Kayınvalidesi ile mesafeli ve seviyeli ilişkisi olan hanımlar, vakit ayırırsanız memnun olurum ?

Siz zaten resti çekmişsiniz
Sonrasında ipleri gene salmışsınız
Bu kadar olaydan sonra eşinizin sizi annesiyle tek bırakmasına nasıl müsaade ediyorsunuz?
Siz onun annesini mi özleyip de görmek istiyorsunuz da gidiyorsunuz?Özlediyse anasını gidince oyursun yanında!Hem gideceksiniz hemberaber takılacaksınız.İnanılmaz taviz.Ve böyle seviyesiz,dengesiz bir kadınla başa döneceksiniz.

İşte öyle olmuyor malesef. Mecbur kalıyorum.

Biz eltim ve kv genelde balkonda otururken, abisi, babası ve küçük yeğeni erkekler olarak içerde playstation oynayarak takılıyorlar. Haremlik, selamlık yani.

Ben de engelli ilişki düşünmüyorum kv ile denedik olmuyor yapamıyoruz

Pek kurtulmuş gibi durmuyorsun anlattıklarından.Haftada bir istemeyerek gitmek kurtulmak değil.Gölgesi hâlâ üzerinde o insanın.İstemediğin şeyleri yapma bence.Gitmek istemiyorsan gitme.

Aslında doğru olan kv oğluyla görüşsün ama her gittiğinde seni oraya sürüklemesin sonuçta siz onun kızı değilsiniz böyleyce gerginlik azalır herkes mutlu huzurlu
Olur

O başkasının gelini şöyle böyle diyince sen de 'bir tanıdığım var, kaynanası öyle düşünceli ki, sırf oğlu mutlu olsun, gelini sorun çıkarmasın diye -ölmüş- de

Böyle bir kadınla mesafeli ve seviyeli bir ilişki kurulmaz he de geç ama dinleme cevap versen pişman olursun kendi içinde bana yakışmadı diye sus en güzeli bu

Gercekten deger mi kendinizi bu kadar kastiginiza? Belli ki ona soylemek isteyip kendinizi frenleyip soylemediginiz seyler bilincaltinizda hayli yer etmis ve tahminimce beyninizide bir hayli mesgul ediyor. Ne gerek var soyleyin gitsin. Saygi sinirini asmadan elestiri yapabilme ozgurlugunuz var. Esiniz siz saygisizlik yapmadan elestiri yaptiginiz icin size kendinizi kotu ve suclu hissettiriyorsa esinizinde sizi bir sekilde anlamasini saglayin. Ayrica amcalarina duskun 2 cocuk muhabbetinide cok gereksiz buldum. Sizin dusunme zorunlulugunuz olan bir konu degil. Ne kadar az gorusurseniz o kadar az hayatinizda yer eder. Ha benim tavsiyem hic gulumseyip gonlunu hos etmeyin, bakislarinizla ona bir cok seyi anlatabilirsiniz. Onu hic duymayin,ciddiye almayin. Boyle ogullarina hastalikli bir kiskancligi olan annelerin acil olarak psikolojik tedavi olmalari gerekiyor. Hic acimayin.

Pardon ama, elalem bunu söyleyince sizin elinize ne geçecek? Kayınvalidenizin "ben bu gelinide hükmüm altına alayım da elalem kv görsün" tavrından ne farkı var bunun, ben anlayamadım. Ne geçecek elinize? Üstelik bunu söyletebilmek için eşinize ve çocuklarınıza ait olan tek pazar gününü yine o kadına hibe etmiş olacaksınız. Simirlerimiz bozulacak, sussanız canınız yanacak, susmasaız, eşiniz annemin huyunu bilmiyor musun, idare ediver işte diye size bilenecek..... Bence her durumda, siz zarardasınız.Sürekli, tüm akrabalarla aynı sokaktalar, ele güne karşı olmuyor kafasındasnız ama o el gün dedikleriniz kv'niz size dünyayı dar ederken neredeydiler? Ben söyleyeyim, çekirdeklerini almış, filmi seyrediyorlardı....

Açıkçası bu kayınvalide ile gelinin seviyeli ilişkisi bence bastan baslar ve nasıl başlarsa öyle devam eder. Senin kayınvalide baya fettan bi kadın gibi. Benimki aramız bozulsun istemez genelde cahil de olsa lafina sözüne dikkat etmeye çalışır. Bu şekilde bir KV olsaydı nasıl idare ederdim hic bilmiyorum. Aslında mesafe ne kadar çoksa o kadar iyi. Ben iyi bile olsak aşırı samimi olmam her dediğine tamam demem başından boyle başladı herşey bu şekilde devam ediyor.

