ben yeni evliyim baştan sürekli gidip geliyorduk ama çok fena dilim yandı bu yüzden mesafe koymaya çalışıyorum ama bu kez de eşimle aram kötü oluyor napcam bilmiyorum.mesala bugun cumartesi ama eşim ailesiyle bende evde tekim:/mirmirmirmir
biz yeni evlendiğimiz haftalarda çok tartışıyorduk. eşim sürekli ailesine gitmek istiyordu. sonuçta ben de aileme gitmek isterim ama eşimle yalnız kalmak için bu duygumu bastırıyordum. (ikimizin ailesi de eşit uzaklıkta bize, arabayla 15 dk. )
nasıl oluyor da o benim gibi yapamıyor yoksa benle yalnız kalmak istemiyor mu diyordum. ağlıyordum tartışıyorduk. zaten çekiniyordum ailesinden ,daha yeni evlenmişiz!
baya tartıştık, birkaç ay önce haftada 2 gün gitme kararı aldık çünkü ben iyice ağlama krizlerindeydim gercekten kendimi tanıyamıyordum.
bence belirli günler koymak sorunu çözdü. artık eskisi kadar tartışmıyoruz.
gerçekten zor bir durum.
merak ettiğim şu, acaba çocuk olunca ne olacak?
biz de şu an aynı şehirdeyiz ama biz ilçedeyiz o merkezde. seneye eşim illa oraya tayin isteyelim il merkei farklı olur diyor. benim kayınvalidemler muhafazakar. ben de açık biriyim. bütün akrabaları kapalı aslında eşimin. kendimi onların yanında çok farklı ve yalnız hissediyorum. 1,5 yıllık evliyiz. eşime namaz kıl baskısı yapıyor bana karışmıyo bişey demiyor şimdilik. ama ilerde merkeze geldiğimizde baskı yapmasından korkuyoru. eltim var 1 tane. şimdi küsler görüşmüyorlar. onlar da 5 sene aynı şehirde yaşamışlar. sanırım ortam hazırlıyor diyorki biz bir gün onlarda bir gün bizde olurduk beraber yemek yerdik diyor. öyle samimi olduğun kişiyle şimdi nasıl bu hallere düştün inanmıyorum zaten. eltimi devamlı günlere götürmeye çalışırmış o da benim yaşlıların içinde ne işim var dermiş. eltim benden 10 yaş büyük. gecen diyorki kayınvalidem sen buraya gelirsen ben seni günlere götürürüm. allahım yarabbim ben ninelerle ne konusurum günlerde.
Ben de kayınvalideyim. İkiz oğullarımın yine ikiz eşleri var. Aynı sitede oturuyoruz. Beklentiler kişiden kişiye, aileden aileye değişiyor. Düşünüyorum da benim çocuklarım gelinlerim bana her akşam gelsinler diye hiç beklentiye girmedim. Hatta yeni evlendiklerinde baktım bu dördü her akşam bendeler:) İşten çıkıp yemeğe geliyorlar. Dördü de bir aradayken sordum, çocuklar her akşam buraya gelmek eşlerinizle birlikte aldığınız bir karar mı yoksa, sadece erkeklerin kararı mı? Birbirlerine bakıp kaldılar:) Gelinlerimden biri cesur çıktı:) Aslında beyler istiyorlar, siz tek başınıza yiyorsunuz diye içlerine sinmiyor dedi:) Ben de siz de eşlerinizi kırmayıp geliyorsunuz öyle mi dedim. Güldü gelinim evet dedi:) Böyle birbirinize nasıl alışacaksınız çocuğum, benim gönlümü hoş edeyim derken birbirinizden uzaklaşmayın dedim. Hadi bu akşam madem geldiniz beraber yiyelim, sonra herkes evine. Arada bir hatırımı sorar ararsanız, haftada bir kez görev olarak görerek değil de içinizden gelerek ve bir arada olmaktan mutlu olursanız gelin dedim.
