kayınvalideyi görmeye tahammül edememe..

Mavi0607

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
62
26
3
Merhabalar arkadaşlar. 6 haziranda sezaryen ile doğum yaptım. Fakat rahmim ile ilgili bir sıkıntı yaşanmasından dolayı ameliyatta çok kanamam olmuş ve uzun süren bir ameliyat olmuş. Bu yüzden hastanede daha uzun süre kaldım ve kan takviyesi yapıldı. Daha önceki konumda yazmıştım, annemin omurilik ve bel fıtığı tahatsızlıklarından dolayı ameliyat oldu, bu yüzden bana pek destek olamadı doğum sonrası. Ona ben bakacaktım ama hastanede uzun süre kalmamdan dolayı o da olmadı.
Şimdi gelelim sorunuma: bıkkınlık. Gebeliğimin son haftası kayınvalide ile ikinci kez tartıştık( evime geldiğinde ağırlamamdan memnun değilmiş, bir de son aylarda yani hamileyken eve onun eş dostunu çağırıp ağırlamamışım diye), bu tartışma bahanesi oldu ve içinde ne varsa kustu. İşten yprgun geliyordum hamile iken bir de gergün kvnin bize gelip gece uyuyana kadar oturması hoşuma gitmiyordu benim de suratım düşüyordu. Oğlunun eviymiş, canı isterse burda kalırmış, ben ağırlamak zorundaymışım. Ben de soğumaktan öte epey nefret ettim kendisinden. Kendi anneme teyzem bakıyor şuan memlekette, annem gittiğinden beri kv her gün bizde. Ben yemek yapıyorum o yiyor. Ben çay demliyorum o içiyor. Çocuğu emziriyorum kalktığımda bakıyorum evin düzenini değişmiş kafasına göre. Uyarıyorum, o orda olmaz burda daha güzel diyor. Benim evimi kendi evi gibi görüyor, misafir çağırıp misafir kabul ediyor. 4 gün çalışıyor kendisi, her gün iş çıkışı burda, tam yemek saatine gelip güzelce karnını doyurup bana ve kızıma övgüler atıyor. Ama bana samimi gelmiyor, torununu düşünse gebeliğimin son haftası sinir krizi geçirtmezdi bana hem de elalem için. Yapmacık geliyor yani, eşim varken farklı o yokken daha farklı.
Eşim annem gelince yüzün çok düşüyor diyor, her gün aynı insanı görmek, evimin hanımı sanması kendisini, ve sürekli akıl vermesi “şu şöyle olcak ben öyle istiyorum” diye evrivakiler yapması rahatsız ediyor diyorum. Yine de benden güler yüz bekleniyor.
Ama yapamıyorum, kadın samimi gelmiyor. Birde haftanın 4 günü akşam 6dan gece 10-11’e, diğer üç günse 7-8 saat ben de oturması ve misafir buyur edip kendi evi gibi davranması rahatsız ediyor. Bir de millete bumaramı verip görüntülü aratıyor bebeği görsünler diye. Kendi de arıyor müsait değilim diyorum yarım saat konuşuyor gene de.
Hamilelikte de aynı şekildeydi, her gün gelir karnını doyurur, saatlerce oturur düşünmezdi dünlenmeye mi ihriyaçları var vs diye. Bu yüzden gebeliğimde fazlaca tartıştım eşimle zaten. Şuan ne tartışasım ne konuşasım var. Kızımı alıp memlekete gitmek istiyorum bir süreliğine. Evimden nefret eder oldum, her gün gelcek acaba kaçta gelcek diye beklemekten nefret eder oldum. Memlekete gittim peki gelince ne olacak? Of, bilemiyorum.
Ne bu nefreti yenebiliyorum, ne başka birşey yapabiliyorum.
Bana bir çözüm sunun lütfen

Ona göre kv beni ve kızımı çoook seviyor ve bizi mutlu etmek için geliyor. Ayrıca hamilelikteki o tartışma için çok pişman.

Seni çok seviyorsa ve mutlu etmek gibi bir çabası varsa senden nemalanmasın..Sen toparlanana kadar eve misafir çağırmasın. Daha küçücük bebeği millete ifşa etmek için numaranı dağıtmasın.Az yardımcı olsun, yiyip içip kendi kabuğuna sokulmasın canım.Eşine böyle söyle.

