Kayınvalidesi ile mesafeli ve seviyeli ilişkisi olan hanımlar, vakit ayırırsanız memnun olurum ?

Allah korusun, ben yapamam galiba. 50 küsür yaşına gelmiş birini değiştiririm gibi bir iddiam olmadığından ben akılcı ve mantıklı olmayı tercih ediyorum her zaman.

Ben onlara uyuyorsam, onlar da bana uyacak veya kendileri bilirler. En korktuğum şey torun torba olduğu zaman aramızda neler olacak, hayırlısı bakalım..

izin vermiyor ki. biz gitmesek o geliyor. esime baski yapiyor eşime kendin git diyorum zorla gotürüyor beni. daha 1 aylık evliydik eşimde benim ailemi hiç aramaz. bende aramıyorum. 1 aylık evliyken daha aramış bizi hiç aramıyor diye şikayet etmiş. rahat yokki göŕuşmiyim.

Benim eşim de aramaz. Bende bunu anlamıyorum, biz onların anasını danasını tüm akrabalarını ararken veya aramamız istenirken; erkeğin de en azından bir kızın anne babasını araması, hal hatır etmesi gerekmez mi en azından bi bayram seyranda?

aynen öyle bayramda gideriz her yere ama babasından izin alır 30 yaşında adam. diyorki o şikayet etti ama ben etkilenmedim. şikayet ettikten sonra ilk kavgada arıyor musun sanki diye yüzüme vuruldu ve sürekli telefonu bana verdi al konuş al konuş gucenmesin diye etkilenmemiş hali bu

Aslında doğru olan kv oğluyla görüşsün ama her gittiğinde seni oraya sürüklemesin sonuçta siz onun kızı değilsiniz böyleyce gerginlik azalır herkes mutlu huzurlu
Olur

Eşimin mantığı da sizin gibi işliyor; sırf karım üzülmesin diye beni götürmek istemiyordu. Annesine laf geçiremediğinden.
Ama ailedeki diğer büyükler buna razı olmuyor işte, sonradan dank etti jetonları demekki. Onca zaman neden müsade ettiniz o zaman gidip gelmemize, baktılar ki bunlar ayrılmıyor, biz gidelim bari dediler demekki.

Böyle bir kadınla mesafeli ve seviyeli bir ilişki kurulmaz he de geç ama dinleme cevap versen pişman olursun kendi içinde bana yakışmadı diye sus en güzeli bu

Çok haklısın tereliye. Yorumlarından takip ettiğim kadarı ile seninle kafalarımız uyuşuyor.
Yorumunu görünce bir tanıdığı görmüş kadar mutlu oldum, teşekkürler :))

Keşke kabul etseler de tedavi ettirsek, kendi ellerimle götürürdüm.
NEdir yani çok da değil, 2 tane evladın var; 2 tane de kızım var diyip güzel güzel yaşasana.

Suratına bile bakmak istemiyorum ama saygı, sevgi, merhamet taşıyorum malesef.
Yine de benden büyüktür diyip gülümsüyorum. Bende yaşlanacağım bigün, kendimi onun yerine de koymaya çalıştım, koydum da ama yok ben bi insanı göz göre göre bu kadar kıramam. Allahtan korkarım. Anlayamıyorum kendisini o yüzden. Bazen farketmiyor mu acaba diyorum ama bariz farkında. Akıllı da bi kadın, bilerek yapıyor demekten başka yok bırakmıyor insana, nasıl hoş göreyim.

Konu sahibi aynı sülaleye mi gelin gitmişiz diye bir düşündüm Benim eşimin aileside seninkinin hık demiş burnundan düşmüş hali. Bizdede eşimin dayısının karısını gelin geldiğinde öyle bir sündürmüşler ki kadın resmen tüm beyin semptomlarından feragat etmiş. Kadına laf soksalarda kikirdiyo, ezselerde kikirdiyo, ne deseler yapıyor. Alın nolur canımıda alın modunda. Aynı şeyi doğal olarak benden de beklediler. Çünkü dediğin gibi benim eşimin ailesine göre saygı onlar laf soktuğunda, aşağıladığında kikirdemek ve sadece onların istediği şeyi yapmak. Tabiki her don herkese uymaz. Benim yapıma aşırı ters. Bunların karakterini görünce, bana da yaptıkları birkaç şeyden sonra aşırı mesafeli ve soğuk duruyorum onlara karşı. Nasıl şikayetçiler bu durumdan görsen. Ama hakettikleri bu. Ama benim hikayem senin hikayenden eş farkıyla ayrılıyor. Benim eşim bu durumda beni destekliyor, hatta olan birkaç şeyden sonra istersen görüşmeyelim bile dedi. Eğer eşin izin vermezse o mesafeyi koyamazsın ezilirsin. Ben bu mesafeyi eşim sayesinde koyabildim.

