Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

Yazmış mıydın hatırlamıyorum ama haftada 2-3 kere ben giderim akşama da kocam gelir.Gündüzden önce babama uğrarım biraz orda takılırım sonra geçerim kayınvalidemlere.
Onlarda sadece ben çağırırsam gelirler ama bu tarafa pek gelmek istemiyorlar malum alt katta kayınvalidesi oturuyor kayınvalideminsempatiksalakcinni
zaten çok anlayışlıdır siz gelin der hep..
Bende Ramazanda bir de arada bir pazar pidesine çağırırım bazende yemeğe,ha birde kızımın doğum gününe yılda toplasan 3-4 kere anca gelirler bize.

evleneli 10 ay oldu kayınvalidem evime teşrif etmedi daha 20 saatlik uzaklıkta oturuyor telde bi türlü gelemedim 1 sene olacak nerdeyse diyip hayıflanıyor çokta umrumdabayanssulusmile

evleneli 10 ay oldu kayınvalidem evime teşrif etmedi daha 20 saatlik uzaklıkta oturuyor telde bi türlü gelemedim 1 sene olacak nerdeyse diyip hayıflanıyor çokta umrumda

yaa ne güzell...benim gelmesi yetmior,günde üç kez arıo gel die...artık kendi çewremle bile görüşemiorum...
biraz anlayış yok ki,eşimde hala kendini ewli gibi göremio garibim yaa zamanla alışırlar herhalde herkesbizimde bi özel hayatımız olduğuna......

her haftasonu mutlaka sekmesiz biz gideriz arada da onlar gelir,hatta geçtiğimiz pazar
biz gündüz uğradık akşamına k.validem k.peder görümcem teyzesi dayısı ve büyük
teyzesi oturmaya geldiler..işin kötü yanı bu cumarteside yemek vericekmiş yardıma
çağırdı gitsem bi türlü gitmesem bi türlü..k.validem mutfakta pek iyi değildir herşeyi bana
yıkar bide üstüne olmamışsa yaptığım söyler hemen gelin yaptı diye sinir eder:)bi bahane
bulmak istiyorum ama gelmiyor aklıma... bilmiyorumkismile

hehhe bahane cok sekerim. ama en etkilisi 1 gün öncesinden hasta moduna girip yatak döşek yatmak. tüm vucudum ağrıyor dersin olur biter:)delikafadulden

aynı dert bende de vardı ki benim evim ve onların evinin arası 1,5 saat (çok iyi bir karar almışım)ordan bile dilini uzattı 3 yıldır beynimi yedi laflar,sözler,kıskançlıklar,şikayetler en sonunda tepem attı 2 hafta önce aldım havalarını oldu bitti.bundan sonra böyle sizlerede tavsiyem kibarlıktır nezakettir ,eşimin ailesidir diyip susuyorsunuz şunu bilin asla ve asla onların dediği gibi (sen ben kızımsın çocuğumsun) değilsiniz.bunların hepsi laf.hiçbir anne çocuğunun arkasından kuyusunu kazmaz,kıskanmaz,laf söylemez diye düşünüyorum.el kızı olduğunuzu asla unutmayın.çünkü öyle muamele görüyorsunuz.sizlerde saygınızı bozmadan güzel bir üslüpla konuşabilir ve çenelerini kapatabilirsiniz.

bizde haftada 1 gideriz,hafta içi bi akşam yemek yemeye gideriz o da...10-15 günde 1 de onlar gelirler,evlerimiz yakın,hiç sorun yaşamadım allaha şükür umarım hep böyle devam eder..
anneme de haftada 1 giderim genelde ikisini de eşit tutarım...

