aslında hem erkeğin hem de bayanın ailesi olursa hiç sorun değil dengeli bi şekilde gidilir bayan kendi ailesinde gittiğinde biraz kayınvalide stresi atar ama benim gibi sadece eşinizin yani erkeğin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorsanız işte problem o zaman gün ışığına çıkar yaklaşık bi yıllık evlilğimden şunu öğrendim ya iki tarafında ailesinin olduğu yerde yaşıyacaksın yada iki tarafında olmadığı yerde yaşıyacaksn sadece iki taraftan biri olursa ki bu da erkek tarafıysa gerçekten çok daha yorucu bunaltıcı stresli ve zahmetli ki bu insanlar da anlayışsız cahil insanlarsa ozaman hayat ve evlilik sizin içn işkence haline gelir.................
2-3 haftada 1 ..30 dk yada 1 saat ...
bu insandan insana değişir. kayınvalidem kesinlikle ben çsğırmadan oturmaya gelmiş insan değildir. ben çağırırım gelir o da hemen kalkar. birkaç saat zor oturur. bizde ona uğradığımızdan en fazla 2 saat durup döneriz. ama hergün telefonlaşırız evlerimizin arası 10 dk falan.
sizinkiler hizmeti seviyor ve rahatlarına düşkünse işiniz zor.
kayınvalidemgille yakın evlerimiz yakın sayılır gerçi o bu kadarcık mesafedende muzdarip illaki alt ktnda oturmamı ister ve herseferinde dolaylıda olsa dile getirir ama ben hiçüzerime alınmam cvpta vermem dediğiyle kalaır
bu mesafe olayı aslında öncelikle eşlerin kendi rasında anlaşmasıyla başlar diye düşünüyorum eşim o konuda çok anlayışlı ve bana da haveriyor çünkü bazen kendiside muzdarip oluyor dolayısı ile haftada bir defa akşam üzeri gideriz 1-2 saat otururuz ama asla eim olmadan gitmedimtek artım buydu ve beni annesi il baş başa bırakmasını hiç istemedim oda sağolsun çok dikat eder yani misafir gibi gider ve öyle oturur öylede kalkarız hani bulaşık falan yarım ediyorum ama hep bir mesafe vardır kayınvalideme gelince dilinin kemiği olmaz herşey konuşuruz ama normal zamanda da benden çekinir farkındayım bizede işte 2 haftada yada 3 haftada bir gelirler ama şimdi bebiş olucak bakalım bu mesafeyi korumam lazım öyle her istediklerinde gelemezler yada her istedikleirnde de sipariş usulu sırf torunları içinde her Allah'ın günü beni çağıramazlar hoş çağırsalarda gitmem ki gitmyorumda geçenlerde de öyle bir sürü kadın gelmiş kendi arkadaşları eşimi aramuş ki ben onlara gideyim diye bilinçli bir şekilde gitmedim eğer gitseydim devamı gelirdi ben gelini olabilirim ama hediye paketide değilim öyle sırf arkadaşlarına sunum yapar havasında beni göstermesi yada sırf ben arkadaşlarını hizmet edeyim diyede gidemem kusurabakmasın kimse böyle böyle yaparak ben koruyorum mesafeyi gidiceğim günü ben belirliyorum sık değil az ve sadece gitmek istediğim zaman gidiyorum ki böylede olaması gerektiğini düşünüyorum hoş kayınvalidesyle çok iyi geçinenler vardır elbet onlar farlı düşünebilir ama bu benim için kesinlikle geçerli değillmaz:
süpermiş bu ya,allah bizede böyle kaynana nasip edermi ki! kendime inanamıyorum ne kadar kötü birisi oldum
okuyorumda,banada yardımcı olun LÜTFEEEENkaynanamla oturduğum yer 30 dak mesafade,ayrıca yönetici konumunda çalışıyorum işim gerçekten zor ve yoğun.hafta sonu brikmiş çamaşırlar ütü temizlik vs.kendime bile zmanım kalmıyor.bununla birlikte hemen hemen her hafta sonu kaynanma gidiyorum,gitmek zorunda kalıyorum.pazar günleri sabahtan akşama kadar oturuyorum bu onlara yetmiyor malesef kalmamı istiyorlar,kaynanmın aglamaları.düşünün anneme bile gitmiyorum çünkü zmanım yok,kocam annesinin üzülmesine dayanamıyor,hep bana yükleniyor.kaynanm süper çözümler üretmiş,işi bırakacakmışım evde oturacakmışım.bu arada ev araba aldık borça girdik geliş gidiş maliyetli geliyor kaynanam bunada çözüm buldu evi satacakmışız.borç olmayacakmış gidiş geliş kolaylaşacakmış.şöyle önerim oldu sen gel bizde istediğin kadar kal,çılkı çıkarmış.kocamla ailesi dışında hiç bir sıkıntım yok.kızlar sorun bende mi,sorun şuki konuşuyorum beni hiç dinlemiyor.iletişim sorunumuz var:) ne yapmam gerekiyor,psikoloğa gidicem,gitmek zorundayım. benim okul hayatımı bile sildi attı,emeklerimi işi bırak nekadar kolay demi,eşimin maddi durumu çok çok iyi olsa da dese neyse.yani okuyorum ayda bir falan gidenler varmış.ben ne yapmalıyım.kendi ailemle hiç alakası yok bu ailenin.çok soğdum,eşimdende soğuyorum çünkü hep annesi haklı onların yanında beni hiç savunmaz.üzülürler ya,ben hep aglarım sorun değil.bu sorunu yaşayıp çözenler varmı acaba?
Canım inan benim yaşadığım sorunları bi bilsen başka linklerde yazmıştım şimdi burada uzun uzun anlatmayayım bizde 10 dk yürüme mesafesi var aramızda yani yakınız 5 senelik evliyim ilk yıllarım her akşam işçıkışı oraya gidip eve 10-11 aradı dönmekle,pazar sabahları evde işin gücü varmı hastamısın yorgunmusun denmeden 10 da onlara gidip senin demen gibi akşama kadar onlarda iş yaparak misafir ağırlayarak ve boşboş oturark geçti işim var dediğim zaman olay oldu kavgalar çıktıbir akşam onlara uğramasak ertesi akşama herkesin suratı beşkarış laf sokarlardı aldığımız gitiiğimz ya resmen nefes almamız bile laf oluyordu şimdi 1,5 yaşında oğlum var babanne bakıyor sabah ve akşam istediği oldu bizi görüyor...Eşim ozamanlar hep anneciydi yani o yeterki kızmasın üzülmesin bişi demesin diye susan alttan alan hep ben oldum artık yıldım bıktım çekemiyorum ...
sana tavsiyem eşinle güzellikle konuş oda ailesiyle tatlı bidille konuşsun biz bun u yapamadık çünkü kaynanam asla dinlemes hemen kavga çıkarır... sen eşine anlat sürekli benimkide seninki gibiydi ama artık oda bu esarettten bıktı inan sende sürekli güzellikle anlat herşeyi bilsin zamanla yaşadıkça sana daha çok hakverdiğini göreceksişn gerçi benim 5 yılım gitti en güzel yıllarım ailesi yüzünden hep kavga ederek geçti ama enazından şimdi bana hakverio eşim .. bi dene bakalım belki faydası olur.. Allah yardımcın olsun canım vallahi çok zor kaynana derdi kayınpeder derdi eşimi çok seviyorum 7 sene flörtten sonra evlendik ama ailesi yüzünden defalarca boşanmanın eşiğinden döndük..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?