Kayınvalideyi çağırmak ya da çağırmamak

Biz nikahı önce yaptık benim iş meselelerim yüzünden. Düğünü yaz doğru yapacaktık herkesi toplayıp ama o ara hamile kalmış bulundum 😊 ramazanın ortasında alelacele bir düğün yemeği verdik küçük bir kalabalığa. Hamileliğim zor geçince şehir dışına çıkamadık. Ailesinden birkaç kişiyle yüzyüze tanışabildim
Yemege kv gelmedimi🤔

Olmuyor arkadasim olmuyor. Kayinvalidem dogumuma geldi 40 gun kadar da kaldi. Sagolsun yardim etti ama ev ev ustune olmuyor. Eger evden gitmeseydi ben evliligimi bitirmeyi dahi dusunecektim. Dusun biz 40 i cikmamis bir bebekle alakali konularda anlasamadik, egitim megitim mevzusuna gelemedik bile. Cocuk eylul ayinda dort kat elbise, iki kat polar battaniyeyle uyudu. Bu kadar giydirmek fazla dedigimde ben kac tane cocuk buyuttum, ben bilirim dedi. Dudaginda ucuk varken sapur supur opmeye kalkti, uyarinca ayni evin icinde kus yasadik. Kayinvalideler ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar bircogu anneye bakici muamelesi yapiyor, cocuk agliyor basina dikiliyor neden aglattin cocugu diyor. Bizimki bebek mufettisi gibiydi emzirdin mi, altini degistirdin mi, neden agliyor aglamasin aglatma gibi denetlerdi surekli. Bilmiyorum belki herkes cok iyi geciniyordur benim yasadigim uc bir ornektir ama kendi tecrubeme dayanarak sakin ayni evde surekli beraber yasamayin diyorum. Belki yakinlarinizda bir ev tutabilirsiniz.

Bir an bu yorumu ben mi yazdım diye kalakaldım... Kesinlikle yorumunuzun altına imzamı atarım. Cocugun taşıyıcı annesi muamelesi yaptı benim kvde. Bizim de öncesinden sorunlarımız var bu dogum tuzu biberi oldu. Kendisini zerre sevmiyorum. Allah benimle aynı evde yaşatmayı nasip etmesin sağ olsun huzurlu olsun kocasıyla olsun ve mümkünse benden uzak olsun. Bir araya gelince kvnin ayarı bozuluyor. Yalan dolan haksızlık vs vs o yüzden size sonuna kadar katılıyorum

Çünkü insanoğlunun genel kronik sorunu bencillik ve nankörlük..
Analık hakkıdır diye savunulunca ya erkek anası yaftası yapıştırılır ya da zehirli yaftası :işsiz:

Ben çalışmaya başladığım dönem kv haftaiçi bizimle kaldı. Kadın oğlu ve torunu için evini düzenini bırakıp geldi salonda koltukta yattı.
Onunla da empati yapardım, kendi çekirdek aile hayatımın sekteye uğramasıyla da. Ama asla saygısızlık adına benim evim benim çocuğum demedim..
Ki o da rahatına düşkün bir kadındır yalnızlığı sever. En sonunda yakınımızda ev tutarak bulduk çözümü bunu o istedi..

Umarım kalmasın o kadın o evde. Yoksa çok huzursuzluk çıkacak gibi. Herkes mutlu olduğu yerde olsun.

Bacııım benim kv olsa rahatından asla ödün vermez bizim odaya geçer bizi salonlarda yatırırdı. Bence de herkes mutlu oldugu yerde olsun. Çok uğraştım sevmek icin ama o nefret ettirmeyi secti

Bir kızım var doğumuma kv mi ben çağırdım.Eşim gelmesini hiç istemedi,doğumdan sonra gelsin görsün gitsin dedi.Aaaa olur mu o da babaanne olacak ilk torunu olmaz ayıp gelsin dedim.Eşimde sen bilirsin ama benim annem bu doğumu sana zindan eder huzurumuzu kaçırır ve sen ölene kadar buna üzülürsün dedi.Sonuç : çağırdım geldi, geldiği andan itibaren laf soktu, hastanede olaylar çıkardı,onun sütü yok emziremez dedi hemşireler O'nu odadan çıkardı,bebeği sözde benden alırken parmaklarını elimdeki serum hortumuna taktırıp serumu yerinden çıkarttı ve finalde 8 günlük loğusayken sen kimsin burası benim oğlumun evi defol git diyerek beni evimden kovdu.

