- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi oncebidinle
-
Koskoca kızın nesine kızacak daha :))
Artık bir eşi var ayrıca.
Görüşmeyin.
Böyle bir mecburiyetiniz mi var? Sizin hayatınızda vazgeçilmez bir insan mı kendisi?
Eşinizin annesi o sizin değil. Kaldı ki insanlar kendisine kötülüğü dokunmuş, hayatını olumsuz etkileyen kardeşlerini dahi siliyorlar bu hayatta.
Sizi bu kadar huzursuz eden bir insanla neden her hafta sonu görüşüyorsunuz?
Olay eşinizde bitiyor. Karşılıklı konuşup, ben görüştükçe huzurum kaçıyor beni bu buluşmalara oturmalara davet etme lütfen demelisin, eşin de buna saygı gösterebilir. Zorla olacak bir şey değil. Kendisi görüşmek ister, bırakın görüşsün. Ama siz dahil olmayın.
Gönülsüzce gidilerek sadece numara yapılmış oluyor aslında iki taraf da bundan memnun değil.
Ne guzel kusmussunuz keske barismasaydiniz direnseydiniz ben de kusum cok araya girenler oldu ama olsem barismam onla daha.evet sikinti cikiyor ama ypaacak bisey yok.bu kadin mesafeden anlar gibi durmuyor her hafta neden gidiyosunuz ki evinizde oturun baska bi sey bulun.herkes yegenini sever taviz vermeyin.
Tam anlamıyla anlatmak istediğim buydu. Bu yorumu çok dikkate almanızı öneririm
Çalışıyormussun birde mantı yapmaya çağırdığında “arkadasın kızının doğumgününe gidicem tüh yaa görüyomusun anne keşke gelebilseydim” veya buna benzer seyler türetin çıkın birde her hafta sonu eşinizle plan, misafir çağırın hatta yakın arkadaşlarına kendinizi davet ettirebilrsin. Kadının çirkefliğini tahmin ettiğim için dıyorum bunu aa anne bende isterdim gelmek ama falancaya söz verdim tarzında konuşun ki ortalığı karıstıramasın. Ayda 4 gitmeyi ilk 3 sonra 2 ye düşürebilrsin böyle böyle. İnsan herseye alışıyor oda alışır
Durumunuz çok sinir bozucu. Bu tür örnekler çok var etrafta.
Ne kadar uygulayabilirsiniz bilmiyorum ama mesela hafta sonu ziyaretine gittiğiniz zaman,
hem ziyaret en asağı yarım gününüzü alır (1 yada 2 saat oturup kalkamazsınız) ,
hemde kv. ile başbaşa kalma ihtimali daha yüksek diye düşünüyorum.
Bunun yerine eğer eşiniz illa gidelim diye baskı yapıyorsa,
hafta içi herhangi bir akşam iş çıkışı bir saat ugrasanız, hem yüz göz olamaz eşinizin yanında,
hem kısa oturup kalkarsınız ( yarın erken kalkıcaz bahanesiyle). Gelmediler de diyemez. Hafta sonu da size kalır.
Ayrıca laf soktuğu zaman başka gelini övüyorsa, gelin için atıyorum ''çok iyi, geçimli'' diyorsa,
sizde ''kayınvaldesi geçimli ki kızda geçimli davranıyormuş'' diyerek fikrinizi sunabilirsiniz.
Yok illa diretip kayınvaldesi kötü olduğu halde gelin idare ediyor diyorsa. Üç günlük dünyada firavun olmaya ne gerek var diyin :) Allah yardımcınız olsun...
Barışsanız dahi sık sık gitmeyin. O istediği kadar laf soksun siz hiiç takmayın he deyip geçin. Önemli olan sizin eşinizle mutluluğunuz. Bende de var böyle bir kaynana. Oğlunun yanında melektir kızım kızım başbaşa kaldığımızda gelin. Millete beni evine almıyor istemiyor bile demiş benim arkamdan düşünün. Halbuki ortada ne böyle bir sey var ne de konusu var. Kendisi torununu görmeye gelmez millete beni evinde istemiyor ondan der. Anlatsam bunun gibi ohoo bir sürü şey var. Ben hiç takmıyorum. Eskiden eşime söylüyordum bak şöyle dedi böyle yaptı diye. Niye böyle dedi neden bunu yaptı bir dünya sorguluyordum. Eşim bir gün dedi ki boşver sen annem ne dedi ne yaptı. Eskiden kendi çekmiş neler anlatırdı şimdi senin üstünde kaynanacılık oynuyor. Milleti de takma gerçeği ben biliyorum ya önemli olan o dedi. O günden beridir gülüp geçiyorum. Eşimle aram iyi ya gerisi problem değil. Hatta bazen ay anne iyi ki doğurmuşsun yoksa ben napardım diyorum. Fazla konuşamıyor böyle deyince
:) Hahahaha çok iyi yaa, keşke bende yapabilsemYeğenler amcalarına düşkün deyip gitmek bana biraz tuhaf geliyor, kılıf geliyor. Kimse amcasını görmedi diye ölmez. Bence eşinizin ailesine sık gitme bahanesi bu.
