Kayınvalideye bakma sorunu

LittleBird

Olursa olur.. Olmazsa da alıştık zaten..
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
43
71
3
İyi akşamlar kızlar benim problemim kvdem çok anlaştığımız söylenemez eşimin hatırına gidip geliyorum. Ama önceleri çok iyi anlaşırdık sonları benden yüz buldukça coştu iyice herşeyime karışır laf söyler oldu bende araya mesafe koydum kendisi köyde oturuyor bizden 2.5 saat uzaklıkta. Neyse bir kaç gün önce düşüp ayağını kırmış bı kaç yerden dizine kadar alçıya almışlar eşim gitti tabi. Şimdi kim bakacak mevzusu dönüyor. Kocası ben bakmam valla çenesi yer bitirir beni alın ananızı götürün olmadı eşine söyle gelsin burada baksın demiş. Bende hiç gidemem okullar açılacak zaten nasil gideyim dedim. (1.5 ay alçıda kalacakmış bir de) eşim de o zaman bende gelirken annemi alır gelirim dedi. Tabi ki annesi atamam satamam kadını sevmesem de Allah rızası deyip bakarım.
Ama normal zamanda arkamdan milletle atıp tutarken dedikodumu yaparken hiç bu günlerini düşünmüyorlar. Ben gelin değil hizmetçi aldım tabiki bana bakmak sorunda diyen bir kadın. Şimdi böyle olunca zoruma gidiyor siz olsaniz ne yapardınız acaba eşim daha köyde getirme anneni demeli miyim?

Çalışıyor musunuz öncelikle? Çocuğunuz var mı?
Bir de annesini getirecek eşiniz ama bakımına el atacak mı? Yoksa sadece siz mi bakacaksınız?
Eğer çalışmıyor olsam, bir engelim de olmasa eşimin de yardım etmesi koşuluyla bakardım. Neticede eşimin annesi yani. Benim annem de olabilirdi aynı durumda. Ama benim annem olduğunda eşim de aynı tepkiyi verecekse, bundan eminsem tamam derdim. Çifte standarta hiç gelemem.

Ben olsam ortada bir hastalik varken her seyi bir tarafa birakirdim ama iste amasi var. Kadinin esi var ben bakmam diyor. ogluna esine soyle gelsin burada baksin diyormus iste orada bir dururum. Kadinin esi yoktur sadece cocuklari vardir basimin ustune derdim ama bu durumda sanirim demezdim. Emrivakiden hoslanmam.

Deme canim bak seninde varmış çocukların Allah rızası için sen gene bak Rabbimde senin karşına çıkarır merak etme hem sonsuza kadar değil 1 bucuk hadi olsun 2 ay senin de ailen var bak nolur ne olmaz senin annen olsa esim getirme dese ne hissedersin bence ses etme gelsin

Geçici bir şey olmasaydı bakıcı ayarlasanız derdim. İstanbul olsa geçici bakıcı çok rahat bulurdunuz ama köydeyse çok bir seçenek yok gibi. O hizmetçi muhabbetinden nasıl katlanılır Allah kolaylık versin.

2 çocuktan sonra bıraktım çalışmayı. küçük olan oğlum da aşırı dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite var onunla zor ilgileniyorum bir de kvdem çıktı. Eşimde 1 bardak suyu bile kalkıp kendi almaz yardımı çok olmaz anlayacağınız
Aynen benimde sevmediğim birşey bizden hariç 2 oğlu bı kızı daha var herşeyde bizi öne sürüyor onlar bakar onlar gelir. Yapacağım varsa da yapmak istemiyorum.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin en büyük dileğim bu . Eğer kaynanız size kötüyse ben sizin yerinizde olsam ona öyle iyi bakarım ki kendisi utansın sonuçta 1.5 ay hadi olsun 2 ay anası atsa atamaz satsa satamaz ne yapacaksın . İyilik yap denize at balık bilmezse Hâlik bilir. Ben olsam asla eşime getirme diyemezdim kaynanamın hatrı yoksa kocamın hatrı vardır başımın üstünde yeri var derim ki bir ömür bakmayacaksınız zaten

Hımm. Bence eşinizle konuşmalısınız bu konuyu. Yani suçlamadan, kavga etmeden çocukların epey zamanınızı aldığını, şu halinizle bile yetişemediğinizi, annesine daha iyi bakabilmek için kendisinin de yardım etmesi gerektiğini belirtin. Yoksa ne çocuklara ne de annesine gereken ilgi ve bakımı sağlayamayacağınızı söyleyin bence.
Yani durumunuz varsa yarım günlük bir bakıcı falan ayarlanabilir belki. Yoksa da illa ki eşinizin bir ucundan tutması gerekiyor. süper güçleriniz falan yoksa yetişemezsiniz zaten.

Şimdiye kadar yaptığım iyilikler hep suistimal edildi affedersiniz enayi yerine koyuldum. Ama dayanamıyorum işte yine yapıyorum Allah bilsin deyip.

Kocası ben bakmam valla çenesi yer bitirir beni alın ananızı götürün olmadı eşine söyle gelsin burada baksın demiş.

Bu ne demek yahu , tabii ki kendisi bakacak , eşi sonuçta .

Baba hayatta olmasa olabilir belki de yaşıyorken eşiyle ilgilenecek . O baksın , şu baksın falan çok iğrenç .

Ben olsam ne giderim ne de gelsin derim .

Kayınvalideye bakmaya kimse bayılmaz ama bazen mecburi durumlar olabiliyor. Bu da öyle olmuş. Diğer çocuklarıyla dönüşümlü baksanız nasıl olur? Çünkü eğer kiloluysa alçı çıktıktan sonra da çok rahat yürüyüp hareket edemez. Tek kişinin bakması da hiç adil değil.

Sizden baska kimse olmasa bilmiyorum ne yapardim ama uc cocugu daha varken bana sen bak denilse buyuk olay cikaririm.

bir de ben birine insanlik ogreteyim utandirayim gibi seyler dusunerek birseyi yapmam.sadece icimden gelirse.degilse asla yani.

sizin yerinizde olsam bakilacaksa herkes baksin degilse bana ne derim acikcasi.

Ee niye siz kızı veya diğer oğulları beden bakmıyor 10 gün 10 gün paylaşın

Siz istemeseniz de eşiniz getirir zaten..
O yuzden boşuna kavga etmeyin.
Geçiçi bir durum sonucta
Geldıgınde laf sokarsa siz de sokarsınız olur biter.

Tuvalete nasıl gidecek? Kızı yok galiba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…