Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

Canım altını çizdiğim nokta çok öenmli; eğer eşinin ailesi çok iyiyse bu o kadar sorun olmaz; ama dediğin gibi olursa Allah kolaylık versin, çok zor...

Bence de en mantıklısı, imkanın da varsa eğer ailelerden uzakta oturmak olumunekankayizsmile

Biz ailelerimiz ile aynı şehirde oturmamıza rağmen kayınvalidemler toplasam 4 kez gelmiştir 2 senelik evliliğimizde. Yani bu birazda ailelere bağlı.opuyorumnanaktan

kayınvalidemgille yakın evlerimiz yakın sayılır gerçi o bu kadarcık mesafedende muzdarip illaki alt ktnda oturmamı ister ve herseferinde dolaylıda olsa dile getirir ama ben hiçüzerime alınmam cvpta vermem dediğiyle kalaır

bu mesafe olayı aslında öncelikle eşlerin kendi rasında anlaşmasıyla başlar diye düşünüyorum eşim o konuda çok anlayışlı ve bana da haveriyor çünkü bazen kendiside muzdarip oluyor dolayısı ile haftada bir defa akşam üzeri gideriz 1-2 saat otururuz ama asla eim olmadan gitmedimtek artım buydu ve beni annesi il baş başa bırakmasını hiç istemedim oda sağolsun çok dikat eder yani misafir gibi gider ve öyle oturur öylede kalkarız hani bulaşık falan yarım ediyorum ama hep bir mesafe vardır kayınvalideme gelince dilinin kemiği olmaz herşey konuşuruz ama normal zamanda da benden çekinir farkındayım bizede işte 2 haftada yada 3 haftada bir gelirler ama şimdi bebiş olucak bakalım bu mesafeyi korumam lazım öyle her istediklerinde gelemezler yada her istedikleirnde de sipariş usulu sırf torunları içinde her Allah'ın günü beni çağıramazlar hoş çağırsalarda gitmem ki gitmyorumda geçenlerde de öyle bir sürü kadın gelmiş kendi arkadaşları eşimi aramuş ki ben onlara gideyim diye bilinçli bir şekilde gitmedim eğer gitseydim devamı gelirdi ben gelini olabilirim ama hediye paketide değilim öyle sırf arkadaşlarına sunum yapar havasında beni göstermesi yada sırf ben arkadaşlarını hizmet edeyim diyede gidemem kusurabakmasın kimse böyle böyle yaparak ben koruyorum mesafeyi gidiceğim günü ben belirliyorum sık değil az ve sadece gitmek istediğim zaman gidiyorum ki böylede olaması gerektiğini düşünüyorum hoş kayınvalidesyle çok iyi geçinenler vardır elbet onlar farlı düşünebilir ama bu benim için kesinlikle geçerli değillmaz:

aynı şehirde mesafe 15dak. her hafta mutlaka 1 gün kesin, 2.gün bazen görüşülür. hergün oğlu mutlaka arnılır 2kez .evimide arardı hergün ben çıkıncaya kadar, artık açmıyorum. sadece cep telini açıyorum. bozulmuş galiba.veeeee bomba geliyor.....şu ana kadar hiç bir zaman evime davet etmedim. yani edemedim, hiç özlemedim ki ....süreekli görüyorum suratlarını....arar geliyoruz der....hi,ç bir bahane koyamıyorsun,surat beş karış olur...oğlu da hanımevladı varsa yoksa onlar...ben 2. sınıf...

benim eşim beni hep yalnız bırakır. oturup konuştum, çok sıkılıyorum, beni yanından ayırma dedim 2kez ve her tartışmada ben sana böyle söyledim diye ama nafile hala aynısını yapar.kayınvalidem de beni onun yanından ayırır zaten, aynen şöyle eşime sen kardeşinin yanına, bana sen benimle gel der farklı odalarda oluruz.ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN YÜREĞİM ACIYOR

lilyum çok iyi yapmışsın cnm valla...alkisalkisalkis
öylelerine böyle hareketler yakışır...
ne demek ya gece yarısı gel 6 gün kal falan...

3 sokak otemde oturur hf 1-2 gorurum oda aksamları esımle bı ugrarız yarım saat 1 saat falan.
cagırmadıkca gelmez bende gıtmem cok.
ama bı ısım olur bı yere gıdıcek olurum yada temızlık yapıcak olurum o zaman cagırırım gelır kızıma bakar bende 2-3 saat ısımı gorur gelırım hemen.
bu acıdan yakın oturmak ısıme gelıyor hani...

