Kayınvalidesiyle hiç görüşmeyen var mı arkadaşlar?

Ben 1senelik evliyim ve bu 1 senede eşimin ailesi yüzünden 2ay ayrı yaşadık boşanmadan döndük.sorunu sürekli onlar yaratıp benim ve ailemin üzerine atıyorlardı ve bu da yetmezmiş gibi sen artık anne babanın evine gidemezsin diye şartlar koyuyorlar ve eşim koynuma girerken bile onların söylemesine oluyordu ve biz ayrı evlerde yaşamamıza rahmen. Benim canıma bu duruma tak etti ve araya mesafeler koymaya başladım taki hastalanıncaya kadar gerçi sürekli kandırmak amaçlı hasta annem ben hastalandım diye bana bakmak için gelmişti kadın sinir krizleri geçirdi bundan 1 hafta önce zehirlendim yalanını attı ve sinir krizinden sonrada miyormu var diye hastaneye yattı başında ne kızı var ne kocası ben herşey rahmen insanlık yapıp başında durdum ama durmaz olaydım tekrar 1 hafta sonra sınav nedeniyle eşim kendi annesine bende kendi anneme kalmaya gittim ama bu kadın beni arayıp ne laflar saydı seni ayırırım kocandan diyecek kadar. Şimdi ise insanlara benim yüzümden miyomu olduğunu rahmini aldıracağını söylüyormuş. O gün bende onun yanında doktordaydım 8 sene önceden varmış bu olay ve arada birde oluyormuş doktor zaten Menopoz evresindesin rahimi alırsak problem kalkar dedi ama geldi bunu eşime ve insanlara anlat, kendini o kadar arındırıyor ki hastalığıyla 1 ayı gecik konuşmuyoruz 1 hafta sonra amelliyat olacakmış onca yaptıklarından sonra bakmaya kalmamda geçmiş olsuna gitmelimiyim

Daha oğluyla yeni görüşmeye başlamıştık ki onu aradığımda bana hakaretler ve 3 ay önce ölmüş olan annemi kullanarak oğlumdan ayrıl demelerle başladı...
İstemede vs hep yüzü asıktı..
Sonra duruldu bi kötülük falan yapmadı ama hep izliyor hep gözlemliyordu..
Nişan oldu düğün oldu..
Düğün zamanı da asık suratla kötü davranışla ailemi diken üstünde oturttu..
Eşini evini terkedip başka şehre ailesinin yanına gitti düğünümden hemen sonra..
Memleketine geri dönecekmiş bize de uğrayacakmış ben de arayıp haftasonu müsaitim o zamana denk getir dedim..
Evime gelmesinden hoşlanmıyorum çünkü!
Konu konuyu açtı sonra geçmişle ilgili zehrimi akıttım...
Bi sürü şey söyledi laf soktu ama benim kendisini bitirdiğim cümle şu oldu:''ANNEN ÖLDÜ DE KEYFİNDEN Mİ GERİ KALDIN!! SEN AĞLADIN MI Kİ MİLLET NE AĞLIYOR''
Bundan sonra görüşmeme kararı aldım...
İçindeki yılan geri çıktı ve huylu huyundan vazgeçmeyecek anlaşıldı...
Allah benden uzak etsin nefret ediyorum kendisinden...

Son düzenleme:

Yani ben bu kayınvalideyle kavga etmek, kakışma, çekişme türü şeyleri inanın hiç anlamıyorum.Bir kere siz onun çocuğu yaşındasınız annenizle kavga edince küsüp ömür boyu konuşmuyor musunuz bu kaynana dediğimiz insanda bizim sevdiğimiz adamları doğuran kadınlar.Ben hiç bir kayınvalidenin şeytan olduğunu düşünmüyorum muhakkak kök söktürenler vardır ama kuşak farkı diye bi şey var bi de bizim ülkede oğlan çocuklarını el üstünde tutuyolar malum.Yıl olmuş bilmem kaç artık hepimiz belli eğitim seviyesinde insanlarız lütfen darıldığınız kavgalar ettiğiniz insanların eğitimine bakın ve ona göre davranın,empati kurun ve bırakın artık şu saçma sapan şeyleri ne iletişim eksikliği olan milletmişiz biz yaa...Siz o kocanızla evli kaldığınız sürece kayınvalidenizle hastalıkta,doğumda,akraba düğünlerinde,mevlütlerde,bayramlarda görüşmek zorundasınız ..Siz nasıl kendi annenize saygı duyulup hal hatır sorulmasını istiyorsanız bu koca dediğimiz insanlarda aynı şeyi isteyecektir doğal olarak.Lütfen bu tarz konuları kafanıza takıp evliliğinizi çıkmazlara sürüklemeyin,tatlı dilli olun,fazla yüz göz olmayın,görevinizi saygılı bir şekilde yerine getirin yeter..

