Kayınvalidesel mevzular...

valla ben gebeyken evde tasıdım, 37 haftaya kadar calıstım da, her ısımı yemek temızlık vs kendım hallettım, esımden hıcbır sey beklemedım o da benden ekstra bır ıs beklemedı zaten ama ıstedıkten sonra hersey yapılır bence zaten suda var mıdesı bulanan bırseyde yemek ıstemıyor ve hafıf aperatıflerle gecıstırıyor o dönemı ben cok az mıde bulantısı yasadım o donemde yemek yıyemıyordum ama yapıyordum , kendımde meyve yogurt vs ıle gecıstırıyordum...

hamilelik homronları seni böyle yapmış bence :)
ilk olarak bebegini saglıkla dunyaya getir.
kv gelmesin caya maya. koy başını yastıga uzan koltuguna kumadan bilg. ne varsa seyret dinlen.
eltinde ne güzel işte organik ürünler getiriyormuş.
herkes istedigini istedigi kadar yapar.
sen illla gelsinler cay içerlim veya bana bunu yapsınlar istiyorsan söylemeyi denesen.
ve kıyafetler konusu-ben eski kullanmayı cok garipsemem. tamam full herşeyi 2. el olmasın ama güzel duzgun hoşuna giden şeyleri bence alıp kullanabilrsin. yenide alırsın.
ablamın oglıunun cok duzgun olanlarını arkadaşıma sorup vermiştim. oda kullanıp başka birine vermiş. paylaştık.
ama kardeşimin eşi ve annesine bunu ilk teklif ettgimiz de bize hörlemişlerdi. cimriymişiz hiç yeni birşey almayacakmıyşız. filan ve daha kaba laflar saydılar bize.
hediye uyku seti vardı bir kere üzerine yatmamıştı yegenim ablam saklamış onu bizden biri daha dogum yaparsa kullanır diye istemediler. hiç giyilmemiş örme yelekler, önlükler filan hiç birini istemediler. bende topladım arkdaşıma vermiştim
hatta annem hepimizin 3 kardeşiz. cok begendigi bebeklik nevresim takımlarını saklamış her birimize 1 tane. onu bile gelin hanım istemedi. annesi de anneme hep eski hep eski, azda yeni şey alın torunumu ve kızımı istemiyorsunuz demiş. annemde eskisi olmayanın yenisi olmaz demiş. ay gene sinirlendim
kardeşimin cok borcu vardı. maddi durumuı zordaydı ki hala da öyle cocuk dunyaya geldiginde de bizde gönlümüzden koparak elbette yeni eşyalar kıyafetler almak istedik ve onların yonlendirmesi ve kendi kfamıza göre birşeyler aldıkda.
hem yeni istedi hemde aldıklarımızı giydirmedi ya.. bir kereligine 2 dk bile görmedim cocugun üzerinde aldıklarımızı. bambu organik badiler tulıumlar vs.. hiç hiiçç.. helel hoş olsun annesine yaranmak için degil yegenim için aldım. gene ihtiyac olsa gene alırım. yaparım.

Kimi gelmesin ister kimi gelsin kiminin kaynanasi nefes aldirmaz kimininki hic ilgilenmez en iyisi herkesin kendi kendini idare etmesi sanirim sifir beklenti sonsuz mutluluk :)

Herkesin hamileligi bir degil bazen senin gibi gebelikte onu yaptim bunu yaptin diyenlere her isi yaptin diyenlere bide ovune ovune anlatanlara SINIR oluyorun ya kadin tedavi (tup bebek)ile hamile kaldim diyo bu bebege allah korusun bir sey olsa belki bir daha evlat sahibi olamiycak.

