- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
valla ben gebeyken evde tasıdım, 37 haftaya kadar calıstım da, her ısımı yemek temızlık vs kendım hallettım, esımden hıcbır sey beklemedım o da benden ekstra bır ıs beklemedı zaten ama ıstedıkten sonra hersey yapılır bence zaten suda var mıdesı bulanan bırseyde yemek ıstemıyor ve hafıf aperatıflerle gecıstırıyor o dönemı ben cok az mıde bulantısı yasadım o donemde yemek yıyemıyordum ama yapıyordum , kendımde meyve yogurt vs ıle gecıstırıyordum...Tüp bebekle hamile kalmamis olmama rağmen zor bir hamilelik geçirdim baş dönmesi mide bulantisi yani öyle kolay olmuyor eşin sürekli yaninda olmuyor sonuçta e bir yumurtaylada beslenmek olmuyor dokuz ay yatacak hali yoktur heralde ama ilk zamanlar gerçekten insan anneye ihtiyaç duyuyor
hamilelik homronları seni böyle yapmış bence :)merhaba arkadaşlar,
Eşim 2 kardeş bir abisi var. Uzun yıllardır evli ve sık sık kayınvalidemlere kalmaya gidiyorlar aynı şehirde olmalarına rağmen. Çocukları kreşe gidiyor gelince de ananesi bakıyor. Kayınvalidemde kaldıklarında çamaşırlarını ütülerini kayınvalidem yapıyor çarşaflarına kadar ütülüyor bize de anlatıyor. Eltim de her işine onları sokar hep onlardan yardım ister. Kendi annesi de evine işlerine yardıma gider eltim çalışıyor.ben de her işimi kendim görürüm ya da en fazla annemi çağırırım yardıma. Tüp bebek yaptık transfer sonrası yattım 1 ay oldu hamileyim ( bu tedavi için işi bıraktım ) hala kusmalar vs işe geçiyor bişey yapamıyorum annem her gün gelip yemek yerleri süpürmek haftalık cam silmek eşimin gömleklerini ütülemek (eşim beyaz yaka bolluğu düşünün gömlekte) ... kayınvalidem transferden sonra 1 defa geldi. Evin minibüsle 15 20 dk mesafede. Bende kırılıyorum. Eltime ne alsa ( organik salatalık yumurta süt vs) bana da alıyor bölüyor ya da ama bu konularda gelmiyor. Eşim diyor ki yengem Doğum yaptı o zaman bile annem yengemde kalmadı diyor. Ben de iş istemiyorum ama insan bi kapıyı çalar kızım sen çıkamıyorsun oturalım sohbet edelim sıkıldın sen de der. Haksız miyım? Hamile kaldım , eltimin gebeliğini anlatıyor . Eşime kızdım sonunda, dedim herşeyin iyisini onlar yapıyor biz bilmiyoruz hangi doktor iyi hangisi kötü. Bana diyor eltim için gebelik testlerini İstanbul'da yaptırmış. Ya olabilir belki benim durumum müsait değil git gel yapmaya.eşim de demiş kimseyi örnek verme diye. Geçen diyor torunun kıyafetleri duruyormuş. 7 yaşında çocuk! Ben de dedim Yen'i şeyler almaya heves ettim hem giyimi pahalı almaya gerek Yok. Yeni temiz uygun fiyatlı olsun yeter... uzun oldu kusura bakmayın . Fikirlerinize ihtiyacım varbi de bu durumu istemeden anneme yansıttım. Eşim temizliğe gelmesin o zaman annen dedi, bende annem dedim. Anneme de ; kendi annesi gelmiyor diye utandığından öle diyor heralde dedim.
Kimi gelmesin ister kimi gelsin kiminin kaynanasi nefes aldirmaz kimininki hic ilgilenmez en iyisi herkesin kendi kendini idare etmesi sanirim sifir beklenti sonsuz mutluluk :)merhaba arkadaşlar,
Eşim 2 kardeş bir abisi var. Uzun yıllardır evli ve sık sık kayınvalidemlere kalmaya gidiyorlar aynı şehirde olmalarına rağmen. Çocukları kreşe gidiyor gelince de ananesi bakıyor. Kayınvalidemde kaldıklarında çamaşırlarını ütülerini kayınvalidem yapıyor çarşaflarına kadar ütülüyor bize de anlatıyor. Eltim de her işine onları sokar hep onlardan yardım ister. Kendi annesi de evine işlerine yardıma gider eltim çalışıyor.ben de her işimi kendim görürüm ya da en fazla annemi çağırırım yardıma. Tüp bebek yaptık transfer sonrası yattım 1 ay oldu hamileyim ( bu tedavi için işi bıraktım ) hala kusmalar vs işe geçiyor bişey yapamıyorum annem her gün gelip yemek yerleri süpürmek haftalık cam silmek eşimin gömleklerini ütülemek (eşim beyaz yaka bolluğu düşünün gömlekte) ... kayınvalidem transferden sonra 1 defa geldi. Evin minibüsle 15 20 dk mesafede. Bende kırılıyorum. Eltime ne alsa ( organik salatalık yumurta süt vs) bana da alıyor bölüyor ya da ama bu konularda gelmiyor. Eşim diyor ki yengem Doğum yaptı o zaman bile annem yengemde kalmadı diyor. Ben de iş istemiyorum ama insan bi kapıyı çalar kızım sen çıkamıyorsun oturalım sohbet edelim sıkıldın sen de der. Haksız miyım? Hamile kaldım , eltimin gebeliğini anlatıyor . Eşime kızdım sonunda, dedim herşeyin iyisini onlar yapıyor biz bilmiyoruz hangi doktor iyi hangisi kötü. Bana diyor eltim için gebelik testlerini İstanbul'da yaptırmış. Ya olabilir belki benim durumum müsait değil git gel yapmaya.eşim de demiş kimseyi örnek verme diye. Geçen diyor torunun kıyafetleri duruyormuş. 7 yaşında çocuk! Ben de dedim Yen'i şeyler almaya heves ettim hem giyimi pahalı almaya gerek Yok. Yeni temiz uygun fiyatlı olsun yeter... uzun oldu kusura bakmayın . Fikirlerinize ihtiyacım varbi de bu durumu istemeden anneme yansıttım. Eşim temizliğe gelmesin o zaman annen dedi, bende annem dedim. Anneme de ; kendi annesi gelmiyor diye utandığından öle diyor heralde dedim.
