Kayınvalideye Yardıma Gitmeli Mi?

Arkadaşlar eşimin iş yapmamasının benle ilgisi yok.
Ben ilk bir kaç hafta bir kaç çeşit yemek, sürekli ev işi peşinde biriydim.
Eşim bana "senin yaptığın işin hiç bir önemi yok, bunlar gözümde artı şeyler değil, iş yapınca bana mı yapıyorsun" gibi şeyler söylediği için önemsememeye başladım. Zaten içimden gelmiyor. He ben yapmayınca o da yapmıyormuş, olabilir, ama benim bu derece negatif olmamdaki sebep onun bu tavırları. Sonuçta ev sadece benim değil.
Ayrıca eşyalar kayınvalidemlerin, kendi odam ve mutfak hariç neyin nerede olduğunu bilemiyorum. Beraber oturuyoruz ama henüz yazlıktalar. Eşyaların yerlerini değiştiremiyorum. Geçen saçma sapan plastik bir bulaşık süngerliğini çöpe koydum yerine yenisini aldım. Eşim kızdı, annesi görürse üzülürmüş, nerede bu bulaşık süngerliği diye sorarlarsa ne olacakmış? 2 liralık şey. Yani öyle evli toplayayım, değiştireyim , bir şeyleri kaldırayım gibi bir şeye de kalkışamıyorum. 3 tane bıçaklık var misal masada, çok eski ölmüş bir tost makinesi var, kullanmıyoruz ama öle ortada duruyor. Atsam olmuyor bıraksam dağınık görünüyor. Bende saldım çayıra mevlam kayıra oturuyorum. Ve cidden rahatsız olmuyorum. He toz içinde değilim ama bir derli toplu durum yok....

Bizde perdeler haftada bir yıkansa haftada bir cam silinse o zaman ben de belki yaparım. 2 ayda bir perde yıkanır, 2 ayda bir cam silinir. Onun da hatırına her şeyi yapmam o derece büyük bir olay değil bence...

haftada bi perde mi yıkıyorsunuz

Reactions: 2k1
He bir de eşimle gidip gitmeme konusunda kavga etmedik ki...
O zaten gelmemi pek istemiyor senlik bir durum yok diyor. Sadece evde tek bırakmak istemediği için gel diyor. Benim de gitmek istememdeki amaç işe yaramasam da geçmiş olsun diyeyim, yanlarında bulunayımdı.
Ama bana iş yapmıyorsun, şöylesin böylesin, elalem neler yapıyor tarzı tepkiyle karşılaşınca "e o zaman gitmeyeyim ne kendimi yorayım" diye düşnüdüm sadece.
Yoksa gelmiyorum desem sorun olmaz.

Kaolina şanslı olduğunu hatta çook çok şanslı olduğunu anlaman için kendimden örnek veriyim. Sabah 6da kalkıyorum,8de işteyim. Dün annem hastaneye kontrole gittiği için 21 aylık kızımı, çok alışık olmadığı babaannesine bıraktık, ayrılırken ağladı Sonra işe geldim,aşırı yoğun bir gündü, öyle yemeğini bile bir iki lokmayla geçiştirdim.Akşam 6da işten çıkıp bizden uzakta oturan kayınvalideme gittik, akşam başka ilden görümcem geleceği için onu bekledik. Uykusuzluktan yorgunluktan öldüm resmen.Eve geldiğimizde saat 02:30. Sabah da 5te kalktım,kızım çok öksürüyordu,geçirmek için bişeler hazırladım ve sabah yine işe geldim Siz de 1 gün gidin ne olacak ki,bizimki kadar zor da değil durumunuz. Hem eşine niye laf ediyorsun,cam sileni perde asanı bulmuşsun öp de başına koy bacım

Ne alaka ya.Gitmelisin tabi.Eşine olan sinirini kayınvalideden çıkarma bence.Hem hstaymışta.yazık..insanlık sende kalsın.eşin nee düşünürse düşünsün boşver.

