Bence de ayrıca misafirliğe değil yardıma gidiyorsunuz.kayınvalidenin evinde misafir olmazsın.. seni yedirip içirmek için uğraşmasına gerek yok. böyle bişey yapmak isterse ' ne gerek var annecim misafirmiyim ben' dersin. bu kadar basit
gün olmasın ki koalina yeni bir aksiyonla gelmesin dedim,yine konu:=)Akşama kadar karar vermem gereken bir konu...
Aslında kararımı vermiştim ama eşimin garip tavrından dolayı bir düşündüm.
Kayınvalidemler eve tadilat yaptıracaklar, bunun için eşyalar falan çekilecek...İkisi de yaşlı, kayınvalidemin bu sıra tansiyon sorunu da var. Aslında çok bir iş yok ama bilirsiniz böyle işlerde çiftler çok kavga eder. Eşimin babası da sinirli oluyor,eşim annesine laf söylesin istemiyor. Manevi destek için gitmek istiyorduk daha çok, pek eşya yok, e temizlik de yapılmayacak öyle pek... Ben tamam dedim gideriz, gitmek lazım, iyi olur falan. Biz motosikletle gideceğimiz için hava durumu önemli, yağmur yağarsa iptal edecektik.
Bugün aradı yine teyit etmek için, yağmurlu görünüyor ama bugün de öyle gösterdiği halde yağmadı, gidebiliriz vs dedi. Tamam dedim, akşam yine konuşuruz. İş çıkışı, yorgun olduğumu ama hafta sonu gideceksek bütün işleri bugün yapmam gerektiğimi söyledim. Derken derken konu benim hep yorgun olmama, iş yapmamama geldi. Bu saatlerde evde oluyorum ve canım hiç bir iş yapmak istemiyor. Yetiştirememek değil, zaman var ama bende yapmak için istek yok. Tuvalete gitmeye üşeniyorum o derece. Bir de uykum çok kıymetlidir, daha önce bahsetmiştim. Uykum geldiyse ev yansa da uyuyorum. Öyle evi toplayayım, yemekleri kaldırayım asla yapamıyorum. O an su içtiğim bardağı dahi öylece bırakıp hemen yatıyorum. Bu foruma yazmamı da anlamsız ve yorucu buluyor.
Bana söyledikleri: Gelip o foruma kafa yoracağına işlere yorsan bak nasıl istek geliyor görürsün. Akşam 7 de eve gelip her şeyi yetiştirenler var, sen yapamıyorsun. Bütün gün evdesin nasıl oluyor bu zamansızlık anlamıyorum. Ve hatırlayamadığım daha bir çok söz. İnanılmaz sinirim bozuldu. Ve ben gerçekten yorgun oluyorum, çok unutkanım, tükenmiş bir halde eve geliyorum zaten. İnanın bazen çay demlemeye-kahvaltı çıkarmaya bile üşenip hazır bir şeyler alıyorum gelirken. Evet istesem işleri de yaparım zamanım çok ama öyle çat kapı gelecek kimsemiz yok, çocuk falan da yok. Bal dök yala durumda olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Eşim bir çok erkeğe göre daha yardımcıdır ama onda da nasıl olsa bütün gün evde işleri de o yapsın durumunu seziyorum. İlk zamanlar makineye bulaşıkları dolduran adam artık kaldırmayı geçtim sofrada bırakıp gidebiliyor. Önceden evi süpüren adam şimdi yere dökülen saçlarını bile toplamıyor. Ben yardımcıyım dediği: camları silmek, perdeleri takmak. Uzun zamandır bu ikisini yapıyor sadece. Ama öyle bir imaj yaratmış ki kafasında, kendisi işlerin yarısını yapıyor bense bana düşen yarısını dahi yapamıyorum.
Çok uzattım gereksiz konulara girdim ama sırf ona sinir olduğum için yarın gitmek istemiyorum. Bir yandan da onun saçmalığı için neden başkasına tepki vereyim diyorum.
Kayınvalidemler gitmemizi istemiyorlar hatta babası gelmeyin nerede yatırırım sizi demişti ama biz güya sürpriz yaparak gidecekmişiz. Hem hasta kayınvalidem görelim, hem varsa bir işin ucundan tutalım diye.
Objektif olarak yorum yapın lütfen, siz olsanız ne yapardınız?
Akşama kadar karar vermem gereken bir konu...
Aslında kararımı vermiştim ama eşimin garip tavrından dolayı bir düşündüm.
Kayınvalidemler eve tadilat yaptıracaklar, bunun için eşyalar falan çekilecek...İkisi de yaşlı, kayınvalidemin bu sıra tansiyon sorunu da var. Aslında çok bir iş yok ama bilirsiniz böyle işlerde çiftler çok kavga eder. Eşimin babası da sinirli oluyor,eşim annesine laf söylesin istemiyor. Manevi destek için gitmek istiyorduk daha çok, pek eşya yok, e temizlik de yapılmayacak öyle pek... Ben tamam dedim gideriz, gitmek lazım, iyi olur falan. Biz motosikletle gideceğimiz için hava durumu önemli, yağmur yağarsa iptal edecektik.