ilk evlendiğimde sabah 6 ,akşam 6 gidip geldik...eşim işe giderken beni kaynanamlara bırakıyordu çünkü ayrı eve gelin gittim aileye alışsın diye hergün getir götür demişler
3 ay böyle devam etti...sonra kocik artık yeter alışmıştır aileye evde otursun dedi götürmeyi kesti
sonra akşamları gidip 2-3 saat oturup geldik ,oda birgün durup birgün gidiyorduk..
bu şekilde 2 sene sürmüştür

sonra haftada 2 gitmeye başladık ..genelde salı cuma günleri gidiyordum öğlende , akşamda eşim işten gelince eve dönüyorduk

kaynatam emekli olunca merkezden biraz uzağa ev yaptırdı 2 katlı alt kat bize üst kendilerine
ama alt kata gitmedik biz....evde bize uzak olunca hafta sonları kalmamızı istediler
ilk başlarda istemedim kalmayı ama baktım kızım için iyi oluyor kaldık
6 senedir her hafta sonu kalıyoruz...arada gitmediğimiz zamanlarda oluyor
onun haricinde hafta içi misafiri gelirse çağırır kaynanam bende müsaitsem giderim..hiçte zoruma gitmez çünkü sonuçta eşimin ailesi ve en yakınım artık onlar
evim ayrı olduktan sonra ne kadar sıkılırsam sıkılıyım sonuçta canım isteyince dönüp gelebiliyorum
Allah bir arada yaşayanlara sabır versin ...işte ona katlanmak çok zor olurdu heralde

onlarda bana senede 3-4 kere gelirler
extra onların taraftan misafirlerim olursa illaki gelirler
bazende biz çağırırız ...genelde çiğ köfte yemeye

haftada bezen 15 günde 1 eşimle gideriz.2-3 saat oturur geliriz.kaynanam hiç bişeyime karışmaz,çok iyi bir insandır.ama eşimin kardeşlerinden ve kayınpederimden nefret ediyorum.onlar yüzünden bir kere boşandım bile..1 ay ayrı kaldık eşimle..o dönemde kayınvaldem çok ağlamış arkamdan başkalarından duydum.çok üzülmüş.şimdi gayet mesafeliyiz.çokta mutluyum.

okuyorumda,banada yardımcı olun LÜTFEEEEN kaynanamla oturduğum yer 30 dak mesafade,ayrıca yönetici konumunda çalışıyorum işim gerçekten zor ve yoğun.hafta sonu brikmiş çamaşırlar ütü temizlik vs.kendime bile zmanım kalmıyor.bununla birlikte hemen hemen her hafta sonu kaynanma gidiyorum,gitmek zorunda kalıyorum.pazar günleri sabahtan akşama kadar oturuyorum bu onlara yetmiyor malesef kalmamı istiyorlar,kaynanmın aglamaları.düşünün anneme bile gitmiyorum çünkü zmanım yok,kocam annesinin üzülmesine dayanamıyor,hep bana yükleniyor.kaynanm süper çözümler üretmiş,işi bırakacakmışım evde oturacakmışım.bu arada ev araba aldık borça girdik geliş gidiş maliyetli geliyor kaynanam bunada çözüm buldu evi satacakmışız.borç olmayacakmış gidiş geliş kolaylaşacakmış.şöyle önerim oldu sen gel bizde istediğin kadar kal,çılkı çıkarmış.kocamla ailesi dışında hiç bir sıkıntım yok.kızlar sorun bende mi,sorun şuki konuşuyorum beni hiç dinlemiyor.iletişim sorunumuz var:) ne yapmam gerekiyor,psikoloğa gidicem,gitmek zorundayım. benim okul hayatımı bile sildi attı,emeklerimi işi bırak nekadar kolay demi,eşimin maddi durumu çok çok iyi olsa da dese neyse.yani okuyorum ayda bir falan gidenler varmış.ben ne yapmalıyım.kendi ailemle hiç alakası yok bu ailenin.çok soğdum,eşimdende soğuyorum çünkü hep annesi haklı onların yanında beni hiç savunmaz.üzülürler ya,ben hep aglarım sorun değil.bu sorunu yaşayıp çözenler varmı acaba?

bayramları,yada kandillerde,yada aklıma estiğinde gider ziyaretini yaparız,mezarını temizler,sular,çiçek ekerim,kuranımı okurum,sonra çıkar gelirim,hiç görmedim kaynanamı.

Canım inan benim yaşadığım sorunları bi bilsen başka linklerde yazmıştım şimdi burada uzun uzun anlatmayayım bizde 10 dk yürüme mesafesi var aramızda yani yakınız 5 senelik evliyim ilk yıllarım her akşam işçıkışı oraya gidip eve 10-11 aradı dönmekle,pazar sabahları evde işin gücü varmı hastamısın yorgunmusun denmeden 10 da onlara gidip senin demen gibi akşama kadar onlarda iş yaparak misafir ağırlayarak ve boşboş oturark geçti işim var dediğim zaman olay oldu kavgalar çıktıbir akşam onlara uğramasak ertesi akşama herkesin suratı beşkarış laf sokarlardı aldığımız gitiiğimz ya resmen nefes almamız bile laf oluyordu şimdi 1,5 yaşında oğlum var babanne bakıyor sabah ve akşam istediği oldu bizi görüyor...Eşim ozamanlar hep anneciydi yani o yeterki kızmasın üzülmesin bişi demesin diye susan alttan alan hep ben oldum artık yıldım bıktım çekemiyorum ...