Burada ben anneme onu yaptırmam bunu yaptırmam diye büyük konuşup kınayan hanımlar,kişi kınadığı şeyi yaşamadan ölmez bilin istedim.Herkesin hayatta yaşadığı zorluklar vardır eminim ama ben yaşadığım acıyı bildiğim kadarıyla Allah kimseyi evlatsızlıkla sınamasın.
mormelodi tabi ki annen kocanın gömleklerini ütüleyecek tabi ki her işini yapıcak.ve bunu zevkle yaptığına eminim.ona torun taşıyosun.onun da muradı.sen de olsan aynısını yaparsın evladına.
Kv konusuna gelince seni okadar iyi anlıyorumki.insan 7/24 yatmak zorunda kalınca günleri bırak dakikalar bile geçmiyo bazen.benim dün ablam gelicekti, 2 saat gecikti diye küsüyodum ablama sıkıntıdan :)
Ayrıca ne münasebet bebeğine eskileri teklif etmek.oldu canım.eltin çocuğuna giydirsin,eskilerini sana versin.tekstil bukadar ucuzlamışken ne luzum var anlamadım.gitsin o elbiseleri saklayacağına bi hayır yapsın.insan gerekirse kendisine bişey almaz ama evladına alır bilmiyolarmı.
Hamileyken her işini kendisi yapanlara birincilik plaketi versinler boşver.maşallah onlara.ben iki gün ayaklanınca lekelenmem oldu diye aklımı yitiriyodum.şimdi tuvalet dışında ayağı kalkamıyorum.herhalde bizim keyiften yattığımızı sananlar var belliki.damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demişler.
Ayrıca hormonların seni alıngan ve sinirli yapabilir.yapsın da zaten.ne mutlu sana ki hamile olduğun için herşeye alın.hakkındır

Aynen ya.bi de kendi marifetleri sanıyolar.Allah onlara o sağlığı nasip etmeseydi övündükleri şeyleri yapabilirlermiydi acaba.hastalıkta sağlıkta Allahtan.tabi bunun farkındalarmı bilemiyorum.kimse hayatının hiçbir döneminde annesine dahi olsa muhtaç kalmak zorunda olmak istemez.şaka gibi kıyas yapmışlar.güldüm...ama sinirden!

+1 cok guzel anlatmisin dert cekeb bilir +1 +1

Benim de cevremde de bunlardan var.

G Gupse_02 gunduzgece123 ikinizi de çok teşekkür ediyorum sağlık konusunu ne güzel anlatmışsınız, ben yeri geldi tuvalete kalkamadım annem değiştirdi temizledi. Anne yapmaktan gocunmaz ele muhtaç etmemek için anası ilgilenmedi demesinler diye herşeye koşar. Benim de çevremde " hamileliğim de at gibiydim bişeyim yoktu " diye geçirenler çok. Tüp bebek forumuna bir girip baksın halimi yadırgayıp sert konuşanlar. Orda bir çok insan var sıkıntılı geçiren ve sıkıntısız geçiren. Arkadaşım sırf kimseden medet ummamak için kendi işini yaparken 4 AYLIK ikizlerini düşürdü. Kaldı ki benim annem kimseye muhtaç olmasın kızım damadım benim elim tutarken ben koşayım işine diyor da kendi geliyor... Herkesin bünyesi bir değil. Benim günlük yarım saatten fazla yürümem bile yasak. Benim burada tek yadırgadığını kayınvalidemin büyük gelinine gösterdiği ilgiyi küçüğüne göstermemesi sevgisi ... kaldı ki ben ona hiç bi zahmet çıkarmamışken. Neyse artık kimse yazmasın daha sağlıklı olacak. Herkese teşekkürler.

İyi de siz zaten mesafeliymişsiniz kayınvalidenize karşı ama eltiniz daha yakın duruyormuş gidip kalıyormuş ayrıca eltinizin annesi yok ya da başka şehirde galiba ama sizin anneniz geliyor yapıyor herşeyinizi zaten. Hem aldığı organik şeylerden size de alıyormuş ama sizin tavrınıza göre tavır takınıyor bence. Ayrıca eltiniz çalışıyormuş çocuğu kreşe gidiyormuş olabilir yapabilir bu kayınvalidene kalmış bir şey torununa da bakması da yaptıkları da. Seninde annen var başında bu beklenti neden? hem mesafe koyan hem yardım bekleyen sizsiniz. Siz de orada kalsanız size de aynısını yapardı niye yapmasın.

Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu
duş alma vb şeylerde eşinizden yardım isteyebilirsiniz
sakın eşim anlamaz falan demeyin
anneniz titiz çok anlaşıldı Allah razı olsun kendisinden

bu arada benim kv de de aynısını yapsa bende kırılırım
ama eşime lanse etmem kendisine sitem ederim açıkçası

