- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
yokkkk artıkkkkkkyuhhhh şakasına esprisine demiştir diyecem ama anlattklarınıza bakılırsa bunun esprilik bi tarafı da yok ki
benim annem de kardeşleri ile beraber dönüşümlü olarak anneanneme baktılar..1 sene ,1 sene şeklinde...Anneannem tüm çocuklarının ve torunlarının ,damatlarının sinirlerini zıplatmayı başarabilmiş,insan kullanmayı pek seven ,bunu akıllık olarak gören,herkesi birbirine düşüren ilginç biridir..En sonunda annem anneannemin evini tadilattan geçirdi..Bakıcı tuttu..Ama haftada en az 2-3 kez anneanneme gitti...Şu 1,5 sene içinde tam 6 bakıcı değişti...Çünkü hepsi de anneannemin zulmünden kaçtılar...Son bakıcısı 1 senedir dayanıyor..Annem ve teyzem bakıcının gönlünü hoş etmeye çalşıyorlar ..o da kaçmasın diye...Allahtan iyi insan bakıcısı...Annem iyice hayattan bezmiş durumda..Ve sevgili anneannem 92 yaşında ağzında tek çürük,dolgu vs dişi olmayan,hepsi kendi dişi ve kendisinin hepsi..Kalp,şeker,tansiyon hiç bir sorunu yok..Çünkü zamanında gereğinden fazla şımartılmış,hiç üzülmemiş,hep üzmüş..Hep üzdü...Çocukları da dahil kendinden başka kimseyi sevmeyen biri...i.Kahretti hepimizi...Şimdi Allah rızası için bakılıyor..Sevgi mevgi kalmadı kimsede......
ya çok zor aynı evi paylaşmak ben uzaktayım 11 yıl tek başınıza yaşıyosunuz sonra bi bakıyosunuz hayatınıza yeni insanlar girmiş ben alıştım başı boş yaşmaya
kayın validem o kadar mantısız ki inanın hiç kimse 3 günden fazla dayanamaz davranışlarına
yatak o dama grip biz uyuyorken oğlunu üzerini ve başı üşümesin diye örtebiliyo
bir keresin de yatmak için hazırlanıyoruz kayın validem birden o daya daldı üzerizimizi değiştiriyoz ne yapacağımı şarırdım sonra yatağın kenarına oturmuş sahbet ediyo bizle
canım herkes bakar öylesine kafa dengi olsa bende bakardım benim artı hiç evlenmemiş 41 yaşında herşeye burnunu sokan görümcem var
benim annem de kardeşleri ile beraber dönüşümlü olarak anneanneme baktılar..1 sene ,1 sene şeklinde...Anneannem tüm çocuklarının ve torunlarının ,damatlarının sinirlerini zıplatmayı başarabilmiş,insan kullanmayı pek seven ,bunu akıllık olarak gören,herkesi birbirine düşüren ilginç biridir..En sonunda annem anneannemin evini tadilattan geçirdi..Bakıcı tuttu..Ama haftada en az 2-3 kez anneanneme gitti...Şu 1,5 sene içinde tam 6 bakıcı değişti...Çünkü hepsi de anneannemin zulmünden kaçtılar...Son bakıcısı 1 senedir dayanıyor..Annem ve teyzem bakıcının gönlünü hoş etmeye çalşıyorlar ..o da kaçmasın diye...Allahtan iyi insan bakıcısı...Annem iyice hayattan bezmiş durumda..Ve sevgili anneannem 92 yaşında ağzında tek çürük,dolgu vs dişi olmayan,hepsi kendi dişi ve kendisinin hepsi..Kalp,şeker,tansiyon hiç bir sorunu yok..Çünkü zamanında gereğinden fazla şımartılmış,hiç üzülmemiş,hep üzmüş..Hep üzdü...Çocukları da dahil kendinden başka kimseyi sevmeyen biri...i.Kahretti hepimizi...Şimdi Allah rızası için bakılıyor..Sevgi mevgi kalmadı kimsede......
dönüşümlü en mantıklısı bence ömrünüzü törpülersiniz aksi takdirde...eşimin annesine olan düşkülüğü beni bu kadar tedirgin ediyo dönüşümlü gene bakarım ama ömür boyu bakarsam kesin ya boşanırız yada ben kafayı yerim
canım tipik türk gelenekleri mantığı işte...benim annem rahmetli oldu anne annem gamsızdır o hala yaşıyor..