Valla daha once buraya yazdımmı bılmıyorum ama yıne yorumumu yapıyım Kaynanamla aynı apartmandayız,onlar genelde gelmezler anca caya bız cagrırsak fılan.Ben bır gun gıtmesem ıkıncı gun gıderım.Sonra zederdı bugunlerde hıc ınmıyo asagı derler o yuzden ınerım on dk bıle olsa gorunurum.

ben yeni evliyim 18 gün falan oldu kayınvalidem ile evimiz 100metre çok yakın açıkcası ilk zamanları korkuyordum sürekli gelip gider diye rahatsız olurum diye ama öyle olmadı herkes kendi halinde ben işimdeyim eşim öyle işte hafta sonları müsaitseniz kahvaltıya gelin derler yada yemek hazılarlar biz de gideriz 2 kere biz gittik onla 1 kere geldi onuda ben çağırdım yemek yapıp umarım ailesi hep öyle anlayışlı olur

allah bozmasın :Saruboceq:

benim esimin ailesinin 3 katli evi var, 1. katta kendileri oturuyorlardi.. 2. kata biz evlenince 5. ayda zorla orada otutturdular, neymis eger onlarin yukarisinda oturmassak ne dügün yaparlarmis nede altin takarlarmis. zor günler yasadik dügünden önce sevgilimi zor durumda birakmak istemedim.. bi deneyelim dedik oturduk..

1 ay sonra hersey patlak verdi ikidebir zil calar.. arkadaslar varken bize gelir kaynana.. kavgalar cikti.. kocam dedi ayri eve tasincaz olmuyor böyle diye annesine.. annesi kiyameti kopardi. beni geri annemin evine yollamak istedi.. kocama dedi birak o kizi seni ben evlendircem diye.. altinlari geri istediler.. (tabi vermedim). ben üstelikte hamile oldugumu ögrenmistim... kocama dedim karar senin ya ayri ev ben ve cocugun yada ailen ben giderim hayatindan diye.. istersen kürtaj bile yaparim diye.. sacmala seni asla birakmam dedi ve hemen ev bulup ciktik.....

simdi Allah bozmasin mutluyuz ben onlarla görüsmüyorum.. kocam ara sira görüsüyor.. resti cektim bastan yani.. birazda kocama karsi blöf.. kaynanalar hep basa dert..

slm kızlar sizin yorumları okudukça kayınvaldemin melek olduğuna karar verdimdelikafadulden
cumartesi günü yumurta transferim var tüp bebek tedavisi görüyorum kayınvaldemi çağırcam bana baksın diye

2 defa ameliyat oldum başımdan ayrılmadı sağolsunolumunekankayizsmile

6 yıllık evliyim hiç kavgamız olmadı biz sık gideriz onlar ben çağırmadıkça gelmezler
çalıştığım için hatta ben ısrar ederim bayanssulusmile

Selam kızlar

Şu an nişanlıyım. Allah nasip ederse, şubat ayında evleniyoruz. Nişanlım görev icabı başka bir şehirde. Ben de kendi şehrimizde öğretmenim. Nişanlımın ailesi de bulunduğum şehirde. Nişanlım ancak 2 ayda bir gelebiliyor, ben de kayınvalidemi haftada bir kez ziyaret ediyorum. Özel durumlarda, ya da sevdiğim yemekleri yaptığında sağolsunlar beni de davet ediyorlar. Uygunsam gidiyorum, değilsem teşekkür edip gelemeyeceğimi söylüyorum. Sağolsunlar onlar da hoşgörüyle karşılıyorlar.

Kayınvalidemle aynı apartmanda yaşayan eltim var. 7 senelik gelin 2 de çocuğu var. Çocuklarını kayınvalidem bakıyor. Demek istediğim hergün görüşüyorlar. Ama yine de haftada bir gece kaynımla eltim, hep birlikte olalım diye benim gittiğim gün geliyorlar. Eltimle olan seviyeli ilişkilerine imreniyorum. Doğrusunu isterseniz bu konuda eltimi örnek alıyorum. Ne takdiri, ne teşekkürü dilinden hiç düşürmüyor. Yoruldunuz bütün hafta size yardım edelim diyor. Beni de aileye kaynaştırmak için elinden geleni yapıyor. O öyle yapınca kayınvalidem de çok mutlu oluyor, bize ne pişireceğini şaşırıyor.