Benim anlamadığım burdaki cogu kadin dogum yapinca kv onlarin evine geliyor benim sulalemdeki butin kadinlar doguma 3 gun veya 1 hafta kala ya annesinde kalır yada kv de istediği zamanda toplar eşyalarini evine doner cogu. Siz rahatsizsaniz bu durumdan sz gidin kv kalin 1 yada 2 hafta sonra evinize donun

Ben kendi kayınvalidem gelsin asla istemem.. Ortalık karıştırır anca beni kötüler yada laf sokar... Seninki nasıldır bilemiyoruz :) tecrübe edinmeden bilemezsin...

Ben objektif ve ön yargısız yorum yapmak istiyorum. Normal bir zaman olsa gelmesinde hiçbir sakınca yok bence. Ama Doğum zamanı çok riskli. Size çok faydası olabilir de, çok sıkıntı yaşatabilir de. Ve sizin çok hassas, çok sabırsız, çok zorlandığınız bir dönem olacak.
Ben annemle bile sorun yaşadım öyle söyleyeyim. Büyükler öncelikle hele ilk doğumunsa kendilerini bu konuda uzman zannediyorlar. Ben emzirirken sütüm taşardı ilk zamanlar annem biz zamanında hem emzirirdik hem mama verirdik bu çocuk doymuyor derdi. Ki oğlum normalde alması gereken kilonun iki katını alıyordu. Normalde yemek yapmaya bayılan, sürekli pasta börek yapan kadın, ben lohusayken yemek yapmayı bıraktı. Görevini sadece bebeği ağlayınca beşikten alıp benim kucağıma vermek sanıyordu. Ki kendim alabiliyordum. Kv ve görümceleri anlatmak dahi istemiyorum. Hatta ilk 2 hafta kimse gelmesin demeyi düşünüyorum açık açık.
Bu nedenle eğer çok takmayacaksan, çağırabilirsin. Ama işte insan o dönemde de çok hassas oluyor.

Bir kızım var doğumuma kv mi ben çağırdım.Eşim gelmesini hiç istemedi,doğumdan sonra gelsin görsün gitsin dedi.Aaaa olur mu o da babaanne olacak ilk torunu olmaz ayıp gelsin dedim.Eşimde sen bilirsin ama benim annem bu doğumu sana zindan eder huzurumuzu kaçırır ve sen ölene kadar buna üzülürsün dedi.Sonuç : çağırdım geldi, geldiği andan itibaren laf soktu, hastanede olaylar çıkardı,onun sütü yok emziremez dedi hemşireler O'nu odadan çıkardı,bebeği sözde benden alırken parmaklarını elimdeki serum hortumuna taktırıp serumu yerinden çıkarttı ve finalde 8 günlük loğusayken sen kimsin burası benim oğlumun evi defol git diyerek beni evimden kovdu.
Ay o nasıl bir kadın! Siz merhamet edin çağırın, gelsin huzurunuzun içinize etsin... Peki ne oldu sonucunda ne yaptınız özel değilse çok merak ettim ya. :eek:

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı
Yaşlı derken nekadar yaşlı ki üstelik tek erkek evlat eşinizde degil bence diger çocuklarınıda dolaşır. Birde büyük konuşmamak lazım şahsen benim annem tek kalsa hayatta ben evime kabul etsem temelli esim hayır dese cook üzülürüm bence empatide yapmak lazim ama tek cocuk değilmiş esiniz böylede bi şansınız var

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
yargilamak niyetli sormuyorum ama ilginc geldi kv ile henuz tanismamis olmaniz.. ikinci evlilikler gibi bir durum mu var.. bu yazdiklarinizi esinize soylemelisiniz gelsin kalsin ama donsun beraber yasamak olmaz idare edeceklerse bes tane evlat birer ay idare etsin siz de 6. ay alirsiniz yilda iki kere gelmis kalmis olur makul..

