Kayınvalideyi çağırmak ya da çağırmamak

Bi süre kalıp gidecekse nedn olmasın torunu sonunça tabki gelsin kalsın yardım etsin derdim bana nitekim oyle olacak benim 20 gün annem 20 gün kaynvldim gelicek bence siz o ara noktayı netleştrn..yani kalıp gitme kısmını eöin olun çok işinize yarıycktr o zamanlar insan bi başka kol kanat arıyo hassas bi dönem olacak..

Ben daha şimdiden diyorum "torun falan bakamam istemesinler. Doğurdum çalışıyorum yıllarca da çalışacağım gibi görünüyor. yaşlanınca gezeceğim ben evde emanet çocukla falan uğraşamam" deyince "büyük konuşma torun farklı gelir " diye kızıyorlar bana :KK48:

Hayat tabi kime ne getireceği ne götüreceği belli olmaz. Bakarsın çörekleniverim evlerinde baş köşeye... :KK70:
:D
Yani bir de soracagim ezile büzüle,oglum bebegin olacak ya,gelebilirmiyim:D
Canim cikiyor arkalarini toplarken,her sey onlar icin diyerek yapiyorum hesabimi.
İsleri bitip ev bark sahibi olunca,oglum,lutfen,oooldu:))

büyükanne/büyükbaba nasıl davranış bozukluklarına neden olabiliyor ? bence aksine o sevgiyi almak çocuklar için çok daha önemli olmalı. siz öğretmenmişsiniz, bilgi yarıştırmak için yazmadım ama bu dediğinizi mantığım almadığından sormak istedim.

Çünkü onlar tescilli iyiler ama sizin iyiliğiniz henüz kanıtlanmamış yada onların iyiliğine dokunana kadar
😊😊😊 çok güzel ifade etmişsiniz burayı.
Evlenmeden önce de sormuştu bunu kesin cevap vermemekle beraber sıcak bakmadığımı söylemiştim. Net cevap vermemekle bende hata yaptım yani. Ama bana karşı hep iyi niyetli olduğundan, verilecek son kararı bana bıraktığından hiç kıyamıyorum ve gönlünü hoş etmeye çalışıyorum. Ama bu konuda fedakarlık yapacak durumda hissetmiyorum kendimi

Uzaktan davulun sesı hos gelır. Bu sebeble kayınvalıde gelırse evet gıtmeyebılır, ancak gelmesıde lazım.Sizin aılenız gelmemıs olması yeterınce anormalken, onlardan da bunu bekleyemezsınız
Kendi ailem maalesef ultraanormal evet.

Herhalde gelecek evladının eşi aynı sözlerle senin yaptığını yapar ve düşünürse ne dersin ne kadar acı

büyükanne/büyükbaba nasıl davranış bozukluklarına neden olabiliyor ? bence aksine o sevgiyi almak çocuklar için çok daha önemli olmalı. siz öğretmenmişsiniz, bilgi yarıştırmak için yazmadım ama bu dediğinizi mantığım almadığından sormak istedim.

Malesef bu tespit birçok büyük anne büyükbaba için doğru. Ben de önceden kv ya da annem bakabilir diyordum çocuklarıma. Ama ilkokulda çalışmaya başladıktan sonra eşime dedim ki ne annen ne annem. İkisine de baktırmam. Çök sayıda çocukla ilgilenince bu ayrımı görebiliyorsunuz. Çocukta davranış problemi var anneyle konuşuyorsunuz diyor ki ben kural koyuyorum ama annem bozuyor. Malesef biraz gözlemlerseniz rahatlıkla görebilirsiniz. Anne baba bir şeye hayır diyor dede nine anne babayla kavga ediyor torunumu üzdün diye. Çocuk da güç buluyor. Dahası annem babam bana haksızlık yaptı dedem ninem beni korudu diye düşünüyor.

Şuan aynı durumdayım. .80 yaşında kadın düşük yaptım diye ziyaretime geldi (kızında kaliyordu) ama haliyle bavulla..ve eşim ileriye dönük planlarda onuda dahil etmeye başladı..
Bende diyorum 80 yaşındaki kadın ile kavga ya da bi tartışmaya girmem heralde kv değil babaanne gibi düşün diye kendimi teskin ediyorum :))
Sizde öyle yapabilirsiniz..
Kv'yi potansiyel düşman sayıyoruz hep sorunda bu düşüncede belki..
Kv değil tontiş bi babaanne o 😀

Ay evet ya sürekli birbirimize eğilmekten "aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın" tavırlarımızdan karşılıklı ne istediğimizi birbirimize anlatamıyoruz pek. Bu yüzden iki tarafında mutlu olmadığı sonuçlar çıkabiliyor haklısınız
Acik ve net olun siz. Esiniz size gore sekil alsin. Kimse kimsenin anasini suresiz olarak barindiramaz. Barindiracak insan evlenmesin otursun anasiyla bu en dogal hakki.

