Kayınvalidenize bakarmısınız?

bizimki çocukluk ,gençlik anılarını 500 milyon kere anlatır günde...dinlemeyince de kızar.. kardeşleri ile olan kavgaları vs vs..çok ta kincidir..akla hayale gelmedik hesapları vardır...Allahtan gelini yok...:)) annem bir yere gitse 5 te evde ol der...annem gençkız gözünde :)) hep emreder ,hep emreder..bir de lafı yanlış anlar inat eder böyle dedin diye..ortalığı karıştırır iyice...acaip te dedikoducudur...

işte bende ondan korkuyorum zaten ruhsal açıdan normal değilim
Allah annene sabır ve şifa versin canım zor işi

hayatta bakmam, kendi oğlu baksın banane:97:
eşim de öyle diyo ben bakarım diye ama aynı evin için de nasıl olacaksa

bizlerde vicdansız değilizki benim sırf şu iyimserliğimden başıma gelmedik kalmamıştır..tecrubelerime dayanarak asla tek bakmayı kabul etme derim..çünki bedenen ve ruhen çok yorucu bir iş...
gerçekten yalnızlık ve gurbet beni bitirdi kayın validemlerleden dolayı eşimle sorunlar yaşadık 11 yıldır eşim için fedakarlık çok yaptım daha fazlasını yapmak istemiyorum kendimi düşünmem suç mu? dünyaya bir kere geliyoruz sonuçta

Son düzenleme:
Güldencim demek biz seninle anneannezedeyiz :)) Annelerimiz de annezede...:))

Allah sabır versin:) Benimkiyle aynı huylara sahip, en iyisi ikisini aynı eve koyalım güzel anlaşırlar:)

İnsan için de olmadan pek anlamıyor . Ben çok merak ediyorum gelinler kaynana ile oturmayı nasıl kabul ediyorlar başta.Çok yorucu ya düşüncesi bile yoruyor beni.Ben misafirliğe bile geldiklerin de rahat edemiyorum bir an önce gitsinler istiyorum kötü bi gelinim sanırım:).Ben olsam şu şekilde isterdim birincisi ya evi yakınlarım da olacak her gün gider hizmetini görür akşam evime gelir rahatıma bakarım .Yada işime gücüme karışmayacak istediği gibi kalsın( evim de).Kaynana değil de kayınpedere bakmak o bana çok zor gelirdi işte.

kızlar size bi sorum olucak kayın validenize ömür boyu bakarmısınız ?

8 cocugu varmis sanami kalmis..birine bakmak kolaymiymis..seni bakici diyemi almis...
evlendigin adamin hicbir kardesi olmaz tek cocuk olur ve annesi gercekten bakima muhtac olur o zaman sen yardimci olursun ama yinede ömür boyu bakmazsin olurmu canim öyle sey..seninde canin var ..insan eti agirdi..kolay degil böyle seyler..hem zaten herseye karisan bir kadin diyorsun..ceklilirmi canim..

Ben şuan kaynanamla görüşmüyorum, konuşmuyorum...
asla! bakmam bittii benim için felan derim de hep..
kavga gürültü ile koptu bağlarımız..
ama elden ayakdan düşer ise diğer çocukları(6 çocuğu var) bakmaz ise bakarım..
onun için değil ben kendi vicdanım için bakarım
isteyerek yada istemeyerek ama bakanı yoksa bakarım

Ama sizin durumunuz böyle değil sanırım kadın hasta felan değil nesine bakıcaksınız ben onu anlamadım

Eşim 3 kardeş..en küçükleri daha epey küçük...kayınvalidemi sevmem,o'nun da beni sevdiğini sanmıyorum..

Ama ileride bakılacak duruma düşerse (allah kimseyi düşürmesin) bakarım sanırım,vicdan gereği...