Bugün aradı yine teyit etmek için, yağmurlu görünüyor ama bugün de öyle gösterdiği halde yağmadı, gidebiliriz vs dedi. Tamam dedim, akşam yine konuşuruz. İş çıkışı, yorgun olduğumu ama hafta sonu gideceksek bütün işleri bugün yapmam gerektiğimi söyledim. Derken derken konu benim hep yorgun olmama, iş yapmamama geldi. Bu saatlerde evde oluyorum ve canım hiç bir iş yapmak istemiyor. Yetiştirememek değil, zaman var ama bende yapmak için istek yok. Tuvalete gitmeye üşeniyorum o derece. Bir de uykum çok kıymetlidir, daha önce bahsetmiştim. Uykum geldiyse ev yansa da uyuyorum. Öyle evi toplayayım, yemekleri kaldırayım asla yapamıyorum. O an su içtiğim bardağı dahi öylece bırakıp hemen yatıyorum. Bu foruma yazmamı da anlamsız ve yorucu buluyor.
Bana söyledikleri: Gelip o foruma kafa yoracağına işlere yorsan bak nasıl istek geliyor görürsün. Akşam 7 de eve gelip her şeyi yetiştirenler var, sen yapamıyorsun. Bütün gün evdesin nasıl oluyor bu zamansızlık anlamıyorum. Ve hatırlayamadığım daha bir çok söz. İnanılmaz sinirim bozuldu. Ve ben gerçekten yorgun oluyorum, çok unutkanım, tükenmiş bir halde eve geliyorum zaten. İnanın bazen çay demlemeye-kahvaltı çıkarmaya bile üşenip hazır bir şeyler alıyorum gelirken. Evet istesem işleri de yaparım zamanım çok ama öyle çat kapı gelecek kimsemiz yok, çocuk falan da yok. Bal dök yala durumda olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Eşim bir çok erkeğe göre daha yardımcıdır ama onda da nasıl olsa bütün gün evde işleri de o yapsın durumunu seziyorum. İlk zamanlar makineye bulaşıkları dolduran adam artık kaldırmayı geçtim sofrada bırakıp gidebiliyor. Önceden evi süpüren adam şimdi yere dökülen saçlarını bile toplamıyor. Ben yardımcıyım dediği: camları silmek, perdeleri takmak. Uzun zamandır bu ikisini yapıyor sadece. Ama öyle bir imaj yaratmış ki kafasında, kendisi işlerin yarısını yapıyor bense bana düşen yarısını dahi yapamıyorum.
Çok uzattım gereksiz konulara girdim ama sırf ona sinir olduğum için yarın gitmek istemiyorum. Bir yandan da onun saçmalığı için neden başkasına tepki vereyim diyorum.
Kayınvalidemler gitmemizi istemiyorlar hatta babası gelmeyin nerede yatırırım sizi demişti ama biz güya sürpriz yaparak gidecekmişiz. Hem hasta kayınvalidem görelim, hem varsa bir işin ucundan tutalım diye.
Objektif olarak yorum yapın lütfen, siz olsanız ne yapardınız?
Objektif yorum alabileceğim tek yer burası olduğu için konu açıyorum.gün olmasın ki koalina yeni bir aksiyonla gelmesin dedim,yine konu:=)
aman kaç aydır evlisin ,erkeklerin ne kadar gereksi< misillemeler yaptığını öğrenmiş olman gerekir..şimdi ceza verdim gitmedim desen hiç yoktan yine kavga edeceksin,ne gerek var boşver iş yapmıyorsun diyosa yapmıyorum oh sefam olsun ölümlü dünya bi kere geldim işten gelince sen yaparsın o zaman de takma bakalım ne yapacak..
