Bende altlı üstlü oturuyorum çalışıyorum.bizimkilerde hergün git gel istiyolar.onlar pek bize gelmez.ama bir kere kayınpeder yatana kadar burada oturun yatmaya eve çıkarsınız dedi...olcak şey değil,o zaman neden ayrı ev açtık ki anlamıyorum...
bende aynı şeyleri yaşıyorum azrayla benimki öle bişeki eşimle iizn günlerimiz farklı eşimin ailesi anadolu yakasında oturuyor ben sabah 7de iş başı yaptığım için oraya giidp kalmak sabah dönmek çok zor bide evlenmeden önce tek başına kalan eşim ailesinin yanına nadiren gitmesine rağmen şimdi gitmek istiyor bunu anlamıyorum benim ailem farklı bir şehirde haziranda evlendim nerdeyse 1sene olacak hala ailemin yanına gitmedim.tek tartıştığımız konu bu başka tartışmamız yok. düğünde bazı olaylar yaşandığı için soğudum ister istemez arada mesafe var napıcam bilmiyorum ?
aynı şeyleri ben de yaşadım canım bilirim ev huzursuzluğunu biz eşimizle hiç kendi kendimize kkavga etmedik sen şöylesin böylesin deyip hep ailesi aramızı karıştırdığı için kavga ettik allahtan eşim de anladı artıkben sevmiyorum sık gidilip gelinmesini. heleki benim kiler bermuda üçgeni kayınvalide-görümce- kayınpeder. 3üde birbirinden entrikacı. oyunları yalanları dolanları bitmez. hergün gidilip gelinsin isterler. çatkapı görümcem kayınvalidem, kayınpederle tartıştıklarını bahane eder kalmaya gelirler. 5 günden aşağıda gitmezler. benim çocuğum var 1 buçuk yaşında. hiçbir işin ucundan tutmazlar. görümceyle 2-3 aydır iyi bir görüşmemiz vardı. kalıyodu ediyodu bizde. ben kal diyodum zaten . ama benim evde ne durum varsa gidip anlatıryomuş kayınvalide kayınpedere. eşimle şakalaştığımız şeylere kadar. şakalarımızı bile gerçekmiş gibi yansıtmış. eşimle konuştuk bu durumu fazla sokmuycaz ortamımıza.
şuanda görüşmemizi kestik 10 gündür görüşmüyoruz. eşime falan çok laf söylediler annesi babası. böle iyi kafamızı dinliyoruz şuan. kavga gürültü eksik olmuyo onlarla sürekli gelinip gidildiğine...
Ben nişanlılık sürecinde kayınvalidemin ve görümcelerin rezilliklerini gördükten sonra eşimi ikna edip ilçede oturmaya ikna ettim,iyi bir iş buldum, eşimin de zaten işi vardı ama merkeze geçmek istiyordu...Bir şekildde sırf ailesinden uzak duralım diye küçük bir ilçede yaşamaya alışmak zorunda kaldım...Evlennirken bizi çok zor durumda bıraktılar,hiç birşeyi almadıkları gibi düğün takılarını almaya kalktılar,bir kısmını aldılarda ama gerisini vermedim ve dünyanın en kötü gelini oldum...Eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık,deli gibi çalışarak borçlarımızı bitirdik,15 günde birde izin günümüzde kayınvalideyle görüşmeye gittik.Her zaman bi çizgim vardı,sorarlarsa cevap verdim sormazlarsa konuşmadım,ilk başlarda eşimde çok destek oluyordu bana ama şimdiiiii............