Sizin eşinizi bir hizaya getirmeniz gerekiyor. Onun da annesini hizaya getirmesi gerekiyor. Annesi sizi mutlu etmek için yapıyor diyelim ama sonuçta bu sizi mutlu etmiyor, aksine çok rahatsız ediyorsa, o zaman yaptıkları tacizdir. Ne demek hamile halinizle hem kendisine hem eş dosta hizmet etmeniz, yok artık. Yerinizde olsam öyle bir tepki verirdim ki, aha gelini delirttik, bulaşmayalım moduna sokardım hepsini. Eşinizle de anlayacağı dilden konuşun, susmayın. Yeni doğum yapmış kadın bu kadar rahatsız edilmez, ayıp. Hak edene güler yüz gösteririm, hak etmeyene hak ettiğini veririm moduna girerseniz, tacizler azalır. Eşiniz de her şeye boyun eğmeyeceğinizi görmeli. Oldu; çalış, hizmet et, rahat bırakılma, sonra güler yüz göster. Oyy, okurken şiştim. Her geldiğinde kapıyı da açmayın, gerekirse saatlerce çalsın, uyuyordum dersiniz.

eşiniz tek çocuk mu?
laf sokun bari anne bizden çıkmıyosun iyi mi böyle de sonra da hunharca bir kahkaha patlat. her geldiğinde laf sok.
şuan zaten huzurunuz yok bari içiniz rahatlasın

bence bi kerede lohusa cinneti geçir. eşin annesine dur diyemiyomu. çok pasif duruyo sanırım eşinde iş yok

Saracak başka çocuğu yok mu?

Kayın peder bıraktı memlekete gitti, kızı başka şehre çalışmaya gitti özrl sektörde, kız buraya geldi bayramın birinci günü “anneme dayanamıyorum abla” dedi ikinci günü geri gitti. Diğer oğlu eve girmiyor, arkadaşlsrında falan kalıyor. İnNılmaz bir konuşma var kadında kimse duramıyor yanında.
Ama kv bunu böyle anlatmıyor, arıyor eşimi ya da bize geldiğinde “çok yalnızım, evde ne yemek yiyorum ne çay içiyorum, sizden başka kimsem yok” diyor. Öyle acındırıyor ki kendini. Eşimde babasının yanına gitmesini söylüyor, emekli olmadan gidemeyeceğini bahane ediyor.

Kv gayet farkında senin rahatsız olduğunun. ama pişkin davranıyor senin rahatsız olmanı umursamıyor çünkü ona göre orası senin değil sadece oğlunun evi yiyip icip canı istedikçe gelecek,milleti de eve toplayacak. çekilmez insan çıldırır.taşınabiliyorsanız uzaklaşın ama o sizi yine rahat bırakmaz gelir yanınıza.direkt yüzüne söyleyin en iyisi burası benim evim kafana göre hareket edemezsin gibi. eşinle de bu durumu etraflıca konuş tabi ama eşin bu işi çözemez bu işi sen çözersin.şimdi dediğin gibi çocuğunu alıp memlekete git kafanı toparla dönüşte kv ile konuşursun.

Canım işin zor ozaman. Herkes kadından kaçmış resmen senin başına kalmış. Ne desem bilemedim.

Oğlunun evine gelip ahkam kesemez. Ayrıca oğlunun evi onu evin olmuyo. Oğlunun ve gelininin evi oluyo. Siz hamile halinizle işten gelip yemek yapıp kayınvalidenizi ağırlarken eşiniz armut mu topluyordu acaba.Ben bile sinirlendim yüzsüz kadın. Siz muhatap olmasanız eşiniz konuşsa. Hayır bi işe yarasa neyse de anca köstek oluyormuş size.

geldiğinde hizmet etmeyin, siz dışarda plan yapın o gelmeden alın eşinizi çocuğunuzu çıkın, eşinizle konuştuğunuzda anlamıyorsa direk kendisi ile konuşun anne senin evin barkın varken neden misafirini burada ağırlıyorsun , bizde insanız evde çocukta var dinlenmek yalnız kalmak istiyoruz falan deyin açık açık konuşun kırılırsada kırılsın eli ayağı tutuyor size bağımlı olmasını gerektiren bir durum yok , ben olsam çoktan carlamıştım valla

Rahata alışmış. Yemek çay hizmet yapmayın geldiğinde söyleyin yapsın. Belki aç kalırsınız ama bir süre sonra ya yapmaya başlar ya da gelmez artık. Geldiğinde de başka odada oturun bebeği bahane edip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…