Erkek çocuklarından genel olarak çok şey beklenir. Biraz da erkek anneleri oğullarını evlendirdiğinde boşluğa düşerler, panik yaparlar. Oysa emekliliğin keyfini çıkarmak var:) Gençler de yeni evliliğin tadını çıkarsınlar. Ben üç çocuğumla 29 yaşımda eşimi kaybettim. Herşeyim onlar oldu. Çocuklarımı evlendirirken çok beklentiye girer miyim acaba diye korktum. Çok şükür kendimi resim kurslarıyla, çalışırken yapamadığım bir çok uğraşla meşgul ettim. Gelinlerim Allah razı olsun çok saygılılar. Ben de onların özel hayatına saygı gösteririm. Oğullarım akşamları yalnız yaşadığım için ufak tefek ihtiyaçlarımı getirmek için uğrarlar. Gelinlerim bunu sorun etmez. Şimdi torunlar yolda, işte hayatımızda yeni bir dönem başlıyor. Bakalım neler göreceğiz.
Sevgili gençler sabırlı olun, eşlerinizi sevin sayın, onların sevdiklerini de sevmeye çalışın, sevemiyorsanız en azından eşinizin hatrına saygı gösterin gün olur mutlaka karşınıza çıkar:)Allah hepinizi mutlu etsin.
ALLAH mutluluğunuzu ve huzurunuzu hiç bozmasın. keşke benim kayınvalidemde sizin gibi anlayışlı olsaydı aynı dediğiniz gibi evlendiğim günün ertesi gününden buzamana (5 yıllık evliyim ) hemen hemen her akşam ve hafta sonları onlardayıs görev gibi... ben kendim istedim yakın oturmayı zaten istemesemde zorunlu otuttururlardı sonradan anladım :)) ama nerden bilebilrdimki burnumdan gelecek bir akşam gitmesek ertesi gün yüzümüze bakmadılar neden gelmediniz ne var bu evinizde diye laf sokmalar hafta sonları başbaşa eşimle bir kahvaltı bile yapamıyorduk tabi bunun akabinde hergün kavgalar eşlimde istemiyordu ama mecburuz yoksa hiç huzur vermiyorlar şimdi 2 yaşında çocuğumuza babanne bakıyor oyüzden gene her akşam oradayıs eskisi kadar sıkmasalarda bizi evliliğimizin en güzel yıllarını onları mutlu etmekle geçirdik sadece onları değil teyzeleri dayılarınıda kayınvalidem evlendiğimde daha 43 yaşındaydı kıskançlık hat safhadaydı çok zor günler yaşadım bide durup durup bizimle kavgalar çıkarması sürekli surat asması daha neler anlatmakla bitmes demem oki keşke herkez sizin gibi olsa gelinleriniz çok şanslı bence kıymetinizi bir ömür boyu bilirler inşallah ..ben birde hala bugün olmuş eşim maaşının bi kısmını annesine veriyor çocuk olmadan önce hepsini veriyorduk yinede ses çıkarmıyorum neyse artık yazmıyım yazdıkça sinirlerim bozuluyor size mutluluklar tekrar :))
Ben de kayınvalideyim. İkiz oğullarımın yine ikiz eşleri var. Aynı sitede oturuyoruz. Beklentiler kişiden kişiye, aileden aileye değişiyor. Düşünüyorum da benim çocuklarım gelinlerim bana her akşam gelsinler diye hiç beklentiye girmedim. Hatta yeni evlendiklerinde baktım bu dördü her akşam bendeler:) İşten çıkıp yemeğe geliyorlar. Dördü de bir aradayken sordum, çocuklar her akşam buraya gelmek eşlerinizle birlikte aldığınız bir karar mı yoksa, sadece erkeklerin kararı mı? Birbirlerine bakıp kaldılar:) Gelinlerimden biri cesur çıktı:) Aslında beyler istiyorlar, siz tek başınıza yiyorsunuz diye içlerine sinmiyor dedi:) Ben de siz de eşlerinizi kırmayıp geliyorsunuz öyle mi dedim. Güldü gelinim evet dedi:) Böyle birbirinize nasıl alışacaksınız çocuğum, benim gönlümü hoş edeyim derken birbirinizden uzaklaşmayın dedim. Hadi bu akşam madem geldiniz beraber yiyelim, sonra herkes evine. Arada bir hatırımı sorar ararsanız, haftada bir kez görev olarak görerek değil de içinizden gelerek ve bir arada olmaktan mutlu olursanız gelin dedim.