En sonunda ailenin sağda solda saçma sapan konuşmalrına dayanamadım,(yok herşeyi onlar yapmışda,altınlarıda benim ailem almışda falan falan) ((kii ben gelinliğimden takı setime kadar kendim almış bir insanım)....2 yıl sonra bütün ilişkimi kestim aramadım,gitmedim gelmedim,zaten onlarda ilk defa biz evlendikten 11 ay sonra evimize geldiler ki yaşanan rezilliği hatırladığımda hala tüylerim diken diken oluyor....Şimdi görüşmüyorum,ama kocama güvendiğim için böyle bir karar almışken şuanda ne kadar yanlış yaptığımın farkına varabiliyorum...Eşim başta ailesine ayda bir giderken şimdi gidip orda kalıyor,bütün ihtiyaçlarını karşılıyor,ama o insanlar en başından beri görümcelerim de dahil yolda görseler beni kafalrını çeviriyorlardı.En acısıda benim eşşek gibi çalışarak biriktirdiğim üç kuruş parayı abileri kardeşlerim hiç birşeyden mahrum kalmasın diye verirdi ve onlarda benim paramla alışveriş yapıp beni görmezden gelirlerdi...Şimdi hakkımı helal etmiyorum kimseye,şeytanlarından bulsunlar diyorum...
Diyeceğim o ki insanlar ne kadar kötü olursa olsun erkekler ailelerinden vazgeçemiyorlar, haa yanlış anlaşılmasın vazgeçmesi gibi bir niyetim yok, tek istediğim birazcık tavır koyabilmesiydi...Malesef oda olmayınca bunlar daha da azdılar,dedikodular piyasada dolanıyor,eşim herşeyin farkında ama onları kazanabilmek uğruna hep daha fazlasını yapma peşinde,onları iyilikle kazanacakmış ama kızlar çok boş birhayal bu...Herkes öyle bir kandırıyorki onu ve en kötüsüde ailesini kazanayım derken beni kaybediyor...Allah herkese sabır versin,çok zor bir durum yaşamayan bilemez...
slm eşlerin ailesiyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklğınız nedir?sorun var yada yok haftada kaç gün gidersiniz yada onlar gelir....benim eşimn annesi sürekli bize gelmek ister hatta yatıya kalmak ister ki bazen kalır....mesafeyi koruyanlar yada hiç görüşmeyenler nasıl başarıyorsunuz?
4 yıllık evliyim kayınvalidem alt katımda oturuyor ve ben çağırmadan asla gelmez geldiğindede asla oturduğumuz odadan kalkıp mutfağa bile gitmez belki mutfağım müsait değildir diye yada banyoya… gelip saatlercede oturmaz ben çay içmeye yemek yemeye çağırırım yemeğini yer biraz oturur iner sayılıdır bana geldiği 4 yıl içinde Allaha şükür çok anlaşıylı biri kendisi kayınvalideden çektiği için 3 gelini var 3müzüde el üstünde tutuyor… normalde herkes kendi evinde yer içerdi ben bebeğim için mutfağımı temizledim batmasın diyede ‘’anne sende yeyip içelim’’ dedim ‘’tabi kızım’’ dedi.. 10 gündür onda yeyip içiyoruz ve elimi hiçbir işe sürdürmüyor.. yemeği hazırlıyor aşağıdan sesleniyor gel kızım diye yemeği yiyoruz ve yemekleri bile bana koydurtmuyor benim elim ayağım tutuyor kızım yarın birgün yapmak istersen yaparsın diyor ve bulaşığı bile çok nadir yıkattırıyor hamileyim diye kıyamıyor sen üşüme diyor.. Allaha binlerce şükür olsun mükemmel bir kayınvalidem var Allah herkese böyle bir insan nasip etsin şuan 62 yaşında eli ayağı tutuyor ama yarın birgün yaşlandığında bir ömür boyu başımın üzerinde yeri var Allah anneme (kayınvalideme) uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin.. benim annemi bile kardeşi gibi seviyor annemde onu tabiî ki
ne güzel canım yaaa inan okurken duygulandım.hem sen şanslısın hem de kayınvaliden çok şanslıymış senin gibi gelini olduğu için
allah muhabbetinizi arttırsın canım
Sağol canım Allah razı olsun. Eğer bi kayınvaliden yoksa Allah sana böyle bir kayınvalide nasipğ etsin eğer varda memnun değilsen inşallah en kısa zamanda sende böyle olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?