Arkadaşım, bu kadar isteksizlik pek normal değil. Belki kansızlık falan vardır. Anlattıklarınıza göre enerjiniz bitmiş gibi görünüyor. Kimse gelmese dahi evde siz yaşıyorsunuz. Mesela benim evim genelde topludur, hatta eşime göre hep topludur düzenlidir. Mesela tozlansın içim huzursuz oluyor, sanki bütün evi pislik götürüyormuş gibi. Çünkü yürüdükçe o tozu görmüyoruz ama ortamdaki havayı soluyoruz. Mesela sırayla yapın işinizi. Eve gelince dinlenin, birgün ortalğı toplayın, yahut mutfağınız çok dağınıksa onu toplayın. Diğer gün tüm evi süpürün, yıkanmış kıyafetleriniz varsa onları toplayın. Ertesi gün tozları alın... Hiç yapmak istemiyorsanız bile günde 15 20dk ayırarak yapabilirsiniz. Kv ye gitme durumuna gelince... Bu sizin kv ile aranızın nasıl olduğuna bağlı. Sırf eşinize kızıp gitmemek olmaz. Eşinizle davanız başka. Ha birde şu var, kp niz gelmeyin nerde yatırcam demiş, gidip insanlara yük olmakda doğru değil. Ama eşinizle olan davanızı buna karıştırmayın, iyi niyetinizi bozmayın.

Ben anlamadım gündüz 2 gibi evde oluyorsunuz ama evi toparlamak yemek yapmak temizlik yapmak yerine ya burada vakit geçirip ya uyuyorsunuz peki çocuk sahibi olsanız ne olacak herkesin uykusu kıymetli ama ne yapalım ki sorumluluklarımız var evlilik böyle bir şey. Her eş evi toplu bulmak ister yemek ister vs. yardım istemek hakkın ama böyle olmaz madem iş yapmıyorsun zaten neden işlerimi halletmem lazım diyorsun eşine halledeceğin işin yok ki yapmıyorsun çünkü ve serzenişte bulunması haklı eşinin kimse sürekli yorgun argın bir eş istemez arada olsa neyse ama sürekli böyleymişsiniz haliyle kızıyor vitamin alın spor yapın kendinizi dinamik tutun. Ben tm gün çalışıyorum akşama kadar gidip ev topluyorum ütü yapıyorum yemek işi vs. biz ne yapalım. Kaynananıza da gitmelisiniz bunu bahane etmeyin bence eşinizle bunun alakası yok sadece bahane ediyorsunuz.

Anlatayım.
Uyumuyorum dedim zaten, yorgun hissettiğim halde uyumuyorum çünkü daha beter oluyorum.
Yemek yapıyorum yazdım zaten eşim makarna,pilav, zeytinyağlı, tavuk,kabak,pasta, börek, çörek,kurabiye, salata, tatlı, meze ve daha bir çok şeyi yemediği için seçeneğim pek olmuyor. Basit bilindik şeyleri yapıyorum. Misal bezelye ve mercimek çorbası bugünkü menü. Bu kadar.
Ev de kamyona yükle modunda değil. Zaten 6 tane papağanım var her gün silmek durumundayım ama misal haftalık yıkadığım çamaşırların hepsini bir günde ütülemiyorum. İstesem zamanım var bitiririm ama daral geliyor. O bekleyen ütüler de dağınıklık oluşturuyor. Ya da çamaşır için biraz daha beklesin istiyorum. Her gün evi silerken süpürgelikleri silmiyorum misal ya da her gün toz almıyorum. Eşim her şeyini sandalyenin üzerine atar, ellemiyorum. Bütün pantolonları kapının arkasında ellemiyorum. Deri koltuklar var her gün silmiyorum gibi... İlk zamanlar her gün temizlerdim. Ama eşim için hiç önemli değilmiş, iş yaptım diye artı puan değilmiş vs. O zaman iş yapmamak da eksi puan olmamalı.
Kan değerlerim normal kansızlık yoktu en son. Çocuk da düşünmüyoruz, o yüzden rahatım.
Eşimle alakası yok çünkü ben iş için gitmiyorum hatta az önce yine aradı "ben seni evde tek bırakmak istemiyorum yoksa gelme" dedi. Pazartesi hemen başlanıyormuş işe, temizlik yapmanın da bir anlamı yok, sadece eşyalar duvarlardan biraz öne çekilecek ve belki onlar kaplanacak. Ben sadece göreyim, geçmiş olsun diyeyim diye gidiyorum. Hatır sayıyorum yani. Ama kendisi bana laf sayınca benim de hatır sayasım gelmiyor.