Bu cahil insanlara ne söylersen olmaz. Bendede var bunlardan 2 aile. Her hafta ne işin var yahu.al kocanı gez ayda 2 gidin ondada yalnız kalma eşini tembihle yanından ayrılmasın ve kaynanani dinleme duvar gibi ol karşisında

Iyi de 2 yıl sonra kendileri gelip barışmak istemişler.
Bu nedenle bu ilişkide sizin kurallarınız geçerli olmalı .
Haftada 1 gitmek nedir çalışan kadını mantı yapmaya çağırmak nedir ?
Bence onun çağırdığı hiçbir yere gitmeyin siz canınız istediği zaman gidin eşinizle.
Böylece borusunun otmedigini çok net anlasin.
Ayda 1 gitmek yeterli bence çok bile.
Gidersenizde eşinize söyleyin yanınızdan ayrılmasın akşamları falan gidin mesela o zaman herkes bir arada olur.
Malesef öyle tatlı tatlı laf sokmak vs.sonu gelmez bunların yorar böyle şeyler insanı dizi değil çünkü hayatımız gerçek.
Ayrıca psikolojiniz bozar bu kadın uzak durun boşverin iyi olmayiverin.

Bide asıl yılanın başı o ses çıkaramayan karısını koruyup kollayamayan kocalar zaten. O koca bozuntuları annelerine bi höd dese ezemiycekler bizide adamlar adam değil. Ana kuzusu

Ben esimin ailesine kendimi cok naif kirilgan biri olarak anlattim.
Yuksek sesi kavgayi sevmedigimi oyle ortamlarda duramadigimi soyledim.

Gorunmeyen yuzumu kimse gormesin dedim ben bile sevmiyorum dedim. Yabi kavgaci tarafimi.

Bilmiyorum ben boyle konustugum halde bile bazen o kadar sacma dusunmeden laf sokarak konusuyorlar.
Ama bende cevap veriyorum.
Ben bu tur sohbetleri sevmiyorum dedim.
Oyle sustular.

Sustukca kendilerini hep hakli gorme huylari var bazi buyuklerin. Haksiz olupta hakliymis gibi konusan insanlardan haz etmiyorum.

Pek gorusmem aramam sormam.
Boyle mutluyum.

Huzuru kaciran insanlarla pek bir araya gelmemek bizim ruh sagligimiz icin daha iyi.

Ben aynı tarz bir kadın tanıyorum.
Gelini çok iyi kız, o kıza acıyordum, bu kızı delirtir diyordum, ve gerçekten onlarda bir ayrılık dönemi yaşadı, sonra birleşip iki çocuk yaptılar ama :)
Kızın şu anki durumu şöyle anlatayım, pasif-agresif bir tutum sergiliyor. Yani kaynana ne derse desin, ne kadar çıldırtacak şeyler yaparsa yapsın sinirlenmiyor ve sonuna kadar sakince konuşmaya, tane tane izah etmeye devam ediyor. Taki kaynana pes edene kadar. Yani acayip sabırlı..
Kendi yapısı da sabırlı dayanıklı biri galiba

Herkes yapamaz valla, çok takdir ediyorum onu :)

Yasadiklarimizin birazi benzer.
Yani surekli cocuklari akrabalari tarafindan aman der o
aman o öyle
aman dedi de ne oldu?
Onun huyu öyle vs vs. diyerek hic duvar orulmemis bir k.v var.
Arsiz biri.
Ben 7 sene idare ettim panik atak oldum vs vs.
icime ata ata hasta oldum.
cunku sizin gibi karsilik vs veremiyordum.
versem aninda saygisiz olup direk laf sokulup susturuluyordum.
Ben evimi tasidim ve gorusmeyi kestim.
Arkamdan beddualar, oglumu elimden aldilar neler neler.

Kendi torunlari bile babannelerini sevmiyorlar(kaynimin kizlari)
Diger gelinler kizlari dahi anlasamiyorlar.
Ama bu kadin boyle diyip katlaniyorlar.
Ben gorusmuyorum.
Kafam gayet rahat.

Kimseye bu kadin boyle diyip katlanamam.
ozaman bende boyleyim o bana katlansin

Sanki beni anlatmissiniz ekleme yapayım ama benimkiler bide çocuğumuz olmuyor diye eşimi evlendirmeye kalkdilar üstüne çocuk olunca çocuğu alip bana vericeklermiş he bide biz ayni evde yaşiyacakmışız benim bizde boşanmanın eşiğinden döndük bende karşılıkli oturuyodum ama çok şükür taşındık 6 ay oldu iki bayramdır gittim ilkinde tek kelime konuşmadılar benimle ikinci bayramdada k.valide tuttu eşime dediki neye getirdin sen bunu ben sana getirme demedimmi ve hâlâ da eşimi bana karş doldurmaya çalışıyorlar artık bayramlarda da gitmem sende az öz görüş bence bu tip insanlar amaçlarından vazgeçmezler bir açik görmesinler hemen kaldığı yerden devam ederler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…