Kayınvalideye Yardıma Gitmeli Mi?

eşiniz dağınık biri ise o ayrı bir konu ama eğer siz dağınıksanız ev düzeni yoksa eşiniz de bir yerden sonra yardımı kesmiş sanki.. sizin çabanızı yorgunluğunuzu gördükçe daha fazla yardımcı olacaktır.. uyku problemi olabilir ama çalışmıyorsanız çocuk da yokmuş bence biraz daha pratik olun.. ileride çocuk olunca o düzen hiç kurulamıyor herşey birbirine giriyor eşler de birbirine düşüyor..
kvnize gitmek istiyorsanız gidin.. bu kadar uzun düşünmeyin bence.. büyüttükten sonra gidilse de ağız tadıyla olmayacak çünkü..

Koalina ben de giderdim. Eşinle tartışmanız başka kayınvalideye yardım başka. Yardımı bitirdikten sonra bu konuyu tekrar masaya yatırırsınız.

gün olmasın ki koalina yeni bir aksiyonla gelmesin dedim,yine konu:=)
aman kaç aydır evlisin ,erkeklerin ne kadar gereksi< misillemeler yaptığını öğrenmiş olman gerekir..şimdi ceza verdim gitmedim desen hiç yoktan yine kavga edeceksin,ne gerek var boşver iş yapmıyorsun diyosa yapmıyorum oh sefam olsun ölümlü dünya bi kere geldim işten gelince sen yaparsın o zaman de takma bakalım ne yapacak..

Tek tek alıntı yapmayayım topluca yazayım madem.
İşim var çalışıyorum, sabah 7.30 da başlıyor işim ama sabah 6'da kalkıyorum. Öğlen bitiyor 13.30-14.00 gibi eve geliyorum ama geldiğimde bitik bir halde oluyorum. Geldiğimde uyuyamıyorum çünkü uyandığımda daha beter sersemliyorum. Doğal olarak işleri minimum yapıyorum. Kolay yemekler, şöyle bir sil-süpür, dün akşam yatarken bıraktığım bulaşıkları toparla, gerekiyorsa alışveriş yap, tuvaleti ve lavaboyu temizle vs. Her şey muntazam bir düzende değil yani, öyle tertemiz, fresh bir ev değil ama normal bir ev işte.
Kayınvalidemler de gitmemizi istemiyorlar, yapılacak pek bir iş yok, eşim bir dolabı çekecek söylediğine göre o kadar. Onun dışında pek eşya yok ama gidince nasıl bir manzara olur bilemem. Kendileri oldukça iyiler, kayınvalidem ziyarete geldiğinde bile temizlik yapıp gitmişti, öyle bir insan.
Bu arada gidersek kalmamız gerekiyor. Öyle git akşama gel olmayacak yani.

'Eşimin daha kendi çoraplarını sağa sola atarken hiç de böyle bir şey söylemeye hakkı yok bence' diyerek şaka yaptığını düşünüyorum

Git bir günde uykusuz kal ne olacak yaşlı ve rahatsızmis ben olsam gitmem kayınvalidem genç ve anlasamıyoruz ama sen git bence

Yanlis aanlamayin lutfen ama eviniz pismi hicmi toplamiyorsunuz rahatcada uyuyosunuz bende uykuma cok duskunumdur 7de evde oluyorum he hergun evim toplu degildir elbet daginiktir ama genelinde toplarim uykunun arkassina saklanmayin bahane bulmayin yani tamam bende cok titiz sayilmam ama evim boyle daginik degildir yada bardak oyle ortada degildir mutfaga goturmek zor gelmez esiniz ayardim ediyomus yardimi birakmasaninin sebebi sizin yapmayisiniz bence yine bence cam silsilmesi guzel bisi bi silkelenip kendinize gelin sizde kayinvalide konusndda hasta diyorsunuz sirf bu sbeptn gidilir motorla gitmeyin otobusle gidin nolcakk

Objektif yorum alabileceğim tek yer burası olduğu için konu açıyorum.
Sevdiklerime sorsam beni tutarlar, sevmediklerime sorsa karşı tarafı.
Burada kimse kimseyi tanımadığı için yorumları daha bir ciddiye alıyorum, o yüzden konularım fazlaca:)
Gitmezsem kavga çıkarmaz, zaten bana "senin gelmene gerek yok, yer yok demişti babam, evde tek kalabilirim korkmam dersen gelme" demişti ama bana saçma geldi, o gidecek ben gitmeyeceğim sanki tepkili gibi. Bazen öyle diyorum da "yapma, benim tshirtlerim zaten senelerdir ütülenmez, sen de ütüleme mesela ne olacak" diyor.

