Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

kayınvalidemi nedense hayal ettiğim gibi sevemedim
daha doğrusu düşündüğüm gibi bir kayınvalide-gelin olamadık
çünkü benim kayınvalidem çok soğuk bi kadın
hiç yüzü gülmüyor bana karşı desem yeridir
gülse de yapmacık gülüyor bana
anaç , sevimli bir kadın değil yani
bir kere bile bana şevkatle yaklaşmamıştır
oysa bulunduğum şehirde kimsem yok farklı bi şehirden gelin geldiğim için
daha da şevkatle yaklaşması gerekirken buz gibi
hareketlerinden ve bana yaklaşımından dolayı bende kendisinden çok soğudum
hiç görüşmesem razıyım

aynen canım benim kayınvlde ile ilişkimde böyle benim annmle ilişkim çok iyidr çok samimiyzdr arkdaş gibi bi gün evlenrsem derdim kayınvalidmlede ilişkilerim annm gibi olamaz ama yakın olsun isterdim ama iki yabancı gibiyiz ama buna rağmen çok müdahil evlilğimzde mesafe bile koyamıyorum izin verimyorlar çünkü hep huzursuzluk hep nifak........bende çok soğdum bi yıl görmesem umrumda olmaz...

Kayınvalidemle aynı şehirde oturmak için nelerimi vermezdimki! çok yardımcı bana.zaten bize geldimi ben onu en az 1 hafta alıkoyuyorum.

kayınvalideye farklı şehirlerde olmak içn nelerimi vermzdim ki bi daha dünyaya gelsem kayınvademle aynı şehirde oturmam bana kalsa aynı ülkede sırf ondan uzak olmak içn kendi annmden bile uzak yaşamaya razıyım ki zaten annm yanımda değil başka ilde........

Ben nişanlıyken bikaç kez pazara falan gitmiştik onunla...İçten gelmişti...Ama hamileliğimin 3. ayında bana bakmak için evimize geldiğinde yaptıkları beni çok üzdü...Hamileliğim çok sıkıntılı geçti...Kanamalarım, mide bulantılarım aşırıydı..Hatta her gittiğimde hastaneye yatırıp serum takıyorlardı üç beş gün.....6 kilo verdim o dönem..Gelip sana bakayım dedi...ama geldikten sonra halime anlayış göstermedi....Biz gelmeyelim diye surat yapıyorsan oğlumun evi istediğimde inadıma gelirim dedi....Kanamam vardı birgün ..Bunlar karı koca gezmeye gittiler bende eşimi aradım beni hastaneye götür diye tam kapıdan çıkarken bunlar geldi...Kayınvalidem hiçbirşeyi yoktu birden mi ortaya çıktı diye dudak büktü...Hastaneden geldiğimde baktım hiçbirşey hazırlamamış mutfağa girip o ağrıyla salata falan yaptım bir de surat yapıyorum diye tencereleri mutfak tezgahına çarptı bikaç kez...Ertesi sabah bana "bize güleryüz lazım, seninle ilgili hayalim suya düştü , seni artık hiç sevmiyorum dedi....Buna rağmen yayıla yayıla 15-20 gün kaldı..Giderken de daha fazla kalacaktım aslında dedi...Oğluna da duygu sömürüsü yapıp ağlayarak gitti...Şimdi iyi kayınvalide rolünde ...Bebek doğunca bu sefer kaç bavulla gelip kaç gün kalıp nelere karışacak allah bilir...

Allah evimizden ırak etsin böyle insanları...

