Hamilelik de dahil hiç ona bişey yapmadım. Bizim yemek saatimiZe denk getirdi kendini hep sofraya oturdu. YüZsüzlüğünü farkettiğimde yemeye kal demedim asla. Hatta sonra anneme şikayet etmiş “kızın bana bir kere yemeye kal ya da çay iç demedi” diye. Hatta o var diye yemesin diye kendimde yemedim o gidene kadar bi kaç kere. Şimdi yine geldiğinde asla yemeye kal demiyorum, çay koymuyorum, bebeği emzircem diyip odaya gidiyorum. Hatta “memeni yemem burda emzir” dedi, “emziremem, rahat edemiyorum ben başkaları varken” dedim ama gene alınmadı.Rahata alışmış. Yemek çay hizmet yapmayın geldiğinde söyleyin yapsın. Belki aç kalırsınız ama bir süre sonra ya yapmaya başlar ya da gelmez artık. Geldiğinde de başka odada oturun bebeği bahane edip.
Ya ben mi insan halinden anlamıyorum acaba? “Ya akşamı zor ediyorum ben bu kızı görmeden, özlemeye dayanamıyorum ya napıcam ben” diyor benim kızım için, samimiyetsizce. Her gün görmek şart mı babaanne olunca ya? İyice normale döndü, kapı çalıyor aşağıdan sesini duyuyorum “ben geldim” diye cinleniyorumgeldiğinde hizmet etmeyin, siz dışarda plan yapın o gelmeden alın eşinizi çocuğunuzu çıkın, eşinizle konuştuğunuzda anlamıyorsa direk kendisi ile konuşun anne senin evin barkın varken neden misafirini burada ağırlıyorsun , bizde insanız evde çocukta var dinlenmek yalnız kalmak istiyoruz falan deyin açık açık konuşun kırılırsada kırılsın eli ayağı tutuyor size bağımlı olmasını gerektiren bir durum yok , ben olsam çoktan carlamıştım valla
Kadın da değişik bir heves var. Benim evimi kendi evi sanıyor sanki. Ben lavaboya gittiğimde mesela çay koyuyor, kek çalıyor, bilmem ne yapıyor. Napıyorsun diyorum “aşkım sen yorulma diye ben yaptım sana” diyor. Ama bana batıyor. Bi bakıyorum süpürge sesi, benim evimi süpürüyor, kendi evi gibi takılıyor. Ona hiç yemek hazırlamadım, ama hep biletek yemek saatimize geldi.Oğlunun evine gelip ahkam kesemez. Ayrıca oğlunun evi onu evin olmuyo. Oğlunun ve gelininin evi oluyo. Siz hamile halinizle işten gelip yemek yapıp kayınvalidenizi ağırlarken eşiniz armut mu topluyordu acaba.Ben bile sinirlendim yüzsüz kadın. Siz muhatap olmasanız eşiniz konuşsa. Hayır bi işe yarasa neyse de anca köstek oluyormuş size.
Kv gayet farkında senin rahatsız olduğunun. ama pişkin davranıyor senin rahatsız olmanı umursamıyor çünkü ona göre orası senin değil sadece oğlunun evi yiyip icip canı istedikçe gelecek,milleti de eve toplayacak. çekilmez insan çıldırır.taşınabiliyorsanız uzaklaşın ama o sizi yine rahat bırakmaz gelir yanınıza.direkt yüzüne söyleyin en iyisi burası benim evim kafana göre hareket edemezsin gibi. eşinle de bu durumu etraflıca konuş tabi ama eşin bu işi çözemez bu işi sen çözersin.şimdi dediğin gibi çocuğunu alıp memlekete git kafanı toparla dönüşte kv ile konuşursun.
Eşim diyor ki “ sana yardım etmek istiyor, sen yorulma diye yemeyini yapmayı istiyor, seni çok seviyor” bakış açılarımız çok farklı yaniValla ne diyelim canim?
Esinde bitiyor olay
Guzel bir kavga cikaracaksin .
Esine rest cekeceksin.
Baska yolu yok ki bunun?
Size kendi kayınvalidemin taktiğini soyleyeyim . Siz bunu kendinize uyarlayin .
Bizim gitme saatimize yakın mutfaga girer bi soğan doğrar ya da sadece yarim yamalak bi.yemegi yapmış olur. Bizi elleri kolları sivali her daim mutfakta karsilar . Esimim boylelikle gözümü boyar .
Kesinlikle siz geçin içeri ben ayarlayıp geliyorum falan demez ben girip otursam bile o da gelir arkamdan. Ben de ayağımın tozuyla mutfağa girerim eeee ne yapalim nasıl pişirelim yanına be yapalım vs diye yapılacakları belirler malzemelri bi iki çıkarır veeee mutfağa girdikten maksimum 10 dk.sonra bişey bahane eder ve bi daha gelmez . Kalan yemeği ben tamamlarım . Pilavı salatası cacığı vs vs sofra kurması hep bana kalır .
Sofra kaldirliken ya kalkmaz ya da eşim kp bişey demesin diye kalkar aralarda elinde masa örtüsüyle dolaşır ben mutfağı toplayip çay hazır edene kadar gelmez.
