- 8 Ağustos 2017
- 437
- 315
- 23
- Konu Sahibi oncebidinle
-
Ben aynı tarz bir kadın tanıyorum.
Gelini çok iyi kız, o kıza acıyordum, bu kızı delirtir diyordum, ve gerçekten onlarda bir ayrılık dönemi yaşadı, sonra birleşip iki çocuk yaptılar ama :)
Kızın şu anki durumu şöyle anlatayım, pasif-agresif bir tutum sergiliyor. Yani kaynana ne derse desin, ne kadar çıldırtacak şeyler yaparsa yapsın sinirlenmiyor ve sonuna kadar sakince konuşmaya, tane tane izah etmeye devam ediyor. Taki kaynana pes edene kadar. Yani acayip sabırlı..
Kendi yapısı da sabırlı dayanıklı biri galiba
Herkes yapamaz valla, çok takdir ediyorum onu :)
izin vermiyor ki. biz gitmesek o geliyor. esime baski yapiyor eşime kendin git diyorum zorla gotürüyor beni. daha 1 aylık evliydik eşimde benim ailemi hiç aramaz. bende aramıyorum. 1 aylık evliyken daha aramış bizi hiç aramıyor diye şikayet etmiş. rahat yokki göŕuşmiyim.Sabırlı ol, kimse için yuvanı yıkmaya değmez inan bana.
Zaten uzakta oturuyormuşsunuz, seyrek görüşmeye dikkat et. Bişey olduğu zaman da oğlu üzerinden iletişimini devam ettirip bayramda seyranda kabul ederlerse ararsın, diğer türlü arama sorma.
izin vermiyor ki. biz gitmesek o geliyor. esime baski yapiyor eşime kendin git diyorum zorla gotürüyor beni. daha 1 aylık evliydik eşimde benim ailemi hiç aramaz. bende aramıyorum. 1 aylık evliyken daha aramış bizi hiç aramıyor diye şikayet etmiş. rahat yokki göŕuşmiyim.
aynen öyle bayramda gideriz her yere ama babasından izin alır 30 yaşında adam. diyorki o şikayet etti ama ben etkilenmedim. şikayet ettikten sonra ilk kavgada arıyor musun sanki diye yüzüme vuruldu ve sürekli telefonu bana verdi al konuş al konuş gucenmesin diye etkilenmemiş hali buBenim eşim de aramaz. Bende bunu anlamıyorum, biz onların anasını danasını tüm akrabalarını ararken veya aramamız istenirken; erkeğin de en azından bir kızın anne babasını araması, hal hatır etmesi gerekmez mi en azından bi bayram seyranda?
Aslında doğru olan kv oğluyla görüşsün ama her gittiğinde seni oraya sürüklemesin sonuçta siz onun kızı değilsiniz böyleyce gerginlik azalır herkes mutlu huzurlu
Olur
O başkasının gelini şöyle böyle diyince sen de 'bir tanıdığım var, kaynanası öyle düşünceli ki, sırf oğlu mutlu olsun, gelini sorun çıkarmasın diye -ölmüş- de
Böyle bir kadınla mesafeli ve seviyeli bir ilişki kurulmaz he de geç ama dinleme cevap versen pişman olursun kendi içinde bana yakışmadı diye sus en güzeli bu
Gercekten deger mi kendinizi bu kadar kastiginiza? Belli ki ona soylemek isteyip kendinizi frenleyip soylemediginiz seyler bilincaltinizda hayli yer etmis ve tahminimce beyninizide bir hayli mesgul ediyor. Ne gerek var soyleyin gitsin. Saygi sinirini asmadan elestiri yapabilme ozgurlugunuz var. Esiniz siz saygisizlik yapmadan elestiri yaptiginiz icin size kendinizi kotu ve suclu hissettiriyorsa esinizinde sizi bir sekilde anlamasini saglayin. Ayrica amcalarina duskun 2 cocuk muhabbetinide cok gereksiz buldum. Sizin dusunme zorunlulugunuz olan bir konu degil. Ne kadar az gorusurseniz o kadar az hayatinizda yer eder. Ha benim tavsiyem hic gulumseyip gonlunu hos etmeyin, bakislarinizla ona bir cok seyi anlatabilirsiniz. Onu hic duymayin,ciddiye almayin. Boyle ogullarina hastalikli bir kiskancligi olan annelerin acil olarak psikolojik tedavi olmalari gerekiyor. Hic acimayin.
Bu gidişle eski düzene dönersiniz gibi geliyor. Öyle gönülleri olsun vs derseniz yine tepenize çıkarlar. Can çıkar huy çıkmaz. Uzak durun, fazla konuşmayın yan yana bile olsanız, laf sokmalarına benzer şekilde karşılık verin wc ye gidin mesela. Laf anlayacak birine benzemiyor.Her haftasonu mutlaka yapacak bişeyimiz çıkıyor, ben Cumartesi de dahil yarım gün eşim ise kendi işi olduğundan tam gün çalışıyor.
Geçen hafta tarhana yaptırdı emrivaki ile, bir sonraki hafta bebek mevlüdü maşallah hiç bitmiyor bişeyleri. Ben çalışırken yetişemiyorum onlara zaten. Temizliğim, ütüm, yemeğim, gezmelerimiz derken Pazarı da kendimize ayırmak istiyoruz.
