- 20 Ağustos 2021
- 43
- 71
- 3
- Konu Sahibi LittleBird
-
Kızlar kp çok merhametsiz biridir. Kvdemin zamanında evde apandisiti patlamış ambulansi arayıp da hastahaneye götürmemiş. Şimdi de bakamam ben yemeği var banyosu var kim uğraşacak diyormuş. Bı yandan da kadına acıyorum işte
Bazi isleri yapmayin esinize sutlayinDedim eşime sende yardım edersen getir diye. Ederim deyip geçiştiriyor beni güvenemiyorum ki. Çocuklar ev zaten aşırı yoruyor beni sağolsun eşimde hiç yardım etmez bakıcı alma durumumuz da yok ev değiştirdik haliyle çok harcama yaptık. Birde 4. Katta asonsorsuz bır evde oturuyoruz kvdem nasıl çıkacak bilmiyorum
Valla Little, baktınız yetişemiyorsunuz, çağıracaksınız adamı, vereceksiniz eline işi. Yapmasını beklerseniz, çok beklersiniz tabi.
Kötülüğe iyilikle karşılık vermek sizin ahiretiniz için bir puan bu dünya geçici biliyorum insanin nefsine zor geliyor haksızlığa uğradığı kişiye iyi olmak ama eşinizin de hatrini kırmayın derim.İyi akşamlar kızlar benim problemim kvdem çok anlaştığımız söylenemez eşimin hatırına gidip geliyorum. Ama önceleri çok iyi anlaşırdık sonları benden yüz buldukça coştu iyice herşeyime karışır laf söyler oldu bende araya mesafe koydum kendisi köyde oturuyor bizden 2.5 saat uzaklıkta. Neyse bir kaç gün önce düşüp ayağını kırmış bı kaç yerden dizine kadar alçıya almışlar eşim gitti tabi. Şimdi kim bakacak mevzusu dönüyor. Kocası ben bakmam valla çenesi yer bitirir beni alın ananızı götürün olmadı eşine söyle gelsin burada baksın demiş. Bende hiç gidemem okullar açılacak zaten nasil gideyim dedim. (1.5 ay alçıda kalacakmış bir de) eşim de o zaman bende gelirken annemi alır gelirim dedi. Tabi ki annesi atamam satamam kadını sevmesem de Allah rızası deyip bakarım.
Ama normal zamanda arkamdan milletle atıp tutarken dedikodumu yaparken hiç bu günlerini düşünmüyorlar. Ben gelin değil hizmetçi aldım tabiki bana bakmak sorunda diyen bir kadın. Şimdi böyle olunca zoruma gidiyor siz olsaniz ne yapardınız acaba eşim daha köyde getirme anneni demeli miyim?
Çok doğru mahcup olacağı yerde daha eşime söyleniyormuş diğer çocuklarına da telefonda bana bakan yok acıktım yemek getiren yok diye konuşuyormuş. İnsan biraz Allah'tan korkar komşulara da LittleBird istemese bile evine çadır kurar yine giderim diyormuşKonudan bağımsız olarak “kötülük yapanı utandırmak için iyilik yapma” olayına inanmıyorum. Böyle insanlar mahcup olmak yerine önceki meselelerde haklı oldukları için tabiri caizse “yola geldiğinizi” düşünüyorlar genelde.
İnsan isteyerek hizmet etmek istese bile bu tavır karşısında yapmak istemiyor. Bir iki kere yaptın mı seni kullanıyorlar nasılsa o yine bakar eder diye düşünüyorlar.Aynı benim kaynanamın tavrı.
Bu Kaynanalar eskiden gördükleri gibi.
Bir gram ilerleme yok.
Kendi kaynana ile kalmış herkesi öyle sanıyorlar.
Sizin durumunuzda kalsam esim getirmek istese getir kendin bak derdim.
İnsan az alçakgönüllü olsa herkes yardım eder.
Benimkide aşırı dik gelin hizmetci onun gözünde.
Yapmak zorunda görüyor.
Yani senin yapacağını lütuf görmüyor zorunluluk görüyor.
Şu laftan sonra hele asla istemem , bakmam.Çok doğru mahcup olacağı yerde daha eşime söyleniyormuş diğer çocuklarına da telefonda bana bakan yok acıktım yemek getiren yok diye konuşuyormuş. İnsan biraz Allah'tan korkar komşulara da LittleBird istemese bile evine çadır kurar yine giderim diyormuş
Endişenizde haklısınız.Eşim çalışmayi sever ama sadece işte. Ev konusunda hiç yardımı olmadı bana herşeyi önüne ister yardımı olduğunda da kvdem erkek adam iş mi yapar derdi. Çöp atmaya bile gitmez. Yarın bütün işler bana kalacak diye istemiyorum o yüzden
Kp karısı ölse dört köşe olacak zaten. Ben getirme dersem getirmez eşim de sonra o da vicdan yaparBeni hizmetci olarak goren kadına bakmam ben. Bunu iyilik olarak gorup utanacaginida hic sanmiyorum.kocasi bile basindan postaliyo, kızı gelip bakmıyo ne kadar sirretse artık.
Esin sen istemiyorum dedigin halde yinede eve getirirmi, seni dinlermi
Kocamı 8 senede değiştiremedim maalesef annen hiç mi söylemedi kendi elin ayağın var kalk kendin yap derim Ama annesi öyle yetiştirmiş herşeyi önüne getirmiş kadın dediğin kocasına hizmet etmeli der kvdem. Ben getirme desem getirmez eşim biliyorum ama sonradan annesi beynini yer bütün köye anlatır işte oğlum bana bakmadı eşinin sözünü dinledi diyeEndişenizde haklısınız.
Ama kayinvalide gelir, gider koca bir ömür sizinle.
Asıl sorun o bence.
İstemiyorum deseniz, sizi dinleyecekler mi peki? Ben eşiniz zihniyetinde bir adamın bu konuda sözünüze itimat edeceğini sanmıyorum.
Söyledim her işini yaparsın diye tek yemek değil ki tuvaleti banyosu var eşim bana ayıp olur sen dururken diyor.Vicdanımla konuşunca evet bakmak mantıklı, önceki lafları duyunca içinden gelmez insanın. Ama kayınpederde ciddi vicdansız birisi imiş.
Sanırım bakar ama her hizmetine ayrıntılı koşmazdım. O yatar ben de o sırada yanında durmayacağım şekilde meşgaleler bulurdum.
Eşiniz işten geldikten sonra da iş bölümğ adına özellikle bir şeyler yapmasını beklerdim, bunu da çok açıkça söylerdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?