Kayınvalidesel mevzular...

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
merhaba arkadaşlar,
Eşim 2 kardeş amir abisi var. Uzun yıllardır evli ve sık sık kayınvalidemlere kalmaya gidiyorlar aynı şehirde olmalarına rağmen. Çocukları kreşe gidiyor gelince de ananesi bakıyor. Kayınvalidemde kaldıklarında çamaşırlarını ütülerini kayınvalidem yapıyor çarşaflarına kadar ütülüyor bize de anlatıyor. Eltim de her işine onları sokar hep onlardan yardım ister. Kendi annesi de evine işlerine yardıma gider eltim çalışıyor.ben de her işimi kendim görürüm ya da en fazla annemi çağırırım yardıma. Tüp bebek yaptık transfer sonrası yattım 1 ay oldu hamileyim ( bu tedavi için işi bıraktım ) hala kusmalar vs işe geçiyor bişey yapamıyorum annem her gün gelip yemek yerleri süpürmek haftalık cam silmek eşimin gömleklerini ütülemek (eşim beyaz yaka bolluğu düşünün gömlekte) ... kayınvalidem transferden sonra 1 defa geldi. Evin minibüsle 15 20 dk mesafede. Bende kırılıyorum. Eltime ne alsa ( organik salatalık yumurta süt vs) bana da alıyor bölüyor ya da ama bu konularda gelmiyor. Eşim diyor ki yengem Doğum yaptı o zaman bile annem yengemde kalmadı diyor. Ben de iş istemiyorum ama insan bi kapıyı çalar kızım sen çıkamıyorsun oturalım sohbet edelim sıkıldın sen de der. Haksız miyım? Hamile kaldım , eltimin gebeliğini anlatıyor . Eşime kızdım sonunda, dedim herşeyin iyisini onlar yapıyor biz bilmiyoruz hangi doktor iyi hangisi kötü. Bana diyor eltim için gebelik testlerini İstanbul'da yaptırmış. Ya olabilir belki benim durumum müsait değil git gel yapmaya.eşim de demiş kimseyi örnek verme diye. Geçen diyor torunun kıyafetleri duruyormuş. 7 yaşında çocuk! Ben de dedim Yen'i şeyler almaya heves ettim hem giyimi pahalı almaya gerek Yok. Yeni temiz uygun fiyatlı olsun yeter... uzun oldu kusura bakmayın . Fikirlerinize ihtiyacım var bi de bu durumu istemeden anneme yansıttım. Eşim temizliğe gelmesin o zaman annen dedi, bende annem dedim. Anneme de ; kendi annesi gelmiyor diye utandığından öle diyor heralde dedim.

bence sen kv gelsin istemediğin için anneni çağırıyosun diye düşünüyor, bende kv annem kadar sık olmasada sıkışınca çağırırım ama eltim mesela evine öyle karıştırmaz oda hiç öyle gitmez bence gayet normal sıkıntı yapma, sen annenle rahatsan boşversene

Annenize neden tüm yükü yüklediniz ki?
Kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil.
Ne kayınvalideniz ne de anneniz.
Hadi anneniz gelip yemek yapar vs ama dip köşe temizlik cam silme ütü niye yaptırıyorsunuz eşiniz tutsun bi yardımcı o yapsın.

Allah saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin.

Kv sana is yapmak zorunda degil altta yatan sebep sohbet degil neden ise trd etmiyor. Annen yapıyorsa senin icin yapiyir. Haftalik niye cam sildiriyorsun annene onuda anlamadim. Utu icin verin 50 tl kuru temizlemeye yapsin utuyu. Maddi durum olnayabilir o zaman esin kendisi yapacak.

ya bu beklentileri bırakın artık. ona en iyisini yapar size yapmaz onun donunu yıkar sizinkini yıkamaz. ee? yapmıyor işte zorla mı?

gelip muhabbet etsin diyosun. bu sefer geldi gitmiyo diye şikayet edersin. başına bela olmuyor şükredeceğine evin içine sokma derdindesin. hem söyledikleri hoşuna gitmiyor hem gelsin muhabbet etsin istiyosun.

Annen her hafta cam silmesin öncelikle

Beyaz yaka da günde 10 gömlek giyemez ki haftada 5 gömlek oturup eşin ütülesin ütülemiyorsa götürüp ütületsin

Yemek de arada annen yapıyor diyelim de eşin yapsın pratik bir şeyler alsın vs vs

Kv de den beklentiye girmeyin annenizi de her işinize koşturmayın

Tüp bebeğim var son iki haftama kadar haftada 6 gün günde 11 saat çalıştım kimseye de işimi yapmaya gelsin demek aklıma gelmedi

Ben yapamazsam eşim yaptı hatta yapabilecekken de eşim yaptı yemek de yaptı çamaşır da yıkadı

Hatta biz o süreçte taşındık da eşim evi sattı, yeni ev tuttu, evi topladı beni sabah işe bırakıp akşam da yeni eve götürdü

O Bebek ikimizin ve fedakarlık da ikimize düşer annelerimize değil

Bu arada boş ver bunları stres yapma kendine sağlıkla kucağına al bebeğini

bi de ben olsam anneme eşimin gömleklerini ütületmeye utanırım.