sana tavsiyem eşinle güzellikle konuş oda ailesiyle tatlı bidille konuşsun biz bun u yapamadık çünkü kaynanam asla dinlemes hemen kavga çıkarır... sen eşine anlat sürekli benimkide seninki gibiydi ama artık oda bu esarettten bıktı inan sende sürekli güzellikle anlat herşeyi bilsin zamanla yaşadıkça sana daha çok hakverdiğini göreceksişn gerçi benim 5 yılım gitti en güzel yıllarım ailesi yüzünden hep kavga ederek geçti ama enazından şimdi bana hakverio eşim .. bi dene bakalım belki faydası olur.. Allah yardımcın olsun canım vallahi çok zor kaynana derdi kayınpeder derdi eşimi çok seviyorum 7 sene flörtten sonra evlendik ama ailesi yüzünden defalarca boşanmanın eşiğinden döndük..

yazılanları görünce kendimi çok şanslı hissettim

bizde kayın valideme yakın oturuyoruz yani yürüme mesafesiyle 15 dk. ama öyle vıcık vıcık bir ilişkimiz yok

ben çalışmadan önce gündüzleri hafta da bir iki kere 1 saatliğine uğruyodum

eşimlede haftada 1 kere gideriz onunda günü ve saati belli değildir.aynı zamanlrda gitmemeye özen gösteriyorumki rutine binip ozamanlarda beklemesinler diye.

eşime hadi gidelim bir hfta oldu gitmedik diye ben hatırlatıyorum

aman nazar değmesin kayınvalidemden bir kere gelmdin az durdun demez.

şuna bak ya,7 sene flört et 5 sene çektir,üz.aslında tüm bu sorunlar erkeklerden kaynaklanıyor örneğin: eşim buğüne kadar bir tek tişört almamış,annesinin beğenip aldıklarını giymiş.aynısını benden bekledi,magzaya girme özürlüydü,hayır dedim birlikte bakıcaz,deniyceksin begendiğini alıcaksın.ilk başlarda kabinde söylentilerini herkes duyuyordu,şimdi alışverişte bende hızlı,her gördüğünü deniyor:) yani bir kadına niye bukadar bağımlı kalınırki.herşeyden önce sen bir bireysin.seni çok iyi anlıyorum,hafata içi hep çalış,tek hafata sonun var onuda kaynananın evinde geçir.hasta olduğun zaman içerde boş odada bir çekyat layik görüyolar sana.o oğlucuğla otursun içerde,sohbetler havada uçuşsun.sense kot pantolan ve gömlekle battaniyenin altında cebelleş.pijama ayıp çok ayıp giyilirmi saygısızlık.artık kocam düşüncelerime değer veriyor gibi bakalım.çünkü erkek kardeşide yeni evlendi,o kimseyi takmıyor.takmayınca ne karısına nede hayatına yüklenen oluyor.bakalım hayırlısı,sorunun olursa benimle paylaşabilirsin,seni her zaman dinlerim.insan anlatmayınca rahatlayamıyor.

benim kayınvalidem de az geliyorsunuz,ateş almaya gelir gibi hemen kalkıyorsunuz falan derdi(6-7 gibi gider 11 de eve döneriz)bi defa yine söyledi,eşim kızdı nerde 1 saatliğine geliyoruz gece yarısı oluyor eve döndüğümüzde diye..ay bir hoşuma gitti anlatamam.bozuldu sonra öyle mi kızım diye bana sordu,ben de öyle tabi dedim,sizden gelince koşa koşa yatağa giderim ben ertesi gün iş oluyor sana öyle gelmiş falan dedim..hhahhhaaaa mooorrrt.

1 senelik evliyim,ilk zamanlarda ben de çok bunaldım,hatta buraya konu açmışkığım da vardır.3 gün gitmesek 4. gün arardı eşimi sevgilisi gibi'sen beni artık sevmiyoosuuun,benimle ilgilenmiyosuuun evlenince değiştin' diye bir de zırıl zırıl ağlayarak.sonra burdaki arkadaşların da cesaretiyle aldım eşimi karşıma,bana bak dedim,annen bu şekilde evime müdahale edemz her bulduğum boşlukta ona gideceğim diye bişey yok,mesafeyi ayarlayacaksın,beğenmiyorsa git ananın koynuna gir diyee....o oldu,ondan sonra hanımefendi bi laf edemedi,haftada 1 gideriz akşam yemeğine,o zaten kırkta yılda bir gelir.şimdi de eşim orda hatta ben gitmedim,2 gün önce ordaydım,rahat edemiyorum sen yalnız git dedim( gebelik dolayısıyla midem falan kötü oluyor) kuzu kuzu gitti.
eşinin anlayışsızlığından şikayet eden arkadaşlar,koyun postayı olsun valla,yani bende işe yaradı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…