Herkesin hamileligi bir degil bazen senin gibi gebelikte onu yaptim bunu yaptin diyenlere her isi yaptin diyenlere bide ovune ovune anlatanlara SINIR oluyorun ya kadin tedavi (tup bebek)ile hamile kaldim diyo bu bebege allah korusun bir sey olsa belki bir daha evlat sahibi olamiycak.valla ben gebeyken evde tasıdım, 37 haftaya kadar calıstım da, her ısımı yemek temızlık vs kendım hallettım, esımden hıcbır sey beklemedım o da benden ekstra bır ıs beklemedı zaten ama ıstedıkten sonra hersey yapılır bence zaten suda var mıdesı bulanan bırseyde yemek ıstemıyor ve hafıf aperatıflerle gecıstırıyor o dönemı ben cok az mıde bulantısı yasadım o donemde yemek yıyemıyordum ama yapıyordum , kendımde meyve yogurt vs ıle gecıstırıyordum...
Aynen ya.bi de kendi marifetleri sanıyolar.Allah onlara o sağlığı nasip etmeseydi övündükleri şeyleri yapabilirlermiydi acaba.hastalıkta sağlıkta Allahtan.tabi bunun farkındalarmı bilemiyorum.kimse hayatının hiçbir döneminde annesine dahi olsa muhtaç kalmak zorunda olmak istemez.şaka gibi kıyas yapmışlar.güldüm...ama sinirden!Herkesin hamileligi bir degil bazen senin gibi gebelikte onu yaptim bunu yaptin diyenlere her isi yaptin diyenlere bide ovune ovune anlatanlara SINIR oluyorun ya kadin tedavi (tup bebek)ile hamile kaldim diyo bu bebege allah korusun bir sey olsa belki bir daha evlat sahibi olamiycak.
Burada ben anneme onu yaptırmam bunu yaptırmam diye büyük konuşup kınayan hanımlar,kişi kınadığı şeyi yaşamadan ölmez bilin istedim.Herkesin hayatta yaşadığı zorluklar vardır eminim ama ben yaşadığım acıyı bildiğim kadarıyla Allah kimseyi evlatsızlıkla sınamasın.
mormelodi tabi ki annen kocanın gömleklerini ütüleyecek tabi ki her işini yapıcak.ve bunu zevkle yaptığına eminim.ona torun taşıyosun.onun da muradı.sen de olsan aynısını yaparsın evladına.
Kv konusuna gelince seni okadar iyi anlıyorumki.insan 7/24 yatmak zorunda kalınca günleri bırak dakikalar bile geçmiyo bazen.benim dün ablam gelicekti, 2 saat gecikti diye küsüyodum ablama sıkıntıdan :)
Ayrıca ne münasebet bebeğine eskileri teklif etmek.oldu canım.eltin çocuğuna giydirsin,eskilerini sana versin.tekstil bukadar ucuzlamışken ne luzum var anlamadım.gitsin o elbiseleri saklayacağına bi hayır yapsın.insan gerekirse kendisine bişey almaz ama evladına alır bilmiyolarmı.
Hamileyken her işini kendisi yapanlara birincilik plaketi versinler boşver.maşallah onlara.ben iki gün ayaklanınca lekelenmem oldu diye aklımı yitiriyodum.şimdi tuvalet dışında ayağı kalkamıyorum.herhalde bizim keyiften yattığımızı sananlar var belliki.damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demişler.
Ayrıca hormonların seni alıngan ve sinirli yapabilir.yapsın da zaten.ne mutlu sana ki hamile olduğun için herşeye alın.hakkındır
Benim de cevremde de bunlardan var.Aynen ya.bi de kendi marifetleri sanıyolar.Allah onlara o sağlığı nasip etmeseydi övündükleri şeyleri yapabilirlermiydi acaba.hastalıkta sağlıkta Allahtan.tabi bunun farkındalarmı bilemiyorum.kimse hayatının hiçbir döneminde annesine dahi olsa muhtaç kalmak zorunda olmak istemez.şaka gibi kıyas yapmışlar.güldüm...ama sinirden!
Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzuÇoğu kişi azarlar gibi yorum yazmış biraz daha ılımlı olmanızı beklerdim,
canım sen benim sağlık durumumu biliyor musun ? Daha ılımlı yorum yazabilirsin... annem kendi evinde de böyle bir kadın. Doktorum da bana bulaşık makinası bile boşaltmayacaksın diyor. Annem kendisi nerde eksik gedik görürse giriyor kadınla kavga et yine de yapıyor gelme yapma diyorum geliyor. Annemin gelme sebebi de duş almam gerekiyor yalnız giremeyecek durumdayım , gelen temizlikçi kadına mı yıkayayım kendimi ? Ne kadar basit herşey ...
bi de ben olsam anneme eşimin gömleklerini ütületmeye utanırım.
hadi yemek vs neyse de. temizlik bile bi yere kadar. ütü ne alaka? çok ayıp bence. koskoca adam b zahmet ütülesin gömleklerini, annenin ütülediği gömlekleri giyerken utanmıyor mu?
sen şimdi annem isteyerek yapıyo dersin ama kazın ayağı öyle değil.
bi de ben olsam anneme eşimin gömleklerini ütületmeye utanırım.
hadi yemek vs neyse de. temizlik bile bi yere kadar. ütü ne alaka? çok ayıp bence. koskoca adam b zahmet ütülesin gömleklerini, annenin ütülediği gömlekleri giyerken utanmıyor mu?
sen şimdi annem isteyerek yapıyo dersin ama kazın ayağı öyle değil.
Anneme yüklenmiyorum cevaplarımı okursanız aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalmam. Ayrıca ben kimseden temizlik yapsın istemiyorum tek dediğim annem yapıyor kayınvalidem de kızım nasılsın diye kapımı çalsın istedim Eltime yaptığı gibi diyorum net mi ? Temizlikçi de tutarım canım sıkılınca dansöz de tutarım...yıllarca çalıştım evime de temizlikçi sokmadan herşeyimi yaptım. Allah sizlere sağlık vermiş yapmışsınız... doktor ayaklanırsan kaybedersin çocuğunuzu desin görelim... empati lütfen !mormelodi ; başlığa ''eltisel sorunlar'' yazsaydın daha iyi olurdu, sanırım sorunun eltinle..
annene bu kadar yüklenme, biraz kirli dursun camlar. Nolur yani.
Kahvaltı yumurta yeyin, eşin ütü yapsın, çıksın cam silsin. Ha anne gel, ha kv gel...
evlendik ama hala bizim için uğraşıp didiniyolar, bende anneyim biraz ''empati'' yapayım diyorum!.....
o kadar temizlik hastasıysanız tutun bi yardımcı yapsın. herkes rahat etsin. Yaşınız kaç bilmiyorum ama...
Allah razı olsun annem ve kv de ikisi de yakın mesafedeler. Hangi işim olsa koşacaklarını biliyorum. Zaten küçük çocuğuma bakıyolar, kv çıkıp cam silmeye kalksa bıraksın istemem yani. Silebiliyorsam silerim, silemiyorsam kirli kalır.
Eltinde yaptırıyorsa o da hatalı, ne bu canım
Şöyle içimi dökeyim iki kelam edip stresimi azaltayım derken kendinizi yükselmiş duruma sokmuşsunuz. Anlaşılamamakta böyle tepkiler verebiliyoruz hepimiz. stres yasakkk. söylemeyle vurgulamayla beklemeyle birilerinin birşey yapmasının pek bir anlamı olmuyor canım. yaptıkları anlamlı olmuyor mesela.o yuzden annenin yaptığı hassasiyeti özveriyi kayınvalidenden fazla bekleme. her ne kadar diğer eltiye yapmış olsada... sen annene yapma desende annen yapar. anneler durdurulamaz...annen gelip ihtiyaçlarını giderdiği için ihtiyacının olmadığını düşünüp gelmemiştir diye düşün. zor bir tedaviden geçmişsin.stres yapıp kendine yaşadığın mutluluğu gölgelendirme.Anneme yüklenmiyorum cevaplarımı okursanız aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalmam. Ayrıca ben kimseden temizlik yapsın istemiyorum tek dediğim annem yapıyor kayınvalidem de kızım nasılsın diye kapımı çalsın istedim Eltime yaptığı gibi diyorum net mi ? Temizlikçi de tutarım canım sıkılınca dansöz de tutarım...yıllarca çalıştım evime de temizlikçi sokmadan herşeyimi yaptım. Allah sizlere sağlık vermiş yapmışsınız... doktor ayaklanırsan kaybedersin çocuğunuzu desin görelim... empati lütfen !petunya_love evet bu durum mecburiyetten böyle keyiften değil... sizi de aydınlattı mı cevabım?
merhaba arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?