hadi yemek vs neyse de. temizlik bile bi yere kadar. ütü ne alaka? çok ayıp bence. koskoca adam b zahmet ütülesin gömleklerini, annenin ütülediği gömlekleri giyerken utanmıyor mu?
sen şimdi annem isteyerek yapıyo dersin ama kazın ayağı öyle değil.

ayol daha ne istiyosun kasiniyosun vallahi kV sana ne kadar yardimci olursa hayatına karismakta da o kadar söz hakkı bulur kendinde
burdaki gebeyken lohusayken kv konularını hiç okumadin zaar
eski kıyafet konusuna falan da gelince tşkler biz aliriz durumu kötü olan birilerine verin ben karsiyim bu tarz şeylere deyin geçsin

Bence dertsiz başına dert açma bırak gelmesin annen yeter sana.. Ay keşke tüm kayınvalideler böyle olsa :)

Kayınvalideniz eltinize gitmiyormuş ki, elti onun evine gidiyormuş habire, ondan yardım istiyormuş. Sizin ihtiyacınız olsa siz de yardım istersiniz diye düşünüyordur belki, evinize zırt pırt gelirse rahatsız edeceğini düşünüyordur. Burada okuyoruz çünkü sık gelen kayınvalideler hoş karşılanmıyor. Aldıklarını da ikinize paylaştırıyormuş.
Çok beklenti içine girmemek en iyisi, anneniz başınızda size yeter zaten. Ama ona da fazla yükleniyorsunuz sanırım her hafta cam silmeye ne gerek var? Eşiniz ütülesin kendi gömleklerini, siz toparlanana kadar yemeklerinize yardım etse kadın yeter.

Çoğu kişi azarlar gibi yorum yazmış biraz daha ılımlı olmanızı beklerdim,
canım sen benim sağlık durumumu biliyor musun ? Daha ılımlı yorum yazabilirsin... annem kendi evinde de böyle bir kadın. Doktorum da bana bulaşık makinası bile boşaltmayacaksın diyor. Annem kendisi nerde eksik gedik görürse giriyor kadınla kavga et yine de yapıyor gelme yapma diyorum geliyor. Annemin gelme sebebi de duş almam gerekiyor yalnız giremeyecek durumdayım , gelen temizlikçi kadına mı yıkayayım kendimi ? Ne kadar basit herşey ...

o değil de evimi b.k götürür yine de anneme ya da kayınvalideme evimi temizletmem. böyle bi beklentiye asla girmem.

ama gelsin ilgilensin demekte haklısınız tabi.

doktor bulaşık makinası bile boşaltma dediyse o zaman devamlı yatıyo filan olman lazım.

Keyfiniz bilir. Yemek yapması, üstten bir temızlık yapması, durumunuzdan dolayı yıkaması neysede pencere, ütüye kadar girişmesinden ben rahatsız olurdum ve yükünü biraz hafıfletmek için kadın tutardım ayrı. Neyse sonuç itibariyle kv bişey yapmak zorunda değil. İsterse eltime hergun gıtsın, banada aynını yapcak diye bısey yok. Kimin içinden ne gelıyorsa öyle yapsın.

bakın canınızı sıkmak istemeyiz ama eşinizin gömleğine kadar yazıp duş alıyorum o nedenle anneme ihtiyacım var yazmayınca biz nereden bilelim durumunuzu

yine de her hafta cam silmesin yani

ben evimdeki yardımcıya her hafta cam sildirmiyorum gereksiz işte

kv eltimin çarşafını bile ütülüyor ama oğlunun gömleğini annem ütülüyor temizlik yapıyor vs diye içerlemişsimniz eşiniz de anne de yapmasın demiş

evet ütülemesin gömlekleri

eşin ütüler

ister sabah kalkar ütüler, ister geceden ütüler, isterse ütüsüz giyer

siz annem iş yapıyor kv yardıma gelmiyor diye içerlerseniz o dokuz ayda gereksiz yere üzülürsünüz

anneniz sağ olsun size yardımcı olsun, hadi iki kap yemek de yapsın ama fazlasını yapmasın ona da anlatın o iş yaptıkça üzüldüğünüzü

doktor bulaşık makinesini boşaltma dedi demişsiniz boşaltmayın o zaman

bebeğin babası makineyi de boşaltıp yerleştirsin bir zahmet

bebek doğunca eşinize daha da ihtiyacınız olacak o nedenle şimdiden alışsın iş yapmaya

Bu arada çoğu konuda kendisinden alıntı yaptığım, camlara ekmek banıp da yemeyeceğiz ya kirli olsa da olur diyen KK sakini, buralarda ise ona da selamlar

camlar kirli olsun ama içiniz huzurlu olsun

annenize de bunu aşılayın yavaşça

Arkadaşlar bakın, ben buraya azarlanmak için yazmadım. Bir arkadaş durumunuzu bilemeyiz yazmış e bilemezsiniz ben de size anlayabildiğimiz kadarını anlattım bilmediğiniz şeylerin de olduğunu var sayarak daha ılımlı olursanız güzel olur. Bugüne kadar kimseye ters yorum yazmadım, gördüğüm muameleye bak. Biri demiş ben çalışıyordum tüp bebekti, ben çalışamıyorum işte herkes sağlıklı olmuyor net mi arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…