Ben de 2 aydır konuşmuyorum maalesef.Eşimle bir tartışmamızda kişiliğime,anneliğime ve öğretmenliğime dair hakaret etti.Kolay hazmedilecek şeyler değildi.Ben de aramıyorum,o da aramıyor.Ama az sonra anneler gününü kutlamak için arayacağım.Çok stresliyim bakalım nasıl olacak.Bundan sonra samimi olmasak da en azından küs kalmayalım istiyorum.Yaşadığımız güzel günlerin hatırı var ne de olsa.

Arkadaşım söylediklerinize katılıyorum Onlar bizim büyüğümüz tabi ki saygı duyacağız.Lakin tatlı dilli,güler yüzlü olduğum halde,görevlerimi yaptığım halde eşimle tartışmamızda araya girerek konuyu farklı boyutlara taşıyan ve "O zaten şöyle,böyle.." diyerek oğlunu dolduran,kişiliğine hakaret eden bir kaynanaya sahipsek de tatlı dilli nasıl olunabilir ki?Ki benim eşime her zaman "olur,tamam,nasıl istersen" dediğimi bilmelerine rağmen ilk karşı çıkışımda dili uzun, istenmeyen gelin olmuşsam ne olacak?Allah beterinden saklasın.Allah herkesin yardımcısı olsun.

aynen kendi annemden bile iyi davrandım. Her hafta aradım. Hediyeler aldım. 10 yıllık evliyim O beni bir kez bile aramadı. Bana hiç değer vermedi. Gidersem gittim. Gitmezsem niye gelmedi diye soran olmadı. Arayan merak eden olmadı. Kendim gitmeyince çocuğumu eşimi yolladım. Onada değer

vermediler. Kayınvalidem bir kez sarılıp öpmedi çocuğumu. Valla eşim her şeyin farkında. 3 yıl gitmedim. hiç bişey demedi. Yinede bayramda hediyemi gönderdim. çocuğumu gönderdim sevmeselerde. kafam rahattı valla. barıştım yine aynı terane.Ne geldikleri var ne gittikleri. ne arama ne sorma. Gidersem hoş geldin. gitmezsem sorma yok. böyle gelmiş böyle gider. Yine gitmemeyi düşünüyorum. bilmiyorum eşim sen bilirsin diyo. Lafları sözleri yok. hiç bi şeyime karışmazlar. Ama bu kadar duyarsızlık ta insana dokunuo. Ne bilim sorun yok. Seviyeli bir ilşkimiz var onlarla. Yada ben Allahtan belamımı istiyorum. bilemedim. :)

benim kayınvalidem harika bi kadın
annemden daha da anlayışlı hatta
sürekli telefonda görüşürüz
çok minik uyarmaları vardır
ama nerde nasıl yapacağını iyi bilir
evimize gelmez iş yerimede 2 haftada 1 uğrar
sürekli destekçim benim oğluyla ilgili sürekli beni destekler
oğlu haklıda olsa benim yanımda haksızsın özür dile vs vs konuşur
melek 2. annem benim
ama arada görünmez bi perdelerimiz var
ikimizde nerde durmamız gerektiğini iyi biliyoruz problem yok çok şükür

ama bende kayınvalide yerine kayınpeder
aman allahım herşeyime karışır annemle ne konuştuğuma kadar sorar
neyi ne kadara aldım saçımı ne kadara boyattım
herşeyime karışır onunla arama resmiyet koyma zamanım geldi

ama şunu biliyorum beni seviyolar
bende onları fazla kayınpederimle içiçe olmam bazı hareketlerinden dolayı
soğudum iyice ve resmiyete yavaştan yavaştan başladım
sonumuz hayır olsun

cevabınızı okudum bir soruda da, sizin de eşiniz göçmen mi, pomak demişsiniz annesi için? Neredenler? Eşimler de pomak ve bende sizin gibi doğuluyum. Ne çektim annesinden ah ah...