Konunuza gelince de başkasının gelinini övmeye başlayınca, aay gelin deyince aklıma geldi filancanın kayınvalidesi diye başla. Ama hemen. Araya dakika koyma. Lafını kesip başkasının kayınvalidesini öv. Eşinin yanında içine düş. Eşin yokken suratın sirke satsın.
Çok şükür, Rabbim çektiğim sıkıntıların mükafatını erken verdi diye düşünüyorum hep.
Herkese kaldırabileceği kadarını veren Rabbim, çok büyük...
Görüşsün canım, eşime hiçbir zaman bişey demedim, demem.
Beklesinler.İşte onların böyle bir aile yapısı var, diğer gelini ve torunları yanlarında bizim yokluğumuz direkt dikkat çekiyor.
Sadece kendileri değil, dayıları ve teyzeleri de kayınvalideme yakın oturuyor (aynı mahallede) Onlar da kendimizi unutturmayacak şekilde görüşmemizi bekliyorlar.
Kimse yokken ne var ne yok söylerdim başkasının geldiğini duyunca da sesli sesli ağlamaya başlardım ben size ne yaptım o kadar değer veriyorum bu lafları hakettim mi diye
Gerçi Allah korkusu var bende hayatta yapamazdım da belki siz yaparsınız
bu konuda idolum teyzem, kadina kayınvalidesi, eltisini ya da gorumcesini ornek vererek laf soksa biseyler dese, ayyy ne kadar hamaratlar maşallah, ayy ne gecimliler ne kadar iyi dogru diyosunuz deyip geciyo
sanki ona laf sokulmuyo herhangi birinin yaptigi davranis takdir ediliyo gibi onay veriyo. oyle olunca ne diyecekler anca iste falancanin gelini iyi, bak eltin ne kadar girisken, x her isimize kosar laflarina onay alip susuyo kadin.
bana kv birilerini ornek verse gelin iyi kv kotu diye ki; bunun anlami ben iyiyim bak elde neler var demek
cevabim hazirdir, eeee gecim iki bastan hersey karsilikli. sabrediyosa bile bi yere kadar sabreder gelin de. sonra kaynana da kalir bi basina. dert cekmeye mi geldi elin kizi dunyaya diyorum
ya da ugrascak halim yoksa masallah allah dirlik gecim versin iyi yapiyo diyorum.
laf size sokulmuyo oyle dusunun, kendinizden soyutlayin durumu. sonra kendi kendine sindiremeyip kizsa da o hatali olcak. siz sinirlenip karsilik verseniz suclu olcaksiniz
komsu teyzenin dedikodu yapisi gibi dusunup gecistirin kisaca
bide geline sormak lazim nasil bakmis
sorsan benim kaynanam da bana cok guzel bakmistir. halbuki yedigi yemegi yapti, kendi b
bu tek gitmeler doldurulmus olarak geri donuyo ama bi zaman sonra
ben goze alamam, cok cektim o konuda cunku. evime geliyodu, oglum beni birak artik eve diyodu. ben ne biliyim. meger arabada aglar sizlar yalan soyler arkamdan konusup sikayet edermis
adam eve bi geliyodu, sanarsin hirosimaya bombayi ben attim
kocayi tek yollamak uzun vadede cok zararli bence, alismasin tel gitmeye
Her hafta oraya gittiğiniz sürece benzer şeylerş sil baştan yaşarsınız
İki kuralınız olacak
Her hafta asla gidilmeyecek
Gidilince de eşiniz yanınızdan başka yere gitmeyecek
Bunun bahanesi,yok iyi olalım,yok onun hatırı bunun bilmemnesi yok
Her hafta sizi saymayan,eşinizle boşanmış olsanız şu an daha mulu olacak olan bir kadının evine nasıl gidebiliyorsunuz gerçekten?
Daha da orta yolmuş da bilmemneymiş.
Yol mu kalmış ortası olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?