Ben olsam gıderdım. Yanlış anlamayın ama yorgunluk meselesını anlamadım . Yani ne bilim o iki çocuğu olup yogun ıslerde çalışan ve evlerı temız olan cok arkadasım var. Sanki biraz serde tembellik var

Eşim de böyle söylediği için sinirlendim. O zaman öyle biriyle evlenecekti.
Biz 5 yıldır tanışıyoruz az değil. Her zaman da annelerin gereksiz kendini yorduğundan bahsederiz. Ben asla kendimi bu derece yormam, eğilerek yer silmem, bulaşıkları elde yıkamam, her gün iş için kendimi parçalamam demişimdir hep.
Ayrıca çocuk istemediğimi de söylemiştim kendisi de hemfikirdi.
ben zaten çok derli toplu, düzenli bir insan değilim. Çantam bile karışıktır, öyle çok dzenli bir insan değilim.

Ben olsamda giderdim.herseyden once esim mutlu olacak bundan otesi var mi.esinin arkasinda dur onu mutlu etmek icin git kendin istemiyosan bile.dusunsene bir sevdigimiz icin bin sevmedigimize katlaniyoruz yeri geliyo dimi.bence git.ve orda surat asma.asma ki isler daha cok buyumesin.ve kensini esinin yerine koy.senin annenin boyle bi durumu olsada esin ariza cikarsa bozulurdun.git kardesim ve guleryuzlu ol mumkunse.

Yoo ben bozulmuyorum, benim annem de hasta ve bir arayıp geçmiş olsun demedi misal. Kendi annesinin tansiyonu çıkıyormuş ve grip olmuş.
Benim annemin ayağına platin takılacak, bel diskleri birleşmiş, göğsünde kist var artı iltihaplı romatizma olmuş.
Ben kendimle kıyaslasaydım hiç aramamam gerekirdi.

Reactions: 2k1
Bizde perdeler haftada bir yıkansa haftada bir cam silinse o zaman ben de belki yaparım. 2 ayda bir perde yıkanır, 2 ayda bir cam silinir. Onun da hatırına her şeyi yapmam o derece büyük bir olay değil bence...
Bencede değil, alt tarafı cam ve perde yani.. Neredeyse bizimle aynı şeyleri yapmalılar çünkü çalışıyorsak herşey ortak olmak zorunda! Eşim çamaşır ve ütü hariç neredeyse her şeyi yapıyor yeri geldiğinde..Ancak bu durumda hatrına her şey yapılır..

Neredeyse tabağını kaldırdı diye şükür duasına çıkacağız az kalmış, şoktayım.

Konu sahibim vitamin alsana gunluk. Bu arada d vitamini elsikligi cok yorgunluk ve uyku yapar. Bi doktora git ve baktir istersen.
Senin yasadiklarini agir bir sekilde yasadim hamileligimin ilk uc ayinda. D vitamini seviyem dibe vurmus, almaya basladim zink diye ayaklandim.

Esiniz bu durumu teorik olarak bilip desteklese de demek ki rahatsız olmuş cnm. Bence de fazla yorulmaya gerek yok ama derli toplu olmak da fayda var. Erkekler evlendıkten sonra cok degısır hepsı aynı kalıba gırer. Doğaları böyle

En son geçen bahar kansızlık için test yaptırmıştım sorun yoktu.
Bir ara yine gideyim ama tembellikten dolayı henüz aile hekimine kaydımı aldırmadım:)
Malum başka şehirdeyim:)

Valla bilemiyorum tatlim o zaman icinden ne geliyosa onu yap.ama o bunu yapmadi bana bunu dedi o sunu yapmamisti diye dusunecek olursan sen sikintiya girersin.ben hep pozitif olmayi tercih edeerim.birak ayipsa kendi ayibi.senin anneni bi arayip hatrini sormuyorsa.annenin yaninda onun degeride o kadar olur.uzme sikma tatli canini.ne dicemi bilemedim.ama sahsi fikrim senin yerinde olsaydim yinede giderdim.o utansin derdim.sen bilirsin yani seker ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…