Estağfirullah. Şöyle oluyor; (her büyük için söylemiyorum tabiiki) anne baba kendilerince kurallar koyuyor çocuklara. Neye evet neye hayır diyeceklerini iyi biliyorlar ama torunlar daha başka sevildiğinden (bunun bir nedeni çocukla ilgili olarak, çocuğu sevmek dışında başka pek uğraşları olmaması) büyükanne ve büyükbaba, anne babanın hayır dediğine evet diyor. Anne babanın yasakladığı yiyeceği kıyamadığından gizlice veriyor çocuğa örneğin. Ya da çocuk anne babadan azar işittiğinde büyükler çocuğun önünde şakayla karışık sen torunuma nasıl kızarsın diyor. Çocuğun gözünde anne babanın otoritesi sarsılıyor. Çocuk anne babayı ba. bbya şikayet ediyor. Böylelikle çocuk hangi davranışının hata hangisinin doğru olduğu hakkında kafa karışıklığı yaşıyor. Kuralın ne olduğunu bilmiyor. Çocuklar içten içe sınırlara ihtiyaç duyar. Sınırlarını kestiremeyen çocuk şımarıyor ve inanın şımarık çocuk mutsuz bir çocuk. Evde şive farkı bile olsa dil gelişimiyle ilgili kritik dönemine denk geldiyse hayatı boyunca dil sorunu yaşayabiliyor. Bazı öğrencilerimin tavırlarında olumsuzluk gördüğümde anne babasına otomatik olarak soruyordum büyükanne dede mi geldi diye😊 kısa ziyaretler değil tabii yaz dönemi boyunca kalıyorlardı. Çocuk tabii ki büyük anne ve babasını görmeli bol bol vakit geçirmeli ama işte büyüklere söz dinletmek gerekiyor galiba burada biraz 😊 Mutlaka istisnaları vardır ama genel olarak durum bu maalesef

İki tarafın ailesi de çok ilginç. Evlenene kadar, düğün sürecinde ve evlendikten sonra eşinizin aklı neredeymiş? Bu zamana kadar tanışmamışsınız bile kayınvalideyle, bundan sonra da gerek yok aynı evde yaşamak gibi gereksiz samimiyetlere girmeye. İki hafta kalıp gitmesi daha makul.

kayınvalidem başımın tacıdır, evime istediği zaman gelip gidebilir, oğlunu torununu sevebilir.
Ama ondan yemek yapmasını, temizlik yapmasını isteyemem. Hele ki hizmet boyutuna gelirse;
'bana hizmet etmesini' isteyemem. onun yanında bacağımı kanepeye uzatamam.
Yardımcı bir hanım tutsanız, komşunuz bile olur, çamaşır yıkar, asar katlar, ütü yapar,
mutfakta yemek işlerini halleder. Ama bence isteseniz siz de yaparsınız. Zamanla pratikleşiyor insan.
Kayınvalidenizle oturur çocuk/torun sohbet eder, iki kahve içersiniz. daha mantıklı değil mi?.

Nikah erken kıyıldı hemen hamile kaldım diyorsunuz da, nikahtan öncesi de yok mu bu işin?
Eşinizin sizi bu noktaya kadar tanıştırmamış olması çok enteresan.Üstelik bu resmiyete rağmen şimdi sizinle beraber yaşamasını isteyebiliyor.
Doğrusu ben kabul etmezdim.
Bu aile ilişkisi de, sizin ailenizin tavrı da çok tuhaf geldi bana. Ama iç yüzünü bilemeyiz, herkesin yaşayış biçimi farklı diyor ve şaşkınlığıma burada son veriyorum :)

Doğuma gelir mi gelmez mi kendi bilir, torun görmek hakkı elbette. Ama birlikte yaşamayı kabul etmezdim.
Eşimle de açık açık konuşur niyetini bilmek isterdim.Tahminler üzerine nereye kadar.

Estağfirullah. Şöyle oluyor; (her büyük için söylemiyorum tabiiki) anne baba kendilerince kurallar koyuyor çocuklara. Neye evet neye hayır diyeceklerini iyi biliyorlar ama torunlar daha başka sevildiğinden (bunun bir nedeni çocukla ilgili olarak, çocuğu sevmek dışında başka pek uğraşları olmaması) büyükanne ve büyükbaba, anne babanın hayır dediğine evet diyor. Anne babanın yasakladığı yiyeceği kıyamadığından gizlice veriyor çocuğa örneğin. Ya da çocuk anne babadan azar işittiğinde büyükler çocuğun önünde şakayla karışık sen torunuma nasıl kızarsın diyor. Çocuğun gözünde anne babanın otoritesi sarsılıyor. Çocuk anne babayı ba. bbya şikayet ediyor. Böylelikle çocuk hangi davranışının hata hangisinin doğru olduğu hakkında kafa karışıklığı yaşıyor. Kuralın ne olduğunu bilmiyor. Çocuklar içten içe sınırlara ihtiyaç duyar. Sınırlarını kestiremeyen çocuk şımarıyor ve inanın şımarık çocuk mutsuz bir çocuk. Evde şive farkı bile olsa dil gelişimiyle ilgili kritik dönemine denk geldiyse hayatı boyunca dil sorunu yaşayabiliyor. Bazı öğrencilerimin tavırlarında olumsuzluk gördüğümde anne babasına otomatik olarak soruyordum büyükanne dede mi geldi diye😊 kısa ziyaretler değil tabii yaz dönemi boyunca kalıyorlardı. Çocuk tabii ki büyük anne ve babasını görmeli bol bol vakit geçirmeli ama işte büyüklere söz dinletmek gerekiyor galiba burada biraz 😊 Mutlaka istisnaları vardır ama genel olarak durum bu maalesef