benim kayınvalideyle aramda 1 saatlik yol var...onlar ilde biz ilçedeyiz bazab ilde işimiz olur gider kalırdık bir gece en fazla çünkü bir geceden fazla koymazlar surat kavga..en son bayramda kaynanam kovmaktan beter etti beni bende çektim geldim dahada gitmem mendeburun yüzünü görünce saçlarım elektirik çarpmış gibi havaya kalkıyo..yuvamın yıkılacağını bilsem genede gitmem..büyük konuşmayayım genede

ya ben de kayınvalideme yakın oturacağım eşimin işine yakınlığından dolayı..
şu an bile yakınız ama çok gidip gelmezler bize..
ben korktum burdaki yazılanları okuyunca..
ayy inşaallah evlenince de az gelip giderler..bi de benim sözlüm de gece vardiyası çalışıyor 1 hafta ve o zaman korkmayım diye gelip alışmazlar inşaallah yaa..
şöyle aramız iyi yaa bozulmasın iyi dursun hep

ayy burda yazılanları okuyunca korktum resmen kızlar size bişey danışmak istiyorum
ben kısmetse önümüzdeki yıl evlenicez istanbulda yaşıycaz kayınvalidemler orduda köydeler
ben sevgilimin ailesiyle arası iyi olsun oların yanında pek kalmamış onlarla beraber olsun annesiyle babasıyla beraber olsun diye dedim ki evlenince yanımıza gelirler diye ilk sevgilim pek taraftar değildi daha doğrusu 2 tarafada yakın olmak istemiyodu bende ailemlke aynı şehirde olmak istediğimden seninkiler gelirler falan dedim
kızlar sizce nasıl olmalıyım kayınvalidemlere ? bide benim kayınpeder biraz patavatsız bide ne kadar akrabası varsa çağırır mafoldumben
eve o kadar insan doldurucaklar ben çalışıcam evlenince nasıl bi tavrım olmalı
onlara yatakla dolap koyup oda yapmayı düşündüm ama vazgeçtim oturma odası yaparım orayı açarım diye düşünüorum .çok fenalardayım kendim ettim ama nasıl mesafe koyarım onu da bilemiyorum şimdi yardım.... bilmiyorumkismile

güzelim ev ev üstüne oolmaz bence. senin düşünce tarzın yanlış. bırak uzak olsunlar. eve yerleşecek kadar kalmasınlar. misafir gibi glip gitsinler. bilirsin misafirlikte rahat edenler orayı kendi evi sanır. ama senin yuvan olacak orası. kendi kuralların olacak. sana mudahale ederlerse canın sıkılır. aile huzurunuz bozulur. en iyisi uzak kalmaları. gelip misafir gibi 1 hafta kalıp gitsinler. sen de rahat et yuvan da huzurlu olsun. insan evliliğinin başında yatılı misafir görmek istemiyor. gerçektenn...

keşke böyle bir teklifte bulunmasaydın nişanlına :1no2:şimdi yapabileceğin pek birşey yok gibifisfisfis
artık bize yerleşmelerini istemiyorum dersen nişanlın bozulabilir farklı şeyler düşünebilir
yine de nişanlını en iyi sen tanırsın eğer anlayışla karşılayabilirse düşündüm bunun iyi bir fikir olmadığına karar verdim deyip etkileyici bir konuşma yap
umarım bir faydası olur

Bende kayınvalidemlerden uzak oturuyorum
öyle ha deyince çıkıp gelebilecekleri mesafede değilim
15 günde bir falan giderim ,belli olmaz ama sık olmayacak kadar
nadir giderim,onlarda bana pek nadir gelir
bu mesafeyi koyana kadar neler çektim
şimdi rahatım
hatta elımden gelse hiç görüşmesem ne iyi olur
ya da fizana taşınsam beni hiç bulamasalar :)

kayınvaliden kafasında yazmış oynamış. :)

kayınvalidem yakınımdaw oturuyor o yüzden haftada bir görüşürüz bazen 2 haftada bir olduğu da olur. oda hafta içi akşam yemeğe gitme şeklinde olur..