Ben 1.5 yıldır evliyim çok sık görusuyorduk ve hepp bu şekil olduğu için ben artık isyan ettim tabi başka nedenlerde çok . Şu an haftada 1 2 görüşüyoruz . Ama hala aynı ve nefret ediyorum .
Aynı taktiği kv uyarlayın
Taş gibi sinirleriniz var. Eşiniz ne diyor bu duruma annesini mi haklı görüyor?Hamilelik de dahil hiç ona bişey yapmadım. Bizim yemek saatimiZe denk getirdi kendini hep sofraya oturdu. YüZsüzlüğünü farkettiğimde yemeye kal demedim asla. Hatta sonra anneme şikayet etmiş “kızın bana bir kere yemeye kal ya da çay iç demedi” diye. Hatta o var diye yemesin diye kendimde yemedim o gidene kadar bi kaç kere. Şimdi yine geldiğinde asla yemeye kal demiyorum, çay koymuyorum, bebeği emzircem diyip odaya gidiyorum. Hatta “memeni yemem burda emzir” dedi, “emziremem, rahat edemiyorum ben başkaları varken” dedim ama gene alınmadı.
Valla aynı şeyleri yaşıyorum resmen. Ama kv yi yalandan da olsa övemiyorum, istemsizce suratım düşüyor.kayın pederiniz yok sanırım yazılandan anladığım bu? kadın belli ki yalnız kalmak istemiyor insan istiyor yanına... banada hergün böyle gelinse bende rahatsız olurum ama sizden farklı olarak sınırlarımı çizerdim. nasıl mı yapacaksınız? oğlunun yanında farklı davranıyorsa sende öyle olacaksın... ah ne iyi bir annen var ne düşünceli vs... övgüler yalnız kalıncada evin bana ait olduğunu vurgularım.... misafir mi çağıracak burası benim evim, şuan misafir ağırlayacak durumda değilim sen çok istiyorsan kendi evinde ağırla annecim derdim... akşam eşimede olayı hemen ben anlatırdım hatta mesaj çeker ondan önce davranırdım. '' ah kocacım ne düşünceli ne iyi bir annen var işten yorgun gelip bize uğramayı ihmal etmiyor hiç kıyamıyorum ona misafir çağırıcaktı torunu herkes görsün sevsin istiyor ona kıyamadığımdan dinlenmiş olduğu bir zamanda çağırmasının daha iyi olacağını düşündüm . yazık yani kendine de zaman ayırsın hem iş ile hem bizimle ilgileniyor,birde misafir mi ağırlayacak dimi ama'' derdim. hergün gelip yemek yiyor öylemi iyi ne güzel hergün gelsin birde yemeğinizi yapsın o zaman fırsat verin ona... annecim bugün çok yoruldum birazda halsizim sana zahmet şu yemekleri yapar mısın? diyin oldu bitti işte.... bir süre sonra başedemeyince yalvarsanda gelmez... evliliğimde öğrendiğim en önemli şey asla eşime; anne ve babasını şikayet etmemek oldu... bu inan bana ters tepiyor... doğrusu sana nasıl davranılıyorsa öyle davranmak... ben neler çektim acemiydim tabi sonra beni bu kabuğa soktular... eşim yanımdayken herşey iyi hatta eşime benim hakkımda övgüler ama tek başıma onlarla kalıyım ooooo ne laflar... sonra öfke patlamaları ile eşime kan kusuşlarım ve eşimin her zamanki gibi ''sen benim ailemi düşman biliyorsun o insanlar senin için ne güzel şeyler söylüyorlar birde senin şu yaptığına bak'' lafları... bunu duyduğum gün ''üvey kaynana'' adlı oyunun adını ''üvey gelin '' olarak değiştirip başrolü alınca herşey güllük gülistanlık oldu.
Valla bilmiyorum, hem annesi geldiğinde kendi de rahatsız oluyor, sen gelince evde gerginlik çıkıyor yor, hem de acıyor.Taş gibi sinirleriniz var. Eşiniz ne diyor bu duruma annesini mi haklı görüyor?
Kesinlikle her kelimesine kadar doğru başka yoruma gerek yok yani aynen böyle yapılmalıSizin eşinizi bir hizaya getirmeniz gerekiyor. Onun da annesini hizaya getirmesi gerekiyor. Annesi sizi mutlu etmek için yapıyor diyelim ama sonuçta bu sizi mutlu etmiyor, aksine çok rahatsız ediyorsa, o zaman yaptıkları tacizdir. Ne demek hamile halinizle hem kendisine hem eş dosta hizmet etmeniz, yok artık. Yerinizde olsam öyle bir tepki verirdim ki, aha gelini delirttik, bulaşmayalım moduna sokardım hepsini. Eşinizle de anlayacağı dilden konuşun, susmayın. Yeni doğum yapmış kadın bu kadar rahatsız edilmez, ayıp. Hak edene güler yüz gösteririm, hak etmeyene hak ettiğini veririm moduna girerseniz, tacizler azalır. Eşiniz de her şeye boyun eğmeyeceğinizi görmeli. Oldu; çalış, hizmet et, rahat bırakılma, sonra güler yüz göster. Oyy, okurken şiştim. Her geldiğinde kapıyı da açmayın, gerekirse saatlerce çalsın, uyuyordum dersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?