Şimdi yeni barışılma oldu ya, gönülleri olsun diyorum ama hep iyi niyetimden kaybediyorum sanırım.
Kesinlikle daha önce ne kadar büyüdüğünü gördük zaten, kalkan başları küçükken eziyor ki kimse ayaklanamasın. Eltim benim olayımdan epey bi ders almıştır diye düşünüyorum. Kocasından boşatmaya kadar gidebiliyor sonu :) Ama neyse ki kötüler kazamadı bu kez.
Bide asıl yılanın başı o ses çıkaramayan karısını koruyup kollayamayan kocalar zaten. O koca bozuntuları annelerine bi höd dese ezemiycekler bizide adamlar adam değil. Ana kuzusu
Konu sahibi aynı sülaleye mi gelin gitmişiz diye bir düşündümBenim eşimin aileside seninkinin hık demiş burnundan düşmüş hali. Bizdede eşimin dayısının karısını gelin geldiğinde öyle bir sündürmüşler ki kadın resmen tüm beyin semptomlarından feragat etmiş. Kadına laf soksalarda kikirdiyo, ezselerde kikirdiyo, ne deseler yapıyor. Alın nolur canımıda alın modunda. Aynı şeyi doğal olarak benden de beklediler. Çünkü dediğin gibi benim eşimin ailesine göre saygı onlar laf soktuğunda, aşağıladığında kikirdemek ve sadece onların istediği şeyi yapmak. Tabiki her don herkese uymaz. Benim yapıma aşırı ters. Bunların karakterini görünce, bana da yaptıkları birkaç şeyden sonra aşırı mesafeli ve soğuk duruyorum onlara karşı. Nasıl şikayetçiler bu durumdan görsen. Ama hakettikleri bu. Ama benim hikayem senin hikayenden eş farkıyla ayrılıyor. Benim eşim bu durumda beni destekliyor, hatta olan birkaç şeyden sonra istersen görüşmeyelim bile dedi. Eğer eşin izin vermezse o mesafeyi koyamazsın ezilirsin. Ben bu mesafeyi eşim sayesinde koyabildim.
Bu gidişle eski düzene dönersiniz gibi geliyor. Öyle gönülleri olsun vs derseniz yine tepenize çıkarlar. Can çıkar huy çıkmaz. Uzak durun, fazla konuşmayın yan yana bile olsanız, laf sokmalarına benzer şekilde karşılık verin wc ye gidin mesela. Laf anlayacak birine benzemiyor.
Eşim de görüşmeyelim diyor ama dayısı güya bize akıl vermek ve sorunun ne olduğunu anlamak için ayağımıza kadar geldiğinde nedense dut yemiş bülbüle döndü. Tek bir laf etmedi. Onlar gittikten sonra konuştu. Ya anlamıyorum acaba sosyofobisi falan mı var, büyük kim olursa olsun ona karşı konuşamıyor bu adam. Özgüveni mi eksik nedir, bende çok konuştuğumda car car kadın olmamak için eşim susunca 5 söyleyeceksem 2 söylüyorum.
Aile yapısından kaynaklanıyordur. Dikkat et o ailede genelde kimse büyüğüne söz söylemiyordur sadece eşin değildir. Ama seni ezdirmemesi gerek. Yoksa bahsettiğin mesafeyi koyman mümkün değil.Eşim de görüşmeyelim diyor ama dayısı güya bize akıl vermek ve sorunun ne olduğunu anlamak için ayağımıza kadar geldiğinde nedense dut yemiş bülbüle döndü. Tek bir laf etmedi. Onlar gittikten sonra konuştu. Ya anlamıyorum acaba sosyofobisi falan mı var, büyük kim olursa olsun ona karşı konuşamıyor bu adam. Özgüveni mi eksik nedir, bende çok konuştuğumda car car kadın olmamak için eşim susunca 5 söyleyeceksem 2 söylüyorum.
Bu yetişme biçiminden kaynaklı. Yani büyüklere aşırı saygılı olma durumu.
Bence ozel gunler disinda gitme..Esinle gittiginde de esin seni onunla yalniz birakmasin sohbet etme cok soguk davran.Bu kv ile ya tam kusecen ya da cok soguk davranacan ki her agzina geleni sana soyleyemesin
valla bende ilk iki sene aman tatsızlık çıkmasın vs diye tuttum kendimi baktım o arkadan istediğini yapıyor ben de pat pat yüzüne söylemeye başladım. bana laf derse kocam duyacak sekilde kendisine cevap veriyorum. bu sefer eşim duydugu icin karışma anne diyip oturtuyor onu .
laf sokmaya başladıgında hemen uzaklaş yanından hiç takma dediklerini. başkalarını överse sen de amma şanssızmışsın bizim gibi gelinler geldi sana de gülmeye başla :) sen sok lafları ona hiç takmadıgını belli et.
maalesef sesimizi çıkarmak zorundayız gelinler olarak. o üzülmesin bu kırılmasın derken olan bize oluyor. o yüzden içinden geçenleri dile getir karşı tarafa olan olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?