Benim annem babam rehmetli oldu. Böyle bir aileye girdiğim için kendimi çok şanslı görüyorum. Eltimin de, kayınvalidemin de tecrübelerinden faydalanmak beni mutlu ediyor. Cahillik edip, o güzel insanları kıracağım diye ödüm patlıyor.

Herkesi mutlu edecek şekilde gidip gelme sıklığı ayarlanabilir diye düşünüyorum. Gelin de kayınvalide de birbirlerinin özel hayatına saygı duyduğu sürece sorun çıkmaz herhalde. Gelin ya da kayınvalideden herhangi biri yeteri olgunluk da değilse, olgun olan tavizsiz hoşgörü göstermeli. Sınırlarını, kendisini kırıcı olmadan olduğu gibi ifade edebilmeli. Her akşam oğlunıun evine sebepsiz gelen kayınvalide de hoş değil, her akşam evinde yemek yapmak zor gelip kayınvalidesinin evini lokanta gibi kullanmak da hoş değil.( Böyle yapan arkadaşlarım var da)

Başlarda gelin de kayınvalide de bocalasa da eğer geçime niyet varsa, zamanla taşlar yerine oturur.

bazı durumlardan dolayı haftada bir gider oldum oda eşimle beraber önceden 3 4 gün giderdim onlar evde okula giden çocukları olduğu için pek gelmezler

kesinlikle az öz görüşülmeli. en iyi kayınvalide bile sonuçta kaynanadır,ne kadar verirsen ver doymazlar dahasını isterler,alıştırmamak lazım yüze,astardan olmamak için.biz kendi anne babamız yerine koyuyoruz,ayırmıoruz ama onlar kendi kızları yerine koymuyorlar ne yazık.benim kayınvalidem de çok bencildir,hep kendi çocuklarını düşünür.kızı hiçbi iş yapmaz,damadı yapar herşeyi,gıcı çıkmaz ama ben yapmasam bişey hemen olay olur,onu görür.

ben her gün görüyorum alt katta oturuyor önceleri çok sıkıcı değildi ama şimdi sıkmaya başladı beni pek görmek istemiyorum açıkcası çünkü oğlunu kıskanıyor benden ilgili anne modunda anlıyacağınız bu sevgi gösterileri sıkmaya başladı beni.

birbirimizi severiz az çok ama mesafeliyiz. ben öyle istiyorum çünkü.
yoksa çok dominant bi kadın, çok çatışırız biliyorum.
ben de çok gitmem, gidince öyle yemeğe falan kalmam, öyle olunca o da bana çat kapı yapamıyor.

Bir ay olacak gideli..Nedeni malüm uzaklık..Eşim h. içi izinli ben ise h.sonu
Böyle olunca gidemiyoruz..Yakın yer olsa iş çıkışı buluşup giderdik..O ümraniyde ben Avcılar da. Ben onlara gidince bana biriş yaptırmak istemez. Bir gün izinlisin zaten geç otur kızım der. Çok anlayışlıdır sağolsun..Yinede ben boş durmuyorum tabiki. Yaş itibari ile genç. Aynı köylü olduğumuzdan düğünlerde karşılaşıyoruz..Şu sıralarda paso düğün var. Geçen hafta kuzenimin düğününe geldi. Evden gelirken bişiler getirmiş turşu vs.

Böyle çok iyi çok memmunuz biz hayatımızdan :)

ben yeni evliyim baştan sürekli gidip geliyorduk ama çok fena dilim yandı bu yüzden mesafe koymaya çalışıyorum ama bu kez de eşimle aram kötü oluyor napcam bilmiyorum.mesala bugun cumartesi ama eşim ailesiyle bende evde tekim:/mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…