Bu gidişle eski düzene dönersiniz gibi geliyor. Öyle gönülleri olsun vs derseniz yine tepenize çıkarlar. Can çıkar huy çıkmaz. Uzak durun, fazla konuşmayın yan yana bile olsanız, laf sokmalarına benzer şekilde karşılık verin wc ye gidin mesela. Laf anlayacak birine benzemiyor.

Eşim de görüşmeyelim diyor ama dayısı güya bize akıl vermek ve sorunun ne olduğunu anlamak için ayağımıza kadar geldiğinde nedense dut yemiş bülbüle döndü. Tek bir laf etmedi. Onlar gittikten sonra konuştu. Ya anlamıyorum acaba sosyofobisi falan mı var, büyük kim olursa olsun ona karşı konuşamıyor bu adam. Özgüveni mi eksik nedir, bende çok konuştuğumda car car kadın olmamak için eşim susunca 5 söyleyeceksem 2 söylüyorum.

Büyük konuşmayayım ama asla tekrar o nazi kampına dönmem.

Bu yetişme biçiminden kaynaklı. Yani büyüklere aşırı saygılı olma durumu.

Bence ozel gunler disinda gitme..Esinle gittiginde de esin seni onunla yalniz birakmasin sohbet etme cok soguk davran.Bu kv ile ya tam kusecen ya da cok soguk davranacan ki her agzina geleni sana soyleyemesin

Aile yapısından kaynaklanıyordur. Dikkat et o ailede genelde kimse büyüğüne söz söylemiyordur sadece eşin değildir. Ama seni ezdirmemesi gerek. Yoksa bahsettiğin mesafeyi koyman mümkün değil.

valla bende ilk iki sene aman tatsızlık çıkmasın vs diye tuttum kendimi baktım o arkadan istediğini yapıyor ben de pat pat yüzüne söylemeye başladım. bana laf derse kocam duyacak sekilde kendisine cevap veriyorum. bu sefer eşim duydugu icin karışma anne diyip oturtuyor onu .
laf sokmaya başladıgında hemen uzaklaş yanından hiç takma dediklerini. başkalarını överse sen de amma şanssızmışsın bizim gibi gelinler geldi sana de gülmeye başla :) sen sok lafları ona hiç takmadıgını belli et.
maalesef sesimizi çıkarmak zorundayız gelinler olarak. o üzülmesin bu kırılmasın derken olan bize oluyor. o yüzden içinden geçenleri dile getir karşı tarafa olan olsun..

Bu yetişme biçiminden kaynaklı. Yani büyüklere aşırı saygılı olma durumu.

Bu çocuğu yetiştirirken, büyüklerden korkutmuş olmalarından kaynaklı. Yani haklı da olsan, haksız da olsan; büyük bişey söylüyorsa susacaksın. Hakkını savunmayacaksın mantığı. Büyükler her zaman haklı değillerdir malesef. O çağ kapandı, şimdi gençlerimiz çok daha akıllı, çok daha gezip görüyor ve daha donanımlı eskilere göre.

Bence ozel gunler disinda gitme..Esinle gittiginde de esin seni onunla yalniz birakmasin sohbet etme cok soguk davran.Bu kv ile ya tam kusecen ya da cok soguk davranacan ki her agzina geleni sana soyleyemesin

O tavrı baştan koymam gerekiyordu sanki bu kadın malesef kimseden çekinmiyor, ağzına geleni tutmak huyu değil söyleyip rahatlıyor. Karşısındaki kırılmış kırılmamış umru değil. Özel günler dışında keyfi pek oturmaya gitmeyi düşünmüyorum bende. Bir de bir organizasyon veya etkinlik olduğunda, eşimi arayıp söylüyorlar eltim de o da, beni aşırı bozuyor; şeytan diyor hiç gitme ama işte yine al mahkum. Ama bigün yeri geldiğinde yüzlerine söyleyeceğim bu rahatsızlığımı.

Bu kez oğlunu doldurup bizi boşatmaya kalkıyor, neler söylüyorsa artık. Bu kadına hiç güvenmiyorum artık çünkü yaşadığım şeylerden sebebim çok. Koca da kafasız demekki, anne sözü dinliyor halen. Malesef herkes eşiniz gibi değil, çok şanslısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…