Canim bence kvden sana deger veriyor bak organik gidalardan sana da ulastirmaya calisiyor eminim bir derdin olsa arasan yanina gelir ihtiyacin olmadikca seni bunaltmak istemiyordur. Kiyafet konusunda da haklisin herkes evladina her seyin yenisini almak ister ama bazi esyalar var kullanisli ha deyince bulunmuyor o turden seyleri alabilirim belki dersin olur biter. Benim de ikizlerim olacak nasipse pembe lekelenmelerim vardi ilk zamanlar riskli gebelik ikiz gebelik. Masa basinda ders calisiyorum hicbir is yaptigim yok her hamilelik ayni gecmiyor iste. Canini sıkma bol bol dinlen bebisin de etkilenir yoksa

mormelodi ; başlığa ''eltisel sorunlar'' yazsaydın daha iyi olurdu, sanırım sorunun eltinle..
annene bu kadar yüklenme, biraz kirli dursun camlar. Nolur yani.
Kahvaltı yumurta yeyin, eşin ütü yapsın, çıksın cam silsin. Ha anne gel, ha kv gel...
evlendik ama hala bizim için uğraşıp didiniyolar, bende anneyim biraz ''empati'' yapayım diyorum!.....

o kadar temizlik hastasıysanız tutun bi yardımcı yapsın. herkes rahat etsin. Yaşınız kaç bilmiyorum ama...
Allah razı olsun annem ve kv de ikisi de yakın mesafedeler. Hangi işim olsa koşacaklarını biliyorum. Zaten küçük çocuğuma bakıyolar, kv çıkıp cam silmeye kalksa bıraksın istemem yani. Silebiliyorsam silerim, silemiyorsam kirli kalır.

Eltinde yaptırıyorsa o da hatalı, ne bu canım

Verilen örneklere ve size karşı olduğunu düşündüğünüz önerilere bu kadar kızmak zorunda değilsiniz..
Sadece hepimiz kadınız ve hepimizin başından bu evreler geçti veya geçecek diye veriliyor bu öneri ve örnekler
Tek siz değilsiniz bu ilk ayları zor yaşayan, abartmayın bu kadar
Normalleştirin biraz pozitif olun hayat sakin yaşanınca daha kaliteli..

+1

kesinlikle.. mecbur kalmadıkça doğru bulmuyorum. eşimin eline verir sen ütüle derdim.

+1

kesinlikle.. mecbur kalmadıkça doğru bulmuyorum. eşimin eline verir sen ütüle derdim.

Anneme yüklenmiyorum cevaplarımı okursanız aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalmam. Ayrıca ben kimseden temizlik yapsın istemiyorum tek dediğim annem yapıyor kayınvalidem de kızım nasılsın diye kapımı çalsın istedim Eltime yaptığı gibi diyorum net mi ? Temizlikçi de tutarım canım sıkılınca dansöz de tutarım...yıllarca çalıştım evime de temizlikçi sokmadan herşeyimi yaptım. Allah sizlere sağlık vermiş yapmışsınız... doktor ayaklanırsan kaybedersin çocuğunuzu desin görelim... empati lütfen ! petunya_love evet bu durum mecburiyetten böyle keyiften değil... sizi de aydınlattı mı cevabım?

Şöyle içimi dökeyim iki kelam edip stresimi azaltayım derken kendinizi yükselmiş duruma sokmuşsunuz. Anlaşılamamakta böyle tepkiler verebiliyoruz hepimiz. stres yasakkk. söylemeyle vurgulamayla beklemeyle birilerinin birşey yapmasının pek bir anlamı olmuyor canım. yaptıkları anlamlı olmuyor mesela.o yuzden annenin yaptığı hassasiyeti özveriyi kayınvalidenden fazla bekleme. her ne kadar diğer eltiye yapmış olsada... sen annene yapma desende annen yapar. anneler durdurulamaz...annen gelip ihtiyaçlarını giderdiği için ihtiyacının olmadığını düşünüp gelmemiştir diye düşün. zor bir tedaviden geçmişsin.stres yapıp kendine yaşadığın mutluluğu gölgelendirme.

haksızsın
kaynana kendi evinde bakıyomuş torununa
eltinler gidip kaynana da kalıyormuş
demekki kadın evinden çıkmak istemiyor
doğum yaptığında bile eltinde kalmamış kaynana
eşinin annene gelme demesinin sebebi şu
sen diyosunki aslında benim annem geliyo seninki niye gelmiyo
doğal olarak da eşin annen gelmesin demiş
kaynanandan yardım görmek istiyosan eltin gibi git kaynana da kal bence
zaten başka konularda ayırmıyomuş sizi
diğer bahsettiklerine gelirsek abartıcak bişey yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…