Kayınvalideye bakma sorunu

Allah islah etsin bu adami insallah

Bazi isleri yapmayin esinize sutlayin
Sizinde caniniz
Gelecekte boyle ayagim kirilsa senden cocuklara mi gondereceksin deyin esinize
Izin alma imkani varsa alsin koyde annesine baksin
Valla Little, baktınız yetişemiyorsunuz, çağıracaksınız adamı, vereceksiniz eline işi. Yapmasını beklerseniz, çok beklersiniz tabi.

Kayınvalideme insanlık için 1,5 ay bakardım. O süre bir şekilde geçer gider ne olacak. Ama eşinizle daha zor mesela asıl ona bakmalı mıyım diye sorardım kendime.

Kötülüğe iyilikle karşılık vermek sizin ahiretiniz için bir puan bu dünya geçici biliyorum insanin nefsine zor geliyor haksızlığa uğradığı kişiye iyi olmak ama eşinizin de hatrini kırmayın derim.

"Ben gelin değil hizmetçi aldım tabiki bana bakmak sorunda diyen bir kadın"

Boyle diyen birine malesef bakmak istemem. Başka kardeş varsa ona gonderirdim ben olsam. İlla elime kalacaksa da yukaridaki cumlesi için bir kaç laf sokardim galiba. Hizmetci olmadiginizi, kendisinin sizin vicdaniniza kaldigini bir hatirlatin bence.

Aynı benim kaynanamın tavrı.
Bu Kaynanalar eskiden gördükleri gibi.
Bir gram ilerleme yok.
Kendi kaynana ile kalmış herkesi öyle sanıyorlar.
Sizin durumunuzda kalsam esim getirmek istese getir kendin bak derdim.
İnsan az alçakgönüllü olsa herkes yardım eder.
Benimkide aşırı dik gelin hizmetci onun gözünde.
Yapmak zorunda görüyor.
Yani senin yapacağını lütuf görmüyor zorunluluk görüyor.

Çok doğru mahcup olacağı yerde daha eşime söyleniyormuş diğer çocuklarına da telefonda bana bakan yok acıktım yemek getiren yok diye konuşuyormuş. İnsan biraz Allah'tan korkar komşulara da LittleBird istemese bile evine çadır kurar yine giderim diyormuş

İnsan isteyerek hizmet etmek istese bile bu tavır karşısında yapmak istemiyor. Bir iki kere yaptın mı seni kullanıyorlar nasılsa o yine bakar eder diye düşünüyorlar.

O koca yanında ne işe yarıyormus. Yalnız olsa neyse de kocası var o baksın bı zahmet. Çalışan bı kadın olsaydım sadece akşamları kocamla ilgilenirim diye düşünüp bakardım ama tüm gün evde durucaksam istemem

Beni hizmetci olarak goren kadına bakmam ben. Bunu iyilik olarak gorup utanacaginida hic sanmiyorum.kocasi bile basindan postaliyo, kızı gelip bakmıyo ne kadar sirretse artık.
Esin sen istemiyorum dedigin halde yinede eve getirirmi, seni dinlermi

Şu laftan sonra hele asla istemem , bakmam.

Vallahi ben olsam yemek sepetini arardım sabahtan. Üç öğün yemek söylerdim. Onu da atardım önüne. Diğer işleri eşime paslardim. Temizliği de robot süpürgeye paslardim. Bitti gitti. Ha yemeğin parasını da kocamdan alırdım. Asla hizmet etmezdim.

Endişenizde haklısınız.
Ama kayinvalide gelir, gider koca bir ömür sizinle.
Asıl sorun o bence.

İstemiyorum deseniz, sizi dinleyecekler mi peki? Ben eşiniz zihniyetinde bir adamın bu konuda sözünüze itimat edeceğini sanmıyorum.

Vicdanımla konuşunca evet bakmak mantıklı, önceki lafları duyunca içinden gelmez insanın. Ama kayınpederde ciddi vicdansız birisi imiş.

Sanırım bakar ama her hizmetine ayrıntılı koşmazdım. O yatar ben de o sırada yanında durmayacağım şekilde meşgaleler bulurdum.

Eşiniz işten geldikten sonra da iş bölümğ adına özellikle bir şeyler yapmasını beklerdim, bunu da çok açıkça söylerdim.

Kp karısı ölse dört köşe olacak zaten. Ben getirme dersem getirmez eşim de sonra o da vicdan yapar
Kocamı 8 senede değiştiremedim maalesef annen hiç mi söylemedi kendi elin ayağın var kalk kendin yap derim Ama annesi öyle yetiştirmiş herşeyi önüne getirmiş kadın dediğin kocasına hizmet etmeli der kvdem. Ben getirme desem getirmez eşim biliyorum ama sonradan annesi beynini yer bütün köye anlatır işte oğlum bana bakmadı eşinin sözünü dinledi diye
Söyledim her işini yaparsın diye tek yemek değil ki tuvaleti banyosu var eşim bana ayıp olur sen dururken diyor.

Aslında kendi kızı da varmış. Tuvaleti banyosu varken bu sorumluluğu almak bence kızına ya da kendi oğullarına düşer. Oğulları ve annesi çekinirse en mantıklısı kızının bakması. O ihtimal neden düşünülmüyor? Özel bir sebebi var mı?
Bir de ister bütün köye ister ülkeye anlatsın, elalemin ne dediğini, düşüneceğini en son dert edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…