En son tartısmıstık eskıye gore daha ıyıyız.Bana da oyle dıyolar ya. İşim var dıyorum ıkı kısı yasıyosunuz sankı cıftlık ısletıyosunuz ısınız hıc bıtmıyo dıyolar.Bananevalla gerekırse mısafır gıbı ourum. Ben eskıden temızlık yapardım kaynanamda.Baktım cay sohbetlerınde "ne olcak temızlık yapmaya en kolay ıs bunlar bana vız gelır tırs gıder.Asıl ıs su halıları sılmek bılmem neyı yapmak.." deyınce kestım ben de temızlık ısını.
Sımdı kaynanmın annesı onlarda.Koydekı evı yıkılmıs.Oraya ınıyorum her an dogurabılırım dıye yalnız kalmamı ıstemıyorlar 7. katta.Kaynanamın annesı de dındar ve koy hayatı yasamıs. Tv ızlemez gunah dıye ama bız ızlerken bana sorar habıre kadın ne dedı adam ne cvp verdı dıye. Ben de " anane valla ızlemek gunah dıyosun da habıre soruyosun ızle de ben de alatmak zorunda kalmıyım" dedım sustu gulduKaynanam da ıyı dedın dedı. Kayınpederım kızımın ultrason fotolarını gormek ıstıyo bakıyo.Hemen bana dıyor " ayıp gosterılırmı" dıye. Bız de boyle anane bende utanma arlanma yok ben boyleyım dedım Dun de temızlık yaptım aksamustu ındım kaynanamlara.Onlar da yatmıslar koca gun ana kız. Kayınpederım de eve geldıgınde yemek hazır olsun ıster. Pat erken geldı kayınpederım.Yemek yok.Kaynanamın annesı de dıyo soyle zederdıye gırıssın mutfaga yapsın yemeklerı dıye. Ben de anne ıstersen yapıyım bısıler dedım.Yok kızım olurmu ha dogurdun ha dogurcan asıl hamıle kadına ıs yaptırmak gunah dedı. Anane morardı Sonra annem basladı gene utu yapmadım temızlık yapmadım dıye. Anane yıne costu soyle zederdı oturuyo habıre getır masayı yapsın utuyu dıye. Kayınpederım de bu sefer ıyı anne valla gunahtan bahsetme barı dedı Benım ıcın sorun degıl kı ben kendı ısımı yapıyorum kımseden de medet ummuyorum karnım burnumda.Ama bu halımle de bana usengec damgası vurur gıbı ona soyle yapsın oturuyo lafına da sınır oluyorum valla.
Uzak her zaqman tatlıdır. az gorusursun öz gorusurzun
evet feryalcim. bende anlamıyorum o gelinip kalınmasını ki evlerin mesafesi yürüyerek 3-4 dakika. daha 2 hafta önce yaptılar aynısını. eşimi işe yolladım gece vardiyasındaydı saat 12de, 5 dakka sonra zil çaldı "dedim heralde eşim bişey unuttu" ana bi baktım kayınvalide-görümce gecenin 12 sinde çıkıp gelmişler. kayınpederle kavga etmişler vs. 3 senedir bu böyle. bıktım artık. ayda bir yaparlar bunu. gelirler 5 -6 gün kalırlar. tatil gibi düşünüyorum artık bu yaptıklarını.
bu sefer hiç yüz vermedim. naptınız noldu falan demedim . hep aynı şey çünkü. anladı kayınvalide bozulduğumu. yer hazırlıyordum, istemiyorum yatcam böle kuru yerde dedi. hem gecenin 12 sinde geliyo çatkapı hem surat yapıyo. hay allahım.
neyse işte sabah oldu eşim geldi dedim çocuğa bak uyuyamadım gece. uyudum saat 11 buçuğa kadar. eşim geldi kalk hadi hayatım annemler kalktı kahvaltı hazırlayalım dedi. kalktım dedim eşime bu sefer sakın kal demiyosun her seferinde aynısını yapıyolar bıktım dedim. neyse mutfağa geçtik kayınvalidem çocuğa kahvaltı yaptırıyo bana gıcıklığına. bi bardak su peynir ve ekmekle. geç kalktım ya . ama allah var bilerek geç kalktım. her seferinde kaldıklarında 8de kalkar hazırlardım kahvaltıyı. bu sefer yapmadım anlasın istedim çünkü.
çayı falan demledik kayınvalidem görümceme seslendi gidiyoruz hadi diye. kalktı çıktı kapıya eşimle dedik kahvaltı yapcaktık nereye dedik. " siz saati 8 zannediyosunuz heralde saat olmuş 12 ne kahvaltısı" dedi gitti.
