kayınvalideyi görmeye tahammül edememe..

Hamilelik de dahil hiç ona bişey yapmadım. Bizim yemek saatimiZe denk getirdi kendini hep sofraya oturdu. YüZsüzlüğünü farkettiğimde yemeye kal demedim asla. Hatta sonra anneme şikayet etmiş “kızın bana bir kere yemeye kal ya da çay iç demedi” diye. Hatta o var diye yemesin diye kendimde yemedim o gidene kadar bi kaç kere. Şimdi yine geldiğinde asla yemeye kal demiyorum, çay koymuyorum, bebeği emzircem diyip odaya gidiyorum. Hatta “memeni yemem burda emzir” dedi, “emziremem, rahat edemiyorum ben başkaları varken” dedim ama gene alınmadı.

Ya ben mi insan halinden anlamıyorum acaba? “Ya akşamı zor ediyorum ben bu kızı görmeden, özlemeye dayanamıyorum ya napıcam ben” diyor benim kızım için, samimiyetsizce. Her gün görmek şart mı babaanne olunca ya? İyice normale döndü, kapı çalıyor aşağıdan sesini duyuyorum “ben geldim” diye cinleniyorum

Kadın da değişik bir heves var. Benim evimi kendi evi sanıyor sanki. Ben lavaboya gittiğimde mesela çay koyuyor, kek çalıyor, bilmem ne yapıyor. Napıyorsun diyorum “aşkım sen yorulma diye ben yaptım sana” diyor. Ama bana batıyor. Bi bakıyorum süpürge sesi, benim evimi süpürüyor, kendi evi gibi takılıyor. Ona hiç yemek hazırlamadım, ama hep biletek yemek saatimize geldi.

Tabi farkında, doğumdan bir hafta önce kv “bi kere yemek mi koydun önüme, geldiğimde hep bir surat” dedi, “bizden hiç gitmediğinden olabilir mi acaba, boşa kira ödüyorsun sen her gün bizdesin” dedim. Bu cümleden iki gün sonra bana melek gibi davranıyor. Şimdi içtenliğine nasıl inanayım? Farkında ama ne var bu evde anlamıyorum, burdan çıkmamak için yüzsüzlük yapıyor

Valla ne diyelim canim?

Esinde bitiyor olay

Guzel bir kavga cikaracaksin .
Esine rest cekeceksin.

Baska yolu yok ki bunun?
Eşim diyor ki “ sana yardım etmek istiyor, sen yorulma diye yemeyini yapmayı istiyor, seni çok seviyor” bakış açılarımız çok farklı yani

Hafta da bir iki defa görüşmek bana hayal gibi sanki. Her gün arıyor ki artık açmıyorum, telefonla konuşmayı sevmiyorum işim gücüm var diyorum, bide her akşam geliyor. Sütüm çoğalsın diye akıl veriyor ama benim onsuzluğa ihtiyacım var yeşilliğe değil

Eşiniz annesine taşınsın. Siz de bebeğinizle mutlu mesut yaşayın. Anne sorunlu olabilir ama eşine böyle bir hayat yaşatan daha sorunlu bence.

kayın pederiniz yok sanırım yazılandan anladığım bu? kadın belli ki yalnız kalmak istemiyor insan istiyor yanına... banada hergün böyle gelinse bende rahatsız olurum ama sizden farklı olarak sınırlarımı çizerdim. nasıl mı yapacaksınız? oğlunun yanında farklı davranıyorsa sende öyle olacaksın... ah ne iyi bir annen var ne düşünceli vs... övgüler yalnız kalıncada evin bana ait olduğunu vurgularım.... misafir mi çağıracak burası benim evim, şuan misafir ağırlayacak durumda değilim sen çok istiyorsan kendi evinde ağırla annecim derdim... akşam eşimede olayı hemen ben anlatırdım hatta mesaj çeker ondan önce davranırdım. '' ah kocacım ne düşünceli ne iyi bir annen var işten yorgun gelip bize uğramayı ihmal etmiyor hiç kıyamıyorum ona misafir çağırıcaktı torunu herkes görsün sevsin istiyor ona kıyamadığımdan dinlenmiş olduğu bir zamanda çağırmasının daha iyi olacağını düşündüm . yazık yani kendine de zaman ayırsın hem iş ile hem bizimle ilgileniyor,birde misafir mi ağırlayacak dimi ama'' derdim. hergün gelip yemek yiyor öylemi iyi ne güzel hergün gelsin birde yemeğinizi yapsın o zaman fırsat verin ona... annecim bugün çok yoruldum birazda halsizim sana zahmet şu yemekleri yapar mısın? diyin oldu bitti işte.... bir süre sonra başedemeyince yalvarsanda gelmez... evliliğimde öğrendiğim en önemli şey asla eşime; anne ve babasını şikayet etmemek oldu... bu inan bana ters tepiyor... doğrusu sana nasıl davranılıyorsa öyle davranmak... ben neler çektim acemiydim tabi sonra beni bu kabuğa soktular... eşim yanımdayken herşey iyi hatta eşime benim hakkımda övgüler ama tek başıma onlarla kalıyım ooooo ne laflar... sonra öfke patlamaları ile eşime kan kusuşlarım ve eşimin her zamanki gibi ''sen benim ailemi düşman biliyorsun o insanlar senin için ne güzel şeyler söylüyorlar birde senin şu yaptığına bak'' lafları... bunu duyduğum gün ''üvey kaynana'' adlı oyunun adını ''üvey gelin '' olarak değiştirip başrolü alınca herşey güllük gülistanlık oldu.

Taş gibi sinirleriniz var. Eşiniz ne diyor bu duruma annesini mi haklı görüyor?

Valla aynı şeyleri yaşıyorum resmen. Ama kv yi yalandan da olsa övemiyorum, istemsizce suratım düşüyor.
Kadın yalnız kalmayı kendi tercih etti, büyük oğlunu yanından kovdu, sürekli git senin çamaşırını yıkayamıyorum artık dedi, küçük kızını laf söyledi söyledi başka şehre gitti kız, kp de memlekete gitti. Adam buraya gelince daha bi saat olmadan ne zaman gidiceksin, git ben senle yapamıyorum diye laf sayıyor.
O dediğinizi yaptım, yemek yapmadım, yorgunum sen yap dedi , aman allahım kadın abarttı, kendi evine benden yemek yapıp götürmeye başladı, mavi evini idare edemiyor ben sizde kalayım demeye başladı, sonra habire akıl vermeye başladı. Ufacık bişeyi yapsın evi kendi evi sanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum

Kesinlikle her kelimesine kadar doğru başka yoruma gerek yok yani aynen böyle yapılmalı
Geçmiş olsun kaynananinda Allah layığını versin inşallah

Cok zor bir durum.
Haftada bir gelsin bari.
Ne diyeyim bilemedim.
Esim cok ovuyor sen cok guzel yemekler yapiyormussun de sok bari mutfaga birseyler pisirt.Anne yemeklerini özledim oğlunda özlemiştir bak degisiklik olsun de.Sen de onu öv.Sonra belki ayagini keser.Esin de birsey yapamaz bu duruma maalesef.Anne "az gel" diyemez bir evlat.ona kizma.
madem sizi mutlu etmek icin geliyormus boş durmasın.

Son düzenleme:
Annemi favori sözüdür "oğlunu seven geliniyle uğraşmaz" der.Keşke kaynanan "sözde" seni sevmek yerine oğlunu sevsede bir rahat verse ama nerdeee...Allah sabır versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…