Erkek çocuklarından genel olarak çok şey beklenir. Biraz da erkek anneleri oğullarını evlendirdiğinde boşluğa düşerler, panik yaparlar. Oysa emekliliğin keyfini çıkarmak var:) Gençler de yeni evliliğin tadını çıkarsınlar. Ben üç çocuğumla 29 yaşımda eşimi kaybettim. Herşeyim onlar oldu. Çocuklarımı evlendirirken çok beklentiye girer miyim acaba diye korktum. Çok şükür kendimi resim kurslarıyla, çalışırken yapamadığım bir çok uğraşla meşgul ettim. Gelinlerim Allah razı olsun çok saygılılar. Ben de onların özel hayatına saygı gösteririm. Oğullarım akşamları yalnız yaşadığım için ufak tefek ihtiyaçlarımı getirmek için uğrarlar. Gelinlerim bunu sorun etmez. Şimdi torunlar yolda, işte hayatımızda yeni bir dönem başlıyor. Bakalım neler göreceğiz.
Sevgili gençler sabırlı olun, eşlerinizi sevin sayın, onların sevdiklerini de sevmeye çalışın, sevemiyorsanız en azından eşinizin hatrına saygı gösterin gün olur mutlaka karşınıza çıkar:)Allah hepinizi mutlu etsin.
Biz hafta birgün gideriz kayınvalideme, kendi anneme de hafta birgün gideriz.
Akşam yemeğimizi yer çayımızı kahvemizi içeriz evimize döneriz.
Ama halen eşimin ailesine yetmiyor bu sürekli bize gelmiyorsunuz ihmal ediyorsunuz diye sitem ediyorlar.
Biz 4 aylık evliyiz. 11 senelik beraberliğimizin ardından evlendik.
11 sene boyunca evimiz olsun beraber yaşayalım yemeğimizi yapalım
evimize alışveriş yapalım diye hep hayal kurduk bugünlerimizin hayalini kurduk yani.
Ama sürekli eşimin ailesinden bu şekilde baskı yaşamamız bizi çok üzüyor.
Biz birbirimizle çok mutluyuz huzurluyuz ama annesiyle bir konuşuyor hemen kavga başlıyor aralarında
gelmenizde gitmedinizde diye eşimin morali bozuluyor sinirleniyor.
Evimize huzursuzluk geliyor. Tadımız kaçıyor.
Niye böyle yapıyorlar ki anlamıyorum.
Benim ailem siz mutlu olun huzurlu olun hiçbir şey beklemiyorum der.
Çok farklılar.
canım aynı işteeee... sen yazınca kendimi gördüm 1 gün gitmesek surat asmalar laf sokmalar bitmiyor ne hayallere evlenmiştik ve ne şekillerde en gü<el günlerimiz mahvoldu...
vallahi bende ne yapcam bilemiyorum.
Bazen bunalıma giriyorum ama.
Hiç ailemden böyle şeyler görmedim.,Değişik geliyor o yüzden.
tabi k eşten kaynaklanıyor.eşim bana her hafta hadi gidelim dese 1 yok dersin 2 yok dersin üçüncüye el mahkum gideriz.
bize yapılanları eşlerimiz farkettiği anda gidelim demeye cesaretleri olmuyor.
ailesinin haksız olduğunu biliyor çünkü.
o nedenle ben nezaman hadi gidelim drsem ozman gideriz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?