Kusura bakmasınlarda sende once bakcak bir görümcen var... Allahtan elden ayaktan etmesın ama oyle bır durumda olsa bıle evladı sen degılsın kocan cok kı bılıyor kendı baksın.. Görümcelerim var dıyosun ayrıca 8 kardesler dıyorsun onlar bıttıde sıra sanamı geldı sen mı bakcaksın... Bunlar gelınlerı ne zannedıyor anlamıyorum hızmetcımı bakıcımı ohh ne guzel ya :84:

Kayınvalidem;
Ömrümün en güzel, en özel günlerini:''Nişan,kına gecesi ve özellikle düğün''burnumdan getirmiş,evliliğimin ilk üç yılını eziyete çevirmiş,beni panik atağın eşiğine zevkle taşımış insan...
Ama bakarım... Birincisi eşim tek çocuk. İkincisi oğlumun babannesi ve oğlum onu çok seviyor. Üçüncüsü kayınpederime tapıyorum... Dördüncüsü o vicdan azabını taşıyamam. Daha şimdiden biliyorum ki gık demeden bakarım((

bakmazsan gidersin ne demek yaa annesine bakıcımı almış seni valla benim kayınvalidemde hastalık hastası bide hiç susmadan konuşuyor yorulmuyorda bende aksine sessizim çok konuşmayı sevmem sesi sevmem ben bu insana nasıl bakabilirim kapasitemi aşar cinnet geçiririm mazallah seninkide böyle bişey onu eşininde düşünüp mantıklı konuşması lazım ama sanırım mantığını kaybetmiş eşin çokta ayıp etmiş sana söylediği lafla :/ al karşına konuş anlat benim gücümün yetmeyeceğini bildiğim için açık ve net söyledim bakamam diye eşimsin sende farkındasındır neden bu tür baskı yaptığını sor aklına takılan herşeyi sor eşine ancak konuşarak aşabilirsiniz bunu şunuda unutma sana söylediği laf için özür borçlu o özür gelene kadarda tarını koy allah korusun bugün bunu diyen yarın kolundan tutup kapının önünede koyar :S (

Anlayamıyorum neden şuan ihtimal birşey için eşinize o kadar net cevap veriyorsunuz ki ?

Eşinizin o sözünü duymanız normal, erkekler bunu yapar net cvp.lar karşısında.. Bencil yaratılmış varlıklar..Kendilerine deseniz asla bakmazlar kendi annelerine, bakamazlar.Üç gün sonra pes ederler..

Sizin diyeceniz şey ; ''bilemiyorum, o zaman ki beden-ruh sağlığıma bağlı.Eğer iyi olursam senin desteğinle tabiiki onu sokakta bırakmayız, o bizim annemiz.'' Alternatif çözümlerle bakarız inşaallah demelisiniz belkide..

Bu kadar dert etmeyin, mesela bakmaya başlarsınız bakamıyorsunuz bir yardımcı tutarsınız, ya da bir zaman çok iyi bakarsınız yorulduğunuzu söylersiniz dönüşümlü olarak diğer eltilere gider v.s İyi baktığınız için hiçbirşey denilmez.

AMA ŞİMDİ böyle net cvp.lar verirseniz hep göze batacaktır.

Katılıyorum, bizler birer bireyiz ve net düşüncemizi hiç bunalmadan ve dolaştırmadan SÖYLEMELİYİZ.

Ama malesef ki eşlerimizin aileleri devreye girince biraz söylemek istediğimizi yumuşatmalıyız..Ve yine malesef ki evlilik biraz oyun istiyor.

Öyleleri daha çok kazanıyor.

Son düzenleme:

Canım eğer kadın tek kalmışsa eğer tek çocugu var ise elbetteki sahiplenmek gerekir bir gün bizlerde yaşlanacağız bazı insanlar anne babasını huzur evlerine atıyorlar ölüme terk ediyorlar çok yazık. Ama senin eşin 8 kardeşlermiş benim eşimde 8 kardeşler böyle bir durumda herkez destek olmalı yani tek senin üzerine yüklenilmemeli mesela bakmak gibi bi durum oldu hepinizde sırayla kalabilir 1 hafta sende bir hafta öbüründe gibi..

