- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi oncebidinle
-
Haklısınız, bu haftasonu gitmekten vazgeçtim mesela. Oraya gidip ayar olmaktansa, eşimi kahvaltıya götüreyim de sevgimiz pekişsin
Eşin de kurnaz.Yeğenlerim ayağına seni oraya götürüyor.Seni savunmuyor ve yalnız bırakıyor.Seni o aileye bağlayan eşin ve o aileden kaynaklı sorunları çözerken sana yardımcı olmak zorunda."Ben karışmam n'aparsanız yapın." diyemez.Sizin suistimale uğradığınızı görüp sesini çıkarmıyor eşiniz de.Ben olsam kayınvalideden önce eşimi bi' silkelerdim.
Ay bu fikir çok güzel ben de yapıcam bunu artık, her boş vakti her tatili değerlendirmek için plan :)
Böylece hiç boş vaktimiz olmayacak
Ba
Başta bu kadr sık gelip gitmeyin o cagirdigi zaman hayır deyin ki anlaşın sizi yonetemeyecegini bir de o nasıl milletin gelinleri üzerinden size laf sokuyorsa siz de milletin kv üzerinden sokun yanında soğuk ve mesafeli olun konuşmayın onun söylediklerine sinir olduğunuzu belli etmeyin tam tersi sallamaz görünün
Mümkün mertebe az git, saygılı davran ki açık bulamasin, resmi ol,o kadina cvp verme yada açıklamalar yapma anlanaz bence...
SormaAy bu kv lerden bize rahat yok mu be bacım
benim.kaynanamda boyle surekli baskasinin gelini över sacma sapan laf sokat.annemi hic hazedemez mesela yalan soyler elimden kuŕan dusmez basi.secdeden kalkmaz ama esine bir cay yapmaz kimseyide begenmez ayy cok g8cık bir kadinn
Onlar da bizim için aynı şeyi söylüyorlar mıdır acaba
Kayınvalidenizle eşiniz her hafta sonu hatta isterse her gün görüşebilir. Ama bu sizi bağlamaz. Seviyeli bir ilişki istiyorsanız üç dört ayda bir görüşün. Mevlüttü, nişandı, düğündü, tarhanaydı gitmeyin; kendi işlerinizi bahane edin. Hem çalışıp hem her hafta sonunuzu oraya ayırmayın. Kendinize ait bir hayatınız olduğunu hem kayınvalideye hem eşinize kabul ettirin. Bakın herkes kvyi öyle kabul etmiş, sizi de böyle kabul etsinler!
Bacım onlar kendi kaşınıyor ama :) Hem bizi sevmiyorlar, hem de habire birlikte olmak istiyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Sizde ona milletin kaynanasından bahsederek alttan alttan lafı sokun ve bence bu kadar sık görüşmeyin. Eşiniz gidip görüyorsa görsün siz gitmeyin. Bende çok şey yaşadım kısacık zamanda inşallah konu açıcam. Şuan burnum düşse almam yerden öyle bi tavırdayım.
Hakkaten ya çok merak ediyorum bu sorunun cevabını ?
Sırf birini ezerek mutlu olma psikolojisi mi acaba?
Az görüşün
Eşin gitsin görüşsün oğlu
Kurtulmuşsun şükret
Bence zamanında kendi kv leri onlara ne yaşattıysa bize de aynısını yaşatmak istiyorlar.
Benim gibi hem kendi kv sini hem kendi annesini eleştirir ama bakıyorum tüm eleştirdiklerini yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Basit bir örnek; kendisi büyürken annesi ona hep yapma abin kızar yapma abine söylerim demiş. Ve inanın mısın biz evlendik 25 yaşındaki görümceme kv abin kızar diyordu, abiyi de tanımasam gam yemicem umru değildi eşimin:) Öyle korkutmuş ki mesela damat adayı ile tanıştırmak için benden yardım istedi görümcem eşim itiraz etmedi hiç bir sıkıntı da çıkarmadı zaten yapısında yok ki :)
Desinler, onların dediğini yapmak zorunda mısınız? Yapmayın. Karşı çıkarlar ilk başta bu duruma, laf söylerler, kavga ederler, eşiniz bile kızar belki ama siz inat edin dediğinizde. Eni sonu kabul ederler. Kimse kimseye uymak zorunda değildir. Sadece asgari müşterek bir ortam oluşturularak görüşülür. Yok öyle, sen bana uy, gelinsin melinsin tatavaları... Sen bana uy diyen yalnız kalır, net!İşte öyle demiyorlar ama "sen sonradan geldin, gittiğin yere uyum sağlayacaksın" bile dedi kv. Yine başka biri üzerinden.
Mutlaka insan gittiği yere uyar ama bu zamanla olur ve karşı taraf da anlayışlı ve bunu suistimal etmeyecekse olur. Bunun gibi bencil bir insana asla uymak zorunda hissetmiyorum kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?