Sorma canım yaa.bende naqpcamı şaştım.inanki nişanlımın hayatındaki en değerli insanın ben olduğumu düşünmesem yeminle hiç nişanlanmazdım.biraz önce sigaram bitti .istedim zaten herşeyimi o alır.işim çok yoğun çıkamam elemanlarda yok nasıl getircem dedi.sonrada dur ben yolluycam sana dedi.10 dk sonra bi baktım bi çicekçi kocaman bi çicek bir pakettle beraber.açtım baktım bi karton sigara duruyor.en basit örnek bu yani.bana çok düşkün.annesinin bana kötülük etmesine asla musade etmez kaldıki ondan önce ben etmem.ama bu durum işte çok farklı.annesine ekmek almasına karışmamamki bu yüzden kızamam.kötü gelin olcam.ama bir kadında bukadarmı bağımlı olur oğluna yaa.sırf o yanlızlık çekmesin diye 3. kata gelin gelicem 10-15 milyarı eve tadilata gidicek.ama kadın bunlara rağmen kendine yontuyor.düşününce çıldırcak gibi oluyorum.sanırım evliliğimiz 3 kişilk olucak.
canım benimki de aynı. en az haftada bir ya onlar gelecek, ya biz gidecez. işimiz var desek te laf....laflara ben alınıyorum ama eşim takmıyor bile...onların suratını görmekten bıktım artık, onlar yüzünden eşimden nefret ediyorum. eşimle yalnız kalmak istediğimi söyledim, terslendim, çağırdıklarında işim var dedim, eşim yalnız gitti, gece 12 lerde döndü. nefret ediyorum ondan.
benim kaynanam üsküdarda ben ümraniyede oturuyorum ilk evlendiimzde sık sık qelemk isterlerdi tabi qitmemizide he bidee sürekli eve davet beklerlerdi öle yapmamaız qerekiyomuşş ... çğırmazdım hiççç aram iyi olsun istemiyorum fazla yaklaşmasınlar soğuttular çünkü kendiernden... herneyse 1 senelik evliyim hatta 1 buçuk olucak ilk başlarda çok sık qelirlerdi şimdi son zamanlarda bendeki soğukluğun iyice farkındalar sanrım 1 ay olucak nerdeyse qelmediler :) hep biz qidiyoruzz hataa torunları özlemek bahaneysiyle sürekli qelirlerdi artık yapmıyolar başım rahat çok şükür :)
daha ben evlenmedn bi hafta kala evde yapılması qereken işler vardı ablamla qitmiştik başımızda büyük olsun diye qelmişler karı koca ellerinde bi tencere yemekleee qelin evindeee daha evlenmedeenn saçmalığa bakıoymusunuz 6 kişilik yemek hazırlayıp tayemiştik ne sinirim bozulmştuu
canım seninkiler yine insaflıymış benimkiler farklı şehirdeyiz diye bi geldiler kayınvalidem yeni gelin evimde daha düğünden önce bir ay kendisi kaldı kayınpederim kaynım hepsi, evi yerleştirme bahanesiyle, 1 hafta da kendi sülalesini ağırladı benim evimde,düğünden önce gelen giden herkesi benim evime davet ediodu, bi de oğlumun evi diodu soranlara, ben yokum sanki piyasada. bütün çeyizlerim kullanıldı benim. ilk gecemiz için bavul hazırlarken bile eşimin erkek kuzeni tepemdeydi ütü yaparken gelmiş napıosun diye soruo bi de. asla affetmicem onları. eşimin de hayat boyu kafasına kakıcam galiba:)
mrblar öncelikle.benimde kayınvalidem,kayınpederim,görümcem ve 2tanede kaynım var..biz evlenirken ne eşime ne bana bişey yapmadılar.çok büyük zorluklarla evlendik.şimdi burda anlatsam kimse inanmaz.kayınpederim biz eşimle nişanlıyken bu iş keşke bozulsa dediği zamanlarda biz eşimle birbirimize daha sıkı kenetlendik ve hiç kopmadık.çünkü gerçekten biz birbirimizi çok severek evlendik.biz eşimle 1996senesinde flört etmeye başladık ve 2004 yılında evlenebildik.ve askerdeykende bekledim.diyeceğim çok zor şartlarda bir düğün oldu.düğün tarihimi kendim koydum.eşimle herşeyimizi yaptık.şimdi bize bir Allahın kulu diyemezki bunu biz yaptık.affedersiniz ama nişan bohçası bile yapılmamıştır bana.kışın ortasında evlendim.düğünde eşime takılan takıları ve paraları kayınvalidem düğünde gelin odamızda aldı.bana takılanları vermedim tabi.çünkü borcumuz vardı.salon parası falan.velhasıl ben bütün bu yaşananlara rağmen eşimin ailesi ile görüşürüm tabi mesafeli.ama güleryüzümü eksik etmem.aynı şehirde olmamıza rağmen kayınvalidem ayda 1-2 defa kalmaya gelir.sen enayimisin diyen olabilir ama ben eşimi seviyorum ve o benim aileme çok saygılı ve bende onu üzmek istemem.en önemlisi yukarda Allah var,herşeyi görüyor arkadaşlar.evlenirken doğru düzgün birşeyimiz yoktu ama mutluyduk.şimdi evimizde aldık daha ne isteyebilirim Allahtan.çok şükür değilmi?benimde hikayem böyle kızlar.sağlıcakla kalın.:79::79::79:
slm öncelikle benim anlamadigim daha evlenmeden gelinler korkuyor kaynanadan tanisin tanimasin ama kayinvalidelerin adi cikmis valla beni yanlis anlamayinda yani kötü niyetle söylemiyorum ama sasiriyorum yani sanki ayni evde yasamiyacaksiniz ya gelip gitsin ne SIKINTI var onda sunuda unutmuyalimki iki gün sonra bizde kaynana olacaz ayni sekilde bize yapilsa zorumuza gider onun icin tek tarafli düsünmemek lazim
allah sonumuzu hayretsin bisey demiyorum ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?