Merhaba,

su dogumdan sonra biri bana baksin kafasindan cikinca, hic böyle dertler olmuyor. bu kafada sadece ama sadece türk kadininda var. daha dogrusu türkiyede yasayan kadinlarda. ölmüyorsunuz hanimlar sadece dogum yapiyorsunuz. sezaryan olsa yine tamam belki bir hafta 10 gün destek gerekir ama bu aylarca gelip biri yanimda kalsin meraki nedir ya.

su dogumdan sonra biri bana baksin kafasindan cikinca, hic böyle dertler olmuyor. bu kafada sadece ama sadece türk kadininda var. daha dogrusu türkiyede yasayan kadinlarda. ölmüyorsunuz hanimlar sadece dogum yapiyorsunuz. sezaryan olsa yine tamam belki bir hafta 10 gün destek gerekir ama bu aylarca gelip biri yanimda kalsin meraki nedir ya.
Kimse birşeye meraklı değil hanımefendi insan ilk defa doğum yapınca başına ne geleceğini bilmiyor haliyle yanında insan istiyor

Şöyle söyleyim sana yardım edeceğine kanaatin varsa çağır öteki türlü olursa çocuğun üzerine birde kayınvalidene hizmet etmek zorunda kalırsın. Becerikli sana yardımı dokunacak gibiyse çağır derim. Benim kayınvalidem çok iyi bir insan ama oturduğu yerde 3 gün oturur doğru dürüst iş gelmez elinden:( Ama böyle durumda gelmeye kalksa gelme diyemem tabiki.

Sakın böyle bir hata yapma.
Lohusalıkta öz annene nazın geçse dahi sinirin kaldırmıyor, insan ilk annelikte heyecan ve kıskançlık yaşıyor. Tuhaf hisler delirirsin hele iki ay. Geliş bir hafta on gün kalsa amenna ama iki ay yada temelli kalma zeminine falan izin verme.
Sakın
Bizim bir haftada kayınvalidem ve kayınpederimle aramız bozuldu hala düzeltmedik.
Katılıyorum ben de çocuğumla başbaşa geçireceğim zamanlara kimse karışmasın isterim. Şimdiden çok kıskanıyorum oğlumu. Biri ona bakımımı azıcık eleştirse bile o psikolojiyle kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Kendi anneme tahammül edemiyorum ya kadın çocuğuma koyduğu ismi beğenmiyor kendi bulduğu isimle hitap edecekmiş yok bebeğimi kendi yetiştirecekmiş profesör yapacakmış. Deli mi ne ya çok kızıyorum onun bakımı eğitimi benim ve babasının sorumluluğunda millete ne

Şöyle söyleyim sana yardım edeceğine kanaatin varsa çağır öteki türlü olursa çocuğun üzerine birde kayınvalidene hizmet etmek zorunda kalırsın. Becerikli sana yardımı dokunacak gibiyse çağır derim. Benim kayınvalidem çok iyi bir insan ama oturduğu yerde 3 gün oturur doğru dürüst iş gelmez elinden:KK43: Ama böyle durumda gelmeye kalksa gelme diyemem tabiki.
Eşimin anlattığına göre becerikli bir kadınmış 10 tane çocuk büyütmüş kendi başına. Doğum zamanı bir iki hafta evin işine yardım etse yeter ama sen yatacaksın o yaşta kadın iş yapacak falan nasıl olacak bilmiyorum 😞

Eşimin anlattığına göre becerikli bir kadınmış 10 tane çocuk büyütmüş kendi başına. Doğum zamanı bir iki hafta evin işine yardım etse yeter ama sen yatacaksın o yaşta kadın iş yapacak falan nasıl olacak bilmiyorum 😞
Karar sizin en azından tanışmış olursunuz. Doğum süreci sıkıntılı tek başınıza zor olur.Hem torununu hem gelinini görmüş olur. Karakteri iyi biriyse bazı şeyleride tolere edersiniz. Çocuğunuzu sağ salim kucağınıza alında gerisi halledilir. Allah yardımcınız olsun .

Merhaba,

Doğumdan sonra muhakkak gelebilir. Sonuçta sizin anneniz gelecek olsa eşinize soracak mısınız? Ya da eşiniz annen gelmesin dese nasıl hissederdiniz?

Ama tabi sürekli beraber kalma olayının olmayacağını belirtmeyi unutmayın. İllaki bakılacaksa, anne sonuçta çocuklar arasında eşit olarak kalabilir... 6 oğlu varmış.. 2'şer ay kalsa ne güzel olur...

Kimse birşeye meraklı değil hanımefendi insan ilk defa doğum yapınca başına ne geleceğini bilmiyor haliyle yanında insan istiyor
hic gerek yok inanin bana. helede normal dogum olacaksa eger. ha tabi kalkip kapi pencere silemezsiniz ama bi makarna haslayip bi corba kaynatabilirsiniz.

Back
X