Aynen. Ben olacakları tahmin ettiğimden baştan gardımı aldım. Tavrım net oldu hep. O yüzden her iki dede nine de sağolsunlar dikkat ediyorlar. E ben de böylece gönlüm rahat bi şekilde yolluyorum yanlarına. Beraber vakit geçirsinler diye uğraşıyorum.

Şuan aynı durumdayım. .80 yaşında kadın düşük yaptım diye ziyaretime geldi (kızında kaliyordu) ama haliyle bavulla..ve eşim ileriye dönük planlarda onuda dahil etmeye başladı..
Bende diyorum 80 yaşındaki kadın ile kavga ya da bi tartışmaya girmem heralde kv değil babaanne gibi düşün diye kendimi teskin ediyorum :))
Sizde öyle yapabilirsiniz..
Kv'yi potansiyel düşman sayıyoruz hep sorunda bu düşüncede belki..
Kv değil tontiş bi babaanne o 😀

Keşke onlar da kendilerini tontiş bi babanne olarsk görseler :) sorun kökten çözülecek

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı
Hiç bulaşma bence

hic tanismadiginiz birini esinizin annesi bile olsa dogumda yaninizda istemezseniz ben hak veririm acikcasi.
Cok stresli zamanlar bunlar, baska gerginlik kaldirmiyor.

Ayrica hic tanismamis olmaniz bana acayip garip geldi, yani hadi siz gidemediniz, o niye gelmedi. Yasli diye gelemediyse oglu niye alip getirip tanistirmadi. Simdi doguma gel demeye aslinda esinizin yuzu olmamali gibi de geliyor bana bir yandan.

+10000

Şimdi aile dinamiğini bilemem ama nikaha/ yemeğe gelmeyen, daha ailene bir selam (yüzyüze) vermeyen KV niye doğuma geliyor?

Neyse, ben böyle bir özel zamanda yanımda yabanci istemezdim galiba

Büyükanne ve büyükbaba eğer işbirliği içinde çocuk gelişiminde aktif rol aşırsa çocuk gelişimine inanılmaz büyük katkıları var. Kaldı ki zaten eşimizin annesi =bizim annemiz . Eminim sizin mutluluğumuzu düşünecektir. Her ne kadar her şeyi biliyor okuyor olmakta meslekte de anladığımız gibi teori ve pratik bir olmuyor . Tecrübe ye ihtiyaç her zaman var ve Doğum sürecinde yemek bulaşık çamaşır gibi olaylara destek olup sen çocuğunla ilgilenecek ortamı oluşturursa kayınvaliden Emin’im duacı olursun. Sadece eşinle açıkça temelli gelmemesi konusunda konuşup bu durumu netleştirebilirsin

Ne kadar gereksiz stres yapmışsınız..

Bir anne olarak düşünüyorum da, oğlumun çocuğu olacak ve ben eve çöreklenirim endişesiyle çağrılmayacağım he. İçim şimdiden sızladı..
Allah evladın da gelinin de hayırlısını, iyi huylusunu, hesapsızını nasip etsin..
Olur mu olur. Gelir de çöreklenebilir de. Benim kayınvalidem çöreklenmeye çalıştı ben hamileyken doğuma yakın. Aynısını ben yaşadım göndermesem kalacaktı.
Neyse konu ben değilim. Konu sahibinin kayınvalidesi nasıl bir insan bilemem. Ama kalmak istemesi muhtemel bence. Çünkü 1-2 ay kalacak ve torununa da alışacak bırakmak istemeyebilir. Muezzaa Muezzaa bence eşinle bu temelli kalma konusunda anlaş önce. Endişelerini anlat. İyi bir insan olsa da çekirdek ailemle ayrı yaşamak isterim de. Bu konuda peşin peşin anlaşmadan da davet etmeni önermem şahsen.

Sakın böyle bir hata yapma.
Lohusalıkta öz annene nazın geçse dahi sinirin kaldırmıyor, insan ilk annelikte heyecan ve kıskançlık yaşıyor. Tuhaf hisler delirirsin hele iki ay. Geliş bir hafta on gün kalsa amenna ama iki ay yada temelli kalma zeminine falan izin verme.
Sakın
Bizim bir haftada kayınvalidem ve kayınpederimle aramız bozuldu hala düzeltmedik.

Back
X