dönüşümlü en mantıklısı bence ömrünüzü törpülersiniz aksi takdirde...
bu arada ben burda böle bıt bıt konusuyorum amaa kaynana olayı zor gercekten..
benim annemde son 1 yıldır kaynanasına bakıyo.. veeee ben malesef o evde yaşıyorum..
babaannem gercekten çok zor bir insan.. o geldiğinden berii hayatımız kabusa döndü..
fiziksel olarak çok saglıklı, bizim acamadığımız kavanoz kapaklarını bile o açar.. ruhsal olarakta çok saglıklı taaa kaç senesinin hikayelerini anlatır hııı bide bundan 10 yıl önce bana verdiği 100 tl yi söler durur..
amaa hatun bize işkence yapmaya bayılıyor.. gecenin bi yarısı tuvalet diye benim odayaa, annemlerin odasına,mutfagaa yani tuvalet haricindeki heer yere lönk diye giriş yapar üstelik gece 3 dee 4 dee 5 deee yanii ne zaman uykusu kaçarsa..
bazendeee gecelerii suuu!! diye uyanırızz.. bazende acıktımm diyee..
herseye ragmen annem çok vicdanlı.. babam bile bazen tahamül edemezkeen annem hep ılımlı yaklaşır.. amaa yinede babaannem tarafından kıymeti bilinmez..
Aynı benim ananemi anlatmıssın.. 3 senedir biz bakıyoruz, en sonunda bu yıl evine gönderdik.. Aksi takdirde delirecektik.. Aynı huylar ananemde de mevcut, aksi, çıkarcı, insanları kullanmayı çok sever, o yaşta her lafa muhalefettir, herşeyi öğrenmek bilmek ister, laf dinler, laf yetiştirir, "genç kız" diye düşünmez.. ama bir farkı daha var.. Bir de titizlik hastası.. Yanlışlıkla koluna değ, hemen üstünü değiştirir banyoya girmek ister.. Günde 100 defa banyo ile koltuğu arasında gidip geliyor, elinde bir bez heryerini siliyor, sürekli ıslak üstü başı.. Obsesif kompulsif diyorlar bu hastalığa.. Kadına değmeye korkuyoruz yanaşamıyoruz.. Bir de çok takıntılı, aynı şeyi 10 kere soruyor, önce güzellikle cevap veriyorsun aynı cevabı 10 kere verince de ister istemez deliriyorsun.. Annem delirdi sonunda başedemedi, sabrımızın son sınırına geldik.. Bu yıl evine yolladık, bakıcı tutulcak gibi.. Ama anenem bakıcı istemiyor, ısrarla bizimle yaşamak istiyor, biz de delirme noktasındayız.. "beni alın" dedikçe vicdanım dayanmıyor, ama yaşadıklarımı düşününce de ruh sağlığım bozuluyor.. Neolacak bilmiyorum artık..
zor tabi olmaz mı keşke bende annen kadar sabırlı olsam
hangi gelin yaranmış ki kayınvalideye
kızlar size bi sorum olucak kayın validenize ömür boyu bakarmısınız ?
bizlerde vicdansız değilizki benim sırf şu iyimserliğimden başıma gelmedik kalmamıştır..tecrubelerime dayanarak asla tek bakmayı kabul etme derim..çünki bedenen ve ruhen çok yorucu bir iş...zor tabi olmaz mı keşke bende annen kadar sabırlı olsam
hangi gelin yaranmış ki kayınvalideye
almina,güldnn allah sabır verisn kızlar başka sıkıntı vermesin kabus gibi geldi yazdıklarınız..beterin beteri var desenizne..
Aynen biz de delirme noktasına gelmiştik..Hele bizde kaldığı dönemlerden birinde henüz bekardım..Aynı odada kalıyorduk..Ben ki saat tiktakında bile uyuyamayan biriyim..Sabahlara kadar konuşur,öğürür,yerlere tükürür,kusar..balgam çıkardığı mendilleri duvarın arkasına ya da kalorifer petekleri arasına ya da yastığının arkasına koyar...uykusuzluktan bunalıma girmiştim....hamileliğimde bir süre annemlerde kalmıştım..solonda koltukta yattım.(daha sonra hastanede yattım doğuma dek ) wc ye gitmek için odasının önünden geçmek zorunda kaldığımda mide bulantısından fenalık geçirirdim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?