Kayınvalidesi ile mesafeli ve seviyeli ilişkisi olan hanımlar, vakit ayırırsanız memnun olurum ?

Sizde ona milletin kaynanasından bahsederek alttan alttan lafı sokun ve bence bu kadar sık görüşmeyin. Eşiniz gidip görüyorsa görsün siz gitmeyin. Bende çok şey yaşadım kısacık zamanda inşallah konu açıcam. Şuan burnum düşse almam yerden öyle bi tavırdayım.

Onu evi terkedip, ayrılmak istediğimi söylerken epey bi silkeledim zaten hiç merak etmeyin.
Bir süre yalnız kalınca, annesinden ona fayda olmadığını gördü, koşa koşa geldi kapıma yalvar yakar

O günden sonra da annesi ile ilgilenmedim, benim muhatabım eşim. Kendisi beni hiçbir zaman zorlamadı gitmem için, aynı binada yaşarken de. Ama kv nin ilk günden beri hergün görüşme beklentisi oldu. Bir gün çıkmasam surat astılar.
Allah yüzüme baktı da, kurtuldum çok şükür.

O zaman takmadığımı anlar ve daha çok sinir olur çünkü

Mümkün mertebe az git, saygılı davran ki açık bulamasin, resmi ol,o kadina cvp verme yada açıklamalar yapma anlanaz bence...

Annem de sizn gibi uyarıyor beni sürekli. Mesafeli ol, açık bulamasın ki.
Seyrek git gel ki kıymetli olasın gibi. Ki kesinlikle hak veriyorum.

Teşekkür ederim.

benim.kaynanamda boyle surekli baskasinin gelini över sacma sapan laf sokat.annemi hic hazedemez mesela yalan soyler elimden kuŕan dusmez basi.secdeden kalkmaz ama esine bir cay yapmaz kimseyide begenmez ayy cok g8cık bir kadinn

Bizimki yapar ama yaptıklarını öve öve bitiremez, ve mutlaka başa kakar.

Kendisini çok beğenir, kimse ondan iyi yemek yapamaz, çay demleyemez sanki o olmasa ev halkı açlıktan ölecek.

Bizimkinin de başı 5 vakit secdeden kalkmaz, Allah kabul etsin.

İşte öyle demiyorlar ama "sen sonradan geldin, gittiğin yere uyum sağlayacaksın" bile dedi kv. Yine başka biri üzerinden.

Mutlaka insan gittiği yere uyar ama bu zamanla olur ve karşı taraf da anlayışlı ve bunu suistimal etmeyecekse olur. Bunun gibi bencil bir insana asla uymak zorunda hissetmiyorum kendimi.

Allah yardımcınız olsun sizinde. Bende başta sizin gibi söylüyordum ama olayların üzeri kapandıkça, içim soğuyor kin tutamıyorum... Söylenenleri bile unutuyorum, hafızam kötülükleri tutamıyor mu, tutmak mı istemiyor bilemiyorum. Ara ara hatrıma geldikçe de "nasıl sustun böyle bi lafa diyip, kendime kızıyorum" Kadın resmen psikolojimle oynamış zamanında. Yaşattığını yaşamadan ölmesin.

Hakkaten ya çok merak ediyorum bu sorunun cevabını ?
Sırf birini ezerek mutlu olma psikolojisi mi acaba?

Bence zamanında kendi kv leri onlara ne yaşattıysa bize de aynısını yaşatmak istiyorlar.

Benim gibi hem kendi kv sini hem kendi annesini eleştirir ama bakıyorum tüm eleştirdiklerini yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Basit bir örnek; kendisi büyürken annesi ona hep yapma abin kızar yapma abine söylerim demiş. Ve inanın mısın biz evlendik 25 yaşındaki görümceme kv abin kızar diyordu, abiyi de tanımasam gam yemicem umru değildi eşimin:) Öyle korkutmuş ki mesela damat adayı ile tanıştırmak için benden yardım istedi görümcem eşim itiraz etmedi hiç bir sıkıntı da çıkarmadı zaten yapısında yok ki :)

Az görüşün
Eşin gitsin görüşsün oğlu
Kurtulmuşsun şükret

Çok şükür, Rabbim çektiğim sıkıntıların mükafatını erken verdi diye düşünüyorum hep.

Herkese kaldırabileceği kadarını veren Rabbim, çok büyük...

Görüşsün canım, eşime hiçbir zaman bişey demedim, demem.

Görüşmeyin.
Böyle bir mecburiyetiniz mi var? Sizin hayatınızda vazgeçilmez bir insan mı kendisi?
Eşinizin annesi o sizin değil. Kaldı ki insanlar kendisine kötülüğü dokunmuş, hayatını olumsuz etkileyen kardeşlerini dahi siliyorlar bu hayatta.
Sizi bu kadar huzursuz eden bir insanla neden her hafta sonu görüşüyorsunuz?
Olay eşinizde bitiyor. Karşılıklı konuşup, ben görüştükçe huzurum kaçıyor beni bu buluşmalara oturmalara davet etme lütfen demelisin, eşin de buna saygı gösterebilir. Zorla olacak bir şey değil. Kendisi görüşmek ister, bırakın görüşsün. Ama siz dahil olmayın.
Gönülsüzce gidilerek sadece numara yapılmış oluyor aslında iki taraf da bundan memnun değil.

Koskoca kızın nesine kızacak daha :))
Artık bir eşi var ayrıca.

Desinler, onların dediğini yapmak zorunda mısınız? Yapmayın. Karşı çıkarlar ilk başta bu duruma, laf söylerler, kavga ederler, eşiniz bile kızar belki ama siz inat edin dediğinizde. Eni sonu kabul ederler. Kimse kimseye uymak zorunda değildir. Sadece asgari müşterek bir ortam oluşturularak görüşülür. Yok öyle, sen bana uy, gelinsin melinsin tatavaları... Sen bana uy diyen yalnız kalır, net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…