'Eşimin daha kendi çoraplarını sağa sola atarken hiç de böyle bir şey söylemeye hakkı yok bence' diyerek şaka yaptığını düşünüyorum
Neden şaka olsun ki? Evi temiz görmek isteyen biri önce kendisi biraz daha dikkatli olur. Çoraplar odanın ortasında, tshirtler sandalyede üst üste yığılmış. Alıp yıkasam giyecektim diye kızıyor, yıkamasam bunlar kirli neden yıkanmadı diyor. Tshirtlerinin yerlerini bilmiyormuşum, kayboluyormuş falan filan. Kendi halletsin o zaman çamaşır işini mesela? Ya da duşakabindeki saçlarını toplayıp çıksın, saçını kuruturken yere dökülen öbekleri süpürsün, burnunu sildiği mendilleri yatakta-masada bırakmasın vs vs...

Hayır benim de eskisi kadar yapmamamın sebebi "bana yaptığın işin hiç bir faydası yok, öyle yemek yaptım, evi temizledim deme bana hiç önemsemiyorum" gibi cümleler kurmasıydı.

sizin iki sorununuz var
1 kayınvalideye gitmeliyim yerinizde olsam kesinlikle giderdim.
2 halsizlik iş yapma isteğinin olmaması bence bir doktora gidin tahlillerinizi yaptırın.bende kansızlı,kan şekeri düşüklüğü ve tansiyon düşüklüğü var.aşırı halsizim ve su aralar hamileliğimden dolayı sürekli uyumak istesemde işler dururken asla uyuyamam.bütün işlerimi zorlada olsa yapıp yatıyorum.

sen temiz tutmuyosun ki evi, eşinden bekliyosun bi de. tabiki yapmaz

İyi de gitmemek için kendinize bir sürü bahane bulmuşsunuz zaten bize niye soruyosunuz ki. Ayrıca sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. 2 tane çocuğum var. Evim de derli topludur. Akşamdan falan da asla bulaşık bırakmam. Sabah evden çıkmadan da ortalığı toplu bırakırım.Yani durumunuz çok da vahim değil bence. İsteyince herşey oluyor deneyin.

ah canım biz bu gelinler oğluna sinirlenir kayınvalideden çıkarırız sinirimizi ama bence kesinlikle git.Tembelliğine gelince inan senden daha beterim çalışıyorum diye hafta içi hiç evle ilgilenmiyorum hafta sonu ise iş yapmak hiç içimden gelimiyor ama ne yapayım ben böyleyim nasıl değişiriz bilmiyorum 24 saat yat deseler kalkmadan yatabilirim o kadar yani

Evet haklısın zaten herkes kendi üzerine düşeni yapsa evliliklerde hiç problem olmayacak ..

Ben durumum vahim demiyorum. Gayet zamanım var ama iş yapmak İSTEMİYORUM. Daha doğrusu evdeki zamanımın çoğunu elimde toz bezi ile geçirmek istemiyorum. Oturuyorum, dinlenmeye çalışıyorum, belki 1 saat falan ayırıyorum işlere o kadar. Tembel bir insanım, ayrıca ev işlerine başlayalı 4 ay oldu. Belki benim de 2 çocuğum olup bilmem kaç yıllık evli olunca daha farklı bir düzen oturtabilirim bilemiyorum.

koalinacım bence git. en güzelini yaparsın.
seni şuanda anlıyorum sanırım. aynı şey bendede var. temizlik konusunda vs.
hava degişiminden sanırım insan kendini cok bitkin hissediyor. uykusuzlugada gelemem bende sen gibi.
1 aydır nerdeyse geceleri 1 gibi uyuyorum. yorgunluk diz boyu. üstünede işe gidiyorum sabah erken saatte.
eşinede tavrını göster

koalina aşırı kansız olmayasın
bende ne kadar üzülürdüm evim temiz derli toplu değil
yetişemiyorum diye ben 6 da evde olduğum halde
bunları düşünüyordum neler varmış meğerse

eşim cam siliyor perde takıyor diyorsun
keşke eşim camları silse valla başka hiçbir iş yaptırmam
bu arada kv me giderdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…