Ben 3 yıldır görüşmüyorum yolda görsem selam bile vermem.ayrıca benim evime falanda gelemez.eşimde aksini iddia ederse onuda boşarım o kadar alsanaalsanasmile

Merhaba, size bunu düşündürtecek kadar neler yaşattılar? Benim çektiklerim anlatılamaz... ben hep vicdanen üzülür müyüm diye sabr ettim. Siz nasıl üzülmediniz tepki koyarken, eşimi bile boşarım diyorsunuz bu kadar umarsızca dediğinize göre çok mı kırıldınız? Ortak yönlerimiz var sanırım sizinle kırgınlık noktasında ama ben sizin dediğinizi yapamadım vicdan hep vicdan, üzülürüm sonradan diye ne kadar kırsalar da beni, ben iyiliğimle yola getirebilirim diye

eşimle 8 seneden beri beraberiz, annesini yüzyüze 1 kez sevgili iken 5 dk boyunca gördüm. 1 kere de internette kamerada gördüm. toplasan 4-5 kere de telefonda konuşmuşluğumuz vardır.
kendisi benim hakkımda babama, daha tanışmadan olmayacak laflar ettiğinden hiç görüştürmedi eşim. Eşim bu kadar anlayışlı olmasaydı napardım bilmiyorum.

kayınvalidemle 5 sene aynı evde yaşadık. her türlü hizmetini gördüm , aklınıza ne gelirse hem de çalışmama ve onun da felçli olmasına rağmen. sonra elime ne geçti : hakaret , arkadan konuşma , evimin ve benim sırlarımızın konu komşuya anlatılması , evin hanımı ve insan yerine konulmama.(şimdi geçmişi düşünüyorum da ben nasıl insanlık dışı şartlarda yaşamışım 5 sene yarabbim , nasıl dayanmışım , başımın zoru neymiş.) 2 sene evvel en sonunda öyle bir şey yapıp beni sinir krizi geçirttirip hastanelik etti ki artık yeter dedim. evleri ayırdık. 2 senedir de ne sesini duydum ne yüzünü gördüm. şu an rahat mıyım : hayır. kadının aldığı her nefes benim için zarar. yeni mahallemde bazı tanıdıkları var , onlarla her gün telefonda konuşup beni dolaylı yoldan o kadınlara taciz ettiriyor hala.artık onunla ilgili bir mevzu açıldığında sırtımdan soğuk terler boşanıyor , başım dönüyor , kalbim çarpıyor , bildiğiniz anksiyete yani. oğluna karşı duygu sömürüsü de diz boyu olduğundan eşimle işimiz zor yani. bazen alıp başımı gitsem mi diyorum ama sonra bakıyorum da eşimle annesi arsında dağlar kadar fark var , yürekte de aşk var , kırıp dizimi oturuyorum gene
anlayacağınız görüşmemek kolay iş. bir insan ben böyle yaşayacağım diye kafaya koyar , bana kimse istemediğim şeyi yaptıramaz derse görüşmemek kolay. ama çekeceğiniz varsa hiç görüşmeseniz de çektiriyorlar size arkadaşım.

bana ve aileme dünyanın yalanını söyleyip sonrada kaçıp gittiler nikahımıza bile gelmediler. yaklasık 1 senedir ne seslerini duydum ne de yüzlerini gördüm zaten şeytan görsün onları. zaten anne baba olarak görmedim onları hiçbir zaman eşimde Allah var çok iyi niyetli ve çok düşüncelidir ve ailesi hiçbir zaman gereken özeni evlatlarına göstermemiştir. annesi ancak kötü bir haber oldugunda arar felaket tellalı gibi onun dısında bir arayıp da oğlum nasılsın iyimisin dediğini duymadım. ben görüşmüyorum bundan sonrada görüşeceğimi sanmıyorum sildim gitti zaten eşimde bana görüş diye baskı yapmıyor kendisi de örüşmüyor (düğüne hangi yüzle geelecekler bilmiyorum )

Canim kardeşim böyleleri inşallah allahin dan bulsun Rabbimdee bize göstersin acılarını

vallaha 4 yil oldu hic gorusmedim.bayramlarda esim cocuguda alip gider.yillarca bosuna ugrasmisim duzelir diye ben sustukca tepeme ciktilar hepsi.cok sukur 4 yildir huzurum cok yerinde.

Esim ve kizimla 2 haftada bir gideriz biraz uzak bide calisiyoruz.
Kv beni tlf arar , bende onu ararim.
10 yillik gelinim birbirimize karsi bi saygisizligimiz olmadi, sevyeli bir iliskimiz var.
Benim ailem hep o tarafa karsi iyi olmami asiladi bana,
Kizim kotu olma iyi ol, iyi olsunlar yarin benimde gelinim olacak diye hep ogut verir.

B

Boyle dusunen yikici degil, yapici kadinlari seviyorum ben.

sadece 2 gündürmü görüşmüyorsun kaynananla?..ben 15 yıldır görüşmüyorum..aynı avlu içinde oturuyoruz..

sen bunu 2009 yılında yazmışsın görüşüyormusun kaynanala..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…