Benim basim acik yani kapalli degilim, ama yufka yürekliligim konusunda en müslümani bile benim kadar olamaz diye düsünüyorum.
Onun icin emin ve net söylüyorum, insan yükü cok agir oldugu halde, bunlari cok iyi bildigim halde, nasilki anneme bakmak ister isem kayinvalidemede bakmak isterim sayet öyle bir duruma gelirse ki Insallah ikiside bu duruma düsmez.
Cünkü insanlar yaslaninca, benim icim cok burkulur onlari bebeklermis gibi görürüm. O insanlarin bizlere ihtiyaclari varken ben güle oynaya yasayamamki.
Birde görmüs gecirmislikleri beni cok etkiler....Ne olursa olsun bu hayatta kinci degilim, ayni seyi babam icin yaptim ve icim öyle rahatki....
Yasadigim sürece her insana etrafimda faydam olmali.
Ama yapmak istemeyenlerde hice üzülmesinler, herkesin karekteri baska....
Ben cok ama haddinden cok yufka yürekliyim, ezilen bir kediye bile aglarken bir insanami bakamayacagim? Tanimadigim bir sehitime aglarken tanidigim insanimami sirt cevirecegim, yok, ben cok güclü bir insanim ve bu gücümden herkes yararlansin istiyorum.
Hatta bahcemizdeki 3 tane kavak agaclarimizi belediye kesti diye 3 gün agladim...Iste buyum....evet kendimi tanirim onun icin yapacagimi biliyorum.

annesi ağlamış sızlamış duygu sömürüsü yapmış. Babana bişey olursa ben nerelerde kalacam diye. Anası ağlamış, benim adam ağlamış. Dedim istemem, benimde babam yok, annen gelirse annemde gelir. Asla bize ait bir hayatımız olmaz. evde 2 kaynana ile yaşarız dedim.

Getirmem zaten dedi. Annemden tırsıyor :)

Kusura bakma ama esinin bu sekilde yanlis konusmasi icerisinde seninde yanlisin var bence gercekten bakmak istemesen bile direk bakmam demen sana ters tepkiyle geri donmus...soz konusu eger insanin ailesiyse eger kadin erkek farketmez hersey farkli boyut alir senin yerine kendimi koydum esime sen benim anneme bakarmisin diye sorsam oda yok hicbirsekilde bakimlarini ustlenmem derse ben o adami elinde sonunda bosarim yuzune soylerim soz konusu benim anam babam asla onlari muhtac birakirmiyim?simdi senin esinde bunun soylerken yapicagindan dil annesini mudafa icin evden gidecegini bildirmis aslinda onu biraz kirmissin farkinda dilsin.Bence bakmak istemesen bile yumusak bir sekilde farkli yontemlerle anlatabilirsin onca cocugun arasindan banami sira gelicek diyip geceilirdin yada Allah o duruma dusurmesin ikimizinde intihami boyle olmasin diyebilirdin...Acikcasi kayinvalidemi cok sevmem eger bakma gibi bir durum cikarsa esim icinde omur boyu bakamam esim icin bir guniki gun anca dayanirim ondan sonra bakamamki ama bakarsam Allah rizasini dusunerek bakarim bende yaslancagim gun gelince muhtac olmaktan korkucagim icin bakarim cunku gercekten bu hayatta ne yaparsan karsiligini bir sekilde elinde sonunda aliyoruz onun icin tedbirimi simdiden almak icin anca bakarim ki insallah rabbim ne onu ne beni yedi kat yabanci olani bile kimseye muhtac etmesin ne ana babaya ne evlada nede ele kimseyi kimseye dusurmesin...Bence esine ozur borclusun(kayinvalideni sevmesen bile) kesinlikle oda sana borclu cunku bakmak zorunda dilsin bu bir vicdan meselesi ama yinede gonlunu al derim evlilikte hayat gercekten musderek sen annesine bakmazsan inan senin anneni sevse bile sana inat olarak annene bakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…