Neden şaka olsun ki? Evi temiz görmek isteyen biri önce kendisi biraz daha dikkatli olur. Çoraplar odanın ortasında, tshirtler sandalyede üst üste yığılmış. Alıp yıkasam giyecektim diye kızıyor, yıkamasam bunlar kirli neden yıkanmadı diyor. Tshirtlerinin yerlerini bilmiyormuşum, kayboluyormuş falan filan. Kendi halletsin o zaman çamaşır işini mesela? Ya da duşakabindeki saçlarını toplayıp çıksın, saçını kuruturken yere dökülen öbekleri süpürsün, burnunu sildiği mendilleri yatakta-masada bırakmasın vs vs...'Eşimin daha kendi çoraplarını sağa sola atarken hiç de böyle bir şey söylemeye hakkı yok bence' diyerek şaka yaptığını düşünüyorum
Hayır benim de eskisi kadar yapmamamın sebebi "bana yaptığın işin hiç bir faydası yok, öyle yemek yaptım, evi temizledim deme bana hiç önemsemiyorum" gibi cümleler kurmasıydı.Yanlis aanlamayin lutfen ama eviniz pismi hicmi toplamiyorsunuz rahatcada uyuyosunuz bende uykuma cok duskunumdur 7de evde oluyorum he hergun evim toplu degildir elbet daginiktir ama genelinde toplarim uykunun arkassina saklanmayin bahane bulmayin yani tamam bende cok titiz sayilmam ama evim boyle daginik degildir yada bardak oyle ortada degildir mutfaga goturmek zor gelmez esiniz ayardim ediyomus yardimi birakmasaninin sebebi sizin yapmayisiniz bence yine bence cam silsilmesi guzel bisi bi silkelenip kendinize gelin sizde kayinvalide konusndda hasta diyorsunuz sirf bu sbeptn gidilir motorla gitmeyin otobusle gidin nolcakk
Neden şaka olsun ki? Evi temiz görmek isteyen biri önce kendisi biraz daha dikkatli olur. Çoraplar odanın ortasında, tshirtler sandalyede üst üste yığılmış. Alıp yıkasam giyecektim diye kızıyor, yıkamasam bunlar kirli neden yıkanmadı diyor. Tshirtlerinin yerlerini bilmiyormuşum, kayboluyormuş falan filan. Kendi halletsin o zaman çamaşır işini mesela? Ya da duşakabindeki saçlarını toplayıp çıksın, saçını kuruturken yere dökülen öbekleri süpürsün, burnunu sildiği mendilleri yatakta-masada bırakmasın vs vs...
İyi de gitmemek için kendinize bir sürü bahane bulmuşsunuz zaten bize niye soruyosunuz ki. Ayrıca sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. 2 tane çocuğum var. Evim de derli topludur. Akşamdan falan da asla bulaşık bırakmam. Sabah evden çıkmadan da ortalığı toplu bırakırım.Yani durumunuz çok da vahim değil bence. İsteyince herşey oluyor deneyin.Tek tek alıntı yapmayayım topluca yazayım madem.
İşim var çalışıyorum, sabah 7.30 da başlıyor işim ama sabah 6'da kalkıyorum. Öğlen bitiyor 13.30-14.00 gibi eve geliyorum ama geldiğimde bitik bir halde oluyorum. Geldiğimde uyuyamıyorum çünkü uyandığımda daha beter sersemliyorum. Doğal olarak işleri minimum yapıyorum. Kolay yemekler, şöyle bir sil-süpür, dün akşam yatarken bıraktığım bulaşıkları toparla, gerekiyorsa alışveriş yap, tuvaleti ve lavaboyu temizle vs. Her şey muntazam bir düzende değil yani, öyle tertemiz, fresh bir ev değil ama normal bir ev işte.
Kayınvalidemler de gitmemizi istemiyorlar, yapılacak pek bir iş yok, eşim bir dolabı çekecek söylediğine göre o kadar. Onun dışında pek eşya yok ama gidince nasıl bir manzara olur bilemem. Kendileri oldukça iyiler, kayınvalidem ziyarete geldiğinde bile temizlik yapıp gitmişti, öyle bir insan.
Bu arada gidersek kalmamız gerekiyor. Öyle git akşama gel olmayacak yani.
Evet haklısın zaten herkes kendi üzerine düşeni yapsa evliliklerde hiç problem olmayacak ..Eşimin daha kendi çoraplarını sağa sola atarken hiç de böyle bir şey söylemeye hakkı yok bence.
Gitmememin saygısızlık olacağını zannetmem, kendisi zaten bayramda geldiğinde bir iş olduğunda misafir gelmesini istemediğini söylemişti bana. Bu sefer onları yedirip içirme derdine düşüp rahat edemiyorum dedi. Ama biz gideriz, hazır bir şeyler alırız diye düşündük. Ev işlerini bir gün sonra yapamam çünkü kalınacak bir yer öyle sabah git akşam gel olmuyor. Pazar günü dönebiliriz ancak.
Çalışıyorum, iş de yapıyorum.
Sadece işte özellikle bu sıra çok yorulduğumu hissediyorum ve hayati şeyleri yapıyorum. Her gün evi şöyle bir yalandan silip süpürüyorum, bulaşıkları kaldırıyorum, yemek yapıyorum o kadar.
Ben durumum vahim demiyorum. Gayet zamanım var ama iş yapmak İSTEMİYORUM. Daha doğrusu evdeki zamanımın çoğunu elimde toz bezi ile geçirmek istemiyorum. Oturuyorum, dinlenmeye çalışıyorum, belki 1 saat falan ayırıyorum işlere o kadar. Tembel bir insanım, ayrıca ev işlerine başlayalı 4 ay oldu. Belki benim de 2 çocuğum olup bilmem kaç yıllık evli olunca daha farklı bir düzen oturtabilirim bilemiyorum.İyi de gitmemek için kendinize bir sürü bahane bulmuşsunuz zaten bize niye soruyosunuz ki. Ayrıca sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. 2 tane çocuğum var. Evim de derli topludur. Akşamdan falan da asla bulaşık bırakmam. Sabah evden çıkmadan da ortalığı toplu bırakırım.Yani durumunuz çok da vahim değil bence. İsteyince herşey oluyor deneyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?