelinin basina bir daha biik biik bik.
Yook tv de gordugunu sorar yok dedikodu ..
Gündüz cin gibi aksam 2 saat oglunu gorcek 99 naz yaparlar.
Ay ayy biktim yeminle.
Malesef eşim bana hep der annem bile olsa ezdirme kendini 3. Kişilerin aramıza girmesine izin vermeyelim yeri geldiğinde oda konuşur ama baş edemiyoruz kadınlaE o zaman hanimefendi yalnızlıktan sıkılıp korkmasın böyle yaşayın gidin. .
he ama sen bu kadınla erkenden çöker yaslanirsin bil.
sonra da eşimin yanında yaşlı duruyorum diye vahlanirsin
Bebegin nekadarlik? Krese ver 2 yasinda calis rahat edersin gun icinde de isini tak kulakligini oyle yap muzik mi kuran mi ne istersen dinle duyma onu allah rizasi icin bakacaksin napicaksin allah sabir versin kardesimBebegim var biraz büyüsünde inşallah başlıycam şimdi olduğum yerde başvuru yapmıştım ama geç kalmıştım çalışıcam dediğimde bizde kadınlar çalışmaz demişti dedim kusura bakma ben o kadar okulu dedikodu yapmak için okumadım sonradan öğrendimki kızıda bekarken çalışıyormuş yutturdum tabi duyunca
Baya dinç seni beni cebinden çıkarırYaşlanmış belliki, yaşlı bakmak zordur. Babaanneme 35 sene baktı annem o da aynen böyleydi. Zor biliyorum ama biraz sakin olmak lazım. Anneniz de olabilirdi yanınızda kalan.
Cevap vermeyeceksin o zaman bir süre sonra oda bu kadar soru sormaz.Malesef eşim bana hep der annem bile olsa ezdirme kendini 3. Kişilerin aramıza girmesine izin vermeyelim yeri geldiğinde oda konuşur ama baş edemiyoruz kadınla
Baya dinç seni beni cebinden çıkarır
6 aylık bebeğim valla bir ara temizliği kulaklıkla yapmaya başlamıştım dedi sen beni duyuyorsun duymamazlıktan geliyorsunBebegin nekadarlik? Krese ver 2 yasinda calis rahat edersin gun icinde de isini tak kulakligini oyle yap muzik mi kuran mi ne istersen dinle duyma onu allah rizasi icin bakacaksin napicaksin allah sabir versin kardesim
Onun çenesi yüzünden sadece 20 gün emzirebildim stresten sütüm kesildi bebek emiyordu geliyordu yanıma yok anam senin sütün yok derdi psikolojimi bozardı bi kere fışkırttım bu ne peki dedim yok sütün derdi ayyy verem ederdi beni şimdide izlediği programları 6 aylık bebege izletmeye çalışıyor hemen müdahale ediyorumKayinvalide ile yasamak kadar zor bir sey yok... Hazir hizmet eden varken tadini cikartiyorlar...
O kadin degismez. Yaslandikca cenesi iyice artar. Sonra uydurmalar baslar.
Esin seni anliyorsa konus ya ev tutsunlar ya da kardesler arasinda belli surelerde gezsin.
Allah yardimcin olsun.
Haklısın ne diyeyimBirde bazi kimseler hemen boyle konuları duygu sömürüsune bagliyor ya onada sinir oluyorum.
Neymis sende yaslancan gunah bakican edicen.
Kimse ölümsüzlugu bulamadı herkes yaslancak zaten.
Ama hani hangi yerde yaziyor kim demiş sapa saglam kaynanalari gelinler evine alicak ömür boyu onlara hizmette kusur etmicek gencligini adicak o kadinlara diye.
Saçmalık.
Bakima muhtaç olsa ayrı konu.
Hiç birşey bulamazsada kendini kızlarını över durursabırla cevap veriyorum çok konuşuyor .. ama ben senede bir kere 1 hafta görüyorum ..
sizin yerinizde olsam sağır taklidi falan yapardım herhalde..
Onun çenesi yüzünden sadece 20 gün emzirebildim stresten sütüm kesildi bebek emiyordu geliyordu yanıma yok anam senin sütün yok derdi psikolojimi bozardı bi kere fışkırttım bu ne peki dedim yok sütün derdi ayyy verem ederdi beni şimdide izlediği programları 6 aylık bebege izletmeye çalışıyor hemen müdahale ediyorum
Aynen öyle eşimi sevmesem bir saniye durmazdım kûçümsediğim için söylemiyorum kızları okumamis oğullarıda ilk okul mezunları ben üniv mezunuyum diye ikide bir okumuşlarda adam olamamışlar der sanki ben anlamıyom benim için söylediğiniZor bacim zor...
Diğer eltiler biz bakmayız diyorlar kızlarınada gitmez kıyamaz onlaraKaç çocuğu varsa hepsinin evini belirli dönemlerde ziyaret etmesi daha mantıklı bence.
En azından gideceği tarihi bilirsiniz.
Kendinize ait zamanınız olur.
Bunu gündeme getirin bence.
Bu kadar kabullenici olmayın.
Çünkü eşinize annesiyle ilgili söyledikleriniz bir yerden sonra masal gibi geliyordur.
Söyler söyler susar gibi bir düşüncesi de olabilir.
Bence daha fazla annesine tahammül edemeyeceğinizi kararlı bir şekilde belirtmeniz lazım.
Hatta bunu diğer kardeşlerinin olduğu ortamda yapmalısınız bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?