nasıl başardığıma gelirsek ilk evlendiğim günler hergün çağırıyordu çalıştığım ve eve akşam 7buçuktan önce gelemediğim için yemeği kendisinde yememizi isterdi, iyiliğinden belki ama insan yeni bir hayata başlamışken kendi düzenini kurmak ve alışmak ister :) eşime söyledim alışamıyorm ev otel gibi yatmadan yatmay geliyoruz dedim hak verdi kendide yoruluormuş işten gelir gelmez eşofmalarını giyip yayılamıo diye bi çağırdı eşim yorgunum gelmeyelim dedi bi çağırdı ben yemeğim var bozulmasın dedim öle öle alıştı artık sorun olmuyor bunlar. ha bu arada2 yıllık evliyiz

ya şçle düşündüm onalrın yanında çok rahat olmazsam misafir oldukarını hissettirirsem fazla kalamazlar.zaten kayınvlidem biz öğrenciyken gelmişti 1 seneden fazla oğlunu görmemiş 3. gün gidicem demeye başladı ki erkeke arkadaşımın evinde kalıyolarda 5. gü gittiler
offf ya ne biliyim ailesiyle mutku olur diye istedim bende erkek arkdaşım için zaten sevgilimede söledim ben aileni senn için istiyorum bende bilirim kocamla tek olmayı diye
bide bie tam yerleşmicekler kışları geliceklermiş

kış dediğin 3 ay sürer. 1 hafta yatılı misafir ağırlamak bile cok zordur. 3 ay kaldıgı zaman zaten yerleşmiş gibi olacak. ama birbirinizi severseniz ve rahat davranmayı becerirseniz birlikte 3 ay yaşamak cok sorun olmayacaktır. ama ben evde biri varken rahatsız olurum. ne yalan söyleyeyim kendi ailemden birileri kalsa bile rahatsızlık yaşıyorum.

kış dediğin yine 4-5 ay gibi bir süredir.
o zaman tek dileğim iyi anlaşabilmeniz canım.umarım olgun anlayışlı insanlardır.
karşılıklı saygı olursa bu zamanı atlatabilirsiniz ama yine de dikkat et daimi olarak yanınıza yerleşmesinler:1no2:bunu istemediğini bir şekilde onlara hissettir nişanlınada açıkca söyle ki ilerde böyle bir teklifle sana gelmesinler
ben her zaman yeni evli bir çiftin başbaşa kalmasından yanayım

evet yeni evli çiftin kaynana, kayınpederle yaşaması ilişkilerinde buyuk aksaklıklara neden oluyor. benim halam bu yuzden boşanma noktasına geldi. kaynanası pat diye odalarına girdiği için hiç özel hayat yaşayamamışlar ilk evlendiklerinde. yeni yeni toparlanmaya calısıyorlar.

bende zaten erkek arkadaşıma bunu blli ettim o evin hanımı ben olucam diye annenlerde misafirimiz olucak diye b,lmiyorum yani benm kayınvalidem öle kendi evi olmadan yapamayanlardan zaten anladı bnm kendimi ezdirmiycek bi insan olduğumu gene de allahım yardımc olsun bide sevgilim sağolsun kör olan erkeklerden değildir o yüzden rahatım ve benide ezdirmedi şimdiye kadar bakalım artık hakkımızda hayırlısı

kızlar benim de aram kayınvalidemle yakın sayılır. ama yine de gitmek için 2 dolmuşla gitmek gerekiyor. arabamızda yok gitmek sıkıntı oluyor. gidince de kalmak zorundayız . zaten çalışan birisiyim. iş yerim uzak olduğundan hergün 3 saatim yolda geçiyor. kayınvalidemi seviyorum fakat hafta sonları evimde dinlenmek istiyorum hem işim gücümde oluyor. annem de olsa gitmek istemem. başlarda sürekli görüşüyorduk alıştı o da. şimdi her hafta sonu bekliyor.

bnm kayınwalidemle aram iyi (dışardan bakınca)..işyeri ewime yakın olduğundan hergün iş çıkışında bnm ewime gelio kayınpederimde akşam işten dönerken benden alıp götürüo..kendi ewine kadar gitmeye üşenior sanrım.ama hergünde çekilmior saat gece 1'e kadar..we düşünün ben daha 4,5 aylık ewliyim...sinir krizine giricem artık....
napimki ben yaaaaa_????

uyyyi çok üzüldüm yaa. yeni evli çiftleri biraz rahat bıraksınlar yaa. eşinle konuşsan acaba annesini uyarabilir mi. biz yeni evliyiz yalnız kalmak